icon

UM do jakého věku dítěte?

30. pro 2020

Ahoj maminky, chci se zeptat těch, co buď kojily a občas dokrmovaly nebo dávaly UM celou dobu. Do kdy jste dětem UM dávaly? Kdy jste UM úplně vysadily? Dekuju

Strana
z2
95newmommy2020
31. pro 2020

@jakreb Já nevím čím ho nahradit dobře. Krabicové je diskutabilní a taky mi ho nechce. Mě třeba osobně nedela nejlíp i v dospělosti, a to nemám alergii. Jogurty dávám, ale to sní kelimek až dva 150 g. Kase mi nejí žádný, ani ty sladký instatni. Sýry jsou složitější, protože snese jen mixovanou stravu.

fouskovi
31. pro 2020

Starší někdy ve dvou letech a mladší cca v roce a půl ale ten že dne na den sám od sebe

mariegroth
31. pro 2020

My davame kozi UM a budeme davat urcite jeste nekolik mesicu. Je mu 16 mesicu. Primo se na to neptas, ale mnozi pediatri doporucuji zavest kravske mleko hned v roce ditete. Nechci nikomu vnucovat nazor na to, proc by predevsim male deti nemely pit kravske mleko. Informace je ale bezne na internetu 🙂.

xxx3d
1. led 2021

@jakreb mléko je nezastupitelným zdrojem vápníku. Mléko je prostě benefit. Takže pokud ho dítě přijímá co nejdýl, je to to nejlepší, co pro něj můžeme udělat.

jakreb
1. led 2021

@xxx3d Zdroj vápniku mas aj v inych potravinach. Sme jediny cicavec, ktory prijíma mlieko iného cicavca. Nie je to prirodzené. A mlieko je len preceňovane.

xxx3d
1. led 2021

@jakreb ano, zdroj vápníku je i v jiných potravinách, ale jeho vstřebatelnost je mnohem nižší. Vím to. Malej měl jedno období, kdy odmítal pokračující UM. Už jsme se k němu nevrátili, pije prostě čerstvé mléko.
Mléko není přeceňované, naopak, podceňované. Je to nenahraditelný zdroj živin, bílkovin, vitamínů, mastných kyselin... v jedné sklence.
Ano, člověk je jediný savec, který přijímá mléko od jinýho savce, zase na druhou stranu, se od ostatních savců dost lišíme a naše děti po narození mají jediný reflex - sací.
Ale víš co, měj si svůj názor, který je dle mého špatný, proto jsem reagovala tou připomínkou o nezastupitelném zdroji živin , kterým mléko je.

jakreb
1. led 2021

@xxx3d Vdaka. Ja ti tiez tvoj nazor neberiem.

Strana
z2