Délka rodičovské dovolené

veronika8808
15. črc 2019

Ahoj holky.Jdu si pro radu a vaše zkušenosti 🙂
V listopadu se nám narodí miminko a já už pomalu přemýšlím na jak dlouho si nastavím rodicak.
Chtěla bych na tři roky ale mám obavy,že jelikož bude listopadový, tak mi ho asi ve třech letech do školky nevezmou.
Jak jste na tom byli s dětmi narozenymi listopad/prosinec?Byl se školkou problém?

jaja01k
15. črc 2019

@veronika8808 Těžko říct, jak kde. U nás se třeba bez problémů dostanou děti, kterým jsou 3 roky do konce roku, často i mladší. Zkus si zjistit, jaká je situace přímo u vás. Ale za tři roky to taky může být jinak. Rodičovský příspěvek až takový problém není, ten si pak případně můžeš zkrátit nebo prodloužit podle situace. Ale rodičovská dovolená je nejdéle do 3 let věku dítěte.

lachtanice86
15. črc 2019

@veronika8808 mám mimčo v listopadu a mám na 3roky. Uvidíme jak to bude.

klllarinka01
15. črc 2019

@veronika8808 co vim od kamaradky ucitelky ze skolky tak by to problem byt nemel. Nebo to muzes udelat tak, ze pujdes na zapis a das ho az od listopadu ve trech letech. Skolku budes platit bez stravneho za zari, rijen a v listopadu normalne nastoupi jako triletak. Problemy by s tim byt nemely. Ale.zalezi, kde bydlis, kolik je tam skolek a deti. Kazdopadne dat vic prihlasek na skolky a urcite to klapne 😉

j.a.n.i
15. črc 2019

@veronika8808 Je úplně jedno, jak si nastavíš rodičák, protože rodičovská dovolená je maximálně do 3 let věku, pokud bys chtěla zůstat doma déle, tak se musíš domluvit se zaměstnavatelem, jestli ti on dá neplacené volno.

ninive211
15. črc 2019

Záleží fakt na tom, kde bydlíte, u nás v rámci čtvrti se do jedné školky nedostali ani všichni triletaci (3 roky do zač. šk.roku)a muselo se losovat, v naší školce chodí s dcerou do třídy 3 holčičky, které jsou září až prosinec narozené (tj. neměly ještě 3,když šly do školky), jedná teda přijala až dodatečně pár dní před začátkem na uvolněné místo. Jinak v práci je to tak, jak píše j.a.n.i. Zaměstnavatel je povinen držet místo jen 3 roky, pak už nemusí. Pokud ti jde o peníze(RP), dala bych si to zatím na 3 roky a prodloužit si to můžeš vždycky.

larascont
15. črc 2019
Uživatel larascont je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od larascont.

@veronika8808 záleží školka od školky někde vezmou dříve pokud dítě umí co má někde prostě před navršením nevezmou :( ale jinak rodičák si můžeš kdykoliv prodloužit nebo zkrátit

malenka3
15. črc 2019

To si zjisti u vás, jak to ve vašich školkách bývá. U nás v Praze tam, kde bydlíme, je to bez šance. Čekám listopadový též a vím, že ho vezmou do školky bohužel až skoro ve čtyřech letech, ve třech nemá šanci projít zápisem.

mikiva
15. črc 2019

V Praze bez sance. Mam prosincoveho syna a co vim, tak se do skolky nedostaly ani rijnovy deti. Takze jedine zkusit soukromy zarizeni nebo jeste rok doma - v praci pozadat o neplaceny volno.

montelvina
22. črc 2019

@veronika8808 syn je v lednu takže na září byl ještě maličký a je jasný že nám ho nevzaly .Sehnaly jsme školku zcela náhodně a někdo vypadl takže dojiždime a šel na zvykani (navyšovala se délka hodin každy den ) v necelých třech letech v prosinci .kdyby bývala nepotratila do žádné školky by nešel .Syn je na svůj věk drobný čili myslím i zdravotně nevyzraly takže hodně často nemocný ale fakt masakr do dob školky byl nemocny minimálně ale je pravda ze byl málo v kolektivu .Ono to těžko posoudis někdy nejsou děti zralé ani psychicky .Tet mely rodicak navýšit takže pokud mohu radit dat podle financí na co nejdéle