icon

Co dělat, když dítě neuspěje u přijímaček?

17. kvě 2026

Ahoj. Bohužel, ač jsem s s tím OPRAVDU nepočítala, syn nejenže se nedostal na střední školu,ale ani na učební obor. Nevzali ho zkrátka nikam. Jasně, vkládáme naději na druhé kolo,ale ptám se, co pak, jestliže se nic nezmění? Půjde po deváté třídě na pracák? Nebo má možnost zopáknout si devítku a zkusit to za rok?
Díky,pokud někdo máte zkušenost.

Strana
z2
sebestka
20. kvě 2026
@anonym_autor

Dnes jsem trochu pátrala. Třeba na průmyslovce jsou volná místa a zaměstnankyně průmky říkala,že nemají naplněnou kapacitu. Kdyby se syn hlásil k nim, v prvním kole by ho prý vzali.......

@anonym_autor No nevím, jestli úplně má na střední školu s maturitou s těmi 23 body.., to je hodně málo.. na učňák se nedostal proto, že ostatní měli lepší vysvědčení..
Ostatní body jsou na každé škole jiné, někde nejsou vůbec. Dcera měla vyznamenání a za vysvědčení měla méně bodů než syn..

hojda
20. kvě 2026

V Praze jsou i roční připravné kurzy na cermaty na dalsi rok, chodi tam misto školy, ale stoji to 70 tisíc.

jitazaj
20. kvě 2026

@anonym_autor najděte si jakoukoli školu, kam ho ještě teď vezmou a v září si požádejte o přestup. Ale jestli tam s tímto prospěchem vydrží nebo to dodělá, to už je jiná.

saralinda
20. kvě 2026

Nevim, z jake části Ústeckého kraje jste, ale kouknete i do okolních krajů. Jsem z Karlovarského a třeba na lesnickou školu ve Zluticich (maturita) stačilo 11b. Obecně v Karlovarském kraji mi přijde docela dost míst do 2. kola. Držím pěsti.

izz76
20. kvě 2026
@anonym_autor

@prochi - tak u nás by to prý na průmce stačilo.....

@anonym_autor Jedna vec je se dostat na prumku a druha vec zvládnout studium, kdyz syn očividně neni studijní typ.

Strana
z2