icon

Režim dítěte 2 měsíce. Jak nastavit? Jaký máte u svých dětí?

kana11
24. únor 2021

Malá 2 měsíce.. Můžu ji nastavit nějaký režim? Jaký máte vy u svých dětí? Spíš co se týče miminek

matovamama
24. únor 2021

Mám dvouměsíčního a snažím se o to také, nedaří se, z rad ostatních mi vyplývá, že režim si miminko udělá samo. Jediné, na co už reaguje je večerní koupání, poté jídlo a poté stejný způsob uspávání. Jinak je každý den jiný, at se snažíme jakkoli 🙂

klokanka31
24. únor 2021

@kana11 Moje malá má už 9 měsíců, a žádný režim jsem od jejího narození nenastavovala. Ona sama si ho tak nějak sama udělala.

mamikry
24. únor 2021

@kana11 Jediny rezim, ktery jsem drzela u takhle maleho prcka, byl ten, ze jsem kazdy den koupala v priblizne stejnou dobu, pochovala, zazpivala a davala do postylky (pres den spinkal v kosiku). Denni rezim nemel, na to je jeste moc malinky a porad se to meni.

lennus
24. únor 2021

@kana11 Oba měly pravidelný až od půl roku, tzn. přesný čas spánku dopo i odpo, samozřejmě občas podle programu jinak, ale od začátku jsme se snažili o večerní režim a vyplatilo se, babičky máme daleko a já mám ráda už večer svůj klid a potřebuju taky něco dělat sama.

nita1984
24. únor 2021

Syn si udělal režim sám a za mě je to značka ideál. Každé dítko je jiné, ale jakmile jsem se ho snažila pasovat do svého režimu, nic dobrého to nepřineslo. Jsem zvědavá, jak se bude dařit teď s druhatkem. Snad si udělá podobný režim jako starší

veru181
24. únor 2021

Jeli jsme stylem režim +- a vycházela jsem při něm hlavně z toho, jak potřeboval spát. V tohmle věku to myslím bylo po cca 1-1,5 hodině, takže: vstal, najedl se, přebalení, hraní, spánek... najezení, přebalení, hraní, spánek... Akorát jsem neřešila, jestli je oběd v jednu nebo ve dvě - záleželo, jak se vyspal. Doteď (9 měsíců) to tak nějak funguje, ale ne 100% - nejradši se rozhodne vynechat spánek, když mají přijít na návštěvu babičky, aby pak mohl mít špatnou náladu 😀.

martiniquest
24. únor 2021

Diteti jsem rezim nikdy nedelala, nasledovala jsem jeho potreby. A samozrejme ruku v ruce s tim jsme si nejaky stereotyp, tedy rezim udelali. Ale zaklad byly vzdy potreby ditete. Ono taky miminu nastavovat "ted budes spat" moc nefunguje, kdyz tu fyzickou potrebu nema

re_barbora
24. únor 2021

Obe deti si rezim nastavily samy. Jediny teda co jsem dodrzovala, byl vecerni ritual - koupani, jidlo, spani plus minus ve stejny cas.

me_druhe_ja
24. únor 2021

Přidávám se do klubu, že je nejlepší nechat na dítěti jak to chce. Určitě je dobré zavést večerní rituál v podobě koupání, krmení a usínání. Tohle se mi povedlo zavést někdy kolem toho druhého měsíce. Protože v té době už se začal kojit a spát v nějakých intervalech. Předtím to byl prostě chaos - někdy spal 3h,nekdy půl hodiny... Někdy se kojil co hodinu, někdy vydržel 5h.... Teprve až to miminko začne jet v nějakých intervalech tak má smysl začít zařazovat nějaký stereotypy. A myslím, že postupně si to sám zařídil docela pěkně. Vždycky jsem jen musela zareagovat, když se něco změnilo - jako třeba, když přesel ze třech spánku na 2, z dvou na jednoho a podobně. Ale nikdy jsem nelpěla na žádných přesných časech. To si myslím, že je blbost. Jinak teď mám necelý třítýdenní druhý, a taky zatím jeden punk. Což je teda složity s malým batoletem, ale fakt nemá smysl jí do něčeho teď tlačit. Budu doufat, že kolem toho druhého až třetího měsíce se to začne krystalizovat samo jako u syna.

lenerka1
24. únor 2021

"Dělat" režim (v tolik a tolik hodin děláme to a to) je plýtvání silami, dítě si ho udělá samo a zase samo změní jak roste, což je v tom prvním roce dost rychle. Fajn jsou rituály - posloupnost činností např. večerní jak už tu padlo výše.

veroniqess
24. únor 2021

Jen večerní už od porodnice, ve stejnou hodinu koupat, nakrmit a dát spinkat (vyplatilo se, od začátku krásně usíná na noc bez toho, abych dělala psí kusy), jen se časy posouvají podle jeho únavy, ale vždy se koupe mezi 18 a 19. Přes den jsem prostě sledovala, jak je unavený, a nechala ho nastavit si to, jak potřebuje. Teď je mu 7 měsíců a zrovna jeden spánek vyřadil. Miminko samo dá najevo, co potřebuje ☺️

jjasmina
24. únor 2021

Nám se to od 2 měsíců tak měnilo, že dnes si říkám, že to byla ztráta času.Popravdě až teď v roce má , že chodí spát po obědě a v 9 večer, to jsou jistoty, stejně tak, že do rána budu kojit na uspání cca 6x určitě ještě