icon

Dětská kolika - nezvládám to

motynka
17. črc 2018

Zdaravim zhanim maminku která měla miminko a prožívala s ním peklo zvané kolika. Mám pocit že už to nezvládám máme silnou koliku a celodenní pláč je tu některá která to tak měla?

Strana
z2
vecerinka
17. črc 2018

Zkuste probiotika. U dcery pomohly. U syna jsem davala Espumisan a rektarni rourku. Drzim pesti aby něco pomohlo.

crejzy
17. črc 2018

Možná v menší míře ale taky máme zkušenost - vždy ve 4h ráno 2h brečel, takže jsme masírovali brisko, cvičili nožkama a zkoušeli babycalm i espumisan, ale zlepšila to až biogai a úplně to přešlo jakmile se trochu vic rozpohyboval. Držím palce ať je brzy líp.

bayt
17. črc 2018

Jo jo, probiotika, tejpy, rektalni rourka, nahrivat a hlavne cas.

terka2018
17. črc 2018

Doporučuji precist knihu od Harvyho Karpa - nejšťastnější miminko v okoli. Je to cele o kolikach miminek, pribehy ruznych zen a hlavne jak miminka utisit - jeho metoda funguje u 96% miminek s kolikou. Je tam vse popsane proc jak atd.

terycek
18. črc 2018

@motynka
Moje malá dostala strašnou koliku z umělé výživy. Strašně v porodnici tehdy doslova lili všem maminkám že když přestanou kojit mají miminku dávat jen Nutrilon. Malá se po něm nemohla týden vykakat, nemohla bolestí spát, dokonce jí začalo fialovět bříško. Stačilo nám změnit výživu a Nutrilon mi do baráku nesmí. To je naše zkušenost. Jestli máte miminko na umělé výživě, tak bych zkusila změnit značku. Nemusí drobečkovi dělat dobře to co zrovna papá.

petty07
19. črc 2018

Pomáhají tejpy? Kde s tím poradí?

1nelinka
19. črc 2018

@motynka jestli je na um tak urcite zmenit znacku.. nase mala mela problem po nutrilonu.. presly jsme na bebu ha a okamzite bez problemu..jestli kojite vybirejte peclive co jite

motynka
autor
20. črc 2018

@1nelinka já jsem přešla na bebu ale bylo to to samé. Zkoušíme jestli není alergická na bílkovinu tak máme nutrilon alergy ale po tom je to ještě horší tak čekáme na výsledky krve a uvidíme asi vyzkouším Sunar 1

1nelinka
20. črc 2018

@motynka urcite zkousej..kazdemu miminku sedi neco jineho..nasi bylo po nutrilonu hrozne zle..ja davala bebu ha (hypoalergeni)a vse v poradku..

vikiza
20. črc 2018

U nás byl taky boj s prdíky.... Řešila se alergie na kravskou bílkovinu, brala se krev, různé testy,... Vše negativní, ale prý to není u tak malého miminka průkazné. Pokud k umělému mlíčku i kojite, tak pomůže jedině eliminační dieta a postupně zjišťovat co vadí. Nám Nutrilon allergy digestive care nezabral, museli předepsat Neocate (úplně rozštěpená krav. bílkovina). Po Neocatu se vše zlepšilo. Odezněly prdíky a syn byl celkově spokojený. U nás byl tedy problém i s velkým množstvím krve ve stolici. Od 4,5 měsíce přikrmuji a zkusila jsem dát k zelenině i máslo a bez reakce, takže nejspíš byly jen nedozrálá střeva a nebo alergie odezněla, nevím 🙂

motynka
autor
25. črc 2018

Děkuji všem snad něco pomůže a Emmička bude spokojená 😌

zelenaesmolda
4. srp 2018

@motynka dela se i antikolikovy nutrilon,zkouseli jste?

keicy
4. srp 2018

Synovi kolíky způsoboval vigantol. Do vysazení to od 7-10 večer bylo peklo. Nic nepomáhalo.

ivuse20
4. srp 2018

Dali jsme tejpy a bylo po problémů

prcekverunka
4. srp 2018

Koukněte se na dr. Hamiltona, jak uklidnit plačící dítě. Jinak nevím, co jste zkoušela, ale super jsou probiotika, vyzkoušet k tomu kapičky - ač mívají stejnou léčivou látku, mívají jinou kombinaci látek pomocných, a tím některé zabírají líp a jiné hůř konkrétnímu mimču. Mám vyzkoušený Baby Calm na střídačku se simeticonem (Espumisan, Infacol, Simetistad...). Hodně polohovat na bříško, masírovat (gel Pupík), nahřívat, a cvičit nožkama, pomáhá silněji přitisknout pokrčené nožky k bříšku - miminko se vyprdí. A taky je fajn nosit v šátku (vím, že v tom horku je to za trest, ale pomáhá to). Hodně štěstí, taky jsem si tím prošla..
Miminko je kojené nebo na UM?

zelenaesmolda
4. srp 2018

@ivuse20 co to je?

ivuse20
4. srp 2018

@zelenaesmolda převzato z babyonline Velmi účinným prostředkem léčby je aplikace kineziologické tejpovací pásky, kterou provádějí vyškolení terapeuté medical taping konceptu. Výhodou tejpování je, že dítě nic neužívá vnitřně a tejpovací páska působí jako podpora střevní peristaltiky a lepšího odcházení plynů. Páska je hypoalergenní, nevyvolává alergické reakce. Aplikuje se ve směru pohybu střevní pasáže. Nalepená drží zhruba 7 dnů, poté se sundá, nechá se 1-2 dny bez pásky a poté se znovu přetejpuje dle potřeby. Pro požadovaný účinek je zásadní správné nalepení tejpovací pásky vyškoleným terapeutem.

My to akorát měli 3 dny a pak jsem to opatrně ve vodě sundavala. Žádné fleky nic.

zelenaesmolda
4. srp 2018

@ivuse20 takze je to neco jako naplast?jinak nevim kdo to prekladal ale prelozit tape jako tejpovaci pasku to musel byt teda expert :D

garalela
4. srp 2018

@motynka opakuju se z jine diskuse, ale je to opravdu kolika? Ma tvrde brisko, krouti se a tak? Jak se stravujete? Ja jsem az do 6m jedla jen tri dny stary chleb, kureci, hovezi ryzi a kuskus. Ve druhem mesici jsem začala davat probiotika. Nicmene koliky jsme nemeli a ja jako neznala prvorodička verila okoli, ze ten plac miminka jsou urcite koliky. Syn plakal, proitize byl kontaktní a je teda dosud, nicmene reseni bylo jine nez leky na koliku. Kolika urcite neni celodenni plac, pokud se zklidni v naruci mamy tak to neni kolika, pokud se nezklidni tak to kolika byt muze, ale ne cely den, to urcite stoji za priradne vysetreni u lekare

ivuse20
4. srp 2018

@zelenaesmolda hele netuším kdo to překládal, ale abych odpověděla. Jsou to náplasti

zelenaesmolda
4. srp 2018

@ivuse20 diky za vysvetleni,zase jsem se naucila neco noveho,o tomhle jsem nikdy neslysela.nevite anglicky nazev?

barusilonka
4. srp 2018

@motynka Taky jsme si tim prosli, skoro mesic v kuse 2-3 hodinovy plac,ve stejnou dobu,ktery nesel utišit. Nekdy uz jsem byla na dne a plakala jsem s ni. Chce to opravdu cas. Mozna nam zabrali i kapecky Biogaia,ale kdo vi,jestli to jen neni tim, ze mala uz zacla hodne kopat nozickama.

ivuse20
4. srp 2018

@zelenaesmolda tak to bohužel netuším

modejkun
4. srp 2018

@zelenaesmolda vyraz tejpovaci paska se pouziva uplne bezne,ne? Znam teda jen ty ze sportu. Nebo to je neco jinyho? Pusobi hadam stejne..

anetka1701
4. srp 2018

Jestli dáváte Vigantol, tak vysadit. Jinak co pomáhá je spaní na břiše - ideálně na břiše matky. Prostě se uvelebit, mimčo na břicho a nechat spát. Krásně se teplem vyprdí. Nosit na tygříka a fakt co nejvíc na bříško... No a pak espumisan a probiotika, to už tady bylo...

zelenaesmolda
4. srp 2018

@modejkun no to nevim ale uz z principu je to nesmysl kdyz tape je paska :D on obcas nekdo neco prelozi a i kdyz je to nesmysl tak se to ujme,jako se posledni dobou zacina i v cestine pouzivat vyraz formule kdyz se mluvi o UM protoze v anglictine je to bud powder milk nebo formula a takovych paskvilu je spousta...

petty07
6. srp 2018

@petty07 Tejpy určitě pomohou. Pokud budete chtít poradit, napište mi.

petty07
6. srp 2018

@modejkun
@petty07 Tejpy se používají běžně jak pro sportovce, tak pro děti, těhotné maminky....pomáhají kdekoliv a komukoliv.

petty07
6. srp 2018

@ivuse20 Ovšem ne každý tejp je hypoalergení. Po jedné aplikaci jsem měla červené fleky. Bohužel nevím po jakém tejpu ☹

vendelinka08
6. srp 2018

@modejkun ano..tejpovaci paska se pouziva uplne bezne...jinak to vypada super a diky za tip..kdyby jednou bylo treba natejpovat...ony ty tejpy vlastne neustale masiruji a prokrvuji brisko...jemne...takze verim ze ta uleva tam muze byt...

Strana
z2