icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

orchidis
24. zář 2015

Tak můj názor... oba porody jsem probrečela. Ta Kačenka, jak si nechává říkat... no hlavně, že tam měla sterilitu, díky které- zcela logicky 😀 - dítko ihned potřebovalo dvoje širokospektrální ATB a pobyt v inkubátoru...☹

Porod Pavly - pro mě nádhera a zatím nesplněný sen 🙂.

A Veronice se nedivím - to chování personálu bylo pro mě prostě nelidské a šílené... 🙄.

@slunickova123 Ty jsi lékařka, že? Ano, neberu Ti Tvoji tezi, že je to běžná otázka. To je možné. Ale Tobě to jako připadá v pořádku? 😝

kecalka2
24. zář 2015

Můj názor je ten že už má čtyři malé děti nejspíš bude chtít i paté a jsem zvědavá jak je všechny uživí až půjdou všichni do školy.Je to kruté co jsem ted napsala nesledovala jsem všechny ty díly ale už podle bydlení mi přijdou jako sociálně slabší a tolik dětí...co bude dělat až přijdou kroužky,výlety,škola..Pořád je to jen o penězích.

zmrz_lina
24. zář 2015

@ppejskova u nás to bylo komplikovanější, pac moje domluvena dula onemocněla, takze me doprovázela jiná, kterou mi na poslední chvíli domluvila. Ale za doprovod k porodu jsem platila 3000 a 1500 jeste te původní dule za pohotovost 3 týdny před a po termínu (tzn.je kdykoliv na telefonu pripravena vyrazit). I můj manžel, který byl proti tomu, abych si někoho brala s sebou (s výjimkou nej), nakonec řekl, ze to byly dobre investovane peníze a ze priste si ji domluvime urcite zase. Jsi-Li od Prahy, rada doporučím tu, co se mnou byla 🙂

ppejskova
24. zář 2015

Jsem 🙂 rodit budu na Bulovce teoreticky v únoru 🙂 ještě si o tom musím promluvit s tatínkem,ale shodli jsme se že on si chce pak akorát přijít pro miminko,a mě je taky příjemnější představa ženského doprovodu ...

zmrz_lina
24. zář 2015

@ppejskova napisu ti IP

elu
24. zář 2015

@slunickova123 já si hlavně myslím, že když se doktor podívá do papíru a vidí, 6 těhotenství, z toho dvě interupce, holka vypadá starší než je, kdyby věděl, že jí je 28, tak se neptá...tak prostě otázka je na místě, protože to logicky může značit, že holka neví, jak se svou plodností zacházet...chápu, že jí to mohlo urazit, ale otázka si myslím nebyla úplně nemístná

chris_n
24. zář 2015

@elu mohla být lepe podana

andelka
24. zář 2015

Mohl to rovnou podat tak,že pokud by se rozhodli pro SC,tak že už by to byl třetí,další už by byl velké riziko, takže pokud by měla zájem řešit to bezpečně a při jednom,tak by se to mohlo udělat takto. O věk nejde,ale o riziko čtvrtého císaře.

elu
24. zář 2015

@andelka já myslela, že je to pořád omezeno věkem

jasekd
24. zář 2015

Presne tak, nejde o vek nebo pocet deti, ale o pocet sekci.

andelka
24. zář 2015

@elu ne,myslím že ne,,od určitého počtu dětí a hlavně SC to lze udělat i mladším.

x_kaatja
24. zář 2015

@slunickova123 tak to ja zase Evu chapu. V dokumentu nebylo, jak dlouho uz je s dvojcaty v porodnici. Ja byla s dcerou 3 tydny zavrena v porodnici, z toho poledni tyden bez jakychkoliv navstev, protoze byla chripkova epidemie (asi fakt byla, podle toho, jak na nas sestricky kychaly a kaslaly). Dcere nic nebyl, poseldni tyden uz nebyla v inkubatoru, zadna infekce, zadne komplikace, slo jen o tu vahu. Zaslechla jsem od sester, ze nas pusti az z vahou 2300 g . Dcera mela jen 2100 g a pribirala 40 g denne. Chodila jsem kazdy den brecet na zachod. Uz to fakt neslo. Byla jsem na dne. Uplne sama. Nastesti pediatricka rozhodla, ze se nehraje na gramy, ale sleduji se trendy a pustili nas pri 2170 g. Prvni tyden, co jsme byly stastne doma, pribrala 500g za tyden. Tak asi tak. Eve rozumim.

ikarkulka
24. zář 2015

@indy2
@kecalka2
Ona tam ta Veronika říkala, že se chlapeček narodil s porodní váhou asi 2,5 kg. A že doktoři (jestli si to dobře pamatuju) jí ten termín porodu upravovali dle váhového odhadu dítěte. Tak jestli bylo takhle maličké, tak jí to prostě posunuli hodně. A jestli ona neměla tušení, kdy přesně otěhotněla, tak už se to vezlo.
Ovšem nevím, jak tedy pak přišli na to, že už byla vlastně ve 45. týdnu.

veveruse14
24. zář 2015

@ikarkulka to jsem nejak preslechla, termin porodu se nekde urcuje podle vahoveho odhadu ditete? to teda koukam, vzdyt sami doktori rikaji ze je to plus minus pul kila....

zmrz_lina
24. zář 2015

@veveruse14 kdyby jenom půl kila. Mám známou, kterou v 39tt hnali na vyvolání, že je dítko veliké - odhad váhy cca 4500 g - a narodilo se miminko s 2600 g, které šlo okamžitě do inkubátoru, protože ještě nebylo "dopečené" a mělo problémy s poporodní adaptací... :-/

kecalka2
24. zář 2015

@x_kaatja taky jí chapu já byla v porodnici týden dostali jsme předposlední den silnou žloutenku a já už se samozřejmě viděla doma i s miminkem. Do toho jsme měli problémy s kojením, sestřičky neochotne a já každý večer brečela. Strašně sem s ní cítila když jsem v tv viděla jak je z toho nešťastná . Když si vzpomenu na to oddělení šestinedělí je mi z toho na nic ☹ neumím si představit být tam tři týdny

veveruse14
24. zář 2015

@zmrz_lina no skvely:( obcas je ta prenatalni diagnostika fakt na skodu:( tez vim o pripadu kdy rodice vydesili naopak tim ze je mimino male, hrozny stres a pak se narodilo s uplne normalni vahou....

ikarkulka
24. zář 2015

@veveruse14 No ano, při kontrolách se sleduje, jak je dítě velké, udělá se váhový odhad a porovnává se, jestli tedy odpovídá danému týdnu. Je to proto, kdyby z jakéhokoli důvodu dítě neprospívalo, aby se to řešilo.
Tak jako jediné vysvětlení, proč tak dlouho přenášela, mě napadá toto - že bylo mimčo malé, ale tak nějak konstantně, tak si mysleli, že je to několik týdnů mladší.

indy2
24. zář 2015

@ikarkulka bylo to dost zmatene, to je pravda. A chlapecek byl hodne hubenoucky na tak pozdni tyden. Ty odhady jsou vazne k nicemu..neda se podle toho vubec ridit a naopak tim obcas dost stresuji maminky, ze je dite prikis velike/male. Sice je pekne, ze veda takhle pokrocila, ale tak nejak mam pocit, ze cim vice vymozenosti a pristroju a vyzkumu (nejen ve zdravotnictvi) mame, tim vice lidstvo hloupne a selsky zdravy rozum se vytraci.. to je kazdopadne obcas videt i ve zdejsich diskuzich 🙂 ale to uz odbiham od tematu..hezky vecer.

ikarkulka
24. zář 2015

@x_kaatja Taky jsem byla s druhým synem v porodnici 5 dní, po celou dobu byla karanténa, zrušili ji v den, kdy nás propouštěli. A to už jsem šla podepsat revers, kdyby nás zase nepustili.
Ovšem nás bylo na oddělení málo, takže já tohle "zadržování" připisuji tomu, potřebovali to tam mít trochu plnější.
A i v karanténě, kdy za mnou nemohl ani manžel, tak tam ale naopak mohl fotograf z místního plátku, který fotografuje novorozence, nějaká známá mojí spolubydlící, která si tam přišla, jako by se nechumelilo, z jiného oddělení, paradoxně z laboratoře, takže opravdu sterilní prostředí.

ikarkulka
24. zář 2015

@indy2 Ano, dobře jsi to napsala 🙂

veveruse14
24. zář 2015

@ikarkulka to ano ale jeste jsem tedy neslysela ze by se tim menilo datum terminu porodu i kdyz mozna pokud treba opravdu rostl konstatne ale pomalu tak mozna ano....tezko rict jeto divne.

viktorkaja
24. zář 2015

Já myslím, že Veronika to s tím 45 tt. popletla. Ona tam pak řekla že se narodil 40+5. Určitě by jí nikdo nenechal nosit dítě do 45 tt. To už by snad ta placenta ani nemohla fungovat.

chris_n
24. zář 2015

@viktorkaja ne, ona rekla, ze pediatri po porodu rikali, ze to byl az 45 tt.

Jinak ona 4ikala, ze jeden potrat byl potratem a ne interrupci. V porodnici to maji zaznamenane, jako interrupci, ale ona rikala, ze uz sla v pidstate jen na revizi, ze zacala potracet samovolne.

andilek84
24. zář 2015

K tomu jednání Pavly, které se někomu zdálo být hrubé/neslušné... Se svojí soukromou PA jsem probírala obavu z toho, jak se budu při porodu chovat. A ona na to naprosto otevřeně: je možný, že mě taky pošleš do prdele, už se mi to stalo a já to prostě beru. Při porodu je v hlavní roli rodička, ona musí zvládnout spoustu práce, ona je ta, co rodí, ostatní by se měli prostě upozadit a nebrat si nic osobně.

mimiveru
24. zář 2015

Videla jsem a cely to probrecela 🙂 Nezastavam domaci porod, musim ale uznat, ze to slo jako po masle. Clovek nechce ale domyslet, kdyby to neslo. A to nestrerilni prostredi a bordel kolem mi k tomu moc nepridal... Porod Katky - klasika, i ja jsem takhle rodila a zadne trauma nemam 🙂 nesrovnavam, jaka se mi vice libi serie, kazda je original a v kazde je na co se tesit..

chris_n
24. zář 2015

@veveruse14 vzdyt ve 13 tt se urcuje termin porodu na zaklade velikosti plodu

veveruse14
25. zář 2015

@chris_n ano ale ne na zaklade vahy ale mereni kosti ne?

slunickova123
autor
25. zář 2015

@orchidis praxe je to bezna, ale nektere pacientky to berou spatne. Co na to rict...je dost zen, ktere ttuto moznost vyuziji, takze jiste to neni otazka upne mimo misu. Nekdo to bere jako utok na sebe, nekdo jako vitanou moznost antikoncepce, kdyz uz definitivne vi, ze ma " odrozeno".,

slunickova123
autor
25. zář 2015

@elu presne

Strana