Co bude dál?

anngells
24. únor 2022

Celý svůj “dospělý” život si říkám, že jsem se narodila do zhýčkané doby. Žádné fronty na banány, hlad, války, zákaz cestování..přesto že nejsem z bohaté rodiny, vždy jsem měla vše. Je neuvěřitelné, jak se svět za posledních 30 let vyvinul, na jaké úrovni jsou je technologie, medicína. Většina z Vás mà několik vysokoškolských titulů, žije v zahraničí, několikrát ročně jezdí na dovolené, má vlastní barák či byt. Já jsem pesimista, říkala jsem si, že ta idylka nemůže vydržet věcně. První zádrhel do našeho poklidného života vložil covid, což byla rána jak blázen. Už od minulého týdne mi z celé Ukrajiny bylo ouzko. Když jsem četla ranní novinky, nevěřila jsem tomu. Ale ze se odváží přiblížit k Černobylu a hrát si s jaderným odpadem..děsím se toho, co bude následovat. Tady už nejde jen o to, jestli nás také neobsadí..neuvěřitelný, ze v dnešní době žijí lidé, kteří vše, co se zde vybudovalo, jen tak zahodí.

klokanka31
24. únor 2022

@anngells Můj děda vždycky říkal že každá generace zažije nějakou katastrofu. A že jak si lidi přestanou vážit toho co mají, bude zle. A něco na tom je... Jen nechápu proč má někdo chuť ubližovat jiným. Proč kvůli nějakýmu rozmaru umírají nevinní lidé...

treasurka
24. únor 2022

@anngells Jestli hrajem na pesimistickou notu, tak si tu odložím...

cikitkapb
24. únor 2022

@klokanka31 Protože tomu člověku vůbec nedochází, že on je ten zlej. On sám sebe vidí jako spasitele.

klokanka31
24. únor 2022

@cikitkapb Tak ať se k tomu postaví jako chlap a jde bojovat sám, vlastníma rukama. Ale nasazovat otce od rodin a obětovat jejich životy je naprosto mimo.

elu
24. únor 2022

@anngells pokud si lidé myslí, že jediný problém je, že se zdraží plyn, tak Buh jim zehnej... Je to válka, a přijde pád... Musíme jednat a probrat se z letargie...

cikitkapb
24. únor 2022

@klokanka31 Proč mimo? Vždycky to tak bylo. 🤷🏻‍♀️ V každý válce umírají lidi, i ti vojáci mají doma rodiny. Putin je vlivnej člověk, takovej má na špinavou práci lidi. Nebo si myslíš, že když by našinci chtěli vyhlásit válku, tak si stoupnou do první řady?

lucka662006
24. únor 2022

@elu A co bychom měli dělat, když máme jednat, jak se můžeme jako obyčejní lidé vyhnout válce? Nejhorší na tom je bezmoc, člověk to nemůže vůbec nijak ovlivnit.

klokanka31
24. únor 2022

@cikitkapb No ale proč jsou války? Když to nikdy nic dobrého nepřinese. Měly by se po celém světě zrušit zbraně a byl by pokoj.

suzanna123
24. únor 2022

@cikitkapb to, že něco "vždycky tak bylo" neznamená, že to není mimo. Podle mě rozhodně je mimo každá válka. Absolutně zbytečné mrhání lidskými životy i penězi. Co je na tom normálního?

cikitkapb
24. únor 2022

@suzanna123 A já někde píšu, že to je normální? 🤔 Rozhodně neobhajuju Putinovo jednání, ale v novodobých dějinách lidstva nikdy nešel hlavní zloun do první řady. Vždycky měl nohsledy, kteří věřili tomu, co on, a za cenu lidského života „nuzných poddaný“ hodlali své vize dosáhnout. Pro takový lidi jsme my odpad, kterýho není škoda, navíc nejde o jejich život. 🤷🏻‍♀️

cikitkapb
24. únor 2022

@klokanka31 Jenže to by si pak vrchnosti nemohli „přeměřovat pindíky“.

klokanka31
24. únor 2022

Ale i ty vize, jak vůbec někoho můžou napadnout? Třeba ten Putin, chce asi zabrat Ukrajinu nebo o co mu jde...to je jako bych si řekla já že soused má super pozemek s bazénem tak mu ho půjdu násilím zabrat. Nedává mi to žádnou logiku ať se o to snažím sebevíc 🤷‍♀️

klokanka31
24. únor 2022

Taky slyšíte furt lítat ty letadla? 🤨

cikitkapb
24. únor 2022

@klokanka31 Nehledej logiku tam, kde žádná není. 😔
A ne, letadla neslyšíme.

juliemichal
24. únor 2022

@klokanka31 taky žádné letadla neslyším 😲 ale dostal mě tento článek 😲
https://www.dotyk.cz/magazin/nostradamus-vestec...

potaplice
24. únor 2022

@klokanka31 Války přinesly obrovské pokroky v medicíně. Čímž války neobhajuji, jen reaguji na komentář, že nikdy nic dobrého nepřinesly.

klokanka31
24. únor 2022

@juliemichal Tady na Rychnovsku je slyšet každou chvíli dunění letadel 🙄

juliemichal
24. únor 2022

@klokanka31 fakt?já jsem s Dolní Lhoty u Ostravy,tu máme Mošnov,ale vůbec nic neslyším 😲 ale předevčírem mi psala kamarádka,že její 19 letá dcera viděla na Vřesině hodně vojáků,pak ta kamarádka zase ve Vítkovicích viděla 10 stíhaček jak letělo.no hrůza a děs 😲

klokanka31
24. únor 2022

@juliemichal Fakt, ale nevím, třeba to mohli být dopravní letadla...ale malá vyděšená tak jsem musela zesílit telku, do toho máma z toho na větvi...🙄

westie
24. únor 2022

@klokanka31 Putinova logika je podle vseho takova, ze zapad rozbil SSSR a on ho s velkou slavou obnovi. To neni jako kdyby se ti libil sousedovic pozemek. To je jako kdybys byla presvedcena, ze sousedovic pozemek byl driv tvuj nebo tvych predku a ty ted prichazis vyresit situaci a jen se vlastne branis a beres si zpet to sve.

hani_na
25. únor 2022

@anngells A stejně se najdou lidi, co doopravdy vě|ří tomu, že Putin Ukrajinu osvobozuje od vlivu USA a nastolí tam demokracii. Včera mi to psala kamarádka a nevěřila jsem. Pořád to nemůžu skousnout..

irmamala
25. únor 2022

Nemám ráda takové výkřiky, jak se doba zlá a svět se hroutí. Doba byla zlá vždycky, nikdy nebyl na světě klid. Jenže nikdy jsme neměli takové obrovské možnosti v oblasti informací. Když se dnes něco stane na druhém konci světa, víme o tom za tři minuty, neustále naskakují nové a nové zprávy, fotografie, videa, svěděctví. Proto máme pocit, že je toho dnes hrozně moc a hrozně často. Když pominu fašisty, tak to jsou příšerná 50.léta, studená válka, kdy 40 let byly atomovky v pohotovosti, Karibská krize, Černobyl, Jugoslávie, 11. září, teroristi.... Když se podíváte do archivu našeho policejního muzea, můžete tu najít strašné masové vrahy, o kterých se za totáče nevědělo, kolik pohřešovaných dětí se nikdy nenašlo. O zločinech v devadesátkách ani nemluvím..... Tím nechci tuhle situaci vůbec zlehčovat, ale jen vypíchnout, že klid na světě nebyl nikdy a tahle doba není o nic horší ani tragičtější, než ty předtím. Bohužel nás nehalí blažená nevědomost, jak generaci našich rodičů.

hermanka88
25. únor 2022

@juliemichal ahoj,já jsem z Jistebníku, Mošnov skoro na dohled a taky nic neslyším. Nebo nic neobvyklého,letadla tady prostě létají běžně, ale nezaznamenala, že by nějak více...

juliemichal
25. únor 2022

@hermanka88 ahojky,no přesně tak,čeho jsem si včera všimla,tak na obloze,bylo vidět víc stíhaček,nebo čeho to 😀 ale zase mi manžel říkal,že tolik stíhaček lítalo furt,ale nedávali jsme k tomu žádný ohled.