icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

kecalka2
24. zář 2015

@veveruse14 Mě hlavně fascinovalo jakým tonem mluvila s tou sestrou .Pokud byla v té porodnici nespokojená má snad volbu výběru a může si jít rodit někam jinam né?

scruffy
24. zář 2015

@petule284 Překvapivě v jihlavské porodnici, kde byla v minulém díle Veronika musím říct, že tam moc dobře díky panu primářovi nezapůsobili.

veveruse14
24. zář 2015

@kecalka2 take myslim, Bylo to cele divne

scruffy
24. zář 2015

@veveruse14 Přesně tak, byl tam klid, rodila jsem od 1 do 5, navíc jsem opravdu měla zcela bezproblémové těhotenství a porod a zdravé dítě bez komplikací.

fufinkam
24. zář 2015

koukala sem i na předchozí řady a tato se mi líbí asi nejméně .schází mi tam domácí videa (přišlo mi že díky nim mi děvčata byly víc sympatické)Čekám své první miminko tak to beru jako přípravu do budoucna a snažím si z každého příběhu vžít co nejvíc abych byla aspoň trošku připravená na to co mě čeká a nemine .trochu mě ale zarazil porod Kačky a kdybych si nepročetla trochu její diskuzi abych věděla co měla za problémy a podobně tak bych si asi na její porod udělala trochu jinej názor než mám teď.Pavly odvahu obdivuju . Zaráží mě že na malého ale tak málo mluví česky a i manžel že toho moc nepochytil a obzvlášť když chtěj bydlet v ČR .U Evy a Veroniky sem si zatím moc názor neudělala .

werunqa
24. zář 2015

Mě se nelíbí moc ta Pavla nebo jak se jmenuje ta, co neočkuje děti apod..na to, že rodila doma jsem si myslela, že ani nevzdechne, když je taková hrdinka a řvala jak tur. Pro tohle (křičení u porodu) já nemám moc pochopení.
Ale to je jen můj názor 🙂

orchidis
24. zář 2015

@werunqa A co děti, pane továrníku Majere, máš? 😀 😀 😀

gracinka7
24. zář 2015

@indy2
@veveruse14
@kecalka2 Podle mě je holka mimo a počítá si to sama jak chce. Tak dlouho se přece přenášet nenechává.

berynka
24. zář 2015

@kecalka2 řešila, že tam mají dobrou dětskou JIP

berynka
24. zář 2015

@gracinka7 že byla ve 45tt určili podle novorozence po porodu

gracinka7
24. zář 2015

@berynka A jak, když měl něco přes 2,5 kg?

lucie11111
24. zář 2015

No tak jsem se ptala kamarádky, která děla na novorozenecké JIP a ta říkala, že se nedá s určitostí určit jak dlouho je dítě přenošené. A celkem Mě přišla celá ta debata Veroniky se sestřičkou divná. Chlapeček 2,4kg, sestra říkala, že v papírech je 40tt a Veronika furt dokola, že rodila ve 45tt

andelka
24. zář 2015

@werunqa pochopení pro rvani u porodu nemáš dokud jsi narodila. Taky jsem nebyla zticha,pomáhá to a je to úplně přirozené.

andelka
24. zář 2015

@elu pokud jsem to pochopila,tak někde kdysi potratila přirozeně a šla jen na dočištění,a rok po Míšovi,což je ten nejmladší myslím,šla na interupci. Možná i proto,že by to bylo moc brzo po druhém císaři, kdovi.

bjoucik.15
24. zář 2015

@werunqa no nevím, říká se že když si ženská u porodu zařve je jí lépe a možná to pomůže i porodu jako takovému 🙂 Já si nezařvala já vlastně nevydala ani hlásku ani u kontrakcí, ale byla jsem trochu sjetá epiduralem 😀 nic méně možná by mi to pomohlo. Vím určitě, že u druhého porodu se budu chovat, tak jak já budu chtít a jak mi to přijde přirozené 🙂

A k tomu že byla Pavla agresivní.. pomohlo jí to, porod měla rychlý a úplně suprový. Myslím, že mnoho žen jí závidí,ikdyž to je a bylo riziko. Pamatujete tuším 2 řadu? Jak tam rodila ta s tím Eliášem? taky byla zlá na PA. Oni jsou na takovýhle pacientky zvyklý 🙂

petule284
24. zář 2015

@bjoucik.15
Teď nevím, jestli ta mamina s Eliáškem se jmenovala Petra? Já si jen pamatuju, že říká sestře : "sestřičko neserte mě a nechoďte pryč", když po ní chtěla, aby byla u ní a držela ji za ruku. 😀 Nebo tak nějak. Ani reakce Pavly mi nepřišla nijak agresivní, PA neznala, slušně jí řekla, ať na ni nemluví a na podruhé už byla drsnější.... tomu říkám asertivita. 😉 Dle mě by člověk neměl být sprostý, ale uhájit si to svoje, zvlášť když je v situaci, kdy je hodně zranitelný a to porod bez pochyby je. A věřím, že v těch bolestech....a někdo otravuje..... 😀 Já jsem trubka, povětšinou si "nechám líbit hodně" a pak si nadávám. Ale asi se to zlepšuje, dnes při čekání na bus do mě neurvale hučela paní, co si chtěla hrozně vykládat, tak jí slušně říkám : prosím vás, nechte mě, nemám na povídání náladu" a bylo ticho. 🙂

gracinka7
24. zář 2015

@petule284 Ale řekla jsi jí to slušně a ne drž hubu ;)

petule284
24. zář 2015

Kdybych se tam svíjela v bolestech, tak za sebe neručím, jinak jsem slušná. 😎 Můj osobní názor je ten, že k rodící ženě by měli být shovívavější. Ale tady je to spíš naopak - hlavně si "neznepřátelit" personál nějakými požadavky, nenadával by snad nikdo, protože je pak pravděpodobnost, že jí to dají pocítit. Ta anglická PA byla profesionální. Spoustu lidí je nervních z únavy, hladu, stresu atd. Ne tak při porodu. Není nic horšího než hladovej manžel - když je extra hladový a protivný, mluvím na něho až když sní alespoň polovinu porce. 😀

kecalka2
24. zář 2015

@petule284 Já byla u porodu milounká a spisovná jak sem chtěla být hodná.Byly taky hodné tak co bych já nebyla 😀 dokud mě nepoložily na sál a nechaly ležet samotnou na boku.To se mi rozjely konkrakce že jsem u toho drtila stojan s tím oxitocinem:D A nikdo nikde.Tak sem spustila do kun.. kde jse já za chvíly budu rodit.A to nemluvim u sprostých slov u šití :D ještě ted se stydim

petule284
24. zář 2015

@kecalka2
😀 Ale věřím, že mě humor přejde.... stačí mi ty "cvičné kontrakce" a nejlépe v noci v kombinaci s křečí v obou nohách. To byla lahoda, ani jsem se nemohla nadechnout. Upřímně jsem byla překvapená intenzitou bolesti a to určitě ještě nic není. 😅

zmrz_lina
24. zář 2015

@petule284 ja kdyz uz byla otevřena na 10 a malý furt nikde prodychavala kontrakce a mezi zuby pronasela slova jako "do prdele, kde je?" apod. A moje dula jen stala a rika: "presne tak, klidne si ulevte!" Za sebe všem doporučuji mít s sebou vlastní PA nebo dulu. To je pak jiná liga i chování personálu (verim, ze bych mela jiny porod, kdyby tam nebyla s nami).

petule284
24. zář 2015

@zmrz_lina
Jako že personál si tolik "nedovolí"?

zmrz_lina
24. zář 2015

@petule284 rozhodne. A navíc, ona vedela, ze mi uz na poradnach sjizdela sonda monitoru z břicha (jsem hubená), takze se maly ztrácel, a kdyz začali plasit, ze se malému ztrácí ozvy, tak s nimi vyjednala nove natoceni monitoru s tím, ze celou dobu chodila jako můj stín za mnou a sondu mi na břiše držela. Jinak by mě rezali o 4 hodiny dřív a v daném případě zcela zbytečně.

kecalka2
24. zář 2015

Já rodila úplně sama partner se bál víc než já tak sem ho vyhodila a chovaly se ke mě hezky až na to jak mě tam nechaly.Je ale pravda že já to měla rychlý přijela sem na pět otevřená položila sem si po klystýru jen tašku na hekárnu a šlo se na sál.Dlouho sem se tam neohřála tak nemůžu posoudit

ppejskova
24. zář 2015

@zmrz_lina a na kolik tě prosím ta dula vyšla? hodně o tom čtu a slyším,a začínám o tom docela i uvažovat 🙂 případně měla jsi ji přes tu jejich ofiko asociaci?

dokument
24. zář 2015

ja jsem se na to divala dnes znovu a najednou mi to prislo jine. MIvam to totiz vecer pustene bez zvuku a s titulkama. Ale dnes jsem si to pustila se zvukem a personal u Kateriny mi neprisel tak neprijemnej, PA celkem mila, ne? A ze prirodni rekla "mlcte", to mi nepripadalo vubec hrozny, pak ji jeste na vysvetlenou rekla, ze ji nezna a tak... podle me uplne v pohode a to rvani nic nebylo proti tomu, co jsem ja slysela v porodnici pred svym vlastnim porodem z jinyho salu. A sama jsem si taky ulevovala. Na to ma kazdej pravo. Navic ta lesana mela kontrakci a to teda fakt nemusi s babou mluvit, to je docela neprijemny, kdyz jsem byla na prijmu a mela kontrakci, rekla jsem vzdy "moment" a az to preslo, tak jsem teprv odpovidala 😀

petrasipkova1
24. zář 2015

Uf, tak jsem vsechno precetla, je zajimave jak je nekdo hodne kriticky, doufam, ze i k sobe. Na serialu je videt krasne, ze kazda zena a kazdy porod je jiny. Mne se tedy "shut up" libilo, vim, ze pri kontrakci jsem nekomunikovala, byla ponorena v sobe vadilo mi kdyz zrovna prisla PA a zacala neco mluvit, myslim,ze jsem ji taky nejak umlcovala 😉 jinak ja byla na porodnim sale 10 hodin, mala dlouho nechtela dorotovat, musela jsem na bok a ve sprse ve drepu naklanet panev, tech par hodin na konci jsem si pekne u kontrakci zarvala a co ? Mne to pomohlo a stejne jsme tam byli vetsinou sami. Tlaceni na zaver uz bylo jen par minut a to jsem delala jen tlacici zvuky. Jeste ze vsichni meli pochopeni a ja byla stastna,ze jsem to zvladla bez epiduralu a jine medikace, naprosto prirozene a skoro sama. Vsechny rady i dily se mi moc libily, je super sldovat ty rozdily.

jamia
24. zář 2015

Tak jsem to zhledla, porody Pavly i Katky mi prisly v pohode, proste kazda podle vlastniho naturelu. Veronika s tím jejím amantem byli ale fakt na pěst.

slunickova123
autor
24. zář 2015

@jamia jj, veronika je proste takova holka socialne slabsi a chova se nejak nabubrele, prednasrane...nic ji nebylo dobre v tom spitale. A k tomu o te sterilizaci - to je bezna otazka, nic urazliveho, matek s vice detma se na to lekari ptaji automaticky.nic nevnucuji, je to jen dotaz..

berynka
24. zář 2015

@gracinka7 a jak s tím váha souvisí? i přenošené děti můžou mít z různých důvodů malou porodní hmotnost (např. špatná funkce placenty) a rozpoznání jsou úplně jiná... svraštělá pokožka, zkalená plodová voda, chybí ochranný mázek aj. 🙄

Strana