icon

Režim u čtyřměsíčního miminka. Jak to máte Vy?

sonickan
20. dub 2020

Ahojte 🙂 holky na to že mám druhé dítko tak su z toho jakási vyvalená a nevím jak to udělat.. Vůbec si nepamatuju jak jsem to dělala s první dcerkou a to je to jen tři roky zpět.. 30.4. bude mít naše Miriam 4 měsíce a od porodnice jedeme režim. Ani nevím jak prostě jaksi samo :D no ale teď poslední 4 dny to máme tak, že mala vstane v 08:00, v 8:30 vypije mlíčko, vydrži tak do 10:30 si hrát, pak usne. Spí do 12:00. 12:30 pojí ,je zase vhůru tak do 14:00 pak usne a spí do 17:00, opět kolem té páté mlíčko a pak už ve 20:00 v postýlce a spinkat. Jenže mě se zdá že to má strašně málo dávek. 🤔 to má asi pozdě obídek a tím pádem jde i pozdě spinkat odpoledne a tak ta jedna odpolední dávka je prospaná. Vždyť kdyby jsme měli zavedené odpo svačinky, tak ji ani nemám kdy dat :D Asi bych měla dát oběd už tak ve 12:00 že? Nebo jak to máte vy?

leniczka23
20. dub 2020

@sonickan Ja to mam tak ze to neresim😁 Proste kdyz chtel tak spal, kdyz mel hlad dostal najist..kazdej den byl a je jinej..ted mu je 11m a stale jedem jak chce..jeden spi 2x jeden den 3x..jeden den ma.obed ve 12 druhej v 13. V noci ti mlicko nepije? Pres den to jsou 4 porce to je ok. Pokud normalne prospiva, ma pocuranych dost plen tak bych to neresila...ona by si urcite rekla kdyby ji to nestacilo nebooj.

ondul
20. dub 2020

No, já mám teprve kluka 2,5 měsíce a prvního, tak se v tom zas tak nevyznám, ale pokud to holčičce vyhovuje, je spokojená, zdravá, přibývá a hezky roste, tak bych jí to tak nechala.
Jinak to spaní fakt závidim! :D Náš přes noc hezky spí, ale přes den má jen dvě tři takové akademické čtvrthodinky a už výjimečně usne v kočáru venku.

leniczka23
20. dub 2020

@ondul To mel.presne muj druhej..od konce sestinedeli si da svoje dve tri pul hodinky a konec..ale zas vecer jsem od narozeni az do ted (11m) nikdy neuspavala, proste polozim do.postylky a on do 30min usne a v noci spi od 2m 12-13h s jednim probuzenim na mlicko a to se otoci a spi dal..tak si rikam, klidne pres den at nespi, hlavne ze spi v noci.😁😁

martiniquest
20. dub 2020

@sonickan Obidek ve 4 mesicich? Jako vazne? Taky mame doma 4mesicni. Koji se tak po 2-3hod, v noci mene. Spi vetsinou 3x denne, nekdy 20min, nekdy hodinu, vyjimecne 2.

mariegroth
20. dub 2020

Ve ctyrech mesicich jsou 3-4 odpocinky idealni. Spi celou noc, nebo ji krmis i pres noc? To se taky pocita. Kolikrat a jak moc krmim jsem uz ve ctyrech mesicich neresila. Proste clovek vidi, jestli dite roste a dobre se mu dari.

leniczka23
20. dub 2020

@martiniquest Tim obidkem muze myslet normalne UM, ale v dobe obeda..ja to taky tak rikala.😊

martiniquest
20. dub 2020

@leniczka23 To me nenapadlo 🙂 Ja totiz kojeni necasuju, tak to nerozlisuju, takze me to prekvapilo

leniczka23
20. dub 2020

@martiniquest Treba se pletu a prcek dostava svickovou😁 A kdyz sem kojila tak sem to taky nerikala, to mas pravdu😁

majina89
20. dub 2020

@sonickan Já jsem na nějaký režim najela kolem roku u dcerky. Do te doby jsem to neresila. Spaní a mléko podle aktuální denní potřeby 😊

merope
20. dub 2020

Nekojíš/nekrmíš i v noci? Jinak právě kolem 4 měsíců věku (a vlastně pak už pořád) se tomu dítěti mění režim občas mám pocit, že den ze dne. Mně špatně prospíval, tak jsem dost hlídala a prostě bych do něj něco cpala i před usnutím, měla jsem pak od pediatričky, že vyjma noci mezi jídly maximálně 3,5 hodiny, ale ideálně tak 2,5-3. Ale záleží, jak ti prospívá. Já pořád řeším, že je v nejnižším percentilu či někde pod tabulkami.

sonickan
autor
20. dub 2020

@merope malá je na UM a papá tak 1X za noc kolem 4 a někdy se stane že dřív už ve 2.

merope
22. dub 2020

@sonickan Bledá závist 😀 můj drobek se v roce kojí jenom 1x za noc jen výjimečně 🙂

sonickan
autor
22. dub 2020

@merope no ale nevím jestli nezlobí zoubky protože po 8 psa vždycky spát a spala až do těch 4 tě už druhý večer se bzbudikolem 10 a jen mrci pak kolem půlnoci to už ji dam mlíčko a pak do těch 4 mrci jakoby ji něco bolelo a už druhé ráno průjem
Přes den slinta jako bernardyn a furt má v pusine vrazeny prsty. Tak asi zuby nebo nevim

merope
22. dub 2020

@sonickan Zoubky... cokoli mezi čtvrtým měsícem a prořezáním, tak 14 dní do měsíce 😀 (aspoň u nás 😀 )

kosticka12
22. dub 2020

Vetsinou v 8.30 vstává, a rovnou um, v 10.00 spinká do 11,nekdy trochu dyl. V 11.30 um plus příkrm. Od 14.30 um a pak spinká do 16.00 pak v 17.30 um, 18.00 koupacka, a do 18.30 spinká. Pak se vzbudí až v noci na um..Dcera má 4 měsíce, ty časy jsou plus mínus 30minut stejné každý den. 🙂