icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

stelar
3. říj 2015

@mialagia můžu se zeptat, kde jsi rodila? Možná si to už spomínala, ale přehlédla jsem to. Já třeba vědela, že nechci rodit v Praze.
Taky mně udivuje, jak spousta žen chcou rodit v Podolí, zrovna když je to centrum specializující se na komplikované těhotenství. Zrovna u nich je to procento CS výrazně vyšší proti celostatnímu průměru.

mialagia
3. říj 2015

@chris_n přesně a za tím vidím právě těch 40let izolace..z toho důvodu většina lidí tady je zvyklá a odmala učená držet h*bu a krok s prominutím..takže proto ta arogance tu stále prochází..

stelar
3. říj 2015

@mialagia jenomže tá arogence je ve všech vrstvách, od uklizeček, prodavaček až po lékaře.

chris_n
3. říj 2015

@stelar které je zrovna ve spouste vecech mnohem horší, než veřejné 😉 ale to je na jinou debatu. I veřejné, rodinné pojištění tu pokrývá dost věci

stelar
3. říj 2015

@chris_n já osobní zkušenost nemám, jen mi to říkala tam pracující hematoložka (Němka), že pokud tam pacient nemá privat, tak prakticky na žádnou slušnou léčbu nárok bohužel nemá.
Osobní zkušenost mám ze Švýcarska, spontánní potrat, vyšel na víc než stotisíc Kč.

slunickova123
autor
3. říj 2015

Chris_n: to je pravda. Premyslim, cim to muze byt.

Ve zpravach ct 1 cca pred pulrokem bylo, ze v cr mame nejnizsi perinat.umrtnost deti na svete.

Zenam tu vadi, ze lekari zasahuji zbytecne do porodu. Mozna se u nas lekari vic boji a delaji vic zakroku a zasahu " pro jistotu", nebo "preventivne", a to se u nekoho nesetka s pochopenim. Pokud to takto delaji, s timto pristupem, kdy se snazi nic neprehlednout, nic nezanedbat, tak potom mame to svetove prvenstvi. Mozna, kdyby nebyli tak "prilis opatrni", ze by vysledky byly horsi.

Samozrejme, ze konkretni zenu usilujici o prirozeny porod toto svetove prvenstvi asi nezajima, chce malo zasahu a tak, ale pak jsme zas u toho - nebude se vysetrovat, zasahovat, delat veci preventivne - pak nebudou asi takove vysledky. Ale jak pisu, je jasne, ze pocit nekterych zen z naseho porodnictvi neovlivni nejaka statistika v tv.

chris_n
3. říj 2015

@stelar pokud máš běžné zdravotní obtíže, naprosto ti stačí veřejné. Jo,pokud je človek vážně nemocný, pak se asi vyplatí privat. Ale,pokud vím, tak se zaprvé stupnuje částka, kterou platíš postupně s věkem. Takže ve stáří, kdy jsi na důchodu, uplně nejvíc. A nejhorší věc, jak jednou vstoupíš do privát sektoru, už není cesty zpět. Jedině snad se úplně odhlásit z německa a pak zase nekdy přihlásit (minimálně je ta cesta dost složitá).
Ani snad manželovi kolegové okolo, kteří jsou z těch lépe vydělavajících, tak nikdo nemá soukromé zdravotní. Taky na neho musí človek mít určitou hranici příjmu.

btw. švýcarsko je kapitola sama o sobě,stačí mi vyprávění od manželovi seestřenky, co tam žije.

zmrz_lina
3. říj 2015

@mialagia ve středních cechach je na vyber - pribram, Hořovice, Neratovice a nove i Rakovník urcite stojí za to 😉

chris_n
3. říj 2015

@zmrz_lina nymburk. sice menší, není nejnovější vybavení, ale přístup personálu je supr

stelar
3. říj 2015

@zmrz_lina ja jsem rodil v Kladne a taky super.

butterfly
3. říj 2015

@stelar @chris_n @slunickova123 Tak počty císařských řezů v jednotlivých porodnicích řešila nedávno MF Dnes - viz http://www.biostatisticka.cz/wp-content/prilohy... Autorka, která dělala příslušnou statistiku, má k tomu výborný komentář zde: http://www.biostatisticka.cz/nekdo-se-boji-ale-...
I mezi perinatologickými centry jsou rozdíly více než 10 %! Jinak doporučuju celý blog biostatistička.cz, je tam fůra zajímavých statistických dat z oblasti porodnictví.

stelar
3. říj 2015

@chris_n asi máš pravdu, jen mně to vtedy od té hematoložky překvapilo, protože německé zdravotnictví považuji za TOP (spolu se severským). Přitom u nás se zatím jakákoliv léčba hradí ze státního.

lennus
3. říj 2015

Holky, je tu skupinka Přirozený porod, kde najdete spoustu užitečných informací. 😉

stelar
3. říj 2015

@butterfly takže jsem měla pravdu, celostatní průměr je 25 % 🙂 A Podolí nejvyšší 40 %

jaya
3. říj 2015

@slunickova123 Jenom jestli je to pravda s tou nejnižší perinatalni úmrtnosti http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravo...

@butterfly Díky za upozornění, že je tu takový server 🙂

zuzana_ka
3. říj 2015

Bylo by fajn se zase vratit k poradu ctyri v tom. Pokud ma nekdo pocit ze ze sebe potrebuje ventilovat svoji nespokojenost s ceskym zdravotnictvim, tak at si zalozi svoji diskuzi...

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka myslím, že off topicu tu bylo i tak dost a dost....

evaamy
3. říj 2015

Myslíte, že je něco, v čem Pavla alternativní není? 😉

mialagia
3. říj 2015

@stelar
@zmrz_lina většina mých kamarádek doporučovala Podolí na základě své osobní zkušenosti.. Mě se líbí ty soukromé porodní pokoje kde může být se mnou chlap i 1.dobu porodní, porod vedený pa, deklarována volba porod.polohy a zároveň hned vedle špičkové perinat.centrum, jip a hafo doktorů.. S tím že ale zároveň nechci aby zasahovali když bude vše OK..to mi přijde logické.. U těch menších porodnic bych měla v případě nedejbože komplikací strach přeci jen čas tu hraje roli zásadní..

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka mimochodem... porod je přece zdravotnický "problém". 4 v tom jsou o porodech. Tzn. díky porodům jsme u zdravotnictví, na které si stěžujeme.... za mě zas takový off topic ne. To je vetsi off topic řešit, jak žijí "lesany"

letn
3. říj 2015

Chtěla bych se zeptat té paní DOKUMENT, co jí ta Katka udělala, že na ní pořád kydá hnůj. Tak netolerantního člověka jsem ještě neviděla - v každém svém příspěvku použije nějakou invektivu. Co jí tak vadí? Buď je v tom nějaký osobní mindrák nebo závist. Když si její věty o Katce přečtete všechny za sebou, je to neuvěřitelně jedovaté. Doporučila bych jí, aby si zašla na diskuzi Česká televize Čtyři v tom 3 a tam by se poučila, jak se s takovým zlým člověkem ostatní vypořádají.

zuzana_ka
3. říj 2015

@chris_n jsi se snad pasovala do role hodnotilete tematu?

chris_n
3. říj 2015

@letn a proc se ji nezeptáš přímo?

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka ne, ty evidentně ale jo

letn
3. říj 2015

@chris_n Já se jí tímto ptám, ne?

mialagia
3. říj 2015

@zuzana_ka teď jsi ale off topic spíš ty prosímtě.. 😀

zuzana_ka
3. říj 2015

@chris_n promin mi tu uprimnost, ale kdyby si tu nediskutovlala ty, bylo by v teto diskuzi mnohem lepe. Zaloz si vlastni tema, muze se treba jmenovat "ceske porodnice jsou desne" a tam si muzes kydat hnuj jak je libo

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka jooo, jasně,ja jsem tady ta, co tu diskutuje pět stran na uplne jiné téma 😀 proč bych mela zakládat novou diskusi, kdyz to tu řešíme společně s dalšími? proste k tomu ta diskuse postupne doplynula :P jestlise ti to nelíbí, bez na ct1 stranky nebo na fb a diskutuj si tam o 4v tom dokolečka. Cekame na nový díl a momentálne k tomu, co probehlo proste treba není co napsat.

zuzana_ka
3. říj 2015

@chris_n bingo

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka žádný bingo... jsi asi uplne mimo. bez se podívat na strany, kde se holky navzájem napadají mimo téma... TO je totiž off topic 😝 😔

Strana