Čekám dítě se ženatým
Ahoj, předem říkám že vím, že jsem blbá a nechovala jsem se správně, ale teď už to je asi vedlejší. Zamilovala jsem se do o dost staršího ženatýho chlapa, který je zároveň i můj šéf. Začalo to před rokem, začal si on a já si nechala zamotat hlavu. Zamilovali jsme se, antikoncepci jsme moc nehrotili, z toho co říkal jsem měla dojem, že s manželkou mu to moc neklape a taky jsem cítila, že mě miluje. Zkrátka jsem si myslela, že kdyby se něco stalo, tak od ní odejde. Stalo se, nutil mě do interupce, ale je mi už ke 30 a měla jsem strach, že se něco pokazí a zůstanu bez dětí, navíc si nemůžu nějak odůvodnit že bych si nechala vzít dítě které vzniklo z lásky. Řekl o tom manželce, která asi vyšiluje, ale z domu ho zatím nevyhodila. Říká že od rodiny nechce odejít. Já jsem z toho nešťastná... říká že dítě chce vídat a bude se o nás starat jak bude moct, ale od rodiny neodejde. Finančně to taky úplně problém není. Pořád doufám, že si to časem nějak rozmyslí... mám podporu přátel i rodiny, i tak se ale bojim, jak to všechno zvládnu. Ani nevím, proč to sem píšu, možná jenom potřebuju slyšet o někom s podobným příběhem, komu to dobře dopadlo. Je mi to všechno moc líto...
@jjasmina nevyjadřuj. Svohe štěstí a svoji "správnost " zakládat na brutalni vrazde sveho ditete? 😲
Naplanovat si to muzes, jak chces. Tehotny manzelky mladych mužů často přivádějí děti do neúplné rodiny... treba za valky, za komunismu, po autonehodě, těžké nemoci... Teď treba ta pani, co jeji muz odesel po nemoci ve Svyvarsku.... ma neuplnou a nefunkční rodinu a dve ty deti.... se jich ma zbavit nebo co? 🙄
@katule1990 @malazabka78 přesně tak a jak jsem psala, ono soužití s dětmi partnera ( kdyby náhodou se pod tlakem rozvedl a zůstal s tebou , není vůbec růžové. Trochu škodolibě myslím, že si to nejhůře vyžere tatínek, jelikož doma mu to bude žena těžko odpouštět a tím, že bude v RL se povinností nevyhne.. Ty máš podporu od rodiny, prtě bude mít milující mámu, bez větších stresů ( v tomto případě fakt přemýšlím dopředu, jak by to asi vypadalo, kdyby chlapík zůstal s tebou - nemyslím, že by to byla pohodička - pokud jeho žena není pochopitelně nadšena a on nebude nejklidnější.. a ty se budeš jen užírat. Ano je to katastrofický scénář, ale většinou to zkrátka tak je. Tak proč to podstupovat. Ve 20 bych možná měla jinou odpověď, ale ve 30 už je to trochu jinak, užívej toho daru a řeš jen to, co můžeš změnit.
@kamino
@surikata131 manžel vstává do prace, jeho práce je v kategorii život ohrožující. Jen tento rok maji ve firmě 4 smrtelné úrazy v práci. Nic neobvyklého. Zároveň jsme dělali i rekonstrukci bytu a měl povinnosti vůči rodině, treba vůči tátovi, který vlastní lesy a pravidelně je musí udržovat a muj muž mu automaticky jezdí pomáhat. Ale ani tak mě nenechal na pospas, kdyz viděl jak jsem na tom špatně fyzicky. V pomoci pokračuje i dál, dcera má 2,5 roku a nemůžu si stěžovat. Je to holky o výběru partnera.
@cherie24 jak už jsem psala výš. Je to o výběru partnera, ale každé stačí něco jiného
@lachtanice86 Souhlasím! Sice nechci zakladatelce odvádět téma diskuze stranou (i když možné bude pro ni přínosné si přečíst o chlapech, kteří se zvládnou postarat a příště si tak vybere lépe) - můj muž má taky své práce dost, postavili jsme dům i s miminem (ano, množné číslo, nevím proč by stavba domu měla být doménou chlapa - já si velmi ráda odpočinula od dítěte a šla zdít...) a stejně se všeho kolem dítěte a domácnosti zúčastňuje. Však i ženy na RD mají práci, jen do ni nikam nedojíždějí - copak ji můžeme kvalitně odvádět, když se několik nocí po sobě nevyspíme?
@malazabka78 mna fascinuje, aky si strasny pokrytec. Prepac, ale tazko s tebou clovek suciti, ze budes sama na dieta, ked si chrapala so zenatym a bolo ti uplne jedno, ze on ma ine deti, na ktore bude ina zena sama, ked ty ho dostanes deckom k sebe do bytu a teraz tu fnukas, ze ooo ja budes sama na dieta. Tych deti a tej zeny by ti luto nebolo, ze su oni sami? Predpokladam, ze nie. Ale cudujes sa, ze k tebe oni nepocituju pochopenie hej? Ved si tej rodine chcela urobit to iste, co oni urobili tebe. Chces pre svoje dieta uplnu rodinu a nebyt na neho sama, ale kludne si bola schopna si urobit decko s manzelom inej zeny a otcom inych deti. Ja by som sa viac zamerala na to, ake mas priority a moralne hodnoty, jak na to, ze budes sama na dieta.
@kevi1 Otázka ještě je, jak staré jsou děti z manželství. Už můžou být dospělé, protože sama zakladatelka píše, že se zamilovala “do o dost staršího ženatýho chlapa”. Já třeba nevím, co si pod tím představit… Může jít o chlapa kolem padesátky, u kterého už děti dávno vylétly z hnízda. To jen na okraj.
@janety32 raz tu bola debata, kde jedna pani pisala, jak jej partner je pan podnikatel a vobec s nimi netravi cas, max 1 den v tyzdni, ale to je predsa normalne, lebo on podnika a samozrejme, ze sa v praci musi odreagovat, tak tam radsej cumi na bednu, jak by isiel domov za partnerkou a dietatom. A mamicke to este vyhovovalo, ze ona je rada sama s dietatom a muz nech si podnika a cumi v praci na bednu. Ja som cumela, ale tak samozrejme, kazdy to mame inak, ja som rada ze mam partnera, ktory sa poklada za rodica rovnako ako ja a travit cas s detmi je pre neho dolezite. Po porode mi rozhodne nebol na pritaz, naco by mi bol chlap, co by mi bol na pritaz ze..
@lachtanice86 ono je to asi i dano tim, ze jsem si o pomoc nerekla, vedela jsem, ze ma sveho dost a s pomocniky jako pracka, mycka a dalsi a nemela jsem po cisari zadne komplikace, tak to slo. Kdyz jsem byla unavena, lehla jsem si s prckem, vyuzivala kazde minuty a pohoda. Tim, ze jsem kojila hodne dlouho a uspavala u prsa a tim, ze partner skoro neni doma, byl by platny minimalne...
@lachtanice86
@janety32
@kevi1
Tak buďte rády, že jste si dobře vybraly, není nutné nám ostatním předhazovat, že je to naše vina. Do určité míry je, ale nesuďte, život je občas pestřejší, než si člověk myslí, příp. plánuje...
@malazabka78 bohužel, nepočítej s tím, že to dobře dopadne, protože to dobře nedopadne. On bude ten typ, který bude chtít trojúhelník, čili on, manželka a milenka. A tahle trojkombinace přináší jen bolest a ne jen těm třem, ale i všem zúčastněným dětem. Pokud chceš krásný život s Tvým dítětem, musíš se s ním rozejít a najít si pak případně jiného, který bude mít hezký vztah z dítětem. Nepíšu to na základě jedná baba povídala, vím naprosto přesně, co píšu...
@malazabka78 průběžně čtu diskuzi, co týče příjmení, jednoznačně dej dítěti Tvé a to bez debat, ušetří to trápení Tobě i dítěti 😉
@lilian2111 Souhlasím, pro mě je manžel taky oporou než přítěží 🤦
@klokanka31 To je dobře. Nechápu když to řekne mama dceři, že chlap je vlastně jen přítěž 🤦🏻♀️🙄
@cherie24 Porod nedůstojná věc? Proboha narodí se miminko. Manžel se trochu bál jít k porodu, a nakonec byl šťastný že tam byl. Dodnes mi někdy řekne jak je na mě pyšný co jsem dokázala. Podle mě je důležité aby chlap viděl co žena podstupuje.
@kamino Povinnosti vůči širší rodině? Nemá se chlap nejdřív postarat o VLASTNÍ rodinu, a pak v případě velkého volného času pomáhat širší rodině?
@klokanka31 výsledek pak stojí za to, ale ten porod samotný bych rozhodně nepopsala jako krásnou událost, kterou ráda sdílím s partnerem. Mě to přišlo dost trapné, co všechno tam chlap vidí a bolesti, které tam žena prožívá mnoho chlapů spíš vyděsí. Tam na mě celou dobu třeštil oči a já jsem se pak nebyla schopná vůbec uvolnit a ponořit se do sebe. Prostě si myslím, že bych se před ženou uvolnila mnohem lépe a byla klidnější.
@lachtanice86 o výběru to určitě je, ale třeba to jestli bude chlap zvládat noční vstávání se asi těžko odhaduje předem. I to jaký otec z něho bude. Člověk si může něco myslet podle toho, co vidí, když má kolem sebe jiné děti, ale jak to pak bude zvládat každodenně stejně neví. Řekla bych, že manžela pak neodkopnu jen proto, že jiný by vstávat zvládal, tak se nespokojím s tím, že ten můj nevstává.
@malazabka78 pokud máš podporu rodičů, vše bez problémů zvládneš, neboj. Na potrat nechoď, je mi líto, že se z něho vyklubal takový kus vola, ale ve výsledku, pro Tebe lépe, ač se Ti to teď nezdá. Máš šanci si založit krásný život, místo toho, aby sis ho pos*ala. Protože s ním to ani jinak nejde. Buď bys byla vždy ta druhá, anebo postupem času by se objevila nová naivní kočka, která mu dá a byla bys na tom stejně, jako manželka teď. Tento typ chlapů nepodvádí jen jednou, ale pořád. Dítě bylo z lásky, dítě jsi chtěla a nejsi nejmladší, ber to jako dar. Nenadarmo se říká, vše zlé je k něčemu dobré, ale to uvidíš až pak.
@klokanka31 jsou rodiny, které si navzájem pomáhají
@marimanta Já to mám stejně🙂

@lachtanice86 je to spíš výjimka. Taky v okolí jsou většinou kamarádky na vše samy, ale ne proto, že by jejich partner stál za prd. Většinou kvůli práci nebo staví a lítají kolem baráku. My jsme se třeba už předem domluvili, že já budu spát s dětmi v ložnici a partner se vyklidí do jiné místnosti. Fakt to zkoušel to s námi ustát, ale noční buzení nedává, vůbec. K čemu mi je pak chlap, co je vyřazený víc jak já. Navíc dost pracuje a dodělává barák, takže litá všude kolem a jsem na vše i doma sama. Když přijde večer z práce a pak ještě dělá venku, nebudu po něm chtít, aby mi pomohl uklidit nebo šel uvařit oběd na zítra ... A takhle to víceméně funguje i všude okolo nás. Max, že si třeba veme dítě na 2 hoďky ven, aby si maminka doma v klidu polidila nebo se vyspala. Což u autorky zastane i její rodina. 🙂 Přiznám se, že mi i občas přišlo jednodušší být s malou sama, protože jsem aspoň nemusela řešit, aby měl chlap, co jíst až dojde z práce a večer jsem si mohla udělat večer jen pro sebe. Takhle se věnuju malé nebo partnerovi a k času pro sebe se pak už nedokopu.