Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
Chris_n: to je pravda. Premyslim, cim to muze byt.
Ve zpravach ct 1 cca pred pulrokem bylo, ze v cr mame nejnizsi perinat.umrtnost deti na svete.
Zenam tu vadi, ze lekari zasahuji zbytecne do porodu. Mozna se u nas lekari vic boji a delaji vic zakroku a zasahu " pro jistotu", nebo "preventivne", a to se u nekoho nesetka s pochopenim. Pokud to takto delaji, s timto pristupem, kdy se snazi nic neprehlednout, nic nezanedbat, tak potom mame to svetove prvenstvi. Mozna, kdyby nebyli tak "prilis opatrni", ze by vysledky byly horsi.
Samozrejme, ze konkretni zenu usilujici o prirozeny porod toto svetove prvenstvi asi nezajima, chce malo zasahu a tak, ale pak jsme zas u toho - nebude se vysetrovat, zasahovat, delat veci preventivne - pak nebudou asi takove vysledky. Ale jak pisu, je jasne, ze pocit nekterych zen z naseho porodnictvi neovlivni nejaka statistika v tv.
@stelar pokud máš běžné zdravotní obtíže, naprosto ti stačí veřejné. Jo,pokud je človek vážně nemocný, pak se asi vyplatí privat. Ale,pokud vím, tak se zaprvé stupnuje částka, kterou platíš postupně s věkem. Takže ve stáří, kdy jsi na důchodu, uplně nejvíc. A nejhorší věc, jak jednou vstoupíš do privát sektoru, už není cesty zpět. Jedině snad se úplně odhlásit z německa a pak zase nekdy přihlásit (minimálně je ta cesta dost složitá).
Ani snad manželovi kolegové okolo, kteří jsou z těch lépe vydělavajících, tak nikdo nemá soukromé zdravotní. Taky na neho musí človek mít určitou hranici příjmu.
btw. švýcarsko je kapitola sama o sobě,stačí mi vyprávění od manželovi seestřenky, co tam žije.
@stelar @chris_n @slunickova123 Tak počty císařských řezů v jednotlivých porodnicích řešila nedávno MF Dnes - viz http://www.biostatisticka.cz/wp-content/prilohy... Autorka, která dělala příslušnou statistiku, má k tomu výborný komentář zde: http://www.biostatisticka.cz/nekdo-se-boji-ale-...
I mezi perinatologickými centry jsou rozdíly více než 10 %! Jinak doporučuju celý blog biostatistička.cz, je tam fůra zajímavých statistických dat z oblasti porodnictví.
Holky, je tu skupinka Přirozený porod, kde najdete spoustu užitečných informací. 😉
@slunickova123 Jenom jestli je to pravda s tou nejnižší perinatalni úmrtnosti http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravo...
@butterfly Díky za upozornění, že je tu takový server 🙂
Bylo by fajn se zase vratit k poradu ctyri v tom. Pokud ma nekdo pocit ze ze sebe potrebuje ventilovat svoji nespokojenost s ceskym zdravotnictvim, tak at si zalozi svoji diskuzi...
Myslíte, že je něco, v čem Pavla alternativní není? 😉
@stelar
@zmrz_lina většina mých kamarádek doporučovala Podolí na základě své osobní zkušenosti.. Mě se líbí ty soukromé porodní pokoje kde může být se mnou chlap i 1.dobu porodní, porod vedený pa, deklarována volba porod.polohy a zároveň hned vedle špičkové perinat.centrum, jip a hafo doktorů.. S tím že ale zároveň nechci aby zasahovali když bude vše OK..to mi přijde logické.. U těch menších porodnic bych měla v případě nedejbože komplikací strach přeci jen čas tu hraje roli zásadní..
Chtěla bych se zeptat té paní DOKUMENT, co jí ta Katka udělala, že na ní pořád kydá hnůj. Tak netolerantního člověka jsem ještě neviděla - v každém svém příspěvku použije nějakou invektivu. Co jí tak vadí? Buď je v tom nějaký osobní mindrák nebo závist. Když si její věty o Katce přečtete všechny za sebou, je to neuvěřitelně jedovaté. Doporučila bych jí, aby si zašla na diskuzi Česká televize Čtyři v tom 3 a tam by se poučila, jak se s takovým zlým člověkem ostatní vypořádají.
@zuzana_ka jooo, jasně,ja jsem tady ta, co tu diskutuje pět stran na uplne jiné téma 😀 proč bych mela zakládat novou diskusi, kdyz to tu řešíme společně s dalšími? proste k tomu ta diskuse postupne doplynula :P jestlise ti to nelíbí, bez na ct1 stranky nebo na fb a diskutuj si tam o 4v tom dokolečka. Cekame na nový díl a momentálne k tomu, co probehlo proste treba není co napsat.

@mialagia můžu se zeptat, kde jsi rodila? Možná si to už spomínala, ale přehlédla jsem to. Já třeba vědela, že nechci rodit v Praze.
Taky mně udivuje, jak spousta žen chcou rodit v Podolí, zrovna když je to centrum specializující se na komplikované těhotenství. Zrovna u nich je to procento CS výrazně vyšší proti celostatnímu průměru.