Usínání. Nějaký fígl, jak chodit dříve spát?

zugasy
6. pro 2021

Ahoj, moje pětiměsíční dcerka se rozhodla, že si posune usínání na půlnoc (předtím jsme usínaly kolem desáté). Zkoušela jsem házet plínu na oči, utěšovat a prostě ně, křičí a spát nechce. Sestra mi pravila, ať ji to nedovolím, ať na ni jsem tvrdá a ať ji klidně nechám křičet. Ale na to já fakt nemám žaludek - nechat dítě vyřvat. nemáte nějaký fígl, jak zkusit, aby chodila spát dříve?

moonulka
6. pro 2021

Dcera to měla úplně stejně, v době, kdy se naučila otáčet na břicho, začla najednou chodit spát mezi půlnocí a druhou ranní. Nepomohlo nic. Je to moje první dítě, takže jsem si mohla dovolit upravit denní režim podle ní. Vstávala v 10, oběd jsem si posunula třeba na druhou odpoledne. 🙂 Upravilo se to časem samo.

makkyv
6. pro 2021

@zugasy Moje dcerka měla to stejné, nenechala jsem ji vyřvat a šlo to i bez toho. ☺️ Nechávala jsem jí déle vzhůru, ona třeba měla ještě odpolední spánek a pak měla strašně moc energie, tak jsem ji nechala déle vzhůru, aby pak šla večer spát dřív. Usíná u prsa se šumem ALE spí mi od 20 hod až do rána☺️

jjasmina
7. pro 2021

@zugasy první půl rok mi malá usnula mezi půlnoci a 2 ranní, nešlo změnit, změnila si to sama