icon

Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?

2. bře 2021

Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.

Strana
z8
krtcice
3. bře 2021

@ai30 to je samozřejmě pravda, nicméně ta náhoda nám nesedí. Ona měla dobrej kořínek... Rodiče se oba dožili přes 100 let. Vždyť ona přežila v 87 letech zlomeninu krčku, na kterou většinou staří lidé bohužel zemřou. A nejen to, začala i chodit. Měla ohromnou vůli a chuť...

eviicka
3. bře 2021

@cherie24 nesla první vlna vakcín náhodou zdravotníkům?
Tímto se zakladatelce omlouvám, za příspěvek mimo téma, ale diskuze už je stejně mimo... ☹

ai30
3. bře 2021

@cherie24 Neni to divne, vzhledem k tomu jak silene byly u nas domovy duchodcu covidem zasazene.

zmrzlinka
3. bře 2021

Deti se s pár kamarádi scházejí...

hojda
3. bře 2021

@krtcice Proti její vůli? K očkování musíš mít souhlas dané osoby, nebo zákonného zástupce.

krtcice
3. bře 2021

@hojda hm, v takovém zařízení se tě holka neptají... Ona musela podepsat souhlas, nebo běž. A kam by šla, když svůj byt už prodala. A mýho dědy v domově důchodců se ani neptali, ani nic nepodepsal, přišli, píchli a čau.

hojda
3. bře 2021

@krtcice To je blbost, v jakém domově to bylo?

cherie24
3. bře 2021

@eviicka zdravotníci se sami do očkování vůbec nehrnou a očkují se teď převážně důchodci a lidi v dalších léčebných zařízeních. Já zprávy sleduju málo, protože to by mě z toho mrsklo z té negativní mediální masáže, ale zrovna tohle jsem tam postřehla.

hojda
3. bře 2021

@cherie24 ak v úterý potvrdil šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, v závěru roku bylo v Česku okolo devíti tisíc nakažených zdravotníků. „Nyní je to celorepublikově 2700. Klesá podíl nemocných zejména v akutní lůžkové péči, kde došlo k největšímu objemu proočkování. Tam se pohybujeme okolo sedmdesáti procent,“ upřesnil.

hojda
3. bře 2021

@cherie24 70% zdravotníků v lůžkové péči už je proočkováno, zdravotníci byli v první vlně, pak senioři 80+, učitelé, senioři 70+

penny87
3. bře 2021

V lidech by mela zustat tolerance a pokora, svoboda nazoru..
Zakladatelko, loni jsme poctive zustavali doma a nakupy si nechavali vozit. Na podzim uz jsem chodila do prace, malej do skolky, jinak doma. Ted ja vetsinou home office, skolka zavrena, ale s detma ven chodime. Jsme mala vesnice, vsichni maj zustavat v obci, tak my bychom stejne potrebovali rozpis, abychom se nepotkavali 🙈 a abych syna tahla na druhou stranu od ostatnich, to mi svedomi nedovoli. Nema skolku, nema kontakt s ostatnimi cleny rodiny, nemuzeme to a to, tak kdyz si na cerstvym vzduchu pohraje s kamarady, to mu fakt odbirat nebudu.

drep
4. bře 2021

@cherie24 a to, že se zdravotnící nechtějí očkovat máš, předpokládám z věrohodného zdroje typu moje sousedka má sestřenici a má kamarádku zdravotní sestru na kožním v náchodě a sice nikdy neviděla pacienta s covidem, ale očkovat se nenechá🤷‍♀️🙈takže jsem lékařka z největšího aro v čr (co se týče lůzkového fondu) a jsme naočkováni prakticky všichni, v čele s profesorem a docentem, primářem, šéfama jednotlivých sekcí, vrchní sestrou, staničníma a námi, obyčejným plebsem. Názor “já se očkovat nenechám, počkám si, co to udělá s ostatníma” je taková typická moderní snaha se tvářit, že jsem úžasná osobnost (a ne blbá ofce) a jen tím zakrývat, že jsem sebestředný sobec. Pracuju deset let. Zažila jsem nějaký hromadka (včetně jednoho z asi pěti největších u nás), byl to problém na pár hodin. Zažila jsem několik chřipkových epidemií. Když byly na resu dva lidi v pronačce, tak jsem si říkala, že to bude služba děsběs. Teď jsem překládala na res 25 chlapce, kterého jsem pro covid zaintubovala a na břiše jich bylo 6, dva na ecmo, věkově třicátníci až sedmdesátníci. Jasný sociální hodpitalizace🤷‍♀️🙈😂 Taky matky pláčou, že nemůžou na hřiště. Taky mě to mrzí, ale není to můj největší problém. Můj hlavní Problém je, že mám atestaci z intenzivky a 0.2. Úvazku, už někdy od října jsem byla povolaná zpět (slušnou prosbou, že jsme v hajzlu a že potřebujeme každou ruku). V lednu jsem měla 190h, teď to bude podobné. Takže vytáhněte hlavu ze zadnice a rozhlédněte se okolo, kvůli hloupým sobcům jsem měla za pět měsíců 4 volné víkendy, pomalu si nepamatuju, jak vypadá můj manžel (a další dítě teď asi není na pořadu dne, protože k tomu je potřeba sex, že?) a běžně trávím dny s hyperaktivním batoletem po 24 hodinách bdění. Jo, fakt jste děsný chudinky🤷‍♀️🙈

alubif
4. bře 2021

@drep s tou paní nemá cenu diskutovat, měla jsem rozepsané něco podobného ve smyslu jedna paní ji to někde napovídala, argumenty nula, ale ona je přece ta frajerka co si ponese následky. V hodině poslední ale bude prosit všechny svatý a doktory o záchranu. Dál než za kafe na dětském hřišti nevidí.... 🤢 Očkovaný zdravotníkům zdar👍. (Pro cherie , taky jsem očkovaný zdravotnik😉 spolu s veškerým personálem našeho odd. a většinou našeho špitálu 😉 ) .

klea81
4. bře 2021

@drep a proč nedáš výpověď, když tě tvoje práce tak sere?

patypresdevaty
4. bře 2021

@klea81 to myslís vážně tenhle komentář?

krtcice
4. bře 2021

@hojda blbost to není. Jestli chceš, dám ti info do IP. Veřejně ne, promiň.

krtcice
4. bře 2021

@drep ale očkování je stále DOBROVOLNÉ. Jestli se očkovat nechám nebo ne, je moje věc. A je mi u zádele jestli budu pro ostatní ovce nebo sobec. Prostě je to mé rozhodnutí a tečka. A jinak souhlas s @klea81

cherie24
4. bře 2021

@drep to, že jsou na tom i mladí hodně zle vím. Měli jsme taky v okolí, ale to očkování je prostě každého věc. Viděla jsem u 2 kamarádek hodně škaredé reakce i na povinné očkování u dětí, kdy si jejich děti ponesou zdravotní komplikace celý život a ne zrovna malé. Děti úplně jiné než před tím. Tím neříkám, že jsem proti očkování, ale prostě každé tělo jiná reakce a nikdo to předem neodhadne. To samé platí samozřejmě i o průběhu covidu. Takže ano, můžete si myslet, že jsem sobec , protože zatímco vy děláte záslužnou práci, tak já si válím šunky doma a sobecky odmítám očkování. Ale řekla bych, že tady odsuzujete celkem přirozenou věc. Každý dá přednost hlavně svému zdraví a svým dětem. A to jsem zrovna takový blbec, který by se pro ostatní rozdala a studovala jsem VŠ s tím, že moje poslání je zachraňovat planetu. Je to buď a nebo. Buď risknu průběh covidu nebo následky očkování a to že se někdo rozhodne jinak je důvod k tomu, aby byl odsouzen jako sobec, který je zodpovědný za vaši pracovní vytíženost a vrah, co je zodpovědný za ty všechny lidi v nemocnicích?

krtcice
4. bře 2021

@cherie24 my, co se očkovat nedáme, jsme naopak zodpovědní, jelikož svoji vakícnu přenecháme někomu, kdo o ni má větší zájem a potřebuje ji více než my 😇

merope
4. bře 2021

@zuzineckah Bohužel se žádného zdravotníka, který odmítl očkování, zeptat nemůžu, neznám. Znám jenom ty, co se jim nezdají vakcíny Pfizeru a preferují AstraZenecu. Kdo nemá protilátky, ten vůbec ani nepochybuje, že by chtěl vakcínu.

@drep Popravdě trošku nechápu zdravotníky ochotné makat až tak šíleně, jak popisuješ a vůbec se nedivím všem těm sestrám, co okamžitě hrábly po OČR a dávají si teď 3 týdny "dovolené". Batole ti vyroste jen jednou a ocenění nedostaneš od nikoho...

@krtcice Přesně, díky všem, co se očkovat nechtějí nechat - jen byste nemuseli pak ještě agresivně napadat ostatní a nadávat svým rodičům a prarodičům za to, že se nechali naočkovat. V jedné diskuzi jsem potkala, že chtěli nechat babi prohlásit za nesvéprávnou za to, že se nechala naočkovat...

kami1984
4. bře 2021

Rozhodně se stýkají, venku tady se sousedy, dneska u nás spala synova spolužačka. Oddělit je od vrstevníků, tak už nevím, jak by vypadali. Už tak jim je smutno.

zuzineckah
4. bře 2021

@drep nebudu komentovat to další, ale jako promiň, jako sobec se necítím, protože nemám zájem o očkování. Nepřeháněj to. A to, že vy jste se nechali očkovat celé oddělení je v pořádku. Je to vaše volba, ne povinnost, tak nám nech tu naši. Já mám v rodině tři lékaře, dva z nich očkování prozatím odmítli (z toho jedna pediatra), jedna lékařka se očkovat nechala. Dle jejich slov (takže ne žádné kecy z 15. ruky, v duchu "mého táty otce koně bratra syn" 🙄) s očkováním váhá hodně lékařů, včetně primáře kardiologie. Takže ne, všechen nemocniční personál opravdu z očkování není ve vytržení a nebije se o něj.

ilonne
4. bře 2021

@klea81 to jsi nemohla myslet vážně - s tou výpovědí...

autor
4. bře 2021

@drep sklanim se pred tebou az ke spickam. 🙏🏻🙏🏻😇😇

krtcice
4. bře 2021

@merope promiň, ale nepodsovej mi že někoho agresivně napadám. Kde, prosím tě? Moje babi se očkovat nechá zcela dobrovolně, protože chce, otec taky a nevymlouvám jim to, je mi úplně jedno jak to kdo má a nemá. A že je to každého svobodná volba, to respektuji. Takže nechápu co jsi mi psala. Pokud to někdo někde psal, tak nelze házet všechny neočko do jednoho pytle.

hojda
4. bře 2021

@krtcice Ok, pošli info do IP.

hojda
4. bře 2021

@klea81 Můj tip je, že z morálních důvodů, část populace tuhle život komplikující vlastnost má, bez ní se žije dost jednodušeji....

krtcice
4. bře 2021

@hojda Posláno 🙂

marcicek84
4. bře 2021

Ono je docela zajímavé, že při tom očkování nutí ti očkovaní ostatní, že se musejí očkovat všichni, že vůbec nerespektují právo volby, ale neočkovaní většinou říkají, je to každého věc, kdo chce, ať se očkovat nechá. Fakt nevím, o co vám očkovaným jde, měli jste možnost svobodné volby, rozhodli jste se, tak tu možnost svobodné volby nechejte druhým. To fakt není na diskuzi, proč se někdo nechce očkovat, i kdyby za tím bylo xy konspirací, tak je to každého věc. Navíc vakcína má mít studii dlouhodobé bezpečnosti až v roce 2023, do té doby se všichni budou očkovat na vlastní riziko, je s podivem, že se někdo diví, že toto někdo odmítne (já budu první v řadě). A bude to ještě větší sranda, až přijde Sputnik V, nebo Čínská vakcína od Sinopharmu, Zeman už zařizuje, oběma chybí schválení evropské lékové agentury. Sobec není ten, kdo odmítne vakcínu, sobec je, který ji někomu nutí, hlavně, když se ví, že těm, kterým to nedej bože nenávratně poškodí zdraví, tak na ty stát a všichni ti chytráci, kteří by očkovali všechno povinně, budou kašlat jak na placatý kámen, ve stylu není to můj problém, hlavně že můžu normálně žít a na takové očkovací oběti se budou pořádat sbírky. Začíná to silně připomínat solidaritu naruby.

cherie24
4. bře 2021

@merope já jsem se třeba ještě nesetkala s někým, kdo se nechce nechat naočkovat, aby útočil na ty kteří se naočkovat dali nebo to plánují. Aby je takhle zasypal nehezkými argumenty typu necháte se ovládat a jste hloupé ovce, můj názor je prostě lepší než ten váš a já velím neočkovat. Prostě každého věc 😌
@zuzineckah My co máme v rodině 2 lékaře, tak naočkování nejsou ani jeden a to ten co dělá obvodního není ani zastáncem toho, aby lidi pořád běhali na testy. Přijde mu to zbytečné. Prostě karanténa a při zhoršování stavu okamžitě volat. Ale to že tady každý zodpovědný občan při rýmě hned běží na testy, to on teda nepodporuje.

Strana
z8