icon

Změna večerního rituálu-místo prsa něco jiného, šlo to?

pisisvori
29. led 2015

Ahoj, dcera od porodnice vstává maximálně po 2hodinách a to od usnutí (od asi 2měsíců) ne, že by první spánek byl třeba 3-4hodiny a pak po 2. Někdy i po hodině i méně. Usíná večer u prsa, přes den v kočárku nebo hacce. Nemám žádnou pomoc, ani manžela ani babiček, takže přes den jsem si od porodnice nelehla nikdy ...navíc, když přes den spí tak víc jak půl hodiny jen , když se jezdí s kočárkem, takže zase není šance si odpočinout. Vím, že to noční buzení souvisí hodně s kojením a tím, že u prsa usne, tak ho v noci zase chce, když se vzbudí.
Proto se chci zeptat, jestli někdo zkoušel změnit večerní rituál a naučit usínat bez prsa(samozřejmě bych s dcerou byla, nemyslím, nakojit, položit a odejít a ať si dělá co chce...ale pokud by to pomohlo a dcera byla spokojená a takhle by jí to vyhovovalo, tak nejsem proti...jen se bojím, že mám kontaktní děti a úplně bez maminky to nepůjde.) ? Pokud ano, povedlo se vám to? Jak jste postupovali, co pomohlo....jak staré děti jste měli? Šlo to bez pláče nebo ne? A zlepšilo se spaní v noci?
Chtěla bych to zkusit až bude malé 8-9m.

Žádám maminky, které to nezkoušely, aby nepsaly, že 10x v noci vstávat je přirozené a že to nemám zkoušet atd, atd. !!! Nechci diskuzi o tom co je pro dítě správné a přirozené a jak se co má a nemá dělat, takových je tady dost a hádek v nich také🙂.
Chci poprosit jen a jen o poznatky těch, kdo to zkusili🙂. Díky.

Strana
z2
ladyhacek
3. led 2016

@alcar mléka mi příjde dost i mám pevná prsa > přes den kojím 2x-3x a jídlo má také 3x. někdy jsem zkoušela dát dudlík a pochovat ,a le to se začal ošívat a nakrabovat a vždy bylo jednodušší vytáhnout prso a byl klid a spali jsem spolu (což nechci). V noci už nepřebalujji a třeba dnes jsem zjistila že byl pokakaný (tak se budil asi proto, ale nebyl vůbec cítit - to kontroluji.

Děkuji musím si to rozhodnout sama a zkoušet postupně 😉

pavly
3. led 2016

ahoj, mám zkušenost s tím,že jsem obě děti učila usínat bez prsa cca v roce a půl. První dny to bylo šílené, u dcery vzlášť (u ní jsem to zkoušela i u mladší,ale vzdala jsem to, protože se to zhoršovalo a nezlepšovalo). Zůstávala jsem s nimi v posteli,ale prostě nedala prso (lehala jsem si na břicho,aby se k němu nedostaly). První dny se pochopitelně dožadovaly, praly a nejhorší je asi to první usnutí. U malého to šlo asi do 14 dnů a byl klid, s dcerou jsem bojovala mnohem dýl. Ta se dlouho stále dožadovala, bouchala mě, plakala.
Kojit jsem ale ani jedno nepřestala, jen jsem potřebovala,aby večer usínaly s vyčištěnými zoubky. V noci jsem kojení nechala (dcera se kojila napřed v kuse, protože přes den odmítala stravu), jen postupně posouvala víc a víc k ránu - stejným postupem, prostě jsem prso nedala do půlnoci, do dvou, do pěti..... Malého zatím ještě dál uspávám kojením v poledne.
Zkoušela jsem nabídnout dudlíka i vodu a bez úspěchu. Jen je to víc naštvávalo.

A ještě jednu zkušenost mám, malý usínal "sám" do 9 měsíců. Podle knihy Každé dítě může dobře spát-nakojila jsem v obýváku - usnul u toho-tak jsem ho probudila, opusinkovala a bdícího dávala do postýlky. Občas si poplakal-postěžoval,ale neřval,neječel. Hlídala jsem přes chůvičku, nešťastného bych ho nenechala. Na 9 měsících se to jeden den naprosto otočilo, začal hrozně plakat, jako když se začal bát sám,tmy.... od té doby jsem raději uspávala při kojení rovnou v posteli.

A jinak jsem taky byla bez pomoci a utahaná, s malou jsem denně pochodovala 10 km i víc. V noci jsem proto spala s dětma. Kojení mi tak nevadilo a já dál spala. Vstávat a chodit k nim by mě zabilo.... A kojit jsem nechtěla přestat ani na roce. U dcery to nešlo, ta byla v roce plně kojená, u malého jsem zase nechtěla ze zdr. důvodů......

Strana
z2