UM do jakého věku dítěte?
Ahoj maminky, chci se zeptat těch, co buď kojily a občas dokrmovaly nebo dávaly UM celou dobu. Do kdy jste dětem UM dávaly? Kdy jste UM úplně vysadily? Dekuju
Starší někdy ve dvou letech a mladší cca v roce a půl ale ten že dne na den sám od sebe
My davame kozi UM a budeme davat urcite jeste nekolik mesicu. Je mu 16 mesicu. Primo se na to neptas, ale mnozi pediatri doporucuji zavest kravske mleko hned v roce ditete. Nechci nikomu vnucovat nazor na to, proc by predevsim male deti nemely pit kravske mleko. Informace je ale bezne na internetu 🙂.
@jakreb ano, zdroj vápníku je i v jiných potravinách, ale jeho vstřebatelnost je mnohem nižší. Vím to. Malej měl jedno období, kdy odmítal pokračující UM. Už jsme se k němu nevrátili, pije prostě čerstvé mléko.
Mléko není přeceňované, naopak, podceňované. Je to nenahraditelný zdroj živin, bílkovin, vitamínů, mastných kyselin... v jedné sklence.
Ano, člověk je jediný savec, který přijímá mléko od jinýho savce, zase na druhou stranu, se od ostatních savců dost lišíme a naše děti po narození mají jediný reflex - sací.
Ale víš co, měj si svůj názor, který je dle mého špatný, proto jsem reagovala tou připomínkou o nezastupitelném zdroji živin , kterým mléko je.

@jakreb Já nevím čím ho nahradit dobře. Krabicové je diskutabilní a taky mi ho nechce. Mě třeba osobně nedela nejlíp i v dospělosti, a to nemám alergii. Jogurty dávám, ale to sní kelimek až dva 150 g. Kase mi nejí žádný, ani ty sladký instatni. Sýry jsou složitější, protože snese jen mixovanou stravu.