Anketka - které z těchto jmen se vám líbí nejvíc?

1velrybka
23. lis 2013

Ahoj, zajímalo by mě, jaké z následujících dívčích jmen se vám líbí nejvíc. Je mi jasné, že o jménu si musíme rozhodnout my s manželem (a taky to tak uděláme), ale jméno, na kterém se výjimečně shodnem 🙂 , se moc nelíbí u nás v rodině. Možná řeknete, že je důležité, aby se líbilo nám dvěma. S tím souhlasím, ale spíš chci zjistit, jestli se třeba líbí i mnoha dalším lidem nebo naopak. Nechtěla bych, abychom vybrali jméno, které se většině lidí zdá nehezké, divné. Záměrně neříkám, které to je. Kdyby to byl kluk, jméno máme vybrané, ale pro holčičku stále ne. (Pro kluka vybírá manžel, pro holčičku já).

Anna
Berenika
Ela
Kristýna
Marie
Natálie
Nela
Pavlína
Tereza
Thea

Děkuju za názory. Klidně můžete tato jména seřadit za sebou (první - nejhezčí, poslední - nejméně hezké).

kytkakvete
23. lis 2013

U nás v rodině se nelíbilo jméno ani jedné z dcer, Pavlína, Berenika a Marie jsou krásná 😉

1velrybka
autor
23. lis 2013

Omylem jsem založila dvvě stejné diskuze (při opravě překlepů se založila nová) - druhou samozřejmě smazali (což chápu), prosím, holky, co jste mi napsaly názor na tu druhou, mohly byste to napsat sem, ať mám pak všechny názory k nahlédnutí a porovnání? Díky.

romcovaklarka
23. lis 2013

@1velrybka Řadím od nejhezčího (pro mě) - ono taky záleží na příjmení, ale kdybych brala vyloženě jen jména:
Ela, Nela, Tereza, Kristýna, Anna, Marie, (mně se moc líbí Anna Marie, ale to jsem trochu odbočila 😀 ), Berenika, Thea, Natálie, Pavlína.

evulinkab
23. lis 2013

Také seřadím od nejhezčích(pro mě)- Nela, Tereza, Ela, Kristýna, Natálie, Anna, Thea, Berenika, Marie, PAvlína

ninive211
23. lis 2013

Mně se nejvíc líbí Nela (moje vysněné jméno pro holčičku, manžel nechce, tak potenciální holčička bude Elena -podobné jako tvoje Ela). Dle se mi líbí Kristýna, Pavlína, Natálie (ta se mi dřív líbila hodně, postupně od ní upouštím, Natálek už je taky strašně moc). Terezek už je spousta. Anna a Marie (mně osobě) se moc nelíbí, vybavím si pod těmito jmény spíš nějaké babičky, taky dětem mohou ostatní říkat Mařeno, Andulo apod. Ale to je můj problém. Vím, že se tato jména pomalu opět dostávají do módy.
Záleží také, jaké budete mít příjmení, k obyčejnému českému příjmení (např. Nováková) se nehodí moc třeba Berenika Nováková.

sartina
23. lis 2013

Z téhle množiny se mi líbí nejvíc Berenika, malé bych říkala třeba Beruško, Niky, Berto atd. 🙂 Ale není to moc obvyklé a chápu, že to není jméno pro každého, taky záleží na příjmení... Marie je pro mě těsně na druhém místě, je to zkátka krásné a tradiční jméno, když bych ho chtěla ozvláštnit, mohla bych jí říkat třeba Majo, tady je variant strašná spousta, no a na konci žebříčku jsou u mě Kristýnky a Natálky.

kathy.skal
23. lis 2013

tak já se přidám. Mě se např. Nela nelíbí vůbec...vždycky si představím psa nebo nějakou přiblblou ženštinu 😀 Líbí se mi Berenika, Thea - klidně i Theodora, Ela...ale jak už tu někdo řekl, záleží na příjmení. Ono třeba Ela nebo Thea Nováková je dost divné 😅

websteny
23. lis 2013

Za mě Thea a Ela, tyhle jména jsem měla taky na seznamu 🙂 taky bych se při výběru "mrkla", kdy má ono jméno svátek a na kdy vychází termín porodu, teda aspoň takhle jsme vybírali my 🙂

denculinka
23. lis 2013

Nejhezčí jméno je Anna, tak chceme pojmenovat i naší dceru 🙂

roma_ka
23. lis 2013

Tak za mně - Anna, Ela, Nela ano, Berenika (to mi přijde jako nějaký druh brouka - omlouvám se, nerada bych to někomu zprotivila, ale za mně prostě ne) Pavlína moc ne a Thea taky ne (pokaždé bude v telefonu nebo na úřadech vysvětlovat jak se vlastně píše) zbytek je OK

leni78
23. lis 2013

Mě se nelíbí ani jedno. Vsechny na poslední místo.

mamba79
23. lis 2013

Za mě Marie(tu máme doma🙂 ), Anna, Tereza, Pavlína, ostatní nic.... Tak hezké rozhodování🙂

jpetraa
23. lis 2013

za mě jednoznačně Berenika, která mi doma neprošla.o((( pak se mi líbí Thea..Tereza je moc hezký,ale těch je tolik, že se mi to zprotivilo, stejně tak je spousta Nel i Aniček...

1velrybka
autor
23. lis 2013

@kathy.skal No s tím příjmením jsem si to taky už říkala....k našemu českému "ptačímu" příjmení by asi nějaké extra exotické jméno nepasovalo.

laurital
23. lis 2013

Já hlasuji pro Bereniku nebo Ellu, i když já zastávám názor, že jméno má mít max pět písmen, jinak jde o hlavolam 😀

1velrybka
autor
23. lis 2013

@kathy.skal No, je pravda, že si to jméno Nelinka dovedu představit jako jméno pro nějakého malého psíka nebo kočičku....taky už mě to napadlo🙂)))))

kristynasefer
23. lis 2013

@1velrybka krasne je Thea,Kristyna(to jsem ja 😀 ),Natalie,Berenika,naopak Anna,Pavlina se mi moc nelibi.zalezi take na prijmeni aby se to k sobe hodilo.

ajinkafo
23. lis 2013

Berenika, krasne, neobvykle jmeno 🙂

1velrybka
autor
23. lis 2013

@roma_ka S tou Berenikou a druhem brouka jsi mě pobavila🙂 To mě nenapadlo....spíš bych se asi u toho jména bála, že je takové hodně neobvyklé, spousta lidí ho vůbec nezná a nikdy neslyšela...tak bych nerada, aby s ním pak měla případně jednou problémy...

sarusinek
23. lis 2013

Nejvíce se mi líbí Thea a Kristýna, nejméně Pavlína a Nela 🙂

dora13
23. lis 2013

Thea je super, ale strasne zalezi na prijmeni, treba k tomu nasemu typicky ceskemu by to znelo fakt blbe. Kristyna a Tereza je moc pekne, ale je jich moc, to same Nela -- mam ted pocit, ze jak pred par lety frcela Ema, tak ted je nejmodnejsi jmeno prave Nela. Anna je moc pekne jmeno, ale rikala mi kamaradka, co se tak jmenuje, ze ona by tak dite nikdy nepojmenovala, protoze celou stredni mela trauma z toho, jak se predstavovat.

jamamutka
23. lis 2013

1.Berenika 2.Marie 3.Tereza 🙂 nejméně se mi líbí Thea a Pavlína.

llluckaaa
23. lis 2013

Nejvíc se mi líbí Anna, Berenika, Marie, nejmíň Nela, Ela, Pavlína a Thea.

prcek91
23. lis 2013

Berenika, nela, natálie.. nejmíň anna, pavlína, kristýna

lenka5731
23. lis 2013

Tereza a Kristýna. Ostatní mi přijde moc staročeský a nebo až příliš moderní. 🙂

evule1982
23. lis 2013

Jednoznačně nejvíc se mi líbí Anna, potom Marie a na třetí bych dala Kristýnu. Z těch ostatních bych si už asi nevybrala, ale jak je vidět z ostatních příspěvků, co člověk to jiný vkus. Vybrala bych si prostě, co se líbí vám dvěma a spíš nedávala vyloženě neobvyklé jméno, protože by se nemuselo líbit samotné dceři.

michaela_2
23. lis 2013

@1velrybka nejvíc se mi líbí Pavlína, nejméně Berenika 🙂

ebsian
23. lis 2013

@michaela_2 Souhlasím, mám úplně stejný názor, nejhezčí Pavlína a nejméně Berenika. 🙂

pisjutynka
23. lis 2013

Za mě: Nela, Ela, Anna, Natálie, Thea, Tereza, Kristýna, Marie, Pavlína, Berenika.

olusik87
23. lis 2013

Ten vas vyber bude tazky , kto vie ci vam to vobec pomoze 🙂 Mne sa paci Thea ( Theodora),a keby sme mali dalsie tak by som urcite silno uvazovala. A ze je to meno nezvycajne nevadi , uz mame dve dceri s nezvycajnym menom pre okolie 🙂 Potom sa mi paci Berenika. ( Nela je nasa kobylka )