icon

Od kdy úplně vynechat mléko?

lucijee95
3. dub 2019

Synovi budou v květnu dva roky. Mlicko už dostává jen každé ráno před snídani. Do kdy mu ho vám vůbec dávat? Máme Hipp.

Strana
z2
merope
3. dub 2019

Někdo říká, že se kravské může od roka, někdo od tří let. Takže závisí na tom, kdo bude radit 🙂.

leniczka23
3. dub 2019

Jak chces..jestli ti to neva tak ja bych mu ho davala dokud ho bude chtit..je to dobrej a jednoduchej zpusob jak do nej dostat porci vitaminu. Ale pokud vis ze hama vsechno tak zdrava a vyvazena strava staci. Jenze vime jak je to s tema detma.😊

neomenia
3. dub 2019

Od roka veku staci normální kravské, UM netreba. A ani to kravské neni potřeba za každou cenu, pokud ma dite jinakopravdu pestrou stravu ( denne jogurty, syry, maso) kvuli bilkovinam.

neomenia
3. dub 2019

A vápníku.

lolam10
3. dub 2019

Asi staci kravske(prevarene) od roka ale UM ma vic vitaminu takze jsem ho chtela davat do 3let.nicmene prcek ve 2letech prestal mleko uplne chtit a uz ma "jen"mlecne vyrobky...

Dcera bude mít za dva měsíce, tři též ho má jen před spaním ale zatím se ho nechce vzdát. 😉Taky jsem zvědavá do kdy ho bude pít 😂

terezz29
4. dub 2019

Syn měl dva roky v únoru, UM měl ráno a večer. Teď jsem plynule přešla na kravské a má ho taky ráno a večer. Mlíko má rád.

marvyr
10. dub 2019

Nám pediatr nedoporučil zařadit kravské mléko dříve než ve 3 letech. Umělá mléka jsou speciálně upravena pro dětské zažívání, tak aby dostal všechny potřebné vitamíny, takže my pokračujeme s Nutrilonem

zelenaesmolda
10. dub 2019

@neomenia nedavala bych kravske mleko misto UM,k cemu je dobre?UM ma aspon v sobe mineraly a vitaminy v potrebnem mnozstvi narozdil od kravskeho,ktere je akorat plne hormonu a atb

alneka
10. dub 2019

@zelenaesmolda UM je vyrobené ze stejného kravského mléka, které tu haníš, trochu nonsens 😉 Vitaminy to jsou pořád umělé, jako když spolkneš tabletku.

@lucijee95 pokud ho nijak extra nevyžaduje a jí pestrou stravu, v klidu po prvních narozeninách vyřaď. Del všech doporučení, i když někdy protichůdných v jiných ohledech, je cílem se UM zbavit co nejdřív a stravovat dítě pestře.

zelenaesmolda
10. dub 2019

@alneka ano,je vyrobene z kravskeho mleka ale upraveneho a jsou tam prave pridane ty vitaminy a mineraly,ktere v normalnim kravskem mlece nejsou

neomenia
10. dub 2019

@zelenaesmolda jak pise
@alneka, je to umely koktejl vitaminu, radsi kravské a hlavně pestrou stravu.

@marvyr doporučení od pediatra podávat UM do 3 let je zcestné, pravděpodobně je zpracovány firmami vyrábějícimi UM. Sama jsem pediatr a toto bych nikdy neříkala. I dětska gastroenterologicka spolecnost schvaluje kravské mléko od 1 roku. Viz tento odkaz :
http://files.gastroped.cz/200000163-4a2514c70f/...

zelenaesmolda
10. dub 2019

@neomenia tak pestrou stravu ma,kazdy den ovoce,zeleninu,maso,jogurt,vajecny zloutek atd. ale ja proste nevidim zadny prinos v kravskem mlece.zadny savec ho po ukonceni kojeni nekonzumuje,proc my ano?

zelenaesmolda
10. dub 2019

@neomenia zajimavy odkaz,akorat teda pediatri v cr a na slovensku ocividne neznaji rozdil mezi veganstvim a vegetarianstvim kdyz pisou,ze sojova mleka jsou vhodne pro vegetarianske rodiny.tady u nas jsem sojove UM nevidela ale v zahranici jsou bezne a nemaji se podavat pokud to vyslovene neurci lekar coz je zase neco jineho nez tvrdi tady.cert se v tom vyznej 🙂

neomenia
10. dub 2019

@zelenaesmolda tak pokud bys to viděla takti, to bys nemohla dávat ani to UM,,kdyz je taky z kravského. Jak jsem psala, neni nutné ani jedno mléko , pokud ma jinak pestrou stravu. Sojové mleko doporučuji veganum. A existuje i tady

https://www.gigalekarna.cz/produkt/nutrilon-1-s...

zelenaesmolda
10. dub 2019

@neomenia tak me nejde o to,ze UM je z kravskeho ale ze samotne kravske mleko diteti celkem nic nedava kdezto to UM je aspon obohacene o vitaminy a mineraly.
odkdy bys uplne vysadila mliko?ja si zatim neumim predstavit ze dcera 1r by vubec nedostala mliko...

neomenia
10. dub 2019

@zelenaesmolda nevysazovala bych násilně, jen bych ho nenutila dítěti, co jinak ji vse.

luckylee
10. dub 2019

Nepotrebuje zadne.
Klidne obcas nejake rostlinne ale pokud ma vyvazenou stravu tak od roka uz je to vazne zbytecne.

zelenaesmolda
11. dub 2019

@neomenia tak moje mala zatim ji zeleninu,ovoce,jogurt ale ma i UM porad a jak ji to chutna,je cela natesena jak vidi jidlo :D

neomenia
11. dub 2019

@zelenaesmolda pokud vám to tak vyhovuje, nechte to jak to je. Osobně mi ideální připadá kojit co nejdéle to lze, po roce veku po ukončení kojení nabidnout kravské, pokud nechce a ma jinak pestrou stravu, nenutím.
Pokud skonci kojeni dříve nez v roce, kravské ještě dítě nesmí, a jinak toho jeste nesni tolik, podá se UM. Ano, takove deti jsou pak na um zvykle a tezko tov roce najednou vymenime za KM. Nicméně možné to je...

m.e.l
11. dub 2019

Vezmi to podle svého rozumu, to je nejjednodušší. Mě starší kolem roku UM začal odmítat, vlastně v té době nechtěl ani to kravské, neřešila jsem - jedl jogurty a ostatní věci. Mladší (15M) zase bez ranní porce UM nedá ani ránu, dokud ho chce tak mu ho prostě dám. Začíná tím jeho ráno. . . No a večer ho má na zapití večeře. Ráno 180ml a večer 120-150 podle toho kolik sní večeře.

leilinka1234
11. dub 2019

Dcera čerstvě 3 roky, kojená do roku a půl, na um dodnes. Vyžaduje ho 2x denně a já nemám důvod, proč jí ho brát. 🙂 obyč mlíko moc nechce a to mi taky nevadí 🙂

zelenaesmolda
11. dub 2019

@neomenia ja jsem bohuzel nekojila,nemela jsem mliko.akorat tedka prejdu z draheho nutrilonu na levnejsi variantu,neni treba kupovat krabici za 400 kdyz uz to neni jeji hlavni potrava....

neomenia
11. dub 2019

@zelenaesmolda to je pak jina vec, kdyz jena to zvykla, nechalla bych zatim um.

zelenaesmolda
11. dub 2019

@neomenia jeste me napada jestli ji nejak muze rozhasit zazivani kdyz koupim jednu znacku mlika normalne na piti a pak na kasi treba ochuceny sunar?nutrilon je sladky,kase je z neho dobra ale ted jsem mela babylove a to neni dobre a ta kase je z nej ble,mala to teda snedla ale zase proc bych ji mela davat neco co bych ja sama nejedla?

marvyr
21. kvě 2019

Měnit značky dle mě není úplně vhodné, dětské zažívání je příliš citlivé a i když složení je podobné, poměr může být jiný a zatížit zažívání zas trochu jinak.

ještě k tomu kravskému mléku, podle mě není úplně vhodné pro tak malé děti, protože i pro dospělé se uvádí, že je velice těžko stravitelné a mléčná bílkovina se dlouho tráví a vytváří bakteriální prostředí ve střevech.

UM je sice z kravského mléka, ale upravené procesem, právě aby se lehce zažívalo, což si myslím, že je pro dítě to nejdůležitější.

merope
21. kvě 2019

@marvyr Pro dospělé může být mléko těžko stravitelné, protože malé děti mají speciální enzymy na trávení mléka, o které potom mohou v průběhu života přijít a potom se jim to špatně tráví.

hasara33
21. kvě 2019

@zelenaesmolda prosimtě alespoň tady nešiř hlouposti o tom, že mléko obsahuje hormony a atb, tohle je dávno vyvráceny hoax 🙄🙄
Jinak, co se týče toho, že jiní savci mléko v dospělosti nepijí tak to není tak docela pravda, nepijí ho jen z toho důvodu, že k němu nemají přístup, když naliješ misku mléka kočce, psovi apod ...málokdy odejdou bez zájmu

alcar
21. kvě 2019

Podle me je to na kazdem, jak se sam rozhodne. Je tolik nazoru a protiinformaci, ze bych se tim vubec neridila. Mam dvouleta dvojcata a davam jim jeste porad UM. Chutna jim, je to pro ne ranni ritual a vim, ze tim i vyhodne “zabiju” jednu porci jidla, neb to nejsou moc velci jedlici. Pomalu uz jim ale davam ochutnavat i kravske, jeden se chyta a druhy ne. Takze pokud nebudou pit pravidelne kravske (jsem pro, aby deti meli mleko min. do 10 let), tak UM budu davat klidne do 5 let, kdyz bude potreba. Pak uvidime. Ja jsem mlikova hodne, denne vypiju min. hrnek mleka, manzel taky, tak verim, ze i oni. 😊

Strana
z2