Tv a miminko. Jaký máte názor? Jak moc to škodí?
Ahoj, možná mě za to odsoudite ale me 3 měsíční miminko hrozně fascinuje tv, i když ho dám tak aby na ni nevyšel , otáčí se za ní. . Chci se zeptat jaký na to máte názor, jak moc to škodí. . Malý skoro nespí přes den , takže si s ním hraju , ukazují hračky a podobně, ale někdy ho taky vemem do obýváku kde ta tv hraje . .😯
@journals promiň, myslela jsem že je to nějaký neodůvodněny útok na mě . .
@malenka3 v noci právě krásné spí ale já ho právě před tu tv nedávám tak aby na ni koukal , proto ten dotaz , abych věděla jestli to mám tak moc řešit a nebo nebude někdy občas vadit, kdyz na to par minut jukne. .
Tady řešíte jestli pár minut dívání na televizi ubližuje, přitom je rozdíl jestli to je ojedinělé, nebo pravidelné na bůhvíkolik hodin. Já kdysi hlídala půlročního syna zdravotní sestřičky. A bylo mi divné, proč se vždycky vztekal hned u snídaně, a jeho starší bráška mi říkal, že je zvyklý jíst u televize. Tak jsem se na to zeptala jejich mámy, a ta mi potvrdila, ať mu televizi pustím, že jedině u ní se nají a budu mít celé dopoledne klid. Tohle mi přijde totálně mimo...
A když už teda tak hrozně televize škodí na pár minutek, tak proč se obhajuje alkohol v těhotenství i při kojení? Tam mi to přijde horší.
@klokanka31 on někdo obhajuje alkohol v těhotenství? U kojení je to diskutabilní, tam záleží na množství.
@nita1984 Nedávno tu byla diskuze, a mnoho žen se chlubilo, že si v těhu dali skleničku, a problém neviděly...
@klokanka31 prosim te, jak souvisi alkohol s touhle diskuzi? 😂🤦🏻♀️
@journals to jako fakt chces resit, ze miminu pusti na par minut tv, kdyz si jde pro balik? Tak asi je to lepsi, kdyz tam ma dite nejaky zvuk...nez zaregistruje, ze tam mamina neni, tak uz je mezitim beztak zpatky. Prijde mi, ze zbytecne tuhle situaci strasne vyhrocujes do extremu, kterou, jak vidno, zakladatelka takto vubec nepopisuje.
@journals Já to píšu proto, že některé ne až tak vážné věci se tu odsuzují, a vážně věci zase naopak. Jak u blbejch 😒
@klokanka31 A nebylo by fajn, nechat každého dělat co uzná za vhodné? Pro někoho je ok sklenička v těhotenství, pro jiného miminko u televize a někdo zas řeší a neřeší něco jiného.
@klokanka31 po pravdě, platím předem nebo kartou, takže to s malou jde a menší balíček unesu. Sprchuju se, když spí a když jdu na wc, tak si ji beru většinou s sebou. Jediné, kdy je sama je, když jdu krmit psy, ale to na sebe vidíme přes sklo.
@klokanka31 Ja uz jsem s ditetem na ruce prebirala i autosedacku. Nic neni nemozne 😀
Do 7 měsíců žádná TV. Když se po ní začala malá dívat, vypila se nebo jsme šly do jiného pokoje. TV nám doma hraje vlastně až večer. Teď tak měsíc máme krátkou 5-10 min pohádku na Duck TV. Jsou tam jednoduché pohádky pro úplné nejmenší. Žádná náročná animace, rychle pohyby, mluva... Takže mi to úplně nevadí. Ale dívá se opravdu jen před spaním aby se sklidila. Jinak se plazí po bytě a není moc v klidu 🙂 naštěstí malou TV díky tomu všemu nezajímá. Když se stane, že je v obýváku a TV je zapnutá tak ji buď úplně ignoruje nebo se na ni jen koukne a hraje si dál. Většinou ale TV vypínáme...
@klokanka31 Ale tak to je vcelku normálka co tak vidím vždycky kolem, maminka buben skoro před porodem a krádluje tam jedno pivo za druhým. No problém. Ale raději to neřešme nebo se to zase zvrhne do extremu.
@klokanka31 Tak musim říct, ze když jsem docetla celou tuhle diskuzi. Tak jsem s tebou fakt v souladu ve všem. :D
@felixfelicis No jo, ale já nechci riskovat, že sice unesu malou i balíček, ale malá mi vyklouzne a spadne. Je jí sice čtyři a půl měsíce, ale je pěkně živá, někdy jak pytel blech, a je mi milejší aby se koukla na pohádku, než aby mi spadla a v lepším případě měla otřes mozku.
@klokanka31 To chapu, ja mam miminko starsi, neni uz tak citlive na manipulaci. Tak ale existuji nositka🙂 My teda tv nemame, ale pochybuju, ze bych svoje dite nejakou pohadkou obalamutila tak, ze by nebrecelo, kdyz odejdu a uslysi zaklapnout dvere.
@felixfelicis Tak ale tohle není jen o pošťákovi. Třeba dneska, pekla jsem buchty, malá byla neklidná a kňourala. Jestli jsi někdy pekla buchty, tak jistě víš, že je nereálné s upatlanýma rukama od těsta pořád odbíhat k mimču. Tak jsem ji pustila pohádku, u ní se zklidnila a do tří minut usnula.
@klokanka31 Jasne ze varim a pecu. Se tremi detmi vim o casove organizaci docela dost. Kdyz vidim, ze dite nevydrzi, nepecu. Pecu a varim, kdyz vidim, ze si bude hrat a chvili beze me vydrzi. Nebo kdyz spali, dokud byli mali. Poustet ctyrmesicnimu miminku pohadky na zabaveni mi prijde mimo.
@felixfelicis Tak to máš asi věšteckou kouli, když odhadneš, že ti bude dítě spát celou dobu co pečeš 😏
@klokanka31 dělej si to podle sebe, já na tom fakt nevidím nic špatného, já jsem si barvila hlavu, malá se probudila, tak jsem ji telku zapla, proč ne a nebo co už na zabavení .ono co maminka , to jiný názor, tak to prostě je. Ale každá máme právo si to dělat podle sebe
@jjasmina Souhlasím.
@klokanka31 Asi mam no 😀 Bud se naucis zabavit dite bez televize, delat to s nim nebo si zorganizovat cas, anebo to muzes poustet taky furt. Jestli ti to nevadi, tak ok 🙂
@felixfelicis Já si s malou hraju, dneska jsme si prohlížely knížku, a i když jsem měla puštěnou televizi, jí to bylo jedno, zajímala jí knížka. Ale když prostě peču, ona se vzbudí, tak s tím nic neudělám,někdy mi spí třeba půl hodiny, někdy tři hodiny. Ale tobě gratuluju, že si umíš organizovat čas, že dáš dítě spát, nařídíš mu že teď dvě hodiny chceš péct, a tak ať se vzbudí za dvě hodiny a pět minut, abys to stihla i vytáhnout z trouby 😄
@felixfelicis prave... ono je to nejjednodussi, pustit telku :-/ u ctyrmesicniho miminka je to pro me extrem. Vymluvy typu kuryr, buchty a dalsi nechapu. Tech situaci, kdy se nam hodi byt bez prcka je totiz nebezpecne mnoho - kuryr, buchta, vareni vecere, myti hlavy, zachod, reseni ukolu se starsim sourozencem, instalater resici prasklou trubku, venceni psa, uklid nakupu... a dokazala bych vymyslet milion a jeden podobnych prikladu 🥴
@journals
@journals jak to děláte vy , když potřebujete něco udělat , asi máte miminko které si vydrží hrát třeba na desce samo.. . ? Ale naše miminko když doma pláče a spokojené je jen v ruce ( nesnese šátek ani nosítko), jak mám řešit tyhle povinnosti , které jsou potřeba udělat? Máte s tím zkušenost,?
@michaelaa9026 neřeš to. Ty se nemusíš nikomu tady zodpovídat. Ptala ses na názor a ty se různí. Každá jsme jiná a každé miminko je také jiné. Prostě pokud se prcek na chvíli mrkne na telku,tak z toho nedělej tragédii. Hlavně si nenech pustit do hlavy,že pokud něco neděláš jako ostatní a oni tě pro to zavrhují,tak jsi špatná nebo neschopná. Tak to vůbec není. Prostě udělej si to jak sama potřebuješ a jak to vyhovuje tobě a tvému prckovi.
@nita1984 to vazne?😃 ja sa sprchujem normalne, vezmem si malu (5 mes) do kupelne a dam jej hracky, starsia 3,5 sa normalne dalej hra v izbe alebo obyvaku. Ked pride postak, starsia hlida mladsi, za 2 minuty som hore..
Zase sa tu strasne prehana a pride mi to ako hon na carodejnice 🙈 hlavne nech mimino nezazrie ani jednym okom telku, inak nastane koniec sveta
@vladienka To sis ještě nezvykla, že v podobných diskuzi se super matky předhání, která je víc super?😀 Vždycky mě to pobaví. 😀
Autorko, hlavně klid. 🙂 Příště doporučuju podobné diskuze ani nezakladat. 😀

@klokanka31 no, já nedokážu vymyslet všechny možné scénáře, co by se mohlo stát. Ta maminka, co zůstala viset hodinu ve výtahu, zestárla strachy o 20 let za tu dobu. Tak ti přeji, ať se ti žádné takové nečekané dobrodružství nikdy nestane.