icon

Problém s laktózou u kojence. Máte zkušenost?

eofab
1. lis 2019

Je tu maminka, které po nakojení miminko blinkalo, říhalo a mělo bolení bříška a ukázalo se, že to je po mléčných výrobcích, které sama maminka jedla nebo pila?

lennus
1. lis 2019

@eofab Náš malý hlavně blinkal, hodně, byl nedonošený, zlepšilo se s příkrmy. Tak zkus vysadit q uvidíš, může být

olga_
1. lis 2019

@eofab Nemusí to být laktóza, spíš reakce na bílkovinu kravského mléka...

westie
1. lis 2019

Syn ma intoleranci na laktozu, zjistili jsme v necelych dvou letech. Jako kojene miminko ho hodne bolelo brisko, ale okolo tretiho mesice se to zlepsilo. U syna jsem to poznala az kdyz byl plne na normalni strave a mel uz mit tou dobou pevnou stolici a on misto toho mel prujmovitou vetsinu casu.

eofab
autor
2. lis 2019

@lennus Já jsem začala kupovat bezlaktozove mléčné výrobky a je klid. Ale nevím jak postupovat dál. Zda stále kupovat bezlaktozove věci a čekat, že se to zlepší příkrmy. Máme to od samého narození. Malému byly 4.měsíce. Určitě to budu konzultovat s doktorkou. Měla jsem na to podezření skoro hned. Ale doktorka mi říkala, že to jsou normální koliky. Ale vysledovala jsem, že to je opravdu vždy, když sním něco mléčného

eofab
autor
2. lis 2019

@westie a blinkal po kojení?

lennus
2. lis 2019

@eofab Velká část populace má problémy s kravským mlékem, dej na svůj pocit, vápník obsahuje spousta jiných potravin, zkus si to nastudovat. A doporučuju kuchařku Citlivá kuchyně, je v ní i spousta zajímavých článků k tématu. Je to vaření bez lepku, mléka a dalších alergenů, moc chutné recepty.

westie
2. lis 2019

@eofab Občas si ublinkával, ale tenkrát mi to nepřišlo nijak extrémní. Ale spíš se to u něj projevovalo tím, že měl občas hlenovitou stolici. A pak měl období, kdy už byl na příkrmech a špatně jedl - myslím, že mu bylo těžko, takže neměl chuť k jídlu. Máme výhodu, že když už ho to trápí, tak alespoň nemá žádné extrémní reakce - když dostane něco mléčného, má z toho maximálně horší stolici a malinko hůř jí. Jenže to bylo v začátcích i velká nevýhoda, protože se těžko hledalo, co mu to způsobuje a dlouho to vypadalo, že je to vlastně normální. Největší problém mu způsobovaly mléčné kaše a pak taky umělé mléko, které dostával večer na spaní, když se sám odstavil. Po těch měl nejhorší průběh.

jancabr
2. lis 2019

Mléčné výrobky jsem jedla vždy a hooodně. Hlavně tvaroh a zakysanou smetanu. Po porodu ok, ale po druhé dávce očkování v dceřiných šesti měsících se jí objevila kvasinka na kůži. Jelikož byla do té doby téměř plně kojená, nasadila jsem protikvasinkovou dietu a žádná laktóza a opatrně s lepkem. Poctivou jsem vydržela asi 14 dní a pak začala zařazovat postupně vše. I když mléčné výrobky stále opatrně a převážně bezlaktózové. Kvasinku jsme překonali cca za dva měsíce. Teď má dcera 10 měsíců. Kojená je už jen na noc. Lepek v pohodě, laktózu velmi opatrně. Kaše délám z bezlaktózového mléka, jogurt kupuju taky bezl. Holandii nebo Nature Promise z Albertu. Čerstvý mazací sýr LactoFree. Jednou dostala klasický smetanový jogurt (hlídal děda) a kvasinka se na pár dní v mírné formě vrátila. Zatím jsem opatrná ...