Dávají se pleny jako dárek?

jana1719
4. bře 2024

Ahoj holky, jezdí za náma na návštěvu rodina a kamarádi, vždy přinesou i nějaký dárek od cesty (někdy pro mimčo, někdy pro nás), ale je to taková ptákovina, že si říkám, že kdyby mi za to přinesli i malé balení plen, ulevilo by mi to mnohem víc. Říkáte si takhle třeba někomu, co chcete, nebo je to trapný a měla bych být ráda za cokoliv. Říkám si, že alespoň u dědy s babičkou, když za náma jedou, bych to mohla zkusit...vypadá to, že nám chtějí nákupem trochu pomoct, ale ve finále jsou prostě věci pro nás k ničemu. Nevím, nechci být zase nevděčná...

veru181
4. bře 2024

Mě se babičky samy ptaly, jestli můžou přivézt plenky 🙂. Asi záleží na vašich vztazích, pokud to jen trochu jde, slušně bych to navrhla.

hojda
4. bře 2024

plenkový dort se dával🙂

erchia
4. bře 2024

Ahoj, záleží samozřejmě na vašich vztazích, nicméně se švagrovou v tomhle teď jedeme, mají o pár měsíců mladší dítko, tak není problém si třeba i k narozkám dát poukázku třeba do drogerie.
A to jsem nikdy nebyla fanda poukázek, ale u tohodle je fajn, že si za to můžeš koupit potřeby pro dítě, co se hodí, tím ušetříš a to je taky prostě fajn dárek 🙂

A pokud by člověk, ať už obdarovaný, či dárce, chtěl mít lepší pocit, že si jako něco koupíš pro sebe, tak furt z té poukázky můžeš něco i pro sebe. Nicméně, jsem opravdu ve fázi, kdy pro mě největší dárek je, že koupím dítěti plenky a spol. ;)
A pokud ne poukázku, tak se zkusit domluvit, že díky za to, co vozí, ale že jim nemusí být blbý přivést třeba plenky, kapesníčky, perlany... prostě cokoli, co dítko používá.

Jo a krom té poukázky jsme právě nedávno k svátku kupovali i právě konkrétní ubrousky a tak.
Ale to už je o tom, že víme, jaké používají.

A naši takhle přivezou plenky, vody, ovšem to se domlouváme předem a je to i o tom, že nemáme auto, nicméně potěší to 🙂

cherryadomca
4. bře 2024

@jana1719 záleží na vztazích co mezi sebou máte. Já byla nadšená když jsem dostávala po porodu pleny. Pokud by se mě zeptali řekla bych jim nejlepší jsou pleny.

pilzzee
4. bře 2024

@jana1719 Jo, plinky jsou nejlepsi! Jen teda at davaj pro jistotu o velikost vetsi, hlavne v tech prvnich mesicich to rychle vyskoci z 1 na 3.

tridvajedna
4. bře 2024

Já jako bezdětná jsem kamarádkám s miminkem plenky nosila. Ale teď už bych to nedělala, pokud bych nevěděla, jaká značka a typ plenek děťátku a mamince sedí. To stejné kosmetika. A osobně bych plenky ani neuvítala, od malička dávám látkové a místo vlhčených ubrousků pratelný perlan navlhčený vodou s kapkou olejíčku. Potěšilo by mě ovoce, čokoláda, upečený koláč apod. Pro miminko třeba oblečení z merina nebo Outlastu.

lennus
5. bře 2024

@hojda Znám to z USA v rámci Baby shower 😁

ivkasolavova
5. bře 2024

Já nejsem ten typ co by to řekla sama od sebe .Když see zeptají tak jo ale jinak bych byla ráda za cokoliv 🙂

gruyerre
5. bře 2024

@jana1719 já jsem vždycky chtěla pro děti k narozkám a svátkům, dokud z toho neměly rozum, plenky a příkrmy. Pokud se teda někdo ptal, co má koupit.

michaela666
5. bře 2024

Většinou se mě rodina ptala co můžou přivést miminku, protože všichni zažili - oblečení se nestihne unosit, kosmetika není vhodná, dudlíky dítě ani nechtělo a hraček byla hromada. Na začátku vozili plenky, později třeba oblíbenou kapsičku nebo křupky.

krisstina93
5. bře 2024

Já dávala pleny segre jako dort k narození mimca, ona mi taky přinesla balík do porodnice, pak dostávám třeba od tchyně nebo mamky, kdy mají děti třeba svátek, ale jen tak na návštěvu nám teda nikdo pleny nenosí a bylo by mi trapne si o ne říkat :D

zekrt
5. bře 2024

Záleží jaké máte vztahy. Mně i přes upozornění, že používáme látkové, nosili někteří z rodiny jednorázové, prodala jsem je obratem na bazaru. 🤷🏼‍♀️ To samé s nevhodným oblečením.

izz76
5. bře 2024

@jana1719 Pokud by se mě neptali,tak bych sama od sebe nahlásila co chci přinést, to mi přijde neslušné. Neumim si představit,ze návštěvě řeknu například, místo té kytky priste raději přivezete flašku atd.

linusha
5. bře 2024

Naši když přijdou na návštěvu tak furt něco nosí (jsou poprvé prarodiči) většinou je to co se mámě líbí - oblečky, hračka. Já jim říkám ať nic nekupují. Otec nám dal předplacenou kartu do lékárny. Pak při návštěvě jsme dostali od některých příbuzných látkové ctvercovky, oblečky, muchlacky, kostku a chrastítko, dudlík a láhev. Ostatní zatím na návštěvě nebyli, ale neočekávám že by něco ani dovezli (myšleno druzí prarodiče). Ale abych jim řekla ať donesou to či ono, to by mě hanba fackovala.

hanka_12345
5. bře 2024

me prijdou i ty oblecky k nicemu, clovek toho ma nakoupenyho a ve finale to co mu dali, daji decku 2x. Me jedna navsteva donesla plinky, druha neco pro me ve smyslu kojiciho caje a naky tycinky a dalsi asi 2-3 navstevy prave ty oblecky nebo takovy ty boticky co se davaj na foceni vetsinou-proste na prd.. Pliny sou v poho a nebo ta karticka do lekarny je taky fajn ale asi bych nikomu nic nerikala pokud by se nekdo nezeptal vylozene co ma koupit

kubesovaadelka
5. bře 2024

@jana1719 záleží na poměrech, z přítelovy strany neříkám, buď malé něco dají nebo ne,l a z mojí strany se babička vždy ptá co koupit, takže té vždycky řeknu jestliže pepca třeba pyžamo, vlhčené ubrousky nebo pliny když uvidí v akci. Také chtějí pomoci ale zrovna babičku v důchodu nechci sedřít z kůže

zekrt
5. bře 2024

Mě na tom vždycky štvalo, že někdo vyhodil peníze z okna za blbost, když za ty stejný peníze mohl koupit něco smysluplného. Typicky oblečení, kdyby zavolali a zeptali se na velikost rovnou, tak by jim snad pusa neupadla, než když donesou něco co nesedne. K čemu to pak je.

prejeta_zaba
5. bře 2024

Mě přijde, že kdo chce, se nad tím umí zamyslet nebo se i zeptá a kdo ne, i kdybys třikrát řekla, stejně doveze ptákovinu. 🤷‍♀️

jana1719
autor
6. bře 2024

Holky, díky moc za rady!!! No zkusím nějak naznačit. Asi jsem přecitlivělá a prostě se bojím si říct...

A nemáte i typ, kde. na levný plíny? Je to teda ranec do rozpočtu, zatím kojím, tak je to největší položka a jen koukam, jak se to sype...asi proto to i tolik řeším...zase nechci malou šidit, tak jsme na Pamperskách, nebo ji nechávat v počůranym...ale dělám si z toho drama asi sama 😒

michaela666
6. bře 2024

@jana1719 Mě třeba klasické Pampersky přišli za ty peníze dost naprd ( zato jejich Pants jsou skvělé). Nejraději jsme měla pleny Babylove z DM nebo Lupilu z Lidlu, poměr cena/výkon za mě top.

martinka0209
6. bře 2024

My třeba řekli u prvních Vánoc u dcery,ať jí dají plenky nebo vlhčené ubrousky

zekrt
6. bře 2024

Mně pampers přišly uplně nejhorší, páchly mi už nepoužité něčím chemickým. Pokud jsem dávala jednorázové, tak dm nebo tesco. Na látkových bys ušetřila. Nemohla jsem si je vynachválit.

maxulekapcule
6. bře 2024

Za mě by plenky byly nejlepší, ovšem když se mě někdo ptal, co chci pro miminka z přítelovi strany, a řekla jsem plenky, tak to si prý mám koupit sama. Tak jsem vždycky dostala něco, co jsem nevyužila a hned poslala dál 🙈 prostě zbytečně peníze pryč

evelin1251
6. bře 2024

@jana1719 Pokud prarodiče pravidelně nosí nějaký kraviny, rozhodně bych je poprosila o plenky, nevidím na tom nic špatnýho. Nechceš malou šidit a proto kupuješ drahý plenky, vždyť je to blbost...😅 Mě přijdou všechny plenky skoro stejný. Já si zvykla kupovat plenky z Alberta, je na nich nakreslený lev, ty mi přijdou fajn, jsou levný a pěkně sajou, nejsou umělý, jen teda nemaji tu gumičku vzadu, nikdy se mi ale nestalo, že by protekly. Ale je jasný, že kazdýmu vyhovuje něco jiného.

badyr
6. bře 2024

@jana1719 od našich jsme dostali plenkový dort, ale mamka se ptala na značku plen. Pokud někdo donesl plíny a nebyly to ty, které jsme používali, tak mi to přišlo líto. Ne každému dítku vše sedne. A konkrétně u dcery jsme s jinou značkou měli problémy. Takže já se buď zeptám a nebo řeším poukázkou třeba do dm, kde si snad každý vybere, co uzná za vhodné.

prejeta_zaba
6. bře 2024

@jana1719 nejlepší jsou DM a nebo jestli máte blízko Polsko, tak jejich Dada. Úvaha, ze bys měla malou šidit méně značkovýma plenkama je fakt mimo. 😀Jinak teda mimino nic nestojí, ty výdaje budou lítat teprve časem.

vopice1
6. bře 2024

Ségra mě k narozením dvojčat dala mega krabici z dmka plnou plínek, vlhčáků, přebalovací podložky nějaký. Rodině bych úplně a klidem řekla, že plínky se budou hodit nejvíc. Já zas ségře dala dárkovou kartu do dmka v hodnotě 1000,- a k tomu 2 balení UM.

reparador
6. bře 2024

Ja ted jela na nakup do Dm a mamka mi dal peníze, at malé vemu plenky, ze je bude mit k Velikonocum, to samé udelala na Mikuláše a tak, vi ze jede Dm pleny a bud mi dá peníze, at je koupím, nebo koupi ona… at ma i malá neco a není to blbist, když starší dostanou sladkosti a ovoce… jsem za to koc rada

elesse
6. bře 2024

My jsme drobnosti jen tak zakazali, neni to v byte kam davat. Ale treba k svatku od babicek deti drobnost a balik plen dostavali a bylo to super

martulka88
6. bře 2024

@jana1719 S manželem jsme najeli na systém, že si říkáme. Tchánovcům jsem řekla, že ať přivezou plenky co používáme nebo zdravou dobrotu pro syna. Moje mamka to dělala vždy automaticky - dobrota, drobnost, oblečení, plenky. Kolikrát se zeptala a nebo sama něco koupila. Jinak ač jsme tchánovcům řekli co přesně kupovat, tak si to dělají občas po svém - ke 2 letům synovi koupili sladkost ve formě kinder čokolády. No, nebyla jsem z toho nadšená a ani manžel. Né, že bychom už malému vyjímečně něco nedali, ale to koupíme sami. A jelikož jednou viděli, že malý něco dostal - už ani nevím, co to bylo - možná brumík nebo buchtu, tak tchýně mu hned koupila plněnou tyčinku čokoládou. Mám cukrovku a s cukrem u syna jedem fakt omezeně, ale tchýně si to přebrala po svém 🙄 Nechci být nevděčná, ale oni vidí o 2 měsíce starší holčičku u jejich sousedů a porovnávají - že jsme syna nedali v půl roce sedět, sladkosti, apod... Je to naše duhové dítě a je to naše volba, jak jedem výchovu. Proto i dárky sepisujeme, co by mohl dostat - nejednou se stalo, že dostal nevhodnou věc.