Režim dítěte 2 měsíce. Jak nastavit? Jaký máte u svých dětí?
Malá 2 měsíce.. Můžu ji nastavit nějaký režim? Jaký máte vy u svých dětí? Spíš co se týče miminek
@kana11 Moje malá má už 9 měsíců, a žádný režim jsem od jejího narození nenastavovala. Ona sama si ho tak nějak sama udělala.
Syn si udělal režim sám a za mě je to značka ideál. Každé dítko je jiné, ale jakmile jsem se ho snažila pasovat do svého režimu, nic dobrého to nepřineslo. Jsem zvědavá, jak se bude dařit teď s druhatkem. Snad si udělá podobný režim jako starší
Jeli jsme stylem režim +- a vycházela jsem při něm hlavně z toho, jak potřeboval spát. V tohmle věku to myslím bylo po cca 1-1,5 hodině, takže: vstal, najedl se, přebalení, hraní, spánek... najezení, přebalení, hraní, spánek... Akorát jsem neřešila, jestli je oběd v jednu nebo ve dvě - záleželo, jak se vyspal. Doteď (9 měsíců) to tak nějak funguje, ale ne 100% - nejradši se rozhodne vynechat spánek, když mají přijít na návštěvu babičky, aby pak mohl mít špatnou náladu 😀.
Diteti jsem rezim nikdy nedelala, nasledovala jsem jeho potreby. A samozrejme ruku v ruce s tim jsme si nejaky stereotyp, tedy rezim udelali. Ale zaklad byly vzdy potreby ditete. Ono taky miminu nastavovat "ted budes spat" moc nefunguje, kdyz tu fyzickou potrebu nema
Obe deti si rezim nastavily samy. Jediny teda co jsem dodrzovala, byl vecerni ritual - koupani, jidlo, spani plus minus ve stejny cas.
Přidávám se do klubu, že je nejlepší nechat na dítěti jak to chce. Určitě je dobré zavést večerní rituál v podobě koupání, krmení a usínání. Tohle se mi povedlo zavést někdy kolem toho druhého měsíce. Protože v té době už se začal kojit a spát v nějakých intervalech. Předtím to byl prostě chaos - někdy spal 3h,nekdy půl hodiny... Někdy se kojil co hodinu, někdy vydržel 5h.... Teprve až to miminko začne jet v nějakých intervalech tak má smysl začít zařazovat nějaký stereotypy. A myslím, že postupně si to sám zařídil docela pěkně. Vždycky jsem jen musela zareagovat, když se něco změnilo - jako třeba, když přesel ze třech spánku na 2, z dvou na jednoho a podobně. Ale nikdy jsem nelpěla na žádných přesných časech. To si myslím, že je blbost. Jinak teď mám necelý třítýdenní druhý, a taky zatím jeden punk. Což je teda složity s malým batoletem, ale fakt nemá smysl jí do něčeho teď tlačit. Budu doufat, že kolem toho druhého až třetího měsíce se to začne krystalizovat samo jako u syna.
"Dělat" režim (v tolik a tolik hodin děláme to a to) je plýtvání silami, dítě si ho udělá samo a zase samo změní jak roste, což je v tom prvním roce dost rychle. Fajn jsou rituály - posloupnost činností např. večerní jak už tu padlo výše.
Jen večerní už od porodnice, ve stejnou hodinu koupat, nakrmit a dát spinkat (vyplatilo se, od začátku krásně usíná na noc bez toho, abych dělala psí kusy), jen se časy posouvají podle jeho únavy, ale vždy se koupe mezi 18 a 19. Přes den jsem prostě sledovala, jak je unavený, a nechala ho nastavit si to, jak potřebuje. Teď je mu 7 měsíců a zrovna jeden spánek vyřadil. Miminko samo dá najevo, co potřebuje ☺️
Nám se to od 2 měsíců tak měnilo, že dnes si říkám, že to byla ztráta času.Popravdě až teď v roce má , že chodí spát po obědě a v 9 večer, to jsou jistoty, stejně tak, že do rána budu kojit na uspání cca 6x určitě ještě

Mám dvouměsíčního a snažím se o to také, nedaří se, z rad ostatních mi vyplývá, že režim si miminko udělá samo. Jediné, na co už reaguje je večerní koupání, poté jídlo a poté stejný způsob uspávání. Jinak je každý den jiný, at se snažíme jakkoli 🙂