icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

eilat4
23. zář 2015

pak já se neptala v den porodu, co je nejlepší pro mne, ale co je nejlepší pro dítě

slunickova123
autor
23. zář 2015

To je pravda, lisi se to nekdy. Myslela jsem tim, ze jsou spis obecne nakloneni nemocnicnimu porodu nez nejakym velikym alternativam. V mem okoli z mych kamaradek lekarek ja jsem asi vyjimka - cvicila jsem s epino, nechtela jsem ( a nemela ) nastrih, leky, epudural. A dite na bricho. Ale jinak s veskerym vybavenim za zady pro pripad nouze. Moje kolegyne rodi strikrne medicinsky a svou iniciativu pri porodu nevyvijeji. Totez pri ockovani - jedinna jsem ho odlozila.

bjoucik.15
23. zář 2015

@hojda takže jsme se všichni shodli na tom, že na "pejska" je to neúčinné a k ničemu 🙂 Mě se nejlíp dýchalo ješě doma, opřená na kolenou o míč 🙂

scruffy
23. zář 2015

@lenka3p To schodiště je na pohled krásné, ale taky mi to přijde nepraktické, a to i pro dospělé, ale myslela jsem, že zábradlí ještě nemají dokončené.

lovekelly
23. zář 2015

@scruffy podle mne není hotove, bez zabradli jim to nezkolauduji..

bjoucik.15
23. zář 2015

Co je špatného na tom, rodit v porodnici s veškerým vybavením?? Jako já nemít epidurál, tak neporodím, a to by mi doma asi neaplikovaly! takže souhlsím s Katkou, že porodnice jsou bezpečnější. Ale jinak mi přijde taková ke všemu jakoby laxní. Ano, všechno chce mít nalinkované, ale aby si výbavičku začala shánět teprve týden před porodem a to ani nevěděla, zda bude mít kočár, to mi přijde hodně neohleduplné! Ani nemohla stačit vše vyprat a nachystat, kdo to asi dělal?? že by on, nebo máma, tchýně??
Pavla je trochu riskantní člověk, ale v Anglii je porod do vody, doma, naprosto normální... Takhle rodí mnoho žen. Je fakt že ta její švagrová takto o holčičku přišla a stejně chce jít do toho, její věc! Já bych si to nelajzla! Naštěstí tady v ČR domácí porody tak rozšířený nejsou. Znám ženskou co rodila doma a měla komplikace a než dojeli do nemocnice část mozku dítěte přestal fungovat, a dítě je postižené ☹ Ale jak říkám, je to jejich věc.
Eva je fajn, myslím, že bych taky podepsala reverz, na tom není nic špatného, byla tam dost dlouho, aby se holky zpamatovaly a trochu přibraly, pokračovat může i doma. Baráček pro 2 dospělí a 4děti je hodně malý a takový neútulný. Asi bych si ho předělala svépomocí, aby se dalo jet kočárem na verandu. Myslím,že dříve nebo později zjistí (až děti odrostou) že se tam nevejdou. Její muž na mě působí takovým zvláštním dojmem, takový "mouchy snězte si mě" Nějak bude, nějak bylo, nějak se to udělá... Ale líbí se mi, že ač Vítek není jeho snaží se mu být otcem a vzorem 🙂
O Veronice už jsem psala, mě přijde že toho má moc a je jí jedno že bude mít ještě víc...... Denis jí bude potřebovat a miminko taky, snad se z toho nezblázní!

orchidis
23. zář 2015

@bjoucik.15 Její neteř měla diagnozu Hydrocefalus!!! Tak nešiř paniku 🙂

kalipso
23. zář 2015

@bjoucik.15 Pavlina švagrová nepřišla o dcerku kvůli domácímu porodu, ale protože byla vážně nemocná (hydrocefalus).

andelka
23. zář 2015

Myslím že oni věděli dopředu že bude na tom zle, ale na potrat nešli a nechali ji se narodit a žít jak dlouho bude moct. Což je krásné a statečné a věřím tomu co říkali,že to celé rodině hodně dalo. Nebo nevěděli? Už si nejsem jistá,ale z toho důvodu Pavla říkala že chce minimum testů, protože by ke zdravému i nemocnému přistupovala stejně.

elu
23. zář 2015

jelikož se mi blíží porod, tak hodně čtu na toto téma a moc se mi líbil článek, který pojednával o chybách rodiček, jak si stížit svuj vlastní porod...jako nejhorší byl označen, tzv. porodní plan...souhlasím, muj plan je přežít a odnést si domů zdravé dítě, jestli mi k tomu bude zpívat Kája Gott, nebo tam bude zapálená svíčka, řídit porod bude dula nebo doktor, budou mě nastříhávat nebo ne.....je mi jedno 🙂

loafeer
23. zář 2015

@andelka já myslím, že to věděli, že snad i říkala, že odmítli odběr plodové vody

andelka
23. zář 2015

@loafeer asi jo,ony i ty PA poznají pohmatem dost a řeknou o riziku.

loafeer
23. zář 2015

@elu ty se mi líbíš čím dál víc:o) moje řeč...a s tím por. plánem je to svatá pravda...žena má něco vysněného, pak se to nepodaří a ona má pocit selhání...popř. pocit zloby, že jí nebylo vyhověno....teď jsem četla nějaký článek o Pavle: cituji: „Celý porod proběhl bez zásahu, až na to, ze Aryonovi přes naše námitky okamžitě přestřihli pupečník a po krátké resuscitaci ho odvezli na novorozeneckou JIP, kde byl do rána v inkubátoru,,
No pevně doufám, že je to nějak vytržené z kontextu, protože upřednostnit dotepání pupečníku před resuscitací...no nezlobte se na mě, by snad vola nenapadlo

gracinka7
23. zář 2015

@loafeer Vola ne, ale ji asi ano :(

elu
23. zář 2015

@loafeer navíc je to úplný nesmysl...to už bychom si mohly psát těhotenské plány, nechci žádnou genetickou vadu, odmítám ranní nevolnosti, zásadně nechci zácpu a pálení žáhy a opravdu si nepřeji přenášet 🙂

lovekelly
23. zář 2015

@loafeer ona to asi myslela jinak, nez to rekla... podle me ma pocit, ze ho resuscitovali zbytecne brzo a měli mu nechat ještě pupecnik, cimž by zasobenej byl dost.. ale kazda rozumna matka podle me pocita presne s tim, ze hned jak dite vykoukne udelaji všichni 100% pro to, aby hned kricelo.. ne ze budou chvili cekat a pak jen, hm nevyslo to... chtěla bych videt, jak by se tvarila v pripade, ze by pupecnik dotepal a nic by se nestalo.. (coz nerikam, ze bych ji prala..)

andelka
23. zář 2015

No mě se třeba v porodnici ptali jestli mám plán. No měla jsem,někde v tašce. Tak se ptali na základní věci, co jim reknu z hlavy,a ty dodrzeli. Po zkušenosti z prvního porodu už jsem věděla co chci a nechci a lépe a víc komunikovala s personálem.

andelka
23. zář 2015

Já jsem třeba chtěla mimino hned na břicho, protože u prvního jsem to neměla,odnesli ho. Ohledně pupecniku jsem jasno neměla,to jsem chtěla řešit s nimi na místě. Nakonec mu ho prestrihli hned,protože měl krátkou šňůru, a buď jsem ho mohla dostat na břicho,nebo by ho musela PA držet na rukou mezi myma nohama..no tak to asi ne.. Takže plán lze i aktuálně pozměnit. Ale mám pocit,že když věděli že mám plán,že jsem měla mít dulu ( nestihla to,ale byla jsem s ní kontaktu v první době porodní),tak byli vstřícnější, komunikativnejsi.. než prve, kdy jsem tam měla jen muže, zmatenejsiho víc než já a neměla jsem ani plán ani energii se s nima vybavovat.

loafeer
23. zář 2015

@lovekelly nevím, nebyla jsem u toho...možná si to tak ona myslela, ale ti doktoři nejsou zas úplní blbci, aby nepoznali zhoršenou poporodní adaptaci, ( což jsme třeba měli my vašík taky nekřičel, byl trošku jak placka, než se vzpamatoval, až jsem měla trochu obavy, jestli jsme jako ok) od situace, kdy je potřeba prodýchnout....ono tomu mozečku stačí opradu chvilka a může se to nějak projevit....zažila jsem pár věcí, které se dělat úplně nutně nemusely nebo se dělaly alibisticky tzv ,,pro jistotu,,....ale resuscitaci pro jistotu teda ne:o)...ale těžko říct, bavíme se tu o zprostředkované informaci, kdo ví, jak to třeba bylo ve skutečnosti...

lovekelly
23. zář 2015

@loafeer presne tak.. to je podle mne velký problém pohledu laika, že prece by mohli počkat..

chris_n
23. zář 2015

@bjoucik.15 její švagrová nepřišla o dítě při porodu, pokud vím, tak mělo nějakou vadu a od porodu věděli, že dlouho nevydrží a zemře. Přesto si veškeré chvíle s ní užívali

elu
23. zář 2015

holky, ted jsou na ct 1 v sama doma...dívejte se...Pavlaa Kačenka

loafeer
23. zář 2015

@elu dívám:o)

pajula123
23. zář 2015

mně teda rozumně sepsaný porodní plán jako blbost nepřijde. Každá žena od porodu očekává něco jiného - někdo chce císaře, někdo chce co nejvíc tlumit bolesti různými léky, epidurálem apod., někdo chce porod co nejvíc přirozený...a jak to má personál nemocnice vědět? Samozřejmě se kdykoliv může cokoliv zvrtnout a pak se podle plánu nejede, ale probíhá-li vše v pořádku a bez komplikací, nevidím důvod, proč by v porodnici nemohli vědět, jaká je má "ideální" představa.

slunickova123
autor
23. zář 2015

@elu nestihla jsem to, rikaly neco zajimaveho, co te zaujalo?

bonulinka
23. zář 2015

@bjoucik.15 Jo, jo. Zpočátku při kontrakci nádech nosem pěkně do břicha a dlouhý výdech ústy. Poslední přechodná fáze těsně před zánikem branky je dost krušná ( kdo rodil bez epi, či rajského plynu mi dá určitě za pravdu ) a tam radila PA to dýchání jako pejsek. Za mne tedy je lepší v tu chvíli dýchat podle sebe a uvolnit se.
No, za pár týdnů si to zase znova zkusím v praxi, tak jsem na sebe zvědavá, jak budu mluvit potom 🙂.
U prvního porodu byl se mnou manžel a nějak jsem se uvolnit nedokázala, nechtěla jsem před ním vypadat slabošsky, takže jsem nevydala ani hlásku. U druhého jsem byla sama, PA chodila jen občas nakouknout a to mi nakonec i víc vyhovovalo, že mě nikdo nesleduje, neposlouchá.
Štáb za zády a plno lidí okolo by mi tedy dost vadilo.
Docela ty holky obdivuju, že do toho šly a my tak máme možnost to teď tady komentovat a možná si z toho vzít i ponaučení.

chris_n
23. zář 2015

@bonulinka ja teda vůbec netuším, kdy branka zanikala 😀

loafeer
23. zář 2015

@chris_n ale víš, ve chvíli, kdy jsi začla tlačit:D

elu
23. zář 2015

@slunickova123 no trochu me mrzi, ze jsem tu kačenku kritizovala 🙂..byla z toho dost smutna, že reakce na ni jsou vesměs negativní

dokument
23. zář 2015

Kdo jste dnes videli Sama doma? Ja to nestihla, co tam rikala ta Katerina? To by me docela zajimalo. Zrovna odpovidala na otazku, jak se jeji predstavy rozchazely s realitou a musela jsem odejit, v archivu, nevim proc, maji jen polovinu poradu.

Strana