Uvažujeme o 3. dítku, ale mám obavy. Chci velkou rodinu
Ahojte, zakladam diskuzi, abych mohla poradne zvazit zda treti ditko!? Muj problem je v touze po holcicce. Mam dva kluky 3 roky a 10mes, ale i kdyz je miluju nadevsechno, tak dost casto brecim, ze nemame holcicku ☹ Vim, ze muzu byt nejstastnejsi na svete, ze mame zdrave a krasne kluky, ale ve mne se to pere. Vim, ze to nemusi vyjit, ale bude to treti kluk, ale co kdyz se to podari. A kdyz to nezkusime, tak se bojim, ze bych toho litovala. Ale zaroven premyslim nad tim, abysme to financne utahli az budou vsichni tri na zs a ss a tak...neoplyvame penezi, ale kluci rozhodne nestradaji. Sice s nema nejezdime lyzovat a k mori, ale maji toho dost. A nezakladam si na tom, ze musi mit vsechno. At jsou skromejsi s vazi si toho. Taky mi je jasne, ze clovek nevi, jak na tom bude financne za 10let...muze byt hur a budeme mit jen dve anebo bude dobre a ja budu litovat, ze mame jen dve. Pro me je dulezita rodina. Moje mamka zemrela pred 4lety na rakovinu a dost me to ovlivnilo. A ta touha po holcicce je silnejsi nez ja. Nevim, jak se s tim poprat. Bydlime na vesnici v byte a ted chystame rekonstrukci 🙂 a samozrejme zvazujeme porizeni WV Touran, to je nas sen a cil 🙂 A prosim o prispevky maminek, ktere maji 3deti....o rypani nestojim.
@pincola U nás žádné přesvědčování, počet dětí vidíme oba stejně, za stejných podmínek. Já bych asi nijak nepřesvědčovala, každý k tomu počtu dětí musí asi dozrát sám, nedá se do toho natlačit, vynutit, nebo tak něco. A pokud ano, tak to pak podle mě stejně nedělá dobrotu v budoucnu. Až budete mít druhé dítě, tak se to tvému manželovi třeba tak zalíbí, že ho ani do dalšího dítěte nijak přesvědčovat nebudeš muset a přijde sám od sebe, že chce třetí 😉
@pincola Těší mě že můj příspěvek tě zaujal...no jo tři dětičky jsou ještě celkem na pohodu...na to že jsem ve znamení Vodnáře a ty jsou rádi volní a bez velkých závazků jsem takhle spokojená a moc ráda bych i to 4té mimi měla i když manžel už o tom slyšet moc nechce(ale vlastně vím že s ním stejně počítá 🙂 )...a to třetí dítko k nám přišlo samo..hold jsme oba s manželem extrémně plodní takže i když jsme si dávali ,,pozor´´ stalo se a těšili jsme se na něj stejně jako na ty první dvě...a teď jsme vděční že i přes všechny komplikace (a mé ležení v nemocnici po skoro půlku těhotenství) se to zvládlo a toho našeho klučka máme! Mám štěstí na muže který věci bere a vidí i z té jiné stránky než finanční..rozhodně nejsme a asi ani nikdy nebudeme (i když bych si to klidně přála..) nějací boháči ale to nám nebrání v tom být šťastní a dát dětem maximum! K podnikání...být samozřejmě jen doma, a to už nyní skoro 9let na MD,mě neuspokojovalo tak jsem hledala co při dětech dělat..nejdřív jsem prodávala dětské nošené oblečení a teď rozjíždím internetovou půjčovnu šatů pro družičky..to mě mooc baví a s dětmi to
jde časově zvládat,sice musím být na mejlu skoro 10hod. denně ale vážně mě ta práce těší a úplně vidím ten rozdíl když se člověk nutí do něčeho co ho nebaví nebo dělá naplno něco z čeho je nadšený! Takže držím palce všem lidem ať najdou v životě to co je pro ně a jejich rodinu nejlepší a toho se drží..protože štěstí jednoho se přenáší na celou rodinu! A vážně to není o penězích že ti co si dovolí mít více dětí musí nějak hodně vydělávat,stačí děti vést ke skromnosti a jednou vám budou za to vděční,protože ty děti co doma dostaly vždy vše pak už po ničem v životě netouží a nemají kam se vyvíjet...jak jsem psala jsem ze 4dětí,tatínek byl občas i bez práce a mamka na MD a vše se vždy zvládlo a nikterak jsme netrpěly!!! Takže oni jsou můj vzor a vím že vše jde zvládnout když je v manželství láska,porozumnění a vcítění se do pocitů druhého! A hurááá...8.10. oslavíme 10leté výročí od svatby 🙂 a zároveň 3tí narozeniny našeho zatím nejmladšího synka! To to ale letíííí....
@nextmummy A dá se vydělat takhle z domova dost? je to hezké, moc ti přeju, že ti to takhle vychází. Jak jsi začínala s podnikáním, měla jsi strach? Já nemám žádné hlídání u nás rodina nefunguje, ale taky mám svůj sen. Chtěla bych přesně jako Ty, mít hodně dětí a z domova odnikat a ne vůbec vydělávat majlant. Nám taky stačí obyčejný život. Neumím si představit být pak někde zaměstnaná, malé děcka budou třeba nemocné a já budu furt chodit na ošetřovačku.
No jako přivýdělek je to fajn,rozhodně se nedostanu ani na 3tis. měsíčně tímhle... ale baví mě to a myslím že to zvládnu dělat i při další práci jako vedlejší..však teď to s dětmi také jde...
Jsme na děti také úplně sami bez babiček i možnosti levného hlídání a taky určitě budu muset do práce..pokud nám tedy andělé nepošlou ještě tu jednu holčičku abychom doma vyrovnaly stavy 😉
Netrápím se tím jak to bude...vždy ta změna přišla sama a většinou to bylo fajn a k lepšímu,tak držím palce ať se daří!!!! Já objedu místní svatebky a začnu tam svou nabídkou spolupráce a uvidí se...nemám problém dělat i jen uklízečku nebo zase prodavačku v krámě ..však každá práce je potřebná..tak doufám že se zadaří a budeme s manželem vše stíhat a zvládat.
I my ted pracujem na třetím...Já o tom snila od malička-mít jednou tři děti.napřed dvě a pak do třetice až později mazánka...Ale osud chtěl jinak...Mám 12-letou dceru,se kterou sem zůstala sama už během těhu-ex neměl zájem a nakonec sem 14 dní před porodem zůstala definitivně sama -ale nelituju-ex byl špatný člověk!
A s nynějším mužem máme 22-měsíčního chlapečka a chceme třetí,abychom neměli doma dva jedináčky...
Taky sem byla na vážkách-oba porody moc těžké a po nich komplikace-ale nakonec sem překonala strach a měsíc pracujem na třetím,at má Tobi partáka....
Taky si moc přeju holčičku,ale holt uvidíme co k nám přijde 😉
@janesafari zdravím a držím palce!!! 😀
@miranda77 Jééé...ahoj,stále tu brouzdáš? Já tu dloooouho nebyla,ale co plánujem třetí,tak sem tu zas 😉
Jak se máš ?
Ahoj maminky,pekna diskuze 😉 Ja treti dite cekam,sama jsem na to zvedava...tehot.bylo planovane,nrplsnovane...takze nakonec trochu stres,velke slzy a tri mesice rozporuplnych pocitu...Ted mne to mrzi....Ze jsem nebyla prirozene nadsena od prvopocatku,jako s myma dvouma klukama....Je mi to lito a ted rychle dohanim to uzivani si tretiho tehot.O to vic mne me pocatecni pocity mrzi,kdyz vim,ze byly cele spis o sobeckosti....Rozstudovana vyska,slibna kariera ve sportu,cas sama na sebe...niceho z toho jsem se nechtela ani za nic vzdat.Realne jsem zvazovala preruseni...Ted mne z toho,co mne napadalo jima hruza.... Zvlast kdyz u nas pocet deti neni otazkou ani prostoru,ani financi.... Ted se na holcicku strasne tesim,ale zbavit se vycitek z vlast.pocitu nemuzu....
Ahojte. Kdybyste měly holky dotaz, tak písněte. Máme tři děti, cca po 2 letech od sebe. Jsme z většího města, splácíme úvěr na bydlení. Náklady na bydlení plus splátky úvěru = celý manželův plat. Zbývá nám rodičák a brigády. Celou MD, RD si přivydělávám, když mám štěstí, dostanu se s rodičákem i na vyšší částku, než jsem měla v zaměstnání - ale teda jen výjimečně. Ale přivydělat se fakt dá. Měsíční náklady nedáme pod 12.000,- (jídlo, doprava, školky, hlídání, oblečení, plenky, dárky...) + ty náklady na bydlení. Babičky nemáme, teda máme, ale nefungují. Když potřebujeme hlídání, tak si platíme buď studentky nebo náhradní babičky nebo miniškoličky. Krize je v případě nemocí, ale jinak to jde, neměnila bych. Mít k ruce občas babičku, tak by to byl fakt veget.
@veruska007 a ctvrte nezvazujete? Ja ted v te tehotenske nalade i ano...V obdobi,ve kterem bylo v planu to treti...kolem 38 let...ted porodim v 31 a do 40 bude daleko...ale Buh vi,co zivot prinese...Manzel je naklonen ctvrtemu stopro....ale zase rekneme si otevrene,pro ty muze to takova zmena neni.....
@keckemet Zrovna v neděli mi říkala nějaká cigánka v tramvaji, že do roka budu mít holčičku. Ale teda doufám, že ne. Když jsou děti nemocné a oba musíme do práce, tak je to náročné. A hlavně mám trombofilii, ty tři děti mám ze šesti těhotenství, u Berušky to celých 9 měs. každý den vypadalo, že o ni přijdeme. Víc potratů už bych fakt asi nedala - ani já, ani náš vztah, ani děti... tož tak. Dost lidí vidí, že máme tři krásné děti, ale je za tím hodně těžkých chvil. Už bych to nechtěla prožívat znovu.
@janesafari 😀 máme se celku dobře, porad este kojím, tak mám porad ještě pocit, ze mám miminko 😊. Teď řešíme očko, ustoupily nemoce, dovolené ... A tak nějak vše plyne. Co Vy?
@miranda77 Ještě kojíš? Tak to je mazec,mě se Tobik uplně odstavil přesně v 6 měsíci-dal přednost spaní před jídlem 😀 Je to od narození spáč,v noci naspí naspí 11-13 hodin a přes den už ho dám teda jen jednou,ale spí 2-3 hodky...
Jinak vše ok,nemoci se nám naštěstí vyhýbají,u nás spíš malé urazy...
A ted teda je to měsíc,pracujem na třetím a s rozením končím 😅 ...I tak je toho někdy až moc...Děti,dodělávání domu,manža stále jen v práci,já mám taky dvě brigády....no nevíme co dělat napřed !
@janesafari jo, u nás je to také občas mazec. Naštěstí nemusím na brigádu, starám se jen o děti, domácnost...rekonstrujeme pokojíku nejstarší, takže tohje dost 😲
Ahoj maminky, chci si zeptat, co by jste dělal vy?? Máme 2 děti (syn 8 a dcera 3) na druhé dítě jsme čekali 3 roky...vůbec to nešlo až p.doktor nám musel pomoci a zadařilo se. Před týdnem jsem zjistila, že jsem po třetí těhotná.....jen jednou jsme si nedali pozor a bum... Já jsem vždy chtěla tři děti, ale manžel bohužel už třetí moc nechce. V ten den jak jsem mu to řekla, tak nějak nadšený s toho nebyl ale pak říkal, že to asi tak mělo být. Jenže na druhý den otočil o 180 stupńů a dítě už nechce. Chce abych šla na interupci.....bojí se že by jsme to s třemi dětmi finančně nezvládli. On jako OSVČ-tesař a já na na mateřské. Říka mi, že už s třemi dětmi se nedostaneme nikde na dovolenou, školy taky něco stojí,že jim nedáme už vše, co by chtěli, ale říkám si, že pak bych už také chodila do práce, že by to bylo jiné. Moje maminka mi před 2 roky umřela, tak nemám ani nikoho, kdo by mě podpořil, s kým bych se poradila......jen taťku mám nejlepšího na celém světě. Včera jsem se mu s tím svěřila a on mi řekl, že s mamkou taky čekali 3 (jsme se ségrou jednovaječná dvojčata) a dali ho pryč, protože tatka byl nemocný-nevěděl jestli se s toho dostane, bez práce a v dluzích a pak toho moc litovali a vyčítali si to...ať to nedělám taky. Bydlíme v Rd s manželovými rodiči...oni dole my nahoře,takže máme jako svůj byt a místa dost....velká zahrada atd.... Holky, co mám dělat?? Já bych třetí chtěla, ale manžel......
Ahoj, máme taky tři děti. 8syna , 4dceru a 20 měsíčního. Je taky neplánovaný, ale ani na minutu nás nenapadlo dát ho pryč. Ikdyby muž chtěl, vím že by tohle nikdy neřekl, ale stejně v tomhle bych ho neposlechla, nikdy bych se s tím nesmířila. Jsme strašně rádi, že ho máme a nedovedeme si to bez něj předtsvit. Prostě to tak mělo být a je to super. Neříkám, že toho někdy nemám nad hlavu, je to fofr, muž je často pryč v zahraničí. S těma penězma, zatím to tolik nepocitujeme, má stpoustu věcí po dětěch, ale samozzřejmě to přijde, školy, kroužky atd. Ale zase na druhou stranu, na dovolenou se dá jet na levnější variantu a nemusí mít vše co chtějí. Je fakt pěkné vidět jak jsou na prcka hodní, mezi sebou se pořád pošťuchují, ale na něj nežárlí a mají ho fakt rádi. Hlídání moc nemám, jen taťku, mamka mi zemřela loni. Těžko se radí, ale já bych potrat nedala a výčitky bych měla už navždy.
@verunecka83
julietta111...moc děkuji za komentář....já taky nechci na potrat.....vím, že bych si to pak vyčítala a mrzelo mě to. Ale manžel se semnou pro to nebaví, prohodí jen pár vět, připadá mi pořád naštvaný.... Si říkám, že ho to časem přejde...tedy snad....
@verunecka83 Určitě bych si s manželem pořádně promluvila o tvých pocitech, jak moc by tě to zranilo,...školy, kroužky, ano je to drahé, ale určitě jedno dítě navíc rodinu nezrujnuje. A argument, že se se třema dětma na dovolenou už nedostanete, mi připadá uplně mimo, tak se holt podíváte, až budou větší, budeš už taky vydělávat a peněz bude víc,no. Jak píše @julietta111, můj manžel by mě na potrat vživotě neposlal, i kdyby to dítě nechtěl a pokud by jo, s největší pravděpodobností bych ho taky neposlechla a ještě by nám to rozvrátilo manželství. Já jsem teď potřetí těhotná, mamku už taky nemám, manžel už nemá ani jednoho rodiče, sourozence máme docela daleko. Manžel je taky osvč, dělá 14h denně, taky se bojíme, jak to budem zvládat, máme hypotéku, syn teď půjde do 1. tř., dceři jsou 3 roky. Když jsem zjistila, že jsem potřetí těhotná, tak jsme si řekli, že holt raděj budem o rohlíkách, ale nějak to vzládnem. Mimochodem, pokud máš ještě věci po dětech, tak počáteční náklady na miminko budou skoro nulové. Pokud budeš kojit, máš zahradu, můžeš si zeleninku na příkrmy vypěstovat, tak bych se toho fakt tolik nebála. Zkus to manželovi takto podat. Možná, že na něj dolehl jen ten prvotní šok, který ho zase přejde.
@verunecka83 já myslím, že na jedné straně je dobré, že se ti manžel svěřil se svými obavami, i když nakonec vyřkl takový ortel. To bych si cenila, protože je to 100x lepší než chlap, co se tváří jakože jo, v pohodě a pak tě opustí, protože to nezvládne. Myslím si, že jeho reakce je zcela pochopitelná, stejně jako tvoje pocity. Být tebou změnila bych taktiku a snažila se s ním co nejvíc mluvit, racionálně a bez zbytečných emocí - tím nemyslím, abys nedala najevo, že si chceš děťátko nechat 🙂 To určitě ano.
Taky zkus vzít v úvahu jeho argumenty a společně si spočítejte jestli opravdu finančně třetí dítko utáhnete. Ty náklady neporostou sice nijak dramaticky, ale už jen to, že nastane dočasný výpadek příjmu je určitě k zamyšlení.
Osobně jsem přesvědčená, že pokud taková situace nastane ve fungující rodině, tak je to věc obou rodičů a neměla by rozhodovat jen žena. Ale argumenty musí být opravdu rozumné a přístup taky.
Já myslím, že tvůj manžel jen mírně zpanikařil 🙂
Holky já se s ním o tom chci bavit, ale když mu něco řeknu tak se hned naštve a nebo odejde ven něco dělat. Já si myslím, že je naočkovaný od své mámy. On jako jedináček!!!
Sama mi tchýně asi před rokem, když jsem se jí zmínila, že bych klidně brala tři děti, tak mi řekla, že ti, kdo má tři děti jsou jen blázni, že je to moc a finance atd....a to chodí každou neděli do kostela! A když jsem jí na to řekla, že některé věřící rodiny ( a tím se nechci teď nikoho dotknou a předem se omlouvám) mají třeba 5-6 dětí a vyjdou, tak na to mě neřekla raději nic.....
Kroužků tady na vesnici moc nemáme....syn zkoušel valášek, ten ho nebavil a od 4 let hraje fotbal a je s toho nadšený, tak ten se zatím neplatí a dceru pak taky dáme na fotbal 🙂
@verunecka83 to dítě už ve vašem vztahu bude navždy, ať se narodí nebo ne. Osobně bych na potrat zdravého dítěte nikdy nešla. Naše třetí je taky neplánované a jsem za ni ráda. Je to náročnější na logistiku. Finančně zatím nepociťujeme, ale vím, že to příjde. Ale život není jen o financích, ale i o tom, jestli se člověk může na sebe podívat do zrcadla. Navíc u početí byl manžel taky, jestli další dítko nechtěl, měl se víc chránit, nebo nesexovat. Tím, že s tebou nemluví a tváří se, jak se tváří, tím to všechno hází na tebe a to není fér. Pokud tě donutí jít na potrat, nebude to pro váš vztah dobré, ale to už víš. Nevím, co poradit, ale já bych si za třetím dítětem stála. Tam kde se nají dvě děti se nají i 3. Navíc až půjde finančně do tuhého, budeš už chodit zase do práce a bude líp. Drž se a bojuj, jsi matka 🙂
@verunecka83 budu držet palce, ať to dobře dopadne. Že s tebou manžel nemluví je divná reakce, ale snad ho to přejde a pak si v klidu promluvíte.
@verunecka83 to úplně miluji, když soudy nad 3 nebo více dětmi vyhlašuje někdo, kdo má jen jedno 😀
No každopádně jestli ho očkuje tchyně, tak bych přitvrdila. Je to jen vaše věc.
Ve 30ti letech jsem měla dvě děti a byla jsem čerstvě rozvedená. V zaměstnání jsem potkala toho pravého muže. Žili jsme si krásně. Můj druhý manžel toužil po dítěti, mě se nechtělo. Nakonec mě po 4 letech přemluvil a musím říct - naštěstí. Dneska máme tu poslední už dvacetiletou, studuje VŠ, je ještě doma a jsme šťastní, že jí pod společnou střechou ještě užijeme. Před 4 lety nám prostřední dcera zemřela na zlou nemoc a kdybychom neměli ještě jí...asi bych se pověsila.
@verunecka83 Je to zvláštní reakce, ale tak každý to zpracovává po svém. Jestli ho očkuje tchýně, tak to není pěkný, ale hlavně je to vaše věc vy jste rodiče. Tak držím palce, ať to muž přijme, začne s Tebou komunikovat a můžete se začít těšit na miminko.
Nám se to taky stalo 🙂 Doma mám 3,5 letého kluka a tehdy 10 měsíčního chlapečka, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel jsem po dvou císařích a ten druhý byl z pozdníma komplikacema, takže už tehdy další těhotenství nedoporučili. Manžel nadšený nebyl a já vlastně taky ne. Pak obrátil a řekl, že to tak mělo být, ale já jsem se s tím nemohla smířit (do dneška jsem s tím nejsem srovnaná 😀 Oba se vlastně bojíme, aby to jizva vydržela a abych to dítě donosila. Nakonec se k tomu manžel postavil tak, že to plně nechal na mě, že mě podpoří v obou případech a abych se rozhodla sama i s ohledem na můj fyzický stav. Co se týče financí, díváme se na to tak, že když uživíme dvě, uživíme i tři. Ano, může se stát, že všechno dětem nebudeme moct koupit, ale kde je psáno, že dítě má mít všechno, co si pomyslí? Já jsem taky ze tří dětí a ne že bychom se měli špatně, ale spoustu věcí jsem neměla, i když jsem moc chtěla, oblečení téměř vždy nošené a šetřilo se, kde mohlo, nicméně na kroužky a školní pobyty vždy bylo.
Vzhledem k tomu, že jsem absolutně proti potratům, jsem se téměř ihned rozhodla pro dítě. Ještě jsem měla obavu, co na to gynekolog, ale ten se tvářil, že se nic neděje, císař - necísař 🙂
No každopádně nevím, jak bych se k tomu postavila, kdyby manžel razantně řekl Já nechci. Pro mě by připadla jediná varianta rozhodnutí pro potrat to, že by lékař řekl, že to jizva nevydrží a rozhodně bych nechtěla dopřát svým dětem život bez mámy nebo případně těžké postižení plodu, zkrátka ze zdravotních důvodů. Ale takové řeči, že se nepodíváme na dovolenou nebo že moje matka si myslí, .......nebo že jim nedopřejeme vše.....to pro mě není dostatečný důvod. Sice se nehlásím k žádné víře, ale věřím v někoho nahoře a tak vím, že to, že čekáme třetí miminko a nečekaně, to není jen tak 🙂 Zkrátka chtělo a mělo přijít mezi nás. Pro mě osobně je lepší raději třeba pár let strádat finančně (ale kdo ví, jak to bude?) než si celý život vyčítat, že mám jen dvě děti a pořád si říkat, teď by mělo tři roky, teď by šlo do školy, protože já bych to takhle zaručeně měla. Kdysi hodně dávno jsem samovolně potratila, dlouho se z toho vzpamatovávala a dodneška si pamatuju termín porodu 11.4.2011 a to jsem potratila skoro hned na začátku.
Moc ti držím palce ať už se rozhodnete jakkoli
ahoj, tak ja mam zatím ditko jedno, v lete zacneme zkouset .. snad k nam prijde druhé.... vždy jsem chtěla deti dve.. radeji kluky.. ted mam jednoho uzasneho prdolku... ale ted me to uz hloda.. když druhé bude zase kluk? tak co zkusit to treti? kluk by mi nevadil,ale holcicka by pak byla bonus.. 🙂)....ja se jen bojim.... poprvé jsme rodila o 9 tydnu dřív, tak uvidíme jak to dopadne podruhe.. pokud ok, tak to treti ještě asi zkusime.... muj otec bude silet... 🙂).. ja jsem jeho druhé dite, chtěl jen jedno, cele tehotenstvi s mamou nemluvil...občas mi to daval sezrat... zenske jsou jaksi podradne plemeno...když jsme zacala mluvit o druhem prckovi, vyslechla jsem si něco o sockach, o tom, jak je druhé dite cesta do chudoby apod...ano, jsem na rodicaku , ano, snazim se přivydělat alespoň něco, , před tim jsem pracovala 12 let, chodila přitom do skoly, smanzelem jsme stihli postavit dům, nemame zadne dluhy, makam i dnes na baraku a zahrade -- není vse hotove... a presto otci nikdy nebudu dost dobra... takze jeho názor me proste nezajima... 🙂... manzel je ze trech deti, sam by chtěl dve, ale uz priznal, ze by se i na to treti nechal ukecat 🙂).. je uzasnej...me ale netrapi pohlavi deti, je mi to fuk.. prijde co prijde... me spis trapi, zda to zvladne me telo, navíc vek 33 nic moc.....
@marketa11112 Mojí dceři je 34 let a má teprve první mimčo. Za dva roky chtějí jít ještě do druhého.

@macekv děkuji, ať se vám taky brzy zadaří. @nunacek děkuji. @pincola no my jsme o třech dětech s manželem mluvili už před svatbou. Ale pak přišla hypo, rekonstruujeme barák, dvě děti a já měla pocit, že už vic taky nebude chtít, ale kupodivu. Když si s dětma hrál, a byli všichni v takovém dobrém rozmaru, tak jsem k němu přišla a pošeptala, že bych teda chtěla ještě jednoho do party, nic na to neřek, zato hned večer se přiřítil a že je teda na výrobu mimi nachystanej 😀 , tak se mi hodně ulevilo. @manelle2 děkuji, přesně tak to citím, že ještě nejsme kompletní. @julietta111 děkuji, už se moc těším 🙂