Režim u miminka. Jak nastavit v tomto případě?
Ahojte, opět s dotazem. Syn 5 M nemá momentálně mnou nastavený žádný režim. Všichni říkají at to zkusím a docela bych i řada nějaký zavedla ale mám pocit že u nás to prostě nepůjde, protože maly pokaždé jinak dlouho spí, v jinou hodinu ráno vstává..jednou vstává v 6 další den v 7 někdy má přes den 5 spánku někdy jen 3 a to protože pokaždé jinak dlouho trva uspavani, někdy vytuhne do 20ti minut někdy uspavani trvá i víc jak hodinu, někdy spí půl hodiny a někdy zase 1-2 h. Snažím se aby spani bylo kolem 7-8 což docela vychází . Jak můžu teda nastavit režim když to má takhle? Moc nejde ani plánovat protože nikdy nevím kdy se vzbudí, jak dlouho pospi apod.. navíc teď máme i noční spánek na prd, tak možná by to pomohlo 🙄děkuji
@me_druhe_ja Ono děti si ten režim mění stejně samy podle různých období. Naše jako novorozenec spinkala krásně celou noc, vstávala až kolem 8-9 hod. Prostě paráda 🙂 pak zas měla období že vstávala kolem 5 😣 pochybuju že bude dítě celý život navyklé na jeden jediný režim.
@95newmommy2020 tak to já teda ne. 😀 já nevylézám dřív z postele než oni. 😀 zaprvé se ta mladší budí v noci několikrát, takže jsem ráda že si můžu poležet a za druhé ona nad ránem už potřebuje jít ke mně do postele a na prso a to se od ní nesmím pohnout jinak je okamžitě vzhůru. Dneska jsem se kvůli tomu třeba málem počůrala. 😀
@martinatd Naprosto ti rozumím...já se snažila o nějaký režim od porodnice,do roka a půl neřešila nic jiného než spánek,teď musí to a pak zase to a malá si to stejně udělala po svém...jednou spala tak pak zase tak...takže jsem se na režim vyprdla,protože jsem byla akorát nasr...jediné co dodržujeme je cca čas jídla a večerního koupání...spát jde podle toho jak dlouho spala přes den a taky v kolik přes den usnula
Já myslím, že hlavní otázka je, jestli ty máš pocit, že bys režim chtěla nebo jestli ti to cpe okolí a ty jsi v “absenci” režimu spokojená. Pokud ti to někdo nutí, kašlala bych na něj, pokud chceš ty sama, prostě bych se snažila plus mínus držet časy jídel, koupání, procházek. Já jsem režimový člověk, takže jsem se nějaký režim nastavit snažila, nikterak na sílu, ale prostě plus mínus běh dne, abych věděla, že můžu ve dvanáct dát tchánovi kočárek na vožení a vědět, že si stihnu zaběhat a i se vysprchovat a umýt vlasy. Nastavení režimu mě moc síly nestálo, dcera je režimová po mně a vlastně si to sedlo úplně samo. A vlastně nevím, jak by mě to mělo omezovat, oběd se dá sníst jak doma tak venku, spát se dá v posteli/kočáru/nosítku atd.
A ty potrebujea rezim? Pokud ne, nech malého žít. 🙂
Syn už teď musel trochh fungovat podle starší.dcery, ale i opačně, prostě se museli prizpusobit. Bylo pro mě jednodušší jim postupně zavést společné uspávání večer např. Ale jinak bych to neřešila. Udělej si to tak, jak potřebuješ. U nás se nějaká pravidelnost objevovala cca od 8 měsíce. A stejně něco zavedes a může to byt za 2 mesice jinak. 🙂
@martinatd Syn má 8 měsíců a žádný režim nemáme. Vstává většinou o půl 7 a spát chodí kolem 8. Někdy spí přes den jen 3x30 minut, někdy 2x dvě hodiny+ 30 minut 🤷🏼♀️. Neřeším. Prostě fungujeme a úplně v pohodě. Se starším synem jsme měli režim cca od 6 měsíce... dopoledne 2 hodiny, odpoledne cca 3 hodiny...ale teď to prostě nějak nejde 😊
@me_druhe_ja ohhh tak to chápu. 😁 Já se budim už v 5 kolikrát a mimi spi jak spalek. A teda to jsi docela obetava. Ale tsky to znám, ty zadrzovaci schopnosti jsou kolikrát neuvěřitelný. 😄😄😄
Užívej si miminko a režim zavedeš až půjde do školky 😉
Jediné, co jsem zavedla od porodnice, je večerní koupání, krmení, uspávání.
Syn si jinak nastavil režim sám, vůbec si neumím představit, že bych mu hlídala, jak dlouho si hraje a tak, není to přece cvičená opička 😃
@martinatd Uspávání s malým řeším stále od jeho narození (13m), někdy je to jen 10minut, někdy hodina a něco... ale ten čas trávím s knížkou nebo procházkou, přesný režim se díky tomu dlouhému usínání nastavit úplně nedá, zvláště když spí buď 15minut nebo hodinu a půl 😀 ale jak píšou holky ráno je prostě ráno, závěsy, světlo.... večer zase koupel, mazlení, čas je každý den trochu jiný -+1-1.5h

@me_druhe_ja všechno se dá vyhnat do extrému, to jo.