Antikoncepce po porodu. Jaká je Vaše zkušenost?

alexovka
16. srp 2020

Zdravím ženy, mám dotaz a možná je to i menší průzkum, jak řešíte antikoncepci po porodu. Máme dvě děti a další už rozhodně neplánujeme. Mladší dceru už nekojím, tak je načase to začít řešit. Zvažuji něco dlouhodobějších, mate zkušenost s tělískem, hormonalnim/nehormonalnim? Jaká je vaše zkušenost? Díky za názor a radu.

klokanka31
16. srp 2020

@alexovka Já si dala antikoncepci ve formě injekce.

amazonkajanik
16. srp 2020

@alexovka my tedy máme v plánu druhé. Pesar jsem musela vyloučit,kondomy se těžko shání v dané velikosti,tudíž používám spermicidni globule. Po špatné zkušenosti s HA a problémy s otěhotněním bych do hormonů už ani nešla. A kdybych opravdu už další neplánovala, šla bych klidně do podvazani vaječníků

jjasmina
17. srp 2020

Taky injekce

krupka3
17. srp 2020

Me teda prekvapuje, ze je nacase to resit, protoze uz nekojis... Dokud jsi kojila, tak jsi to resit nemusela? Kojeni neni antikoncepce...... Jinak zatim ma mladsi 2 mesice, tak to jeste nemam uplne definitivne rozmysleno, ale zvazuji spermicidni krem s kondomem.

leniczka23
17. srp 2020

Antikoncepci nikdy už brát nechci, s mojí štítnou zlatou už tuplem ne. Je to fakt humus. Takže používáme pharmatex a chystám se na podvázání.

lpch
17. srp 2020

@krupka3 spis si myslim, ze to autorka myslela tak, ze muze uz zacit uzivat treba hormonalni antikoncepci.

me_druhe_ja
17. srp 2020

Přítel půjde na vasektomii. Vzhledem k naší ultraplodnosti a tím, že nechci hormony, není skoro jiná varianta.

lpch
17. srp 2020

@me_druhe_ja Mohu se zeptat, proc ne podvazani vajecniku u tebe? Proc pritel?

darinka84
17. srp 2020

@alexovka u nás půjde taky manžel na vasektomii

me_druhe_ja
17. srp 2020

@lpch Protože u chlapu je to jednodušší a bezpečnější. 🙂 A přítel sám chce, bude mít pět dětí a to mu vážně stačí. 😀

puhelin
17. srp 2020

Kondom a budu si hlidat ovulaci. Ale zaujala me vasektomie, zkusim to tema doma nadhodit. Protoze kondom u nas moc popularni neni.

lpch
17. srp 2020

@me_druhe_ja dekuju za odpoved! Prave nedavno jsme se dozvedeli, ze jeden par z naseho okoli se rozhodl taky k tomuto kroku, ale nemluvluvila jsem zatim ani jednim z nich. Oni maji tri spolecne deti, zadne dalsi. A prave jsem premyslela, proc toto rozhodnuti udelal muz a ne zena, kdyz jsou na tom oba stejne

joripage
17. srp 2020

@me_druhe_ja kéž by takových uvedomelych a dospělých mužů bylo více, to je totiz ta nejlehčí varianta... Gratuluji k takovému chlapovi!

puhelin
17. srp 2020

Aby to nevedlo k promiskuite - mam vasektomii, neoplodnim, no stress :/

jjasmina
18. srp 2020

@puhelin u nás není populární vůbec

me_druhe_ja
18. srp 2020

@puhelin Pokud chce chlap podvádět, stejně bude. Vasektomie nevasektomie.

inkheart
18. srp 2020

@lpch třeba proto, že vasektomie je jednoduchý zákrok, zatímco podvaz je velká operace. Pro mě přichází v úvahu max během cisarskeho rezu, ale samostatně bych to nepostoupila, už ten cisar byl hrůza děs (pooperační bolesti a pod). Nechápu, proč by se měla pořád trápit jen žena.

darinka84
18. srp 2020

Manžel i kdyby jsme se rozvedli, určitě další děti nechce, takže jsme se na tom domluvili společně, ze půjde na zákrok on... Jsme oba dva proti antikoncepci, kondom nemáme rádi a i když metoda plodnych neplodnych dnů fungovala, přeci jen po dvou dětech chce mít větší jistotu. A pro ženu je zákrok složitější i kvůli hormonům...