icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

jaya
7. říj 2015

@lovekelly Ono se to moc pochopit neda, kdyz tohle je jedna z mala zdravych svacinek, ktere lze zakoupit v obchode. Na jednu stranu ji zazilvate, ze se uplne oddeluje od spolecnosti, pak koupi neco z obchodu, tak je zase ta spatna, co si nestoji za svym. Proste na ni ani chlup nezustane suchy.

lovekelly
7. říj 2015

@jaya omg... ja ji nezazlivam, ze se chce vybocit.. ale tvrdim to, ze je to od ni jen poza.. neres to uz prosim tebe...

mercedesse
7. říj 2015

@mialagia bože, tyhle kdyby. Jde o to, že z Katky porodu ti ukážou taky jen něco a vy z toho tady děláte závěr a vnucujete pořád dokola představu, že je Katka chudinka. Já vnímala celkově svůj porod pozitivně, proč by nemohla ona. Prostě pro někoho není důležité mít porodní plán a držet se ho zuby nehty.

mialagia
7. říj 2015

Co si myslíte ženy o praxi českých porodnic, kdy bez upozornění a souhlasu provede MUDr v rámci vyšetření v poradně Hamiltonův hmat?Mě to přijde celkem skandální a skoro na žalobu..
Bohužel mám aviza spousty maminek že se to pořád běžně praktikuje napříč celé ČR..

evaamy
7. říj 2015

@lovekelly až na to, že to nebyl obyčejný igelit, ale recyklovatelný obal..a i kdyby to byl igelit, takto přece nedělá z toho všeho ostatního lež.
Proč se vyzdvihuje Pavlin porod? Třeba proto, že některé z nás by ho taky takový chtěli, ale nemůžou? A vy co si vychvalujete porodnici tak tam rodit můžete. O to jde, někdo chce pro sebe něco jiného, lepšího a nemůže. Vy co jste se stávajícím systémem spokojene, si nemate na co stěžovat. A ne každý, kdo je zastáncem domácích porodu ( já) by nutně chtěl doma rodit, ale prostě mne jde o svobodu volby. Já taky rodila v porodnici a byla jsem spokojená. Ale vybírala jsem si takovou, kde mi umožní rodit přirozeně a shodou okolností jsem tam prijela na posledni chvíli, už otevřena, tak jsem se tam moc nezdrzela. Takže třeba pro mě je ideál toto. To nejhorší si odbyt v klidu doma a přitom o miminko se postarají v porodnici. Proč se tady nedá domluvit jako v Anglii? Proč je v ČR bud celý porod doma tajně nebo porod v porodnici, proč nedat možnost rodit doma a kdyby něco jet do porodnice jako v UK? Proč? Proč je to buď a nebo?

handangervidda
7. říj 2015

@mercedesse Katka má smůlu, je vzdělaná a schopná, vydělala si vě třiceti na dům a takový lidé nikdy nebudou vzbuzovat sympatie🙂 Navíc doktorka, to je už úplný konec....

mialagia
7. říj 2015

@mercedesse nikomu nevnucuji mojí představu že Katka je chudinka jen jsem názoru že ten porod může probíhat i lépe tak ho prosím respektuj já jsem ti též psala že hlavní je že jsi spokojená s porodem ty tudíž tvůj názor respektuji!

dokument
7. říj 2015

@lovekelly tak nejspis neni tak ortodoxni, jak z ni nekteri delaji. Ja treba nemam rada prirodni typy fanaticky. Ale ona mi pripada normalni. Taky nezijeme ve stredoveku, ona a jeji rodina jsou inteligentni bytosti, ktere to reflektuji a taky se dobe nejak prizpusobuji. Jsou to socialni bytosti.

@jaya cokoliv je jine, je duvodem k vyclenovani nekoho z vetsiny. Pavla je uz na pohled jina (i kdyz mne to neprijde, protoze dneska se nosi uplne vsechno, uces, obleceni). Je vyrazne jina v postoji k porodu. Kdyz nekdo napise, ze treba ta Eva je nezodpovedna, protoze ma starsiho muze, ktery ani nedozije dospelosti svych deti, chytne se toho par lidi, ale nevadi jim jako osoba. Viz treba ten stejny uces. Protoze se nijak vyrazne nelisi od vetsiny. Katerina, o te se napise je mi sympaticka, nesympaticka, nebezpecne schodiste, moc veri systemu, snazivka, ale ona sama o sobe neni jina, nevycuhuje. Takze te kritiky u techto lidi logicky neni tolik a jsou obe tolerovany, protoze ty detaily, ktere o nich lidi zminuji se tykaji spis osobnich preferenci. Mozna prave proto spis kritika na Katerinu zpusobi reakce typu - ty jsi zla a zavistiva, jak o ni muzes takhle smyslet?! Protoze to je typicka predstavitelka normy, jde s proudem a to, co se ve spolecnosti ocenuje ona naplnuje - zazemi pro rodinu, vzdelani, harmonicka rodina, oba zamestnani, jejich bydleni je obrazek dnesniho standardu nebo aspon predstavy o nem. My jsme u ni videli to, co je dnes zadouci. A nekdo zase nemuze pochopit, ze proti tomuto muze nekdo neco namitat (proc, kdyz to je hezke, tak jak je to dnes zadouci). Ale Pavla je celkove jina, je jedno, jestli je chytra a inteligentni, ma jinou filozofii. Vetsina se o odlisnosti nezajima, protoze je nezije. Pak, kdyz se s tou odlisnosti setkava, je vetsina utlaciva, snazi se, aby vsichni a vsechno bylo vetsinove, je to takovej natlak. To se tyka vsech okrajovych skupin - cigani, cizinci, telesne postizeni, alternativni matky, regionalni specifika atd. Uvedu priklad. Cigani se deli na mnoho skupin, jsou nejednotni. Jsou mezi nimi skupiny, rodinne klany, ktere maji vysokou zivotni uroven a jsou bohati, ziji v cistote. Nebo jsou ojedinele vyjimky, ze maji vysokoskolske vzdelani a vlastne se odtrhli od rodiny a prijali zivot bilych. Porad bude pro vetsinu lidi dulezitejsi to, ze jsou tmavi, nez to, ze maji diplom ze skoly. Vetsina lidi se totiz o ty mensiny nezajima, nema duvod. Takze nevi, jak to mezi cigany vlastne funguje, jaka jsou tam dalsi specifika, proc existuji neprizpusobivi atd. To same je s Pavlou a vlastne kymkoliv, kdo se nejak lisi (a je jedno jak). Vetsina nebude tolerovat cokoliv, co je jine.

dokument
7. říj 2015

@handangervidda myslim si pravy opak. Bude spise prikladem, protoze dela veci, ktere jsou zadouci v dnesni dobe a v zivotni filozofii s ni bude vetsina lidi souhlasit. Vzdelani, dum, zahranicni staz, prace v zahranici, to dneska neni nic, co by bylo duvodem k nejake vetsi zavisti. Dosahuje toho hodne lidi. Vsimni si, jak se v diskusich mluvi o Veronice a Eve - maji hodne deti, je nezodpovedne v jejich situaci ty deti na svet privadet. Nemaji materialni zazemi, aby se o tolik deti postaraly. Katka je typicky priklad. Vyssi vzdelani, materialni zazemi, pozdni materstvi a mene deti. Tak to ma vetsina lidi u nas a nema duvod to hanit. Tam probhenou maximalne narazky na nejaky jeji konkretni nazor, chovani. Ale nic vic. Dneska je hrozne moderni rikat, ze za vsechno muze zavist, ale je to nesmysl. Je to videt prave v tech diskusich, kde se vyjadruje vetsi pocet lidi.

handangervidda
7. říj 2015

@dokument Mně třeba na Pavle vadí to, že je chytrá, ale vlastně společnosti nic nepřináší. Nejde o to mít korporátní kariéru a ne každý má disciplínu, aby vystudoval medicínu, ale tady to plutí životem mě neskutečně irituje. Irituje mě to u Pavly, irituje mě to u sestřenice, která rodila v porodnici a děti má naočkované, prostě to nerozlišuju. Prostě mi vadí, že část populace vytváří nějaké hodnoty a plody svojí práce se podílí na životní úrovni nejen těch méně obdařených, jak by to mělo být, ale i těch, co by mohli, ale je jim to jedno/jsou líní nebo já nevím, co člověka žene studovat uměleckou performanci, což považuje za tříletou srandu, aby pak odjel do UK dělat nekvalifikovanou práci.

A co se Katky týče, tak být pracovitý a naplnit svůj potenciál je žádoucí v každé době. Ale představ si, že to mám podobně jako ona, ale s tím, že na dům jsem ještě nevydělala a rodina mého partnera mě totálně nepřijala, jsem pro ně prostě divná, nenechají na mě niť suchou. Sice zdánlivě kdo by nechtěl vzdělanou, chytrou a schopnou snachu, ale realita je úplně někde jinde.

stelar
7. říj 2015

@jaya "Tady se holt netrpi, ze ma nekdo nejaky nazor. Fakt cekam, kdy k nam dorazi tolerance."

Doporučuji začít u sebe.

jaya
7. říj 2015

@stelar Tak zacni ;)

stelar
7. říj 2015

@jaya já už jsem začala. To byla spíš rada pro tebe.

jaya
7. říj 2015

@stelar Diky za radu. Ja jsem taky zacala 😉 Nevadi mi zadne hadry, ucesy, prace, jezeni placenty, jezeni cehokoliv, co kdo strka komukoliv, neosklibam se, kde kdo bydli, jak to ma s uzivenim, dozitim. Tak nevim, proc je to mireno konkretne na me 😕

stelar
7. říj 2015

@jaya protože ty si psala, že na to čekáš. Tak jsem jen podotkla, že lepší než čekat, je začít u sebe. Když všichni začneme u sebe, tak bude svět lepší, nemyslíš? A kdo jiný by se měl snažit o lepší svět než my, mámy? 🙂

roozenka
7. říj 2015

@handangervidda Taky nepatrim do skupiny volnomyslenkaru. 😉

jaya
7. říj 2015

@stelar Souhlas. Lidem by se žilo mnohem lip, kdyby se starali víc o svoje problémy a neřešili, po čem nic. Navíc když těm druhým se evidentně žije dobře. Nejvíc mě asi mrzí, že si to protagonistky prečtou. Jak se asi budou cítit... Ale asi s tím do toho šly. Každopádně by se měly vystříhat internetu aspoň ještě tak na měsíc.

michaela_2
7. říj 2015

@handangervidda V tom s tebou souhlasím. Diskutuje se tady o tom, jak moc je nebo není Pavla sympatická. Nicméně, pokud by tento přístup k životu měl každý, náš svět by se rapidně změnil 🙂. Ono je jednoduché, být ,,alternativní'' když má člověk pořád ty bezpečné pojistky v činnosti ostatních lidí ( když je ouvej, tak za doktorem poběžím, ale jinak je to holota!! když mi v truhlíku nic nevyroste, tak si to hold v obchodě koupím, hladovět nebudeme! a podobně).

Mě třeba Pavla nevadí, to ne, ale některé její názory mi připadají úsměvné, byť jsem věkově možná ještě mladší než ona - nejsem si teď jistá, kolik jí je, tak 28? Prostě mi připadají jako děti, kteří jsou sice fajn rodiči, nikomu neubližují, ale také nic hodnotného nevytvoří, pro budoucnost. Tedy kromě dětí. Pokud ale i oni odkoukají tento styl života, budou stejně jako rodiče, hospodařit pouze na svém písečku. Není to nic vyloženě špatného to ne, ale ani mi na tom nepřipadá nic skvělého. Ono je nejlepší najít tu zlatou střední cestu. Třeba porod doma, může být úžasný zážitek. Ať se dítě doma narodí, už by ho tam ale nevzdělávala 🙂. Každý má jiný názor, co jinému vadí, druhému přijde skvělé. Člověk by ale měl myslet i na společnost jako takovou, prostě i za hranice své rodiny.

slunickova123
autor
7. říj 2015

@lovekelly nenadelas nic, jaja, orchidis, mialagia....zeny typu "ja-mam-jedinna-pravdu-a-ty-vis- kulovy"

slunickova123
autor
7. říj 2015

@handangervidda presne, doktori, proste hruuuuuza!

lovekelly
7. říj 2015

@slunickova123 booze.. opravdu to někdo pochopil, jak jsem to myslela???!!!!!! DEKUJU!!!

chris_n
7. říj 2015

chápu to správně, že Eva je příbuzná producentky?

orchidis
7. říj 2015

@slunickova123 Ale, ale 🙂. Mně zase přijde, že tady některé jen mlátíte výroky typu: "stát se může cokoli a bez nás všichni chcípnete" a dáváte sem nelegálně a bez souhlasu fotky nezletilců bez rozmazaného obličeje a ještě ječíte, že vás nikdo nechápe 😀.

Myslím, že právě vy, nadřazené ženy, které si myslíte, že jste to VY - ZDRAVOTNÍCI, kteří máte právo rozhodovat o životě a smrti a i o tom, co rodící žena chce, nebo nechce, cítí, nebo necítí, jste tím hlavním problémem 😉.

Jak jsem to tu četla, fakt jsem jen občas kroutila hlavou a přišlo mi, že snad ani na takové pindy nemá cenu reagovat. Vy samy se tím hodnotíte a ukazujete jak málo slušnosti, pokory a respektu k lidem máte. Nic jiného.

chris_n
7. říj 2015

tak jsem se podivala na to video.. no a ta přesnídávka je bio přesnídávka v obalu, který je dost praktický na cesty. Takže jesli jedí bio,tak si spíš koupí tuto přesnídávku, než celé jablko v supermarketu. To ja zase chápu

alkena
7. říj 2015

@chris_n Myslíš podle toho, jak mají na webu u videí uvedeno její jméno? To je podle mě chyba, myslím, že i přímo v tom konkrétním videu ji jmenují správně jako Zahrádkovou.

lovekelly
7. říj 2015

@orchidis tak rozhodne... ted jsi opravdu poukázala na to kdo je tu JINY...

hojda
7. říj 2015

@chris_n Spletli tam jméno, její druhé jméno je přece Zahrádková🙂

love12345
7. říj 2015

@orchidis vy musíte být dobře zamindrákovaná..... VY-zdravotníci..... nesnáším takové zobecňování... VY-MATKY, VY-CO hlásáte pravdu,VY.....

stelar
7. říj 2015

@orchidis a zase jsme u te fotky? tak po x -té, pokud vím, tá fotka tady byla dána se sohlasem matky. Co je na tom nelegálního?
a prosím, lepší slovník. Jsi matka, tak se podle toho chovej.

jaya
7. říj 2015

Hehe, co nadělá jedna bio sváča. To mi přijde na roveň toho, kdyby se někdo ošklíbal, že si Katka vypije bylinkový čaj.

@slunickova123 mě tady několikrát napadla, jak jsem ji urazila, ale nebyla schopna to doložit a stále nasazuje. Trapas.

Strana