Čím vás okolí štvalo, když se vám narodilo dítě předčasně?
Čím vás okolí naštvalo, když se vám narodilo dítě předčasně, je trochu jiné, než ostatní, nebo zemřelo? asi to zná každý, občas se okolí vyjádří netaktně, neví, jak má reagovat, na co vás zeptat a na co ne.
některé poznámky přejdu, na jiné už mě unavuje reagovat i dkdyž vím, že to všichni myslí dobře.
staly se mi všechny výše uvedené situace, pro příklad:
- těhotná s dvojčaty jsem akutně jela do nemocnice a rodila (na konci 6. měsíce), doktor který mě vyšetřoval: ,,a jak často máte kontrakce? -nevím - vy jste nepoznala, že rodíte??" (ne, takhle brzo mě to opravdu nenapadlo, pan doktor asi už rodil hodněkrát...)
- děti na jipce, připojeni na přístroje, a okolí zajímá "a už přibrali?" (váha opravdu není jediná a rozhodující...),
- jedno miminko zemřelo: ,,tak ještě, že máš toho druhého" (ano, taky jsem ráda, ale není potřeba to takhle omlouvat)
- a miluju pohledy nekterých mamin v čekárně u doktorky, když jsem přišla s dítětem, které má hadičku u nosu (oxygenoterapie - foukal mu kdyslík, než mu dozrály plíce) jak na mimozemšťana. raději, kdyby se slušně zeptaly, na co a proč to je.
- syn je těžce nedoslýchavý, má naslouchadla: ,,ale to se ještě spraví, ještě je malý" - sousedka je asi odborník 🙂 (ne, dovoluji si být poučenější, vada sluchu není rýma 🙂)
a tak dále, mám spoustu hlášek, s odstupen času se některým směju 😎
zajímá mě, jesti vám třeba nevědomky někdo řekl něco, co vás trápí, čím ublížil, rozčílil, nebo co udělal a dělat by podle vás v dané situaci neměl.
napište jen tak pro sdílení, možná i pro pobavení těch, které jsou na tom stejně a poučení ostatních, jak se (ne)zachovat. 😉
Taky už mám tak trochu dost těch řečí, co kdy uměl můj muž, nebo co by už moje malá měla umět... (A ona skutečně ještě nesedí...?? nebo Ty to máš TAK jednoduché, jednorázové plínky/ubrousky/vyvařovačky/skleničky s jídlem za nás nebyly. Haha 🙂 Ze začátku jsem ještě měla energii vysvětlovat, proč ji neposazuji či nestavím sama, proč ji mám stále v leže v korbičce a ne v sedě, nebo že to TAK jednoduché v dnešní době skutečně není... Ale už jsem se obrnila a jen přikyvuji a nebo neříkám nic, v případě dovedností, co kdy má umět moje dítě, jen řeknu, že má svoje tempo a šmitec 🙂
Ahoj holky. Nedá mi to nepřipsat své,i když diskuse je stará.
Předčasný porod,dítě intermediar,já s ním v nemocnici. Šéf odchytil moji maminku a "kdyby se nažrala,má normální děcko".
Zkousávala jsem to dlouho.a ne,jídlem to opravdu nebylo.jen on má ego do vesmíru,vše ví nejlíp a vyžívá se v ubližování,šikaně a občas potýrá zvířata.
@kevinecek chapu,syn byl taky nedonoseny a nejvic me dostalo,kdyz maminka,ktere jsem se sverila,zacla kdyz jsme prisli na hriste ,svolavat ostagni maminy ,jako podte se podivat ,"TO "je TO dite......a ony se fakt sebehly a ocumovaly .....opravdu jsme byli atrakce a vsechny mi flusaly do kocaru svoje bacily .....no vypadla jsem opravdu rychle .
Chápu. Taky se na něj sbíhají, někdy s poznámkou,že vypadá normálně. A jak by jako měl vypadat,mít chobot?
A ten šéf ho viděl po příjezdu domů a pak jsem se dověděla,že všude říkal,jak hrozný má obličej,nevyvinutý. Grrrr.
@kevinecek už bych se pod šéfa nevrátila, pod takovým bych nemohla odpovědně pracovat ☹(((
Tak o nás třeba na oznámení prvorozeného chtěného dítěte řekla moje mamka: "To myslíš vážně?" Nebo např měla jsem jet 250 km na významnou rodinnou akci. Já podruhé těhotná s komplikacemi, zvracením a mamka: "No to přijedeš, i kdybyste každých deset km stavěli, aby ses vyblila."
@kittym kittym založím o mé práci nové téma.psala jsem tu,ale nevyšlo místo. Co se tam dělo byla hrůza,ale už je to lepší. Přibyl tam jeden,před ním si to už nedovoluje. Velkochovy nejsou hezké místo k žití a sem tam něco se děje v každém,bohužel. Ale jak říkám,u nás už jen občas.teď nevím,jsem na rodičovské. Veterina?když se všichni kamarádičkují? A ještě.Volala jsem ji tu párkrát na týrajícího soukromníka.a co jako.přijeli a odjeli.mi napsali,že nic neshledali. U nás by nic nenašli.kdyby přijeli,takové věci se schovají, veterinář to viděl,ale byl rád,že měl práci,tak neviděl.

.