icon

Uřvané miminko - nevydrží smo v postýlce

zuzan88
30. říj 2018

Ahojky všeci🙂, jdu pro radu zkušených. Mám první miminko, 5ti týdenního chlapečka. První dva týdny bylo vše ok-to bylo vyloženě to miminečko co jen papá a spinká. Po cca 3 týdnech co začal trochu vnímat, přestal chtít být i sám v postýlce (kromě spaní). Málo kdy mi tam vydrží jen tak ležet, většinou co ho dám do postýlky tak začne řvát a řve a řve, až se hystericky vsteká🙄budí se většinou taky s řevem... Mám už pocit, že nedělá nic jiného než jí, spí a řve 😔 Co s tím? 🤔

Strana
z6
katkatomaskova
30. říj 2018

@zelenaesmolda Eli taky dává znát, že to mlíko nedostala dost rychle 😂

aguaverde
30. říj 2018

Nečetla jsem rady výš, ale náš Theo byl uřvánek taky.....takže mých 24h první měsíce života vypadaly tak, že 23h byl u prsu v mý náručí jinak řev......první dcera nebrečela do roka snad nikdy.....když se vzbudila na kojení, tak jen kňourla a čekala kdo si ji všimne.....to nevšimnout si Theodora do 2,5vteřin, znamená vyhlášení 3.světové války.... je prostě hodně kontaktní dítě

wxkatuska
30. říj 2018

@zuzan88 co s tím? Sama jste si odpověděla. Říkala jste, že nepláče, když ho nosíte v náruči. Tak ho noste 😊
Měla jsem doma stejný exemlář, akorát mně všichni říkali, jak mám užasného, pohodového smíška, který vůbec nepláče.
Brečet jsem ji nikdy nenechala a šestinedělí ji pronosila na rukou, chvilku byla schopná mi usnout na břiše (cca 1hod.denně po ránu). V šátku být nechtěla a sama někde odložená už vůbec ne. Takže jsem ji hodiny nosila, vyprávěla ji, zpívala, ukazovala věci a svět, podávala hračky do ruky a byla vděčná, když se smilovala a nemusela jsem s ní chodit a mohla si s ní sednout. 😂 Když přes den usla, tak to bylo na mé ruce nebo v jedoucím kočárku. V noci se budí cca po 2 hod. na kojení (nad ránem i po hodině).
Ale nikdy jsem s ní kvůli tomu netrčela doma. Chodím na oslavy, výlety, jela jsem na dovču a zajdu i do restaurace. Většinou se našel někdo, kdo ji rád nosil a ona se na něj za to smála. V restauraci ji klidně vybalím na stůl, dám do ruky hračku, mluvím s ní atd.
Teď jsou jí 3měsíce a už se nějakou dobu zabaví sama s hračkou a hrazdičkou, chce všechno vidět a ochutnat, takže je to pro změnu horší s kočárkem, vzala na milost už i šátek, ale dlouho v něm nevydrží. Usne na chvilku i doma, ale spáč to prostě není a asi nikdy nebude.
Tenkrát se našel vždycky někdo, kdo mi vysvětlil, jak bude nošením rozmazlená a budu ji muset pořád jen tahat a že se strhám....
Mno teď už ji nosím minimálně (je obr), je pořád smíšek, má ráda společnost, umí si říct o pozornost, když má pocit, že se ji nikdo nevěnuje ,,už moc dlouho" a stejně hlasitě se ozve, když už bylo lidí a nového až moc a chce ke mně. Pokud neignoruji její potřeby a jsem v klidu,je pohodář 🙂
A popravdě já bych taky nechtěla jen ležet v posteli, čumět do stropu a nic sama nemoct.
Vydržte, dopřejte mu, co chce, opravdu se to časem zlepší 😊

chiara75
30. říj 2018
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Mám taky takového chlapečka, dnes už 5 měsíců a dnes už o dost lepší. Myslím, že je to kontaktní miminko, potřebuje být u tebe, cítit se v bezpečí, cítit se jako v bříšku. Nám moc pomohl šátek, nyní ergonomické nosítko. Chovat, chovat, chovat. Pomůže určitě také hacka.

lnk84
30. říj 2018

@zuzan88 já jsem děti jako miminka neustále nosila v ruce - vím, že je to nevýchovné, ale jinak se nafoukly a bylo to ještě horší. Pak když se začaly pohybovat, tak už si i vydržely chvilku hrát sami.

emma2018
30. říj 2018

@katkatomaskova nejhorší je, že jsem jednou fakt váhala co ji je, a asi po 2 dnech kdy už to bylo za náma mě to trklo že to byl ten spurt 🤣

terka2018
30. říj 2018

@maximaty ahoj nesouhlasím. Malej spí od porodnice v postýlce (od 3 měsíců od 8 do 8) a je tam určitě spokojený. 🙂 Naopak si neumím představit, že by se s námi mačkal v posteli..

terka2018
30. říj 2018

@zelenaesmolda máme to doma stejně :D 🙂

zelenaesmolda
30. říj 2018

@lnk84 co myslis tim nevychovne?jakoze bys to miminko mohla rozmazlit? :D

drakenn
30. říj 2018

@wxkatuska 👍

calvac
30. říj 2018

@zuzan88 Vydrz,mimca to tak mivaji zhruba do konce tretiho mesice zivota. U nas to bylo stejne, behem tretiho mesice utlo. Neboj,prejde to,jsou horsi veci. Drz se.

lueur
30. říj 2018

Myslim, ze miminko potrebuje kontakt. Brisko to muze byt, ale to byva vetsinou neutisitelny rev s propinanim, ktery neutisi jen chovani. Proste potrebuje maminku. 9mesicu byl s tebou a ted si musi postupne zvykat, ze to tak neni. Neni to hned. Porid si satek a nedej se odradit tim, kdyz to nebude hned na poprve ono. Detatko citi nervozitu a nejistotu pri prvnich uvazech. Ale neni nic hezciho, nez kdyz ti usne na hrudniku. Na to prece je materska dovolena, abychom si ty milacky uzili a oni byli spokojeny, takze to ze si zvykne? Uz davno zvykly je, jen potrebuje jeste “ donosit a domazlit”.

aktakd
30. říj 2018

@zuzan88 Pokud breci jen kdyz ho polozite, tak to boleni briska asi nebude, to by brecel I u vas. Pravdepodobne chce vasi blizkost a nebo zacina byt zvedavy a chce se rozhhlizet kolem sebe. Syn byl presne takovy, jak pisete. Poridila jsem satek a dost mi ulevilo. Mohla jsem delat temer vse a neboleli me ruce. A tohle vydrzelo az do te doby nez zacal lezt. Musim priznat, ze uz to nekdy bylo na palici, ale maly byl asi spokojeny. Preji hodne sil a trpelivosti!

bayt
30. říj 2018

@zuzan88 Malý byl taky dost protivný a nespal moc dobře - trvalo to cca ty první tři měsíce. Chemický kapičky moc nedoporučuju, není nikde doložený, že to fakt funguje, je to jen doplněk stravy, ale chemií je to nabitý až až. Osvědčila se nám probiotika. A šátek, v tom hezky spal a byl klidnej.

veronikaveronikaveronika
30. říj 2018

Já nečetla vše co je napsáno. Takže se třeba budu opakovat. Moje zkušenost je taková, že malá byla taky plačtivá když byla sama. I když ne zas moc asi. Já abych pravdu řekla si moc nepamatuju 😁 ona spíš nechtěla spát jinak než u mě spíš na mě, takže já seděla a skoro celou dobu co jsem byla vzhůru jsem jí měla u sebe🙂Vedle sebe v hnízdečku,nebo na sobě.. je pravda, že když pak trošku povyrostla vydržela i chvilku sama v postýlce. A časem jsem jí dávala do toho lehátka aby mě třeba videla v kuchyni. Stalo se mi 2x že se mi dusila asi slinama. Během okamžiku a bez řevu. Takže já pak i sama raději chovala a hlídala. Než bych měla klid 😉 jak to budu dělat u druhého dítěte nevím 😂 asi nosítko a pod. Takže v závěru bych řekla že spousta miminek prostě je zvyklich přeci jen z bříška na kontakt. Takže to nelze hned tak zrušit 😉🙂

katkatomaskova
30. říj 2018

@emma2018 Jojojo, to se připlíží hrozně nenápadně a stejně tak to nenápadně odchází.. 😅

zuzan88
autor
30. říj 2018

Vše jsem pročetla, nebudu reagovat ke každé z vás zvlášť, takže to zhrnu do jednoho. Všem děkuji za Vaše rady a zkušenosti 😉 neříkám, že by měl ležet celý den jen v postýlce a mlčet, ale je taky potřeba občas i v tom šestinedělí něco malinko udělat. Taky neříkám, že brečí jen v postýlce... Hystericky řve při přebalování, koupání...lehátko ho zatím nebere, s náma v postely brečí taky. Na prdíky celkem trpí, ale ne tak, že by kvůli nim prořval celý den, to je spíš chvilkové trápení několikrát v průběhu dne. Jelikož nemám zkušenosti, tak se zeptám... Od toho to tu přece je 😉

zuzan88
autor
30. říj 2018

A ještě se teda zeptám, co z těch kapek, které máme zkusit dávat... Čistě na bříško a prdiky.

katkatomaskova
30. říj 2018

@zuzan88 Za mě BioGaia - jsou to probiotika, které "vyrobili" z mateřiny a to by mělo pomoct osídlit střeva, aby je tolik netrápilo bolení 🙂 Když bylo nejhůř, a malá měla problém se stolicí, jsem jí dala rourku, ale to bylo jen v těch prvních týdnech. Plus nahřívat, cvičit s nožkama 🙂

Eli se nerada koupala někdy do konce 1. měsíce, od druhého začala vodu milovat 🙂
Nějak nevím, jak líp poradit s tím pláčem.. Jestli pomáhá nosit, tak nosit na rukou, ale zase to úplně nepřehánět.. Zvykne si na to.. Nechat vybrečet taky může být řešení, ale když mu to vydrží dýl jak pět minut, a bude řev stupňovat navíc se zarudnutím v obličeji a zajíkáním se, to už je moc a radši ho teda zvednout.. A i takhle malé děti mohou být vyčurané a zkoušet, co vydržíme 😎

zuzan88
autor
30. říj 2018

@katkatomaskova ste asi jediná, která mě trochu pochopila😉hlavně nechci, aby z něj bylo miminko, které sotva zaknourá, tak už ho hned někdo bere. Když spustí, nechám ho cca těch 5 min si pobrečet, povstekat... Určitě mu to neublíží a zároveň se trošku unaví, hlavně večer před spaním. Prostě mě zajímalo, jestli je tohle zcela běžné a normální,popřípadě jak to zklidnit, zabavit... 😉

zuzan88
autor
30. říj 2018

A ještě sem se chtěla zeptat, kdy začínají miminkům téct slzičky? Nemůžu to dohledat.

zelenaesmolda
30. říj 2018

@zuzan88 tak to jste vedle s tim neublizenim!
na dite ma plac a jeho ignorace stejny vliv jako na dospeleho cloveka deprese
uvedomte si,ze v tomhle veku se utvareji spoje v mozku a pokud chcete mit doma maleho neurotika ci psychopata tak v tom pokracujte

mrnousek121
30. říj 2018

A co zkusit kočárek, já bych nenosila i kdyby se mělo uřvat, miminko bříšku je ve vodě a ta nadnáší, já jsem zvědavá, jaké problémy se všechno ukáže časem z toho právě celodenního nošení, navíc pokud to dobře neuvážeš jen mu ublížíšš, vem kočárek do obyváku nebo ložnice a houpej, Neříkám na chvíli ponosit to jo, ale celej den, katastrofa. Nám pomohly obyč kapky sab simplex. používala jsem už u kluků 19 a 17let a ted taky fungují. Ještě jsem ted u mrnouska zkoušeli bílý šum na malého působila hrací skříňka a musím říct, že když tak almara 😀 hrála do těch cca 4měsíců skoro denně už nám to lezlo krkem, ale zvládli jsme to 🙂. Rady typu boooože je to miminko atd. fakt miluju, kdo nezkusí nepochopí!!!!!! Musím říci, že to těch 4m to bylo fakt náročný, ale jak píšu našla jsem si kočárek a v kuchyni jsem jednou nohou houpala a rukama vařila a postupně se to uklidnovalo, ted má malej 14m a musím říci, že někdy má své období a ano to už je miminko, kdy potřebuje popěstovat, ale jinak je moc hodnej a šikovnej i když přes den už moc nespí tak 20 min a večer jde spát okolo sedmé, ale vstáváme okolo šesté, takže docela náročný stále celej den, ale už to není uřvánek, ale jen klučina co se potřebuje zabavit. neboj bude líp a kdyby něco klidně mi napiš, vím o čem píšeš.

katkatomaskova
30. říj 2018

@zelenaesmolda Ale notak, tohle jsou silná slova a není to pravda. Pokud má člověk narušenou osobnost, rozhodně to nebude tím, že ho nechá maminka pět minut brečet 😒 To, jaký bude v budoucnu člověk, závisí na jeho výchově, nikoliv na tom, jestli ho nechám brečet deset vteřin nebo deset minut, Dále tu máme věci, co dostane do vínku, a které nejsou ovlivnitelné ničím. Tohle je zbytečné strašení

mrnousek121
30. říj 2018

@zelenaesmolda nemyslím si že je potřeba maminku strašit, za nás se říkalo, že miminko má denně prořvat 2-3hod, aby mělo zdravé plíce a jsem bezpečně přesvědčená, že my jako děti jsme je určo prořvali a žádní neurotici z nás ze všech jistě nejsou!!!!!!!! Bože já když to tu čtu tak my jsme snad vyrůstali v džungli jako neurvalci a dnes se k nikomu neumíme ani chovat, podle toho jak nás dřív vychovávali. Každý jedinec je jiný, ale strašit tady neurotismem to je fakt mazec. No doufám, že jsou tu i normální lidi, co přemýšlejí

mrnousek121
30. říj 2018

Já se spíše děsím dnešní doby, kdy jsou legální drogy a přitom rodič nic ale vůbec nic nezmůže bo děcku je 15let a má za sebou ukončenou školní docházku. Bo děti dnešní doby, jsou ne rodiči ale školou a okolním světem vychováváni, tak že maj práva, ale žádný povinnosti!!!!!! A myslím si, že právě z takových maminek to maj taky, je to týdenní jedinec a on ví co chce!!!!!

katkatomaskova
30. říj 2018

@zuzan88 Já věděla už před porodem, co dělat nebudu, a daří se mi to dodržovat 🙂 Na miminko jsem čekala spoustu let, a miluju svou dceru nade vše <3 Ale taky ji nehodlám rozmazlit. Chci z ní vychovat slušného člověka, jako jsem (snad) i já. To zahrnuje i to, že nepoběžím na každé její zakňourání, protože opravdu už za pár týdnů to dítě dobře ví, že se může pokoušet dožadovat. Zařekla jsem se, že ji nebudu nosit a chovat nad rámec nutností (pokud ji vyloženě něco bolí, vadí, štve, má záchvat pláče). Už jsem byla nařčena z toho, že si doma vychovávám robota, ale všeho prostě s mírou... Já jsem taky člověk, a mám svoje potřeby, které si potřebuju uspokojovat i přesto, že mám dítě, a nevidím jediný důvod k tomu, se kvůli němu tak říkajíc "vyřazovat" ze společenského života, a zakýblovat s ním jen doma, protože TEĎ jsem prostě MÁMA. Nešišlám, nemluvím v plurálu, a snažím si udržet normální mentální hladinu mozku :D Což zahrnuje i stýkání se s bezdětnými přáteli, a pokec i o jiných věcech, než jsou děti, protože - světe div se - sice jsem máma, ale nebaví mě pořád jen řešit jak papá a spinká a blinká a kaká... Z toho se mi fakt ježí chlupy na zádech 😂

zelenaesmolda
30. říj 2018

@katkatomaskova ale vsechno to zacina uz v tomhle veku,to vam nedochazi?

@mrnousek121 no priznejme si to,ze vetsina lidi z nasi generace a z generace nasich rodicu na tom opravdu neni s chovanim zrovna nejlip.a nemluvim o tom,ze pusti starsiho sednout v tramvaji.mam na mysli spis veci jako neschopnost rict ne,neco odmitnout,porad premyslime "co by si lidi rekli", delame spoustu veci protoze se to od nas ceka i kdyz to sami nechceme.A tohle je vsechno dusledek vychovy kdy jsme byli vychovani k slepemu poslouchani protoze nam to nekdo rekl.
sledovala jste nekdy chovani malych deti vuci sobe kdyz jine dite place?ty deti jsou daleko vic empaticke,zatimco rodice mivaji debilni hlasky typu "chytlas zajice" ?
je neuveritelne,ze to,co se u dospelych povazuje za tyrani je u deti akceptovatelne a bohuzel i casto schvalovane.
predstavte si nasledujici situaci:jste po uraze,lezak,sama bez pomoci neudelate nic a mate zizen.
volate osetrovatele ale ten k vam neprijde protoze vas prece nakrmil a prebalil a nic vam teda nechybi a nema duvod k vam chodit a tak prijde treba za 15 min.Libi se vam tahle predstava?Asi ne ze?Tak presne takhle se spousta rodicu chova k miminkum a jeste s podporou ostatnich.
Pokud je pro vas normalni nechat dite,ktere je na vas 100% zavisle a nema jiny zpusob komunikace plakat a ja nejsem normalni a nepremyslim tak radsi budu nenormalni ale moje dite nepociti to zoufalstvi,ze k nemu nikdo neprijde kdyz place.
Kdyby vas partner misto utesovani kdyz brecite ignoroval tak s nim asi brzo vyrazite dvere...ocekavate empatii a pochopeni ale sama ho nedavate.

dvojka
30. říj 2018

Co s tím ? Chovat chovat chovat 🙂

zelenaesmolda
30. říj 2018

@katkatomaskova souhlasim az na to rozmazlovani co se noseni tyce,takhle male miminko se rozmazlit neda,ono nebreci aby nam dospelym neco ukazalo nebo pro srandu kralikum ale protoze mu neco chybi a muze to byt treba jenom blizkost cloveka.neni vsechno jenom o tech fyzickych potrebach 🙂

Strana
z6