icon

Evakuační zavazadlo při napětí s Ruskem: Jak se připravit?

1. bře 2022

Ahoj maminky, vzhledem k situaci s Ruskem mě zajímá, zda si chystáte evakuační zavazadlo pro sebe a děti a víte, kde je kryt? Nebo to neřešíte?
Děkuji 🕊️

Strana
z5
emillyhk
1. bře 2022

Nic nechystám, kde je nejbližší kryt netuším.

rnika
1. bře 2022

Ne

suzief
1. bře 2022

Ano

lady742
1. bře 2022

Nic nechystam,kryt tady nemáme 🤦,těch krytu je stejně tak málo a ve stavu které by nás moc neochránili

morwisek
1. bře 2022

Ne nechystám, u rodičů máme oblečení navíc ale to mám nachystané kdyby hořelo, či byla nějaká přírodní katastrofa.

klokanka31
1. bře 2022

Ne

irmamala
1. bře 2022

No, jedeme v sobotu na dovolenou, tak možná už ani nebudu vybalovat 😀

veroniqess
1. bře 2022

Ne

eeevee
1. bře 2022

Ano

missbufy
1. bře 2022

Ano, inspiroval me kolega, uz ma pripravene spacaky.

87pavlina
1. bře 2022

Ne, ale asi přestanu sledovat zprávy nebo půjdu balit co nejdřív.

glimmer
1. bře 2022

ne, ani nevím kde bych se u nás na vsi ukryla. U naší bytovky nemáme sklepy, a bydlíme v podkroví. Na štěstí u nás v okolí není nic moc strategického. Ale mám napsaný seznam věcí, co kdyby náhodou ...

mishka87
1. bře 2022

Nic nechystám. Vím sice kde je kryt, ale máme vlastní sklep i s ventilační šachtou. Navíc v okolí nic k bombardování není. Ale je pravda, že zprávy prakticky nesleduju a hlavně věřím NATO

te_reza
1. bře 2022

Ne

makovice88
1. bře 2022

Ne

veruuu_kubesovic
1. bře 2022

Ne, nevím, neřeším...

martiniquest
1. bře 2022

Ne

camelinka
1. bře 2022

Nechystam, az bude potreba evakuacni, tak ja budu balit uplne jiny😁

natysnovec
1. bře 2022

Ne e...

ferda90
1. bře 2022

Ahoj, tyjo, nad tím jsem ani nepřemýšlela. V baráku máme úkryt. Máme starý cihlový barák a dole ve sklepě velké máme asi bunkr? Jsou tak obrovské dveře, uvnitř ve sklepě velká nádrž na vodu, záchod a ještě něco. Byla jsme v tom sklepě jednou, jinak tam nechodím nemám důvod. Doufám, že nebude třeba nic balit a že všechno bude v pořádku, vůbec si nedokážu představit, že by se u nás něco mohlo dít.

darinka84
1. bře 2022

Někteří by měli hlavně vypnout telku a internet. 🤦‍♀️

iris92
1. bře 2022

Ano, i pro pripad ze bychom proste museli rychle odjet at aspon neco mame.

cloo
1. bře 2022

Kufr nemám sbalený. Přikoupila jsem si nějaké trvanlivé potraviny (ale proto, že standardně doma mám třeba jen 2 kg těstovin, 1 kg mouky, apod.). Poučila jsem se z covid šílenství, kdy se vše vykoupilo, a my si půl věcí nemohli pak uvařit :D Na kryt koukám z okna (bydlíme u velkého starého sídliště).

martiniquest
1. bře 2022

@darinka84 amen

lachtanice86
1. bře 2022

Nechystám ani zásoby si nedělám

krisstina93
1. bře 2022

Ne, kdyby k něčemu došlo, tak nějaký kryt je stejně k prdu. Zaprvé je jich málo a když už nějaký je, tak nefunkční a bez zásob a vybavení. Proti jaderné válce by nás stejně žádné kryty nezachránily.

felixfelicis
1. bře 2022

Nechystam, ale koupila jsem balik vod a nejake trvanlive kempovaci jidlo (ktere kdyztak snime pri tom kempovani 😀) a promyslela, co bych do toho zavazadla dala. Ukrajina, neUkrajina, jsou to informace, ktere se nekdy v zivote muzou hodit. Chovani v krizovych situacich se uci i ve skole a taky clovek predpoklada, ze to snad nikdy potrebovat nebude.

elesse
1. bře 2022

Nemám sbaleno, ale dneska jsem objednala aspoň balík vody a něco málo trvanlivého. Kdyžtak sníme jindy, nic speciálního jsem nebrala. Jestli bude problém, stejně musíme z Prahy pryč, tak ať nemusím řešit základ na cestu a poberu jen oblečení a zvířata

bbarshaa
1. bře 2022

🤦🏻‍♀️ nejhorší smrt je z vyděšení…
Jako není to sranda, moc lituju lidi, které to zasáhlo, posilame peníze na pomoc…
Ale většina lidi co sedí u zpráv má úplně zkreslené informace, proč ta válka začala a kdy opravdu začala. 🤷🏻‍♀️
Snaží se nás udržet ve stresu a jde jim to 👍🏻.

juliemichal
1. bře 2022

nic nebalím,kde je kryt netuším a když to přijde tak to přijde.a nikdo nic s tím neudělá.

Strana
z5