Diskuse o kauze Kuchařová a Brzobohatý. Na čí jste straně?
Holky! Omlouvam se za anonym, ale nechci, abyste vedely, ze jsem takova drbna 🙏🏻😅
Asi jste si vsimly kauzy kolem zverejneni te cirkevni zaloby. Ja chci vykricet svuj nazor!! Vsichni desne podporujou Ondreje a hejtujou Tanu, jaka je to svine, ze to zverejnila. Ale ja jsem presvedcena, ze to opravdu nezverejnila. To by musela byt vysinuty magor (a ja verim, ze neni, magora poznam). PROC by to proboha delala? Podle me to musela udelat naka kamoska, nebo blizky tech pravniku, ktery zneuzil situaci a prodal to Blesku.
Vubec nehodnotim, co mezi nima bylo a nebylo. Urcite to neni jednoduche a Tani se vlastne ani nedivim, kdyz v 35, kdy cekate, ze uz konecne zalozite s manzelem tu vytouzenou rodinu, tak najednou konec! To je strasna zrada v tomhle veku… a ja bych to asi taky nesla tezce…
Nicmene, ted mi prijde strasne ale opravdu strasne nespravedlive, ze se ji upalujou jako carodejnici, pritom ona sama za to zverejneni treba fakt nemuze…
A co vy? Jste tabor Tana nebo Ondrej? 😃
@lentilkah anulace je dost specifická a neni úplně asi moc pochopitelna pro lidi kteří to nemusí řešit ( bez urážky). Ja nejsem ani pro T ani pro O, presne - nemusím je ani jednoho. Ale co mi fakt hlava nebere je, jak se to mohlo dostat ven. A už vůbec ne dp bulváru. Tohle prostě ma zůstat v naprostym soukromy, právě proto, ze se tyhle anulace tykaji takovyhohle soukromí. Zajímalo by me spíš, kdo je ta krysa co to pustila.
@lentilkah twe - to je trochu na dlouhy vypraveni. Ale zasadni je - pere se intimni pradlo, ale to ma zustat mezi tema dvema (ktery o tom stejne vi) a par osobama cirkevniho soudu. Je to prisne duverny. A pere se intimni pradlo, protoze pro katolika je svatostnej snatek je nerozlucitelnej takze ukazujes ze nikdy nenastal (vada souhlasu - nechtel mit deti, nemohl ale zatajil to... atd). Ale to je fakt na jinou debatu. Dlouhou. A ne tady. ;) anulace jako takova ale neni ten problem (to resi hodne lidi, je to mezi nima, at si delaji co chteji v souladu se svoji virou nebo cimkoliv). Ten problem je, ze to nekdo vynesl.
@odula poškodilo by ji to, kdyby se prokázalo, že to pustila ona...
@ai30 jak psala @suzanna123 - poskodilo by ji to, kdyby se prokazalo, ze to vypustila ona. Sorry ze jsem to nenapsala jasne. jsou to duverny dokumenty, a ja si fakt myslim, ze je to proti predpisum. Koneckoncu to psala i v tom prohlaseni. A uplne mi nesedi, ze by to treba vypustila (nebo nekdo z jejiho okoli) a spolihala se na to, ze na to nikdo neprijde. To je prilis velkej risk. A pokud to vypustil nekdo z jejiho okoli bez toho, aby to ona vedela, tak je to nebetycnej kreten.
@odula No jo, ale o to prave jde. Ona v tom prohlaseni pise, ze by byla blbost to vypustit, protoze by ji to poskodilo. Ono by ji to ale poskodilo opravdu jen v pripade, ze by bylo u too soudu prokazane, ze to vypustila primo ona. Takze ji to vypusteni realne neposkodi vubec, protoze to nikdo nedokaze...
@lentilkah Manželství je pro katolíky svátostné (mega důležité), před Bohem nerozlučitelné, není to cár papíru, proto se dělá zneplatnění manželství, které může být ze závažných důvodů.
To, že by se církev měla trochu zpružnit v otázce rozvodů, je věc druhá. Lidé mají své slabosti a i když každý vstupujeme do vztahu s nej úmyslem, tak to občas nevyjde, nač toho člověka dál trestat...
@lentilkah Ono by se stejně nějaké špinavé prádlo u nich na veřejnosti pralo. Dej tam logo katolické církve a hned máš větší kauzu.
Já do toho článku v Blesku nevěděla, že Brzobohatý dělá drag queen.
@levandule_k No a nemuze byt v tomhle zakopanej pes? Jinak budou k manzelstvi pristupovat dva oddani katolici a jinak katolik, ktery se jim stal mozna az na popud sveho protejsku v dobe zamilovanosti.
Protoze u nej mi neprijde, ze by na tom anulovani tak nutne trval. Proste se rozvedl jako uz predtim a jedeme dal.
@levandule_k a já to zase beru, že to berou vážněji - v podstatě mě i ta možnost církevního rozvodu překvapuje, protože jsem měla za to, že na svatbu v kostele máš šanci jednou a pak šlus. Ale co mi přijde postavené na hlavu je, když pak někdo za účelem rozvodu vytáhne, co se mu zrovna hodí - věděl, nevěděl, pravda nebo lež všechno jedno, hlavně ať mi to odklepnou. To mi pak fakt přijde, že to celé postrádá smysl...
@lentilkah Nevím, jestli dobře chápu tvoji otázku. Manželství se může stejně tak podělat jak u katolíků, tak u nevěřících. Když je někdo katolík a chodí do kostela, tak to neznamená záruku charakteru, že je morálně na výši oproti nevěřícím, jiným věřícím lidem.
Pokud se rozvedou dva hluboce věřící katolíci, projdou církevním rozvodem tj. zneplatněním sňatku, tak bych spíš tipla, že si budou muset svůj rozchod víc zpracovat v sobě, aby to nebrali jako selhání, necítili vinu za to, že to neklaplo, protože tady pořád někdo operuje s tím, jak je manželství svátostné a nedotknutelné a rozvod blbý, i když projdeš církevním rozvodem, se z toho vyzpovídáš a je ti odpuštěno, tak já tam pořád tu pachuť selhání cítím. (Ale zase je to moje domněnka, ta pachuť po rozvodu bude i nekatolíků, protože ten člověk je probírán, hele dívej, oni se rozvedli, měli tyhle a tyhle problémy, on byl takový, ona taková.)
Věřit v Boha, chodit do kostela, znamená pouze zvolit si způsob svého duchovního rozvoje, nic víc, nic míň, ne stupeň vyspělosti.
Spíš si myslím, že věřící člověk se bude déle odhodlávat k rozchodu, protože tam bude větší společenský tlak a něj, aby zůstal v manželství, protože manželství je svátostné a to je podle mě strašné zůstávat v nefunkčním manželství, kde doslova hniješ za živa. Ale nemám statistiky, kolik se rozvádí praktikujících katolíků, lidí, co věří v něco, nebo ateistů a kolik lidí z těchto skupin zůstává v nefunkčním vztahu.
@suzanna123 Viz. předchozí příspěvek, katolíci jsou stejní lidé jako nevěřící, mají své silné a slabé stránky, nejsou to žádní duchovní Supermani, co zvládají problémy se ctí. Ublížené ego se chová stejně jako u katolíka či nevěřícího, pěkně ti dá zabrat a dokáže tě dohnat k nepěkným slovům nebo činům.
Ten rozvod (zneplatnění) je umožněn proto, že i katolíci mají vztahové problémy a ne vždy jim manželství vyjde.
Novomanželům je v rámci katolického obřadu požehnáno, takže to má i duchovní rozměr, ale já vnitřně nesouhlasím s tezí, že to berou vážněji. Každý kdo jde do manželství s tím jde přece, že doufám, že jeho sňatek bude na věky a on/ona ten prvá/ý. Jen ten rozvod mají komplikovanější, pokud chtějí dál chodit ke svátostem. Když je někdo ateista, tak přece neznamená, že svůj vztah bere na lehkou váhu.
@odula a co měl dělat? Věděl moc dobře, že se ho Tatana snaží poškodit už min. 1,5 roku. Buď se mohl obhájit v Blesku nebo by s hrůzou usínal kazdy den, kdy to teda někde vypluje a co konkretne. Ať už anonymnim profilem na soc. síti, či jinak. Z Blesku mu volali, že to maji a jestli se k tomu chce vyjádřit. Nevíme pozadí, třeba by to nepustili, kdyby na tom trval.. ale takto získal náskok před veřejností.
@odula Tohle mi přijde taky divný, jak se to dostalo ven??? Beru to něco jako zpovědní tajemství z pohledu církve. Táně by toto v tom, že chce dosáhnout anulaci rozhodně nepomohlo. Ondřej možná zpanikařil, když ho s tím konfrontovali a napráskal se vlastně sám....... Plno lidí té anulaci asi vůbec nerozumí. Jinak nejsem asi ani na jedné straně.
Chci vykricet svůj názor a píšeš anonymně ? Ses drbna a pokrytec .
@sinicka ja nevim, to se mi nezda. Kdyby jim rekl jasne, ze si to nepreje venku, a stejne by se to dostalo, tak ma na blesk paku. "s hruzou usinal" - jasne, protoze kdyz jim dovolis ty informace vypustit, tak jsou najednou uplne jiny. Myslim, ze by mu z toho bylo asi stejne jako je mu ted. Nevim proste, zda se mi to cely strasne divny. Tot vse. A jako @hojda - nejsem ani na jedny strane, vlastne jsem se zapojila do diskuse hlavne kvuli tomu, ze mi - jako katolikovi - prijde skandalni spis ten fakt, ze se to vubec ven dostalo. tomu by bylo pekny prijit na kloub. Jestli se Tatiana msti, jestli Ondra ma rad analni sex kdyz je zrovna prevlecenej za zenu, jestli ho vzrusuje parovani ponozek nebo santa claus je mi uplne uprimne strasne jedno. Vlastne jsem necetla ani jeden clanek o obsahu ty zaloby.

@orchidis ps - moh by mít milenku, pac svatej není určitě ;)