icon

Skoro 4měsíční dítě nepapá, nechce spinkat

kristynalac
22. pro 2016

Ahoj potřebovala bych poradit můj malý má necelé 4 mesice a odmítá mi papat (je na UM) a to i když mu kruči v bříšku. V noci mi ve 2 měsících spal klidně v k7se 4-5 hodin a teď mi sotva spí 2-3 hodinky. Zkoušela jsem měnit i značku UM tak jak mi to poradila doktorka snažím se i prikrmovat dávám mu přednídávky. A noc jsem dnes koupila od Hami kasicku na dobrou noc. Tak jsem zvědavá jak to zabere. Máte někdo s tím zkušenosti?? ☺

Strana
z2
monilee
22. pro 2016

@kristynalac Možno prvé zúbky?

kristynalac
autor
22. pro 2016

No nahoře má takovou bílou tečku tak jsme si říkali že to tím bude. ale nejsem si jistá. je to šíleně ta bezmoc mu nějak pomoc. zkoušela jsem na zoubky "dlouhogel,dentybejby"

kristynalac
autor
22. pro 2016
lv
22. pro 2016

Nebyl nemocný? Holky obě i 2-3 týdny trpí nechutenstvím po nemoci.
Nebo ty zuby.
S tím příkrmem se začíná zeleninou, ne ovocem a kaší. Kaše na noc může být i problém, je daleko těžší na trávení, může se po ní právě budit.

kristynalac
autor
22. pro 2016

Nebyl nemocny snazim se snim chodit ven ale tak s rozumem radsi si snim zajdu na balkoun na chvili nebo ho nalecu a nechám ho u otebreneho okna.a my máme zeleninou už dávno za sebou i když se to má dávat od 4 měsíců tak my jsme začali dřív. já jsem taky byla tak krmena a přítel taky. a nic se nám nestalo. před každým jídlem mu dávám 10 kapek espumizanu a kakaove mi pěkně a neboli ho bříško. jen prostě nevím co s ním. cítím se fakt hrozně že mu nemůžu pomoct.

sisstin
22. pro 2016

@kristynalac neumerne zatezuje travici system malemu kojenci, ktery ma byt idealne pouze na MM, popr. UM. Se nedivim, ze nechce jist a je mu zle... ze ty nebo pritel "zijete" nic neznamena a v 19 letech tezko hodnotit, zlucnik, cukrovka atd. se muze projevit mnohem pozdeji.

tajemna30
22. pro 2016

@kristynalac nezlob se na mě ale je to přesně jak píše @sisstin já se vůbec nedivím že nechce jíst. Opravdu je to hrozněěě brzo aby miminko ve 3 týdnech a 3 měsících už za sebou mělo dávno zeleninu, ovoce, teď i kaši. Je mu těžko a zle z toho jídla co už mu dáváte.

sisstin
22. pro 2016

Ja normalne nic moc nekomemtuju takovyho, ale tohle je masakr....

oplatecka
22. pro 2016

@kristynalac Takhle malé miminko a už jsi mu nasadila dávno zeleninu? A začínáš s ovocem a kašemi? Proč, kam spěcháš? Pokud je dítě na UM, s příkrmy se může začít dříve, ne však před ukončeným 4. měsícem. Spát nemůže, protože má zaplácané bříško něčím, na co ještě není připravené ☹

lucajda17
22. pro 2016

@kristynalac já mám malou z 85 procent na umělém,má 4 měsíce a 2 týdny a se zeleninou jsem začala až teda před dvěma týdny a to se bojím ji tu zeleninu nějak mixovat-myslím druhy aby ji to neudělalo neplechu.Přijde mi,že dříve se to asi moc neřešilo.Tchýně by do malé narvala pomalu cokoliv,od přesnídávek až po pribinaka a mám pocit,že svíčkovou s knedlem by ji dala už od půl roku,no má smůlu,musí si zvykat pomalu.Zkus ubrat to ovoce a kaši raději nedávej a zůstan u té zeleniny.S tou bílou tečkou zkus dát do pusinky kovovou lžičku jestli to cinkne je to jasné,že je to zoubek,takhle to zkoušela moje mamka. A mě teda taky někdy nechce jíst,to si ji musím dát na pokrčená kolena,když ležím a takhle se nají.

yerry
23. pro 2016

Já si myslím že má tuhou stravu moc brzy. Starší dcera byla na UM a s příkrmy jsem začínala až ve 4,5 měs. A fyzicky je začala jist až v pul roce. Do te doby to ani nechtěla. Podle mne má zaplaclej žaludek necim co nedokáže uplne vytrávit.

ivpad
23. pro 2016

Je to strašně brzy na cokoliv

terez225
23. pro 2016

Jak říkají holky, ono na těch presnidavkach i kaši je napsané od kterého měsíce, ne proto že to někdo řekl, ale proto že opravdu ten trávicí trakt na to není zralý. Třeba presnidavka - pokud opominu cukry atd atd tak rozhodně nemá dítě ve 3 měsících a 3 týdnech šanci to strávit. Pak ty nestravene zbytky samozřejmě zůstávají ve střevech tvoří se plyny apod. Bohužel mimco ti neřekne, že je to špatně a bolí ho bříško. Nechceš raději tyto věci ještě oddálit? Třeba 3 dny podavej jen um - je možný že se uklidní a budeš mít jasno . Taky bych raději začínala od pár lžiček zeleniny, ono i to trávení vážně potřebuje čas 🙂 a závěrem když ho budeš teď nutit jist příkrmy a nebude je chtít, bude plakat. Vůbec to není dobrý základ pro pozdější stravování. taky je možné že je mu po těch prikrmech i opravdu špatně a spojí si to s jídlem no a nechutenství je na světě 🙂

naste
23. pro 2016

@terez 225 nevím, jestli jsou dnešní děti jiné, ale asi je dobré se občas zeptat maminky, na čem jsme vyrostli my. Ovocné štávy se dávaly už někdy ve dvou měsících( možná ještě o něco dřív),potom ovoce , zeleninové polévky po 3 měsíci a kaše také tak nějak. Nevím, proč by nemělo mít téměř 4 měsíční dítě šanci strávit přesnídávku.

elinkal
23. pro 2016

Argumenty co bylo driv mi prijdou scestne. Na spousti veci se prijde az o mnoho lez pozdeji, ze clastne skodi (azbest v budovach, rtut v amalgamu, nektera aditiva v potravinach...).
Dnes mame narozdil od nasich maminek k dispozici mnoho vyzkumu, studii a mely bychom toho vyuzit a v rozumne mire se o to oprit. Kdyz date rocnimu diteti hranolky, tak to taky prezije, ale do budoucna mu tim sluzbu neudelate.

elinkal
23. pro 2016

omlouvam se za preklepy, pisu s malym na ruce

naste
23. pro 2016

@ elinkal ono hranolky a přesnídávka je trochu rozdíl. Ono ty výzkumy se pořád mění. Není to tak dávno, kdy vyzkoumali, že se lepek smí dávat až někdy kolem roku, teď se zase vrátili k tomu původnímu, protože zjistili, že bylo daleko víc alergií na lepek, to samé s příkrmy. Ono už bylo vyzkoumáno, jak je nezdravé máslo a zdravé margaríny a zase naopak, to samé s mlékem a vajíčky. Můj děda ještě pamatuje, že byla nezdravá rajčata a olejovky. Kamarádka má děti s větším věkovým odstupem a u každého dostávala v poradně jiné rady, podle nejnovějších výzkumů.

karlajasmine
23. pro 2016

@naste tohle ano, ale ze je nezdravé dávat prikmy dřív jak ve 4 měsících, je všeobecně známá věc.

elinkal
23. pro 2016

@naste s tim naprosto souhlasim, ze se tohle porad meni. Ale intuitivne si rikam, ze je mojemu miminku lehceji, kdyz ho krmim ted v jeho trech mesicich stale jen mlekem nez kdyz by dostal napr. vyvar do lahvicky, tak jak to delala nase babi...

cheetah_
23. pro 2016

@kristynalac Zpátky k původní otázce: to, že se v noci budí, je normální. Většina dětí, co znám, se začne v tomhle věku budit častěji, i když předtím spala dobře. Chce mámu, pomazlit, uklidnit, najíst nebo něco jiného, ale prostě se budí víc. Ono to zas časem přejde, nebo ho naučíte spát líp, až bude větší a bude to chápat, že se v noci má spát.
Kručení v bříšku nemusí být hlad, ale také, jak už zaznělo, problém s trávením. Kadí dobře? Do plného nevykakaného bříška se další jídlo nevejde, i když má prcek hlad.
Mléko by mu opravdu mělo stačit (pozor, může mu být špatně i z mléka, pokud má alergii nebo nesnášenlivost!), ochutnávání jiných jídel si děti vlastně řídí úplně samy - ve chvíli, kdy se natahují po všem v okolí a strkají to do pusy. To jenom my se smějeme, jak ožužlávají ty plastové hračky, ony se tím snaží seznámit s okolím - a to i s jídlem a osídlit si střeva správnými bakteriemi.
A nakonec: to, že nejí, je jak závažné? Nehubne? Čůrá dost? Je čilý a aktivní, fontanela nepropadlá? Bez ekzému, bez větších problémů s prdíky? Jestli je tohle ok, tak zas tu chuť dostane ... nejlépe na mléko.

kristynalac
autor
23. pro 2016

Kaka mi normálně nedávala bych mu příkrmy kdyby o tom nevěděla doktorka. o všem sem se sním poradila. @naste myslím že někdy je lepší poslouchat maminky jak si psala a taky babičky. Četla jsem na internetu jak nebylo UM tak dávali mouku s vodou a dítě bylo taky v pořádku. tak nevím proč některým vadí že malému dávám příkrmy. zkuste se taky podívat na internet jak to bylo kdyby.

karlajasmine
23. pro 2016

@kristynalac nedavno tu nekdo psal, jak jeji babicce umrely 4 deti, protoze nemela mliko a tenkrat nebylo UM... a ze az paty dite prezilo kvuli tomu, ze nejaka pani z vedlejsi vesnice mela mlika nadbytek a odstrikavala, tak si nemyslim, ze mouka s vodou zachranila kdejaky dite.. spis naopak... je to tvoje rozhodnuti samozrejme, ale to, ze se ti dite budi po 2-3 hodinach, je v tomto veku naprosto normalni, a tim, ze budes zkouset kdejaky prikrmy a kase, stejne delsiho spanku nedocilis.

cheetah_
23. pro 2016

@kristynalac A proč tedy dostává něco jiného než mléko? Protože se budí a snažíš se ho tím zaplácnout, aby spal, nebo málo přibírá a snažíš se ho tím napucnout, nebo prostě jen protože si myslíš, že je to správné? Jaký problém se tu snažíš vyřešit? Nespaní, nepřibírání, nebo něco jiného? Pokud jde o spaní, tak se děti prostě budí ať jsou najezené, nebo ne. Kaší to nevyřešíš (to, jestli tím uškodíš nebo ne, nechám teď stranou). Pokud jde o nepřibírání, tak není lepší způsob, jak přibrat, než mléko - a pokud ho odmítá a nepřibírá, problém bude jinde (zdravotní problém, alergie, nesnášenlivost, anatomický problém). Jinak - doktorka schválila ovoce, zeleninu a kaše nebo jen řekla "přikrmovat"? Ona tím mohla myslet zvýšit dávky mléka (přikrmovat UM)...

myshoun
23. pro 2016

Voda s moukou?! Panejo, když jsem byla s prckem na JiP, ležela tam holcicka, která byla takhle krmená a na rodiče bylo podané trestní oznámení za zanedbání. Navíc do holky lili i mléko, tak chudera měla šílenou reakci. Když nemam MM a prachy, tak raději i to nejobyčejnejší UM.

soyevita
23. pro 2016

@kristynalac Pokud budeš krmit novorozence a kojence vodou s moukou,tak v největším případě nepřežije.A pokud přežije může mít časem vážné zdravotní problémy.
Teda přijde mi šílené,že Ti doktorka poradila přikrmovat tak brzy.

sisstin
23. pro 2016

Kristyna uz si to neprecte :D jako kazdyho vec, co si dela se svym ditetem, ne kazdy resi stravu atd, ale tohle je uz opravdu hranicici s poskozovanim zdravi ditete. Nechapu, ze jeste nekdo v dnesni dobe nema informace :/

balet
23. pro 2016

Holky neni pravda, ze to je brzo. Kazde dite je jine. My začaly jist skoro vse od 3,5 mesice. Dcera ma alergii na laktozu a to tezkou a odmitala jakekoliv umele mleko ( i to bezlaktozove, pac to bylo z flasky a kdyz se pilo z flasky tak mela zakodovane, ze to boli. Dodnes pije caj uz z uciciho hrnecku a lahev nechce.) i moje mleko a malem nam umrela hlady. Po kapackach v nemocnici rekli krmit cokoliv si vezme. Ted jime v sedmi a pul mesicich detske verze koprovky i rajske s knedlikem a jak si smakuje. Konecne pribira a ma se dobre, je vesela a velmi dobre se rozviji. Odstaveni od mlika, byt tak brzo, pro ni bylo vysvobozenim. Brisko rychle prijme cokoliv, aby bylo syte...Tak pozor s temi urazkami a radikalnimi nazory...😉

lv
23. pro 2016

@myshoun ano, ve středověku to bylo běžné, úmrtnost kojenců obrovská. Někdy mě napadá, že slova "nám to taky dávali/dělali a žijem" by se tedy měla dodržovat komplet - prát bez automatky, neohřívat v mikrovlnce, nemít mraky elektrospotřebičů 🙂 🙂 🙂

lv
23. pro 2016

@balet jsi ta výjimka, co potvrzuje pravidlo.

soyevita
23. pro 2016

@balet On tady nikdo neuráží a úplně tak radikální názory jsem tu nečetla.V dnešní není těžké si vše vyhledat na netu.....Ano Tvé dítě je vyjímka a musela jsi najet na jinou stravu,ale zakladatelka nepíše nic o vážných zdravotních problémech

Strana
z2