icon

Co jíte k odpolední svačině?

2. bře 2026

Holky zajímalo by me…co si dáváte odpo k svačině? Já mam neustále nutkani si davat ke kávě něco dobrého, štrůdl, buchtu, Milu a ruzny sladky 😁jenomze mam tak za hodinu hlad tím padem večeřím uz v 18:00, nejak nemam chut na napr. rohlik s cottage, když večer mám vetsinou taky pecivo🤔

zuzkasim
2. bře 2026

Večeře v 18h ti přijde brzy? Odpoledne si dám misku müsli, jogurt, někdy fakt něco sladkého... Ale kafe odpoledne nepiju. Večeře ideál kolem 18h, za mě.

anonym_5ce872
2. bře 2026

Nesvačím, mám jen 3 jídla denně. Snídaně, oběd a večeře. Neznám nikoho, kdo svačí, je to zbytečné, 3 jídla denně úplně stačí.

krtcice
2. bře 2026

Jím 6x denně, mám prostě hlad a mám ráda jídlo. Vidět to na mě není, mám dokonce nižší váhu než před čtvrtým těhotenstvím. Navíc kojím. Ráno 7-8 snídaně, dopoledne ke kávě většinou něco sladkého a ovoce (převážně domácí upečené), 12-13 oběd, asi 16 svačina, to nejčastěji pečivo s něčím, 19 večeře a 21-22 druhá večeře.

andelka
2. bře 2026

Svačím dopoledne i odpoledne. Mam hlad no. Ráno jen něco zobnu plus kafe. Potom jím o velké přestávce 9:45. Oběd 12:45-13:30, odpo kafe a něco menšího k svačině, mussli, něco upečeného,přesnídávku , jogurt, ovoce, a 18-18:30 večeře. V 21 už jsem v posteli.

pe_tu_ss_ka
2. bře 2026

Dopoledne mívám mixovaný banan s kokosovým mlékem navrch ovoce a kokosové chipsy. Odpoledne kokosovy jogurt od cocoguard. Na oběd i na večeři maso a zeleninu.

dashyyy
Včera v 06:31
@anonym_5ce872

Nesvačím, mám jen 3 jídla denně. Snídaně, oběd a večeře. Neznám nikoho, kdo svačí, je to zbytečné, 3 jídla denně úplně stačí.

Odpoledne dávám většinou jogurt s ovocem, přisladím čekankovým sirupem, případně pečivo s pomazánkou, ale to spíš když nemám pečivo k večeři.. jinak běžně v týdnu ráno v šest banán, o půl osmý snídaně, 11-12 oběd, 14-15 malá sváča před cvičením a protein po cvičení, nebo 15-16 větší sváča ve dnech bez cvičení, večeře 18-19 a pak něco malého sacharidového kvůli lepšímu spánku a hladině kortizolu
@anonym_5ce872 jak komu, já třeba dost sportuju a tři jídla denně mi nestačí ani omylem

anonym_c78a90
Včera v 08:13

Snídám mezi 9. a 10., obědvám mezi 14. a 15. a večeřím mezi 18. a 19. Mezitím nejím. Ale je to o tom, že mi ta tři jídla pokryjí kalorický příjem, takže v mezidobí nejsem hladová. Ke snídani mám miso polévku a po ní něco s bílkovinami. K obědu vyvážený talíř a k tomu nějaký dezert s kávou a večer opět vyvážený talíř. Kaloricky to mám +- 550 kcal na porci s rovnoměrně rozdělenými makry. Kdybych to potřebovala rozložit do více porcí, řešila bych svačiny tak, aby tam opět byla všechna makra - zeleninová placka plněná skyrem/tvarohem/cottage a šunkou, popř. nějakým dipem a kuřecím/krůtím masem. Jogurt/skyr/tvaroh s oříšky a orestovanými vločkami, apod.

zuzekk
Včera v 09:39

Nepomůžu, ale mam to úplně stejně jako ty 😆

aktakd
Včera v 11:54

Ovoce, zeleninu, bílý jogurt s něčím, tvaroh s něčím. Dle situace a možností. Ale v 18:00 běžně večeřím, později už nejím.

cilkat
Včera v 18:07

Já "svačím" to "kafe": piju různé varinaty na latté, ideálně ještě slazený. Takže cukru je v tom hodně. Nicméně nemůžu pít kofein bez ničeho dalšího, chytám pak křeče do žaludku.
Když nesvačím takle, tak obvykle pečivo se šunkou, sýrem a pod... vařím teplé večeře.

brunetka11
Dnes v 08:26

Od chutí by ti mohla pomoci granola s jogurtem, ovocný salát, datle s oříšky (a případně jogurtem). Odpoledne si často dávám citrusy (grapefruit stahuje cukry, navíc ho stačí málo), pečivo s Lučinou nebo žervé, občas se šunkou (kvalitní), nebo jen tak Kyšku či jogurt naředěný mlékem. No a někdy litý koláč nebo pečený tvaroh s ovocem, Skyr.
Ale u babi jsem si často dávala na svačinu právě dezert a stejně jsem u ní hubla - protože jsme si tam užili, byli v klidu, měli pravidelný režim a dostatečně spali.

krisstina93
Dnes v 09:44

Nesvačím, mam dvě jídla denně a max něco malinkého odpol ke kafi. Jak bych si dala svačinu, tak uz nebudu mit hlad na veceri.

ninive211
Dnes ve 13:12

Svačím obvykle jogurt anebo třeba ovoce - banán, jablko,. ale spíš ten jogurt. Nebo třeba proteinové mléko. Občas zahřeším a cestou z práce si koupím kousek sladkého pečiva jako šáteček, čokorolka apod., ale to se právě poslední dobou snažím dost omezovat a jíst zdravěji. Večeře v 18 mi teda přijde akorát, takový naprosto nermální čas a dost se divím, že je to na něho brzy. Já naopak byla z dětství večeřet ještě dříve...to jsem teda neměli obykle odpolední svačinky právě, večeře třeba 16:30-17 a pokud jsme měli hlad ještě navečer, tak právě nějaký ne příliš sladký jogurt anebo třeba kousek sýra či šunky, prostě nějaká bílkovina - kolem 20. hodiny.
3 Jídla denně by mi obvykle rozhodně nestačily tedy. A to jsem menší a kaloricky mám stravu tak 5600-5900 kCal denně.

dashyyy
Dnes ve 13:19
@ninive211

Svačím obvykle jogurt anebo třeba ovoce - banán, jablko,. ale spíš ten jogurt. Nebo třeba proteinové mléko. Občas zahřeším a cestou z práce si koupím kousek sladkého pečiva jako šáteček, čokorolka apod., ale to se právě poslední dobou snažím dost omezovat a jíst zdravěji. Večeře v 18 mi teda přijde akorát, takový naprosto nermální čas a dost se divím, že je to na něho brzy. Já naopak byla z dětství večeřet ještě dříve...to jsem teda neměli obykle odpolední svačinky právě, večeře třeba 16:30-17 a pokud jsme měli hlad ještě navečer, tak právě nějaký ne příliš sladký jogurt anebo třeba kousek sýra či šunky, prostě nějaká bílkovina - kolem 20. hodiny.
3 Jídla denně by mi obvykle rozhodně nestačily tedy. A to jsem menší a kaloricky mám stravu tak 5600-5900 kCal denně.

@ninive211 počkej 5600 - 5900kcal? To je hroznej mazec, ve dnech cvičení se držím max kolem 2000kcal za den, nemyslíš spíš kj?

ninive211
Dnes ve 13:24
@dashyyy

@ninive211 počkej 5600 - 5900kcal? To je hroznej mazec, ve dnech cvičení se držím max kolem 2000kcal za den, nemyslíš spíš kj?

Ano kJ samozřejmě 🙂
@dashyyy

dashyyy
Dnes ve 13:26
@ninive211

Ano kJ samozřejmě 🙂
@dashyyy

@ninive211 jsem si říkala jak se občas peru s 2000kcal, tak si říkám jak někdo ují dvakrát tolik 🙂

te_reza
Dnes v 17:36

Večeřím kolem 17hod. Co ti na šesté přijde brzo?
Snídám v půl 8, v 11 mám oběd,kolem 14 svačinu (protein shake, jogurt) a po 17 hod mám večeři. Když večer něco žeru, není to z hladu,ale z chuti 😂