Režim u čtyřměsíčního miminka. Jak to máte Vy?
Ahojte 🙂 holky na to že mám druhé dítko tak su z toho jakási vyvalená a nevím jak to udělat.. Vůbec si nepamatuju jak jsem to dělala s první dcerkou a to je to jen tři roky zpět.. 30.4. bude mít naše Miriam 4 měsíce a od porodnice jedeme režim. Ani nevím jak prostě jaksi samo :D no ale teď poslední 4 dny to máme tak, že mala vstane v 08:00, v 8:30 vypije mlíčko, vydrži tak do 10:30 si hrát, pak usne. Spí do 12:00. 12:30 pojí ,je zase vhůru tak do 14:00 pak usne a spí do 17:00, opět kolem té páté mlíčko a pak už ve 20:00 v postýlce a spinkat. Jenže mě se zdá že to má strašně málo dávek. 🤔 to má asi pozdě obídek a tím pádem jde i pozdě spinkat odpoledne a tak ta jedna odpolední dávka je prospaná. Vždyť kdyby jsme měli zavedené odpo svačinky, tak ji ani nemám kdy dat :D Asi bych měla dát oběd už tak ve 12:00 že? Nebo jak to máte vy?
No, já mám teprve kluka 2,5 měsíce a prvního, tak se v tom zas tak nevyznám, ale pokud to holčičce vyhovuje, je spokojená, zdravá, přibývá a hezky roste, tak bych jí to tak nechala.
Jinak to spaní fakt závidim! :D Náš přes noc hezky spí, ale přes den má jen dvě tři takové akademické čtvrthodinky a už výjimečně usne v kočáru venku.
@ondul To mel.presne muj druhej..od konce sestinedeli si da svoje dve tri pul hodinky a konec..ale zas vecer jsem od narozeni az do ted (11m) nikdy neuspavala, proste polozim do.postylky a on do 30min usne a v noci spi od 2m 12-13h s jednim probuzenim na mlicko a to se otoci a spi dal..tak si rikam, klidne pres den at nespi, hlavne ze spi v noci.😁😁
@sonickan Obidek ve 4 mesicich? Jako vazne? Taky mame doma 4mesicni. Koji se tak po 2-3hod, v noci mene. Spi vetsinou 3x denne, nekdy 20min, nekdy hodinu, vyjimecne 2.
Ve ctyrech mesicich jsou 3-4 odpocinky idealni. Spi celou noc, nebo ji krmis i pres noc? To se taky pocita. Kolikrat a jak moc krmim jsem uz ve ctyrech mesicich neresila. Proste clovek vidi, jestli dite roste a dobre se mu dari.
@martiniquest Tim obidkem muze myslet normalne UM, ale v dobe obeda..ja to taky tak rikala.😊
@leniczka23 To me nenapadlo 🙂 Ja totiz kojeni necasuju, tak to nerozlisuju, takze me to prekvapilo
@martiniquest Treba se pletu a prcek dostava svickovou😁 A kdyz sem kojila tak sem to taky nerikala, to mas pravdu😁
Nekojíš/nekrmíš i v noci? Jinak právě kolem 4 měsíců věku (a vlastně pak už pořád) se tomu dítěti mění režim občas mám pocit, že den ze dne. Mně špatně prospíval, tak jsem dost hlídala a prostě bych do něj něco cpala i před usnutím, měla jsem pak od pediatričky, že vyjma noci mezi jídly maximálně 3,5 hodiny, ale ideálně tak 2,5-3. Ale záleží, jak ti prospívá. Já pořád řeším, že je v nejnižším percentilu či někde pod tabulkami.
@merope no ale nevím jestli nezlobí zoubky protože po 8 psa vždycky spát a spala až do těch 4 tě už druhý večer se bzbudikolem 10 a jen mrci pak kolem půlnoci to už ji dam mlíčko a pak do těch 4 mrci jakoby ji něco bolelo a už druhé ráno průjem
Přes den slinta jako bernardyn a furt má v pusine vrazeny prsty. Tak asi zuby nebo nevim
Vetsinou v 8.30 vstává, a rovnou um, v 10.00 spinká do 11,nekdy trochu dyl. V 11.30 um plus příkrm. Od 14.30 um a pak spinká do 16.00 pak v 17.30 um, 18.00 koupacka, a do 18.30 spinká. Pak se vzbudí až v noci na um..Dcera má 4 měsíce, ty časy jsou plus mínus 30minut stejné každý den. 🙂

@sonickan Ja to mam tak ze to neresim😁 Proste kdyz chtel tak spal, kdyz mel hlad dostal najist..kazdej den byl a je jinej..ted mu je 11m a stale jedem jak chce..jeden spi 2x jeden den 3x..jeden den ma.obed ve 12 druhej v 13. V noci ti mlicko nepije? Pres den to jsou 4 porce to je ok. Pokud normalne prospiva, ma pocuranych dost plen tak bych to neresila...ona by si urcite rekla kdyby ji to nestacilo nebooj.