Zdravý jídelníček pro desetiměsíční miminko: Co a kolik jí?
Ahojky, zajímá mě to. Protože dnes jsem syna vážila a přijde mi, že moc nepřibral a to to byl vždy cvalík..
Teď má něco málo přes 9 kg.. ale přisuzuji to hlavně tomu, že se přes den dost hýbe , leze rychlostí blesku a obchází nábytek, chodí za chodítkem.
Syn má ráno 180 ml UM (většinou ale nechá cca 60 ml)
Pak svačinka - buď mléko s mysli (dělám hustší ) má ovesné mléko (ABKM). Nebo banán, nebo nějaká ovocná přesnídávka.
Pak oběd masozelenina, přiloha..
Pak opět sváča , nějaké ovoce nebo přesnídávka..
Mezitím dostává takové ty banánové sušenky bez mléka a lepku atd.. prostě vše dost zdravé.
A pak má večer kašičku (prosím nekomentovat - zkoušeli jsme více možností, ale kašíčku má prostě nejradši tak neřeším a jsme spoko)
Pak na noc ještě mléko opět 180 ml a přes den tekutiny, čaj , voda…
Můj měl teď nedávno na 10 měs. prohlídce 9580g a 76,5 cm. Vypadá pěkně, prospívá.. syn je kojený, jinak stravu máme skoro stejnou, akorát dávám jogurt s ovocem na druhou sváču a kaši dávám taky, chutná a nebudí se po ní tak často v noci mi přijde
Dcera to má tak nějak podobně. Ráno UM nebo kaše, dopoledne přesnídávka, oběd masozel nebo omáčka, odpolední svačina většinou jogurt, k večeři zbytek oběda nebo husté polévky, na noc UM a v noci většinou jednou (výjimečně 2x) UM. Není moc velký jedlík a má určitě ještě méně, na 10 měsíční prohlídce měla 8kg, teď už má skoro 11 měsíců.
Od 10 mesicu ji vse - co my. Od peciva pres gulas s knedlikem, jogurty, zelenina, ovoce. Mliko rano a vecer pred spanim. Taky pribira min od te doby, co se zacal stavet. V 10m mel presne 9kg
@misha31 taky bych mu dávala to samé… ale dělám dost specifická jídla, ne moc česká a hodně kořením .. ale když mu dám bokem před tím, než to nějak okořením a osolím , tak to je nic… to mu dáváte prostě to, co jíte na talíři i vy ? My mu třeba dáme bramb.knedlík , houskový namočeny trošičku v té omáčce, atd .. ale málokdy tyto jídla dělám
Tak ja delam klasicka jidla, kure na paprice, svickova, gulas, kureci platek s bramborem, rizek s kasi, zeleninove polevky, kureci s ryzi a zeleninou, lasagne, zapecene testoviny - ji z toho komplet vse - tak jak dam nam, jen Lukymu nakrajim na mensi kousky nebo trochu rozmackam. Jsme zvykly moc nesolit, korenit zlehka
Já to mám stejně: u nás se jí trochu jinak. 😀 miluju Asii a často dělám asijská jídla s hromadou zázvoru hlavně😀 a i jinak vyloženě nevhodná jídla pro děti. Respektive ani ne tak nevhodná jako prostě že tohle dětem v 90% nechutná. 😀 a to už mám děti daleko větší. 🙂 teď už teda více ji stejná jídla jako my, ale většinou jim stejně vařím zvlášť a myslím, že dlouho budu. 🙂 navíc taky fakt hooodne solím a korenim😀 takže i když máme stejný jídlo, tak sobě na to naliju pálivou omáčku😀 jinak jídelnícek na kojence je úplně v pohodě vem si, že jsou děti, co žijou klidně rok jen na mliku. 🙂 a váhu má taky OK. A jasný, že vím je dítě starší, tím se víc hybe a méně přibírá. 🙂
Jidelnicek ti nenapisu, mam 11m nejedlika, zivi se jak gorila jen ovocem a salatem 😆 + samozrejme mliko a obcas sezvyka nejake varene maso, jinak nic nechce. Ale vsechny 3 deti v tom druhem pulroce zivota uz nepribiraly zdaleka tolik jako v tom prvnim, vsechny tak 1,5 kg mezi 6-12m (pritom od narozeni do 6 mesicu +5kg), myslim, ze je to normalni.

Když roste, tak nepřibírá, nevím, jak je velký, ale 9kg na 10m není málo. Použij lupu, takových dotazů je tu hodně. Inspirace na jídlo:
https://www.modrykonik.cz/group/1942/