Císařský řez, je tu někdo, koho také teď někdy čeká?
Ahoj,příští týden mě čeká císařský řez a začínám být trochu nervózní..i když se ho asi bojím méně než předešlých, přirozených porodů.Je tu někdo koho také teď někdy čeká?
@metallico_mondo myslím si, že se vždy snaží delat řez ve stejnem místě
@ratatooy někomu to nejde, kámoška kojit chtěla moc po vag.porodu a nešlo ji to taky. Nevím, proč nakonec ji nepmohla ani laktační poradkyně a ona chudák byla uplně na dně, okolí ji ještě "živilo" jak má kojit, že je nesmysl, že ji to nejde, ona chudák hotová.....prostě když to nejde, tak to nejde, žádná tragedie....a tak začala dávat UM a byl klid. Miminko přestalo plakat, nemělo hlad a na se uklidnila....
já prostě když to jde, jsem pro kojení a když to nejde, tak co...dáme UM a houby zle. Neznamená to, že je matka špatná atp, což jsem se divila, ji nekdo předhazoval....matka miluje svoje dítě at kojí nebo nekojí....
@ratatooy ja si myslela, že me to nepujde, v lekarne manželovi dali čaj od leros a já do rána měla ze 4 prsa 6tky 😀 😀 a u druhe sekce už v pohode hned po sekci...
Ahoj holky, všechno jsem nečetla, ale stručně k problematice:
- císaře už bych se teď nebála - rodila jsem 15 hod. normálně a potom stejně akutní císař. Teď už bych šla rovnou na císaře
- na srovnání střev po císaři mi pomohl Wobenzym
- s "kojením" mi pomohla odsávačka Medela. Ze začátku to trvalo a teklo málo, ale nakonec jsem odsávala mateřské mléko 14 měsíců. Sice jsem nekojila, ale dcera měla MM.
Ahoj...tak mám za sebou jak přirozený porod tak akutní sekci....Oba porody byly šílené a vyžrala sem si to až do dna !!!
Přirozený porod trval 2,5 dne a skončila sem hooodně potrhaná celkově-hodinu mě Dr.sešíval a stehy tak utáhl,že sem byla v bolestech ještě asi 5 týdnů po porodu
Druhý porod 7 hodin přirozeně a pak akutní sekce...Stále se zhoršující ozvy,nešla prasknout voda ani odmotat prcka ze šnůry...Nakonec měl pupeční šnůru kolen krku a kolem nohy,tak ho to nechtělo pustit dolů !
Po sekci sem hned po propuštění s porodky začala mít problémy s jizvou,hnisala víc a víc,hodila sem s dírou v břiše,aby odtékal hnis...a 8 týdnů po porodu sem díky gyndařce skončila ve špitále a znova pod kudlou !!! V břiše mě zahnisaly stehy a zánět se rozšiřoval,tak to vyčistily a po týdnu zase doma i s prckem a ze stehama,které začaly zas hnisat,ikdyž ted byly ,,venkovní "...Tak sem jela do porodky a donutila sem Dr,aby je odstranila,že už mám té bolesti dost.Slíbila sem že budu opatrná a konečně se to začalo hojit-3 měsíce od sekce sem začínala být pomalu fit !!!
Tak ikdyž oba porody byly fakt hodně špatné-třetí,na kterém ted pracujem-bych ráda rodila přirozeně...Já to po tom císaři hodně špatně snášela-ale odpravdu hodně !!!
Ted pevně doufám,že do třetice už nebude žádný extrém !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Plánovaný císař v pohodě, ale to co bylo po něm...už nikdy více...
Mamči děkuji všem za odpovědi, pomohli jste abych si to trochu srovnala 🙂 . Já teď už vlastně budu rodit po třetí a jelikož první porod byl těžký a o tom druhém už ani nemluvím, to byla vyloženě hrůza.., tak už mi rovnou na třetí dala dr. císaře, nechce riskovat a já vlastně také ne. Jsem za toho císaře vlastně vděčná, z přirozeného porodu bych měla daleko větší strach, zvláště když mám doma 2 kluky. Jinak ve čtvrtek nastupuji do nemocnice a v pátek císař, tak snad to ještě těch pár dní vydržím v celku. Chtěla bych jen epidurál, tak jsem na to zvědavá. Manžel asi bude se mnou 🙂 , to mě uklidňuje. Podle dr. už je to teď prý kus dítěte 🙂 . Moc se na něj těším. Ještě se zeptám těch co už to mají za sebou, jaké jsou ty předoperační přípravy? Díky moc všem a všem co budou rodit přeju moc štěstí a zdravé mimča 🙂
Jo, a čekáme jinak 3 chlapečka 😀 .
@kacka1982
moc díky,já taky držím palce
byla jsem dnes na porodním sále na kontrole u své paní doktorky a řeknu Ti,že mě tam přepadl hrozný strach.to chci vidět v pondělí,to se jim tam asi mezi dveřmi strachy pos... 😖
manžel jde také se mnou a také čekám chlapečka..důvod císaře stejný jako ty,těžký porod předchozího syna.člověk nemá na výběr,strach z normálního porodu x strach z císaře,protože jdeme do neznámého
pochvala všem mamčám,které nás tu podpořili..vesměs pozitivní reakce,až na pár vyjímek..mě to teda moc pomohlo
děkuji i za srdíčko pro štěstí
pokusím se ozvat se z porodnice,co jsem na to říkala,ale asi až v úterý,v pondělí budu na jipce..papa holky všem
Tobě Kačko hodně štěstí,TO DÁME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak negativa sem psala i já-omlouvám se,ale bohužel-někdo to prostě nerozdýchává dobře...Taky sem na prášky s těch mých šílených porodů a doufám moc moc-že do třetice to zvládnu dobře 😅
Sou věci ,které holt neovlivníme a mě se toho sešlo moc najednou ☹
@janesafari 🙂
já Tě nekárala,to bylo takové konstatování..že většinou to maminy braly celkem pozitivně
moc Ti přeji do třetice vše dobré
@dafnee1 V pohodě 😉 Já jen,že sem to nemyslela zle a v žádném případě sem nechtěla strašit !!! Já prostě jen měla oba porody moc těžké a neovlivnila sem to... Tak sem byla i na vážkách,jestli ještě do třetice do toho jít,ale udělám teda maximum pro to,abych to do třetice zvládla mnohem líp...Např.. chci zkusit Aniball apod...Bylo mě od DR řečeno,že když bude vše v pořádku a nenastanou nějaké komplikace,tak můžu rodit přirozeně...tak uvidíme jak vše dopadne...
A jinak moc držím palečky !!! 😉
@janesafari taky už jsem četla že po dvou cisařích s epovedl přirozený porod,osobně bych do toho už nešla,ani nemohla protože jsou děti větší s počtem těhotenství a porod po cs je limitován porodni vahou ditěte.ale možny to je
@janesafari ježiš marja?kde jsi to rodila?v horní dolní nebo co?to snad ani neni možny
@janesafari no a ještě teda k tomu extrému,měl tě někdo informovat že pokud je jednou problém pro nepostupující porod a kutní sekce,že to tak má daný bohužel v každem porodu a tudíž se pak už dr ptá jestli naplánujou rovnou sekci
@ratatooy první porod byl přirozený,ale 2,5 dne dlouhý a byla sem fakt děsně potrhaná a asi i tam dole mě tehdy nějaké stehy hnisaly,protože sem si užila v bolestech i šestinedělí...
Druhý porod teda po 7 marných hodinách nakonec akutní sekcí-prcek byl hodně zamotaný...A prej bych mohla do třetice rodit zas přirozeně-pokud bude vše v pořádku !!!
A rodila sem obě děti v Uherském Hradišti...
Mám už obavy,ale snažím se tomu moc nepoddávat !!!
@ratatooy ..a u druhého porod postupoval a relativně dobře sem se otvírala-na sál sem šla otevřená na 5 cm,ale prcek měl šnůru kolem krku a kolem nohy a Dr se nedařilo to napravit a zhoršující se ozvy a já totál už mimo s těch šílených bolestí...tak mě nahnali na sál !
Holky, mamči všem děkuji za informace a za podporu, tohle jsem potřebovala. Sice budu určitě ve čtvrtek při nástupu do porodnice nervozní, ale kdo by nebyl, zároveň se už i těšim 🙂 . Jak mi říká manžel "mamčo to dáš", tak má recht. Tak že opravdu děkuju a přeji všem lehké porody a zdravé, krásné děti 😉
@kacka1982 Předoperační přípravy se neboj..naspoupila jsem o den dřív,nic jsem už nesměla jíst,jen pít..ten den mi dali čípky a byla jen o čaji 🙂,to je opruz,protože jsem měla šílenýýýý hlad!!!Ráno asi hodinu před mě vzali na boxy,natočí tě,zavedli mi kanylu,dali vykapat nějaké tekutiny + antibiotika,
zavedli permanentní cévku-to není úplně příjemný-a od té dob už "čuráš" jen do pytlíku🙂!Potom na mě čekal už jen sál..píchl se epidurál(naštěstí napoprvé a super!!),uzemní tě🙂 a zarouškují..potom už nic nevidíš🙂..manžel byl u mé hlavy...začali natírat bříško,dali kyslík s maskou na hubinku 🙂...povídali semnou a potom jen slyším" je to ta holčička"...🙂..hrozně to uteče!!!!
Ja jsem mela cisare 2x. 1. Kvuli poloze KP a velikosti miminka - byla to uplna pohoda. Mela jsem spinalni anestezii, druhy den jsem vstala, bricho prakticky nebolelo, 3 den uz jsem uplne normslne chodila a bricho citila jen vecer malinko. 5 den jsme sly domu a normalne jsem fungovala a nechapala proc vsichni strasi, ze cisar boli a jak kje to hrozne. Pro ne parada.
2. Zase mimco velke, muj vek a ja sama jsem se priklanela k cisari. Kvuli spatne pichnutemu epiduralu - citila jsem rezani-me nakonec uplne uspali. Bolest bricha byla podstatne horsi, ale dalo se to vydrzet- pry prestali didavat nejake super cipky na bolest, ktere u prvniho meli. 2a 3 den jsem chodila, ale brucho jsem dost citila. 4 den po cisari jsme sly domu. Od 6 dne uz jsem byla sana doma s 2 detma cely den.
1. Dceru jsem dostala na prilozeni az 6hofin po porodu, pak az skoto 24 - bylo silenych porodu s na nic cas. 2. Dceru 4hodiny po, pak 7, pak drzhy den rano a pak uz ji mela u sebe. U obou se kojeni rozjelo hned druhy den, 3 den uz obe pribraly, 1. Jsem kojila do 16m, 2. Porad kojim - rada bych prestala okolo 13-14m.
Takze pro me cisar dobry.
@janesafari a nemaš strach že maš špatně srostlou jizvu když se ti to hojilo špatne?nebo že ti praskne při porodu když jsi měla problemy s hojenim?
@kriistin Už se trochu bojím všeobecně,ale uvidím co na to doktoři-samozřejmě riskovat své ani prckovo zdraví zbytečně nebudu...Tak uvidím jak to teda nakonec bude ! 😉
A problémy se mnou prý měli i na sále-můj říkal,že byl pak i dost vyplašený,že to všechno dlouho trvalo,že tam neustále všichni běhali a všechny maminky,co tam čekali třeba jen na poradnu a KTG,tak čekali dlouho,protože sem prej dost DR měla u sebe a dostala sem transfůzi krvičky...Tak sem jim to tam moc neulehčila a navíc ten den se rozhodlo rodit tolik maminek,že absolutně nestíhali...Tehdejší konec července porodnice praskala ve švech,některé maminy šly domů už třetí den a já si tam díky sobě pobyla s prckem asi 8 dní...
Já musela být zase něco extra !!!!!!!!!!!!!! 😅
@janesafari ja taky rodila cisařem v uh . hradišti ,neplanovanym,kdybych vedela že budu rodit cisařem tak bych šla jinam.ale zkoušela jsem rodit po cisaři přirozene a myslela jsem že to vyjde.Přišlo mi že tam moc často cisař nedelaji.Ja mela taky problemy,že mne před cisařem neprohledli jak na tom mala je,a když delal dr. cisaře tak mu nešla vyndat byla v porodnich cestach.tak mi musel udelat t řez obraceny na děloze.
Já byla na plánovaném císaři a byla jsem maximálně spokojena. Nastoupila jsem den předem, ráno příprava a porod se vším všudy trval 20 min, manžel byl se mnou a ještě jsme si na sále pěkně povykládali 🙂. Malou mi donesli cca do půl hodinky na pooperační pokoj, kde byl s námi i manžel a skoro hodinku jsme jí tam měli a zkoušeli i přikládat, potom ještě jednou odpoledne a pak až na druhý den a s kojením jsem problém neměla, na druhý den jsem už chodila a večer to ještě docela dost bolelo, ale dalo se to vydržet. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne.
@kriistin Dodnes s toho mám smíšené pocity a Dr.by měli více informovat o stavu rodičky...Sice sem nebyla už v těch bolestech ,které byly skoro nonstop,komunikovat,ale vnímala sem okolí...
A UTZ sem měla hodně,protože mě strašili ,že bude prcek velký a měl nakonec 3300g... Na utz to neviděli dřív,že je tak zamotaný ???
@janesafari a kolik měl važit podle ultrazvuku?me řikala dr. v porodnici když delala ultrazvuk že 3550g pak když jsem rodila tak 3200g a nakonec mela 2900g.
@kriistin Měl celou dobu v těhu vyšší odhad-někteří tipovali až ke 4 kg...Jen gyndařka to tipla v poslední poradně přesně těch 3300g-jí to vyšlo 😀
Jen ta pupeční šnůra nám to teda zkomplikovala... ☹
@janesafari kvuli tomu byl cisař?to tam ale musela dr. vidte na ultrazvuku .

@ratatooy achaaa 🙂 podle me, kdyz to nejde, nema se to hrotit.