icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

slunickova123
autor
7. říj 2015

@orchidis potrefena husa se vzdycky ozve 😝

jaya
7. říj 2015

A taky by mě zajímalo, co se myslí tou prací/ neprací pro společnost. Však je na mateřské, dělá u toho nějaké domácí sirupy apod. Tak nevím, co víc by měla dělat, aby se někomu zavděčila.
Jela do UK, aby se naučila řeč jako mnozí. Stejně byste mohli říct, že Katka zde vysosala vzdělání zdarma a plody si snědli Němci, i daně platila tam. To je argument zhruba na stejně hloupé urovni.

jaya
7. říj 2015

@slunickova123 A jak se tak divam, tak se sem jenom chodis hadat. O dokumentu jsi v komentarich nemluvila uz hezky dlouho, ale napadat ostatni z diskuze ti jde dobre 😖

dokument
7. říj 2015

@handangervidda docela ti rozumim, co pises je jako bych slysela ted sveho otce 😀 Jsem spis pro disciplinu a pravidla a mam pocit, ze pokud clovek nedela neco, co ma viditelne, hmatatelne vysledky, ze to neni to, co bych si pro sebe predstavovala jako ideal. Mam podobne nazory i zivotni styl jako ta Katka (treba ten pristup k porodum taky, duveru v doktory mam), ale ta Pavla se mi jevi, ze je dost sikovna a schopna. Takze mi v nicem nevadi. Jo, snad to ockovani, ja mam na to opacny nazor. Ale kdyz to bere, ze jeji deti nepujdou do klasicke skolky a nedela problemy, tak to povazuju za rozumny kompromis z jeji strany.

No jo, zalezi na koho natrefis. Ja mela stesti na hodnou tchyni, ale i ta ma svoje mouchy 😅

roozenka
7. říj 2015

Tady se to zase zvrhlo.. Skoda, ze o dokumentu uz to neni, jen o slepiceni. ☹

chris_n
7. říj 2015

@michaela_2 Tak Mark je designér, takže asi nejakou tu práci má 😉 vzdelavat deti doma... ona chce po čas školky, protože ji v čr nevezmou neočkované díte do skolky. Do školy uz půjdou.

a co se týče nekvalifikované prace v UK... ona šla za svým partnerem (tehdy čechem) a ono se v zahraničí prosadit u kvalifikované práce, není nic lehkého. Taky jsem kvalifikovaná na dva různ=é obory,.. no nejspíš nebudu moc delat ani jeden tady v zahraničí.

princezna_kp
7. říj 2015

@lovekelly jestli se nepletu, tak ta ovocna presnidavka je zn. Ella's kitchen, a pry je mnohem setrnejsi k zivotnimu prostredi nez vyroba, transport a destrukce PET lahvi, tetra pack a skla.

jaya
7. říj 2015

@chris_n Presne. Tam prece nepadlo ani slovo o tom, ze by byli nezamestnani a cekali, co jim spolecnost prinese.
Ja osobne si myslim, ze diteti muze prinest mnohem vic matka, ktera ho sama doma vzdelava, nez unavena ucitelka, ktera jich ma ve tride skoro 30. A to prece je potom prispeni spolecnosti. Pachteni se za mamonem a karierou prece neni to gro, co ma spolecnosti prinaset ovoce. Nebo se pletu? Osobne bych klidne zustala navzdy doma s detma a starala se o domacnost, kdyby me to naplnovalo a kdybych se nebala, ze zustanu bez duchodu... Nedavno jsem nekde cetla o tom, ceho nejvic litovali lidi pred smrti. Rozhodne to nebylo to, ze nepracovali az do umoru a nezaplatili co nejvic na danich, aby prispeli spolecnosti, ale spis to, ze malo ze sveho casu venovali svym blizkym.

elu
7. říj 2015

z pohledu pedagoga za mě: neučila bych své vlastní děti doma ani za nic a to si myslím, že cizí jsem naučila hodně 🙂

roozenka
7. říj 2015

@elu Presne. Taky taky. 🙂

chris_n
7. říj 2015

Nic proti profesim, ale koukám, že je to tu samy zdrabornik a pedagog 😀

elu
7. říj 2015

@chris_n omlouvám se, že nejsem kartářka ani babka kořenářka, nebo neprodávám v sekáči 🙂

chris_n
7. říj 2015

@elu omlouvat se nemusíš, já proti těm profesím nemám nic. Jen je zajímavé, kolik se lidí z kterých profesích kde, v kterých diskusích schází. Tot vše

jaya
7. říj 2015

@elu Hehe, nevim, na koho byla ta narazka o prodavacce v sekaci, kazdopadne jako dcera ucitelky jsem si v detstvi prala, aby se mamka min venovala cizim detem a vic tem vlastnim. Nemyslim si, ze ta vyuka doma je pro vsechny.
Napr. Naomi Aldort ucila svoje deti dokonce i celou stredni a jedine ceho jeji deti litovaly bylo, ze nedelaly vic sportu. Vsichni tri potom studovali univerzitu.

slunickova123
autor
7. říj 2015

@jaya cetla jsi tu knizku od N.Aldort Respektovat a byt respektovan?

slunickova123
autor
7. říj 2015

@jaya jeee omlouvam se - to napsal nekdo jiny- mela jsem na mysli jeji knihu Vychovavame deti a rosteme s nimi ( nebo tak nejak) .

jaya
7. říj 2015

@slunickova123 RaBR jsem cetla, je od manzelu Koprivovych. S tou Naomi jsem cetla spis nekolik clanku, tohle konkretne je z jednoho rozhovoru s ni.

slunickova123
autor
7. říj 2015

@jaya ja jsem cetla od ni tu knizku, ale nejsem si jista, ci by vyrostlo z me dcery, kdybych takovou vychovu aplikovala zcela, nicmene nektere veci se mi libily a snazim se je delat ( i kdyz u 19 mes.batolete jeste nevim, jestli mi rozumi a tak, ale zkousim to.)

Co RaBR? Je to dobra kniha?

jaya
7. říj 2015

@slunickova123 Podle me uplne skvela. Skvele jsou pasaze o efektivni komunikaci. Vzdycky si pri ni vzpomenu, co jsem sama ve svem detstvi nenavidela. Tedka se tomu muzu snazit vyvarovat. Vracim se k ni pomerne casto. Pokazde kdyz sejdu z cesty a zacnu misto efektivni komunikace rvat, zjistim, ze to na moje deti vubec nefunguje nebo alespon ne, jak bych chtela... Jde stahnout na Ulozto 🙂

elu
7. říj 2015

@jaya já si myslím, že se dceři věnuji dost, ale spíš jako máma a né jako učitelka, ve školství už ani nedělám, protože nejsem charita, abych dělala státu službu jen z lásky k dětem 🙂

stelar
7. říj 2015

@slunickova123 Jak se ti ta kniha od Naomi libila? Premyslim, jestli stoji za to si ji koupit, u nas v knihovne ji totiz nemaji. Jeste me napada zapsat se do knihovny někde v Praze, ale pokud by byla fakt dobra, tak to si ji radsi rovnou koupim..

Jinak RaBR se mi líbila, jen s malý m batoletem asi moc nepomůže. Ale zas se podle mně hodí i pro komunikaci s dospělými..

michaela_2
7. říj 2015

@chris_n Já myslím, že v jednom dílu Pavla mluvila i o učení dětí doma 🙂. Podle mě to zaznělo tehdy, kdy byla na návštěvě u pediatričky tady v ČR. Protože nenaočkované děcko nevezmou ani do školy, není to tak?

ikarkulka
7. říj 2015

@lovekelly K těm přesnídávkám v kapsičkách - není to asi na každodenní jídlo, ale na cesty je to celkem fajn a jednou za čas to dám dítěti mnohem raději než již zmiňovaného Brumíka apod. A taky se řadím k těm biomatkám a lesanám, či jak se jim říká.
To, že nosím jistý druh oblečení, pěstuju si bylinky a chci mít na zahradě sad, ještě neznamená, že nikdy nesáhnu po něčem, co mi usnadní život. A nevidím na tom nic špatného. Pokud vím, Pavla nikdy netvrdila, že by nikdy nikdy nikdy nechtěla nic z plastu, že by dítěti nedala hotovou svačinku. Nehledě k tomu, jak už tu zaznělo, ty kapsičky se dají koupit prázdné a plnit domácí přesnídávkou, rozmixovaným ovocem.
V dnešní době, kdy je kolem nás z plastu téměř všechno, je žít sterilně bez něj skoro nemožné. Jistě, jsou lidé, kteří to zvládnou, ale kdo občas něco plastového použije, to ještě neznamená, že je jeho celý život póza.

V podstatě už hledáš malichernosti, které by rozumně uvažující člověk vážně neřešil.

jaya
7. říj 2015

@michaela_2 do školy musí vzít i nenaočkované dítě.

michaela_2
7. říj 2015

@jaya Ale to s tou společností, bylo myšleno obecně, tedy alespoň můj příspěvek 🙂. V minulém díle Pavla říkala, že děti neplánovali, ale chtěli na několik let odjet do Indie a meditovat tam v tamních chrámech. Ano, to není vůbec nic špatného, po nějakou určitou dobu,
Ale moji rodiče třeba znají hned dvě osoby, kteří takto střídavě meditují na nejzapadlejších místech světa ještě v 50 letech 🙂. No a jen jsem podotkla, že pokud by tento styl života vyznávala většina z nás a dotáhla jej do dokonalosti, tak by se vše okolo nás změnilo. Nic víc, nic míň.
Pavla tento extrém nedělá. I tak se ale s některými jejími postoji neztotožňuji. Ostatně o tom, ale tento pořad má být. Vyberou maminky, které se od sebe liší, jak jenom mohou a každá z nás se najde víceméně v jedné nebo dvou z nich.

chris_n
7. říj 2015

@michaela_2 do skoly vezmou, musi

mialagia
7. říj 2015

@michaela_2 hmm tak by mě zajímalo ty máš nějakou hierarchii profesí prospěšných pro společnost či co?to mi zavání nějakou agitační přednáškou z dob minulých fakt úlet..

Jinak bych si třeba ráda přečetla názor
@slunickova123 jako lékařky na můj dotaz ohledně Hamiltona? viz můj příspěvek, ale místo toho zase jen bezdůvodně napadáš..

michaela_2
7. říj 2015

@mialagia ty vado 😀 omlouvám se, ale musela jsem si ulevit. Přečti se prosím pořádně oba mé příspěvky a zvaž svůj ostrý tón 😉

elu
7. říj 2015

s tím očkováním, to má stát trochu nedořešené, když do školky nebere, ale do školy už ano, tím jen vydírá maminky se školkou

michaela_2
7. říj 2015

@elu přesně tak!! to mi hlava fakt nebere. Chápu, že základní vzdělání je povinné a předškolní ne, tím pádem se to do zákona asi nějak vtěsná, ale jako logiku to moc nemá.

Strana