icon

Spánek a první probuzení ráno 10měsíčního mimča

nnikola24
25. únor 2021

Zdravim

Rada bych se zeptala mam 10 mesicni holcicku a vetsinou stava v pul 7 az v 7h kdy ma i prvni mleko.
Ale prijde ze uz je docela “velka” a ze by mozna mohla spat dele ne ze by se to stavalo tak casto 😂 ale drive spala klidne az do 8h . Ale ted stava drive uz v pul 7 nebo pred pul nekdy az v 7h.

Mame rezim dalo by se rict jenze ja jsem z nej uz tak zblbla ze jakmile se nevzbudi cca do pul 7 tak jsem cela nesva ze v 7h nebude mit mleko a nepojedeme podle rezimu🙄 jenze zase budit se mi ji kvuli tomu nechce😃

Me tak napada co se stane kdyz si nekdy prispi dele jak do 6-7h ?
Jak jsem psala jsem hrozne pak nervozni , a nesva ze jeste neni vzhuru .. nebo muzu byt v klidu ☺️ ? Kdyz uz ji je 10m

Dekuji

jjasmina
25. únor 2021

Mě malá vstává mezi 9-10 ranní, ale zase se budí po 1-2hod v noci, kdy ji zase musím uspat kojením.Nevim nějak co resite popravdě, co by se mělo stát, když si déle prispi? Jinak ráno se určitě dítě zbytečně nebudí, moje malá si tp sama posunula a samozřejmě si tím vstavanim v 9 odnourala dopolední spánek

tiki
26. únor 2021

Kazda minuta, co dite spi, je dobra 🙂. Dokud nechodi do skolky a nemusi pravidelne vstavat, naprosto to odmitam resit. Ale u nas doma je totalni anarchie, asi nejsme uplne reprezentativni rodina 😉.

malenka3
26. únor 2021

Ha ha 😃, pardon. Už mám druhé dítě a z ověřené zkušenosti musím říct, že spaní se spíš zhoršuje a vstává dřív a dřív (protože přibývá podnětů, víc se budí a spánek je celkově horší). 15měsíční vstává mezi 5. a 6. 🙈 Podle druhorozené se ustálí spaní až někdy kolem druhého roku (ale k tomu bude nutný odstav). Ty režimy se mění, nečekej, že to bude držet pořád.

jjasmina
26. únor 2021

@malenka3 no ja naopak doufám, že u nás to horší bejt už nemůže ani .. Jedině, že by zase taky začala vstávat v 6, na včerejšek jsem nespala ani 4 hod, tak nevim, kde bych to honila :D

jako_mala_holka
26. únor 2021

Řešíš blbosti... Nemyslím to zle, taky mám někdy takové tendence 🙂😁 všechno se pořád mění, naše malá má 8m a stále mě překvapuje i tím, jak spí nebo kdy vstává ráno 😆 například včera spala v kuse celou noc od půl 6 večer do 6 ráno, dneska šla spát v 6 večer, do půlnoci se několikrát vzbudila, měla mléko, pak jsem k ní v noci několikrát vstávala a první mléko měla před chvílí, kolem 7h...jak ji znám, tak není v planu ani dopolední svačina, max si dá trochu mléka a pak oběd 😄

any01
26. únor 2021

Co bych dala za to kdyby mala spala dele nez do pul 6 co v noci vstava nevim kolikrat a trenuje sedani stoupani lezeni 😀

zmrzlinka
27. únor 2021

Buď ráda,že vstává v sedm.Deti mi běžné vstávali 5:30-6:00 i když chodili do školky/ školy.Ne jenom jako mimina nebo batolata.

megi89
27. únor 2021

Vstává Ti teda v hezký čas ⏰. Syn bude mít za necelé tři týdny 3 roky a vstává v 5,30-6h od mimina. 🙄 Jako mě to nějak extra nevadí, chodím spát večer nejpozději v 10h večer. Ale co je horší, tak kolikrát je dopoledne unavený, v 11 už je KO a jde spát 😴. Nevím co bude dělat ve školce, tam bude hotový...

baraskaska
27. únor 2021

Smich... 😀 moje temer sestileta dcera vstava bezne v 7 i driv. Kdyz ji dam spat dyl je to horsi. Moje 2 a pul leta vstava kolem pul 7. Ze spi treba do 8h je fakt zazrak 😀 takze ne v 10.mesicich opravdu nemusi vstavat uz dyl. 🙂

ivis_b
27. únor 2021

Syn 4 a pul roku a vstava kolem 6. Pres den nespi uz rok a pul minimalne a vecer chodi spat v 9-10. Jako mimco spal max do pul 6. V pul 7 mi prijde na 10m uplne krasny, nechapu problem. Ja jsem taky rezimova, ale zas rozumne - kdyz dostane mliko o pul hodiny dyl, tak je to snad jedno, ne??

vladienka
27. únor 2021

Ja nejak nerozumiem tomu dotazu 😄 chces aby rano spala dlhsie ale bojis sa ze potom nepojdete podla rezimu ? Chapem to spravne? To mi pride cele sialene, pardon 😂 akoze dostane obed nie o 12, ale 12:30?? To sa ani neda dodrziavat nie? Ved obcas sa clovek zdrzi vonku dlhsie, niekedy sme vonku hodinu, niekedy 2, niekedy je obed v 11:30, niekedy 12:30..

Hlavne 10 mesacna je este uplny prcek, za mesiac moze zacat vstavat v 5, za dalsi mesiac v 8

veru181
27. únor 2021

Asi tě trochu chápu. Řešila jsem to podobně hlavně kvůli tomu, ze malý (9 mesicu) nevydržel přes den vzhuru déle než dvě hodiny, takže jsem pak nevěděla, jak stihnout všechna jídla a tak 😀 (ale to tedy když vstaval dříve, večeře by pak vyšla třeba na patou). Teď už to neřeším, proste tomu den +- prizpusobim. Jak ti spí přes den, vadí jiné vstavani něčemu? 🙂

nat
27. únor 2021

@nnikola24 prijde mi ze resite nesmysly,takze kdyz vstane o hodku dele nedostane mleko nebo pak svacinu??? Myslim si ze je dost mala na to aby jste drzely 100 % rezim,prave z duvodu ze pozde rano vstane nebo bude spat dele po obede....Radujte se z toho ze je zdrava a kazdy den si prizpusobte podle ji.