Tv a miminko. Jaký máte názor? Jak moc to škodí?
Ahoj, možná mě za to odsoudite ale me 3 měsíční miminko hrozně fascinuje tv, i když ho dám tak aby na ni nevyšel , otáčí se za ní. . Chci se zeptat jaký na to máte názor, jak moc to škodí. . Malý skoro nespí přes den , takže si s ním hraju , ukazují hračky a podobně, ale někdy ho taky vemem do obýváku kde ta tv hraje . .😯
My televizi mame, ale uz nam par mesicu nefunguje a zatim se nam nepodarilo dostat se do obchodu, abychom ji reklamovali, az taakhle nam chybi 😀 ale manzel byva u pc a za nim se dcerka nekdy otaci, tak ji hned tocime, aby na to nevidela a bavime ji jinak, okamzite ztrati zajem... radsi ji cteme, neco povidame, nebo si pustime pisnicky ... zrovna nam tu hraje U2 👍💃 na serialy nebo film koukneme vecer, az mala spinka, na tabletu nebo pc 🙂
Jo a taky skoro nespi pres den, max da dvakrat pul hodky a to je vse, ale pak spinka celou noc, napr vcera sla spinkat v 7h a rano se vzbudila v 8... proste to tak ma
@klokanka31 když zvoní pošťák, tak člověk může vzít mimčo s sebou, když ví, že by v postýlce plakalo..
@klokanka31 pokud vim, tak mas fakt malinke miminko na to, abys ho nechavala schvalne u tv. Takze ne, u miminka takova situace fakt nenastala
@klokanka31 promin, ale to co tu pises jsou strasny kecy. Nicmene chapu, ze je to tim, ze mas male miminko a nevis. Byt s ditetem kde je ticho? 😂 a ze je lepsi aby radeji hrala televize? To snad ne 🤦🏻♀️
Ja teda postaka neresim vubec, z 99 % si nechavam balicky posilat na postu, do balikovny, do zasilkovny a tak... a v tom 1 %, kdy je to nutne, ze zvoni, tak neresim, bydlime v prvnim patre bez vytahu, malou bych doma samotnou nikdy nenechala a tahat ji s sebou, to vubec... postak hodi listek do schranky a hotovo, kdybych byla venku nebo v praci, taky me nezastihne... donasku jidla nebo nakupu resim, kdyz je manzel doma 🙂 podle me taky neni duvod nechavat miminko u televize... snad mi to fakt vydrzi aspon do toho roku, male nic nepoustet, chtela bych vydrzet co nejdyl, ale urcite mi to nekdo prekazi a nejakou pohadku ji pusti 😒
@jako_mala_holka synovi je rok a zatím žádné pohádky, kromě těch co mu čtu nebo vypravím
@nita1984 to mam taky v planu
Hele Tohle je jeste v pohode. Neni to tak davno kdy se tu neco podobneho probiralo a par zenskych se tu shodovalo na tom, ze nechat spici dite doma a jit do hospody o ulici vedle je uplne v pohode. Vzdyt je to “jen” 300 m! 😳
Delalo se mi zle jen z tepredstsvy jak jsem to cetla. A byla jsem v mensine komu to fakt normalni neprislo
Tv mame, pouzivame ji a nezatracujem. Mivame ji pustenou jako kulisu a jako zavislak si neprijdu. Mivala jsem ji pustenou i kdyz byly decka mimina, ale nezajimala je. U prvorozene dcery (jako spravna matka) jsem to s tou opatrnosti prehnala, protoze jak se narodili v jejich trech letech dvojcata, tak nevydrzela ani u 10 min pohadky. A ze jsem to zrovna hodne casto potrebovala a proklinala to, kdyz jsem se musela venovat dvojcatum. Dneska v 6 letech uz vydrzi u klasicke dlouhe pohadky, dokonce i v kine. Kluci ve trech letech uz take vydrzi. Jak jsem byla na jare, kdy byly kvuli covidu zavrene skolky, rada, ze jsem jim po obede pustila pohadku a ja mela chvili klid aspon na blbe kafe. 🙏😃 A jo, vubec mi nevadi, ze koukaji na tv a ani se za to nestydim. Jsem normalni matka se vsemi nerestmi, ale podle zdejsich reakci bych si mela vysypat na hlavu aspon tri kyble sracek za moji neschopnost zabavit deti jinak, nez u tv (kdyz chci mit hodinu behem dne pro sebe). 😅
@michaelaa9026 já říkám,je jen na tobě jestli máš nebo nemáš telku zapnutou. My byli na televizi zvyklý,ale ne že bychom na ní nutně koukali,ale prostě že jen něco hrálo. Děti pohádky milují,ale mají u toho svůj program. Buď si stavíme,malujeme nebo tak,ale to máme u toho puštěnou hudbu.
Já jako malá milovala rána,kdy mě naši budili, položili na gauč,já se podívala na pohádku,u toho nasnidala,pak oblékla a šla do školky nebo si mohla dělat co chci (nadneseně řečeno).
Mé děti mají ráno po probuzení také pohádku,mlíčko,snídani, oblékání a vše probíhá naprosto v klidu. Když jdeme ven,nebo vezu malou do školky,žádný problém ohledně televize není.
Ty se ptáš ohledně svého 3mesicniho miminka. Tak asi takhle. Nijak extra bych to nezatracovala,ale ani nepodporovala. To že přes den moc nespí,může být i tou televizi. Ale také nemusíš. To bys měla vypozorovat ty,jako maminka. Samozřejmě to děti fascinuje, protože se tam hýbou obrázky a hraje tam hudba a mluví se tam. Takže je to prostě na tobě,v jaké míře tomu mimcu telku necháš.
@lenatko91 Jo a pak to mimčo hodím na balík co mi pošťák doveze a oba si donesu domů že jo? ☺
@alcar jo,přesně. Pamatuji si jak mě tatínek vždycky přenesl ještě zachumlanou v dece a k snídani mi dělal vajíčka na měkko 😍 bylo to úžasný
U nás taky není problém. Je to prostě o tom,jak si to kdo nastaví. Jednou mě děcka fakt naštvaly a vztekaly se. Tak jsem telku vypla a to bylo hrobové ticho 😂😂😂 to bylo jednou jedinkrát. Pak pochopily,že to je svým způsobem výsada
@alcar Jenže ono je to jiné u dvouletého, tříletého dítěte a u několikatýdenního miminka. Samozřejmě, každá z nás koukala na pohádky. Ale už jen z logiky věci když tu píšete že si pamatujete na sobotní a nedělní rána (kdo ne? 🙂 ) tak je jasné, že jste byly starší. To je asi to zásadní co se zde řeší. Tříměsíčnímu, nebo půlročnímu dítěti bych televizi nezapnula. Ale každého věc. U starších dětí s tím problém nemám, jen bych to regulovala, aby dítě nečučelo na každou blbost a moc dlouho.
@journals tak to jsme jen trochu odbočili a zavzpomínali. Není třeba se toho hned takhle chytat. A jen mimo řeč,já si třeba pamatuju věci a to mi ještě nebyl ani rok....
To co děláš nebo neděláš ty nebo já, neznamená,že to nemůže dělat nebo nedělat někdo jiný. Jak si sama napsala,je to každého věc
@journals tak ja to pochopika tak, ze ma pustenou tv jako kulisu a dite se k tv nataci a chce sledovat. Tak to neni problem uzpusobit tak, aby mimino na tu tv nevidelo nebo to neovlivnovalo nejake spaci ritualy. Ale k tomu jsem se taky vyjadrila. Ja to tak doma mela a decka to nezajimalo. A pokud se par minut podivali, tak jsem to vubec neresila. O vhodnosti ci nevhodnosti (potažmo skodlivosti/neskodlivosti) by to byla dlouha - nikam nevedouci polemika, protoze to ma proste kazdy jinak. Nekomu nesmi televize pres prah, jiny ji bere jako beznou součást zivota.
@klokanka31 Mně velké balíky postaví do chodby za dveře, ale já bydlím v RD, jak to dělají v panelácích, to nevím. Každopádně myslím, že spoustu zásilek lze převzít i s dítětem v náruči a když ne, jsou jiné možnosti doručení. 🙂 Taky je rozdíl, jestli jdu od dítěte jen 5m ke dveřím nebo o 5 pater níž výtahem..
@alcar samozřejmě malýho před tu televizi neposadim ale kdyz si s ním sednu na pohovku vedle přítele který sleduje tv a chovám ho tak se na ní otáčí, je to pár minut ale spíš mi šlo o to jestli se mám opravdu tv vyhýbat nebo se to těch pár minut nezblazni. . Bála jsem se aby ho třeba z toho nestipali oči nebo tak. . Jinak určitě vím že to nejni úplně vhodné. .. . Jinak v noci spí krásne celou noc. .
@lenatko91 No tak nevím jak ty, ale já nedokážu v jedné ruce držet malou, a v druhé si nést krabici. A také jak bych asi zaplatila? To strčím malou pošťákovi, ať mi ji podrží, abych mohla vytáhnout peníze? Jako tady se řeší že byste 5 minut nenechali miminko o samotě - to se teda nechodíte ani sprchovat?
@klokanka31 Ja se sprchuju s detma. A balik platim predem.
@klokanka31 malou beru do nosítka. Mám pak volné ruce. Sprcha normálně doma, když spí. Důvod, proč nejdu ven za pošťákem je 6. patro v paneláku. Mám tři story v okolí, kdy maminky jen na dvě minutky odběhly, proč ji tu nikdy nenechám (hodinový zásek ve výtahu a miminko v postýlce, vyběhnutí na ulici a tříletý doma u televize, maminku srazilo auto, zlomený klíč v zámku a neschopnost dostat se do bytu, kde zůstalo roční dítě). Takže ne, doma takhle malé dítě nenechám ani za nic, pokud to nedokážu vyřešit, balík jde holt na poštu nebo do úschovny, pokud není ochotný pošťák.
@journals Tet promiň zase ty,A kde jsi vzala že ho chci schválně nechávat u televize a že je v bytě ticho ,
nic takového jsem nepsala. Si normální???
@malenka3 Tak já naštěstí bydlím v přízemí a v obytné zóně, kde mě fakt nemá co srazit když stojím před barákem 🙂
@klokanka31 ne, když se ptáš, nechodím se sprchovat když není manžel doma nebo malý nespí
@michaelaa9026 A číst umíš (psát moc ne)??? Nebo si bereš v diskuzích osobně vše, co bylo psáno někomu jinému?
@alcar Já jsem to právě pochopila i tak, že někdo mu tu televizi schválně zapne, protože je přeci hodné a ona si může skočit pro balík... :-/ proto jsem tak reagovala.

Dokud jsem mela jedno dite, mivala jsem pustene porady a dokumenty na ntb na stole (nemame TV), abych mela kontakt s dospelymi, kteri neresi jen miminkovske problemy. Ted s druhym ditetem uz nemam prostor, cely den je zaprah a neni kdy to poslouchat. Takze mam jen pri kojeni mobil v ruce a ctu si.