icon

Jak efektivně udržet pořádek v malém bytě s dětmi?

12. čer 2026

Ahojky, mám pocit že pořád jen uklízím a stejně je doma za chvíli zase nepořádek ☹ Máme menší byt a dvě děti a nějak to nezvládám udržet dlouhodobě. Zkoušela jsem různé systémy i plán úklidu, ale nevydrželo to. Máte někdo tip, jak si to nastavity aby to bylo udržitelné? Díky za inspiraci.

mrkvovydort
•
12. čer 2026

Projít si věci, co máte doma, a zbavit se přebytku, prostě udělat decluter, minimalizovat. Často úklidu brání to, že těch věcí je doma prostě příliš.

kakba
•
12. čer 2026

Žít minimalisticky. Žádný lapače prachu. Když už krámy, tak schovaný ve skříňkách. Pak je úklid snadnej a rychlej.

pilzzee
•
12. čer 2026

Co nejvic toho povyhazovat, hlavne lapace prachu jako kvetiny, ubrusy atd .... Co nejvic uloznyho prostoru a hlavne mycku.

klokanka31
•
12. čer 2026

S chlapem a dětmi nemůžeš mít doma naklizeno...Nebo můžeš, ale max. pár hodin (nebo dní když nejste doma😁)

pavlinkaaa87
•
12. čer 2026

@anonym_autor neuklidit, bordel v bytě, šťastné dítě

sigyn
•
12. čer 2026

Udělat jednou týdne velký úklid a smířit se s tím, že s dětmi uklizený stav nikdy nevydrží do druhého dne.

titina12
•
12. čer 2026

Nepořádek jednou zmizí 🙂 a pak se nám po něm bude jednou stýskat. Nepořádek mám doma pořád a upřímně ? Je mi u prdele co si kdo o tom myslí i když taky někdy šílím z toho nepořádku 😃

zuzekk
•
12. čer 2026

Jak praví staré české přísloví, uklízet s dětmi je jako češtit si zuby a žrát u toho Fidorku.

Jinak doporučuji institut paní na úklid- ono se to s ní zesystematizuje automaticky. Ano, i do malého bytu, třeba jednou za dva týdny.

ajulinkaaa
•
13. čer 2026

Já jsem, když nám "přibylo" do rodiny dítě, se trápila tím, že není čas na to, abych to doma měla podle svých představ a jak jsem byla zvyklá před mateřskou. V uklizeném, čistém, hezkém....se cítím lépe. Ale postupně jsem to přehodnotila, že nejde zvládnout všechno jak bych chtěla, tak jsem si vybrala to co je pro mě priorita (čisté podlahy, uklizeno v kuchyni, uvařeno/upečeno) a to, co se musí - např. prádlo. A to ostatní počká až je to nezbytné nebo na to zbyde čas.

j.a.n.i
•
14. čer 2026

Minimalizovat pocet veci a poridit nekoho na úklid.