Problém s laktózou u kojence. Máte zkušenost?
Je tu maminka, které po nakojení miminko blinkalo, říhalo a mělo bolení bříška a ukázalo se, že to je po mléčných výrobcích, které sama maminka jedla nebo pila?
Syn ma intoleranci na laktozu, zjistili jsme v necelych dvou letech. Jako kojene miminko ho hodne bolelo brisko, ale okolo tretiho mesice se to zlepsilo. U syna jsem to poznala az kdyz byl plne na normalni strave a mel uz mit tou dobou pevnou stolici a on misto toho mel prujmovitou vetsinu casu.
@lennus Já jsem začala kupovat bezlaktozove mléčné výrobky a je klid. Ale nevím jak postupovat dál. Zda stále kupovat bezlaktozove věci a čekat, že se to zlepší příkrmy. Máme to od samého narození. Malému byly 4.měsíce. Určitě to budu konzultovat s doktorkou. Měla jsem na to podezření skoro hned. Ale doktorka mi říkala, že to jsou normální koliky. Ale vysledovala jsem, že to je opravdu vždy, když sním něco mléčného
@eofab Velká část populace má problémy s kravským mlékem, dej na svůj pocit, vápník obsahuje spousta jiných potravin, zkus si to nastudovat. A doporučuju kuchařku Citlivá kuchyně, je v ní i spousta zajímavých článků k tématu. Je to vaření bez lepku, mléka a dalších alergenů, moc chutné recepty.
@eofab Občas si ublinkával, ale tenkrát mi to nepřišlo nijak extrémní. Ale spíš se to u něj projevovalo tím, že měl občas hlenovitou stolici. A pak měl období, kdy už byl na příkrmech a špatně jedl - myslím, že mu bylo těžko, takže neměl chuť k jídlu. Máme výhodu, že když už ho to trápí, tak alespoň nemá žádné extrémní reakce - když dostane něco mléčného, má z toho maximálně horší stolici a malinko hůř jí. Jenže to bylo v začátcích i velká nevýhoda, protože se těžko hledalo, co mu to způsobuje a dlouho to vypadalo, že je to vlastně normální. Největší problém mu způsobovaly mléčné kaše a pak taky umělé mléko, které dostával večer na spaní, když se sám odstavil. Po těch měl nejhorší průběh.
Mléčné výrobky jsem jedla vždy a hooodně. Hlavně tvaroh a zakysanou smetanu. Po porodu ok, ale po druhé dávce očkování v dceřiných šesti měsících se jí objevila kvasinka na kůži. Jelikož byla do té doby téměř plně kojená, nasadila jsem protikvasinkovou dietu a žádná laktóza a opatrně s lepkem. Poctivou jsem vydržela asi 14 dní a pak začala zařazovat postupně vše. I když mléčné výrobky stále opatrně a převážně bezlaktózové. Kvasinku jsme překonali cca za dva měsíce. Teď má dcera 10 měsíců. Kojená je už jen na noc. Lepek v pohodě, laktózu velmi opatrně. Kaše délám z bezlaktózového mléka, jogurt kupuju taky bezl. Holandii nebo Nature Promise z Albertu. Čerstvý mazací sýr LactoFree. Jednou dostala klasický smetanový jogurt (hlídal děda) a kvasinka se na pár dní v mírné formě vrátila. Zatím jsem opatrná ...

@eofab Náš malý hlavně blinkal, hodně, byl nedonošený, zlepšilo se s příkrmy. Tak zkus vysadit q uvidíš, může být