Hubnutí - jde do toho někdo se mnou?

zak1991
30. bře 2017

Všechny, kdo se dají do čtení, moc zdravím!

Možná si říkáte, že skupin a diskuzí o hubnutí, dietách a podobných věcech je tu dost, ale nenašla jsem žádnou, která by byla opravdu aktivní. Proto jsem založila diskuzi, když nás bude víc, můžeme si udělat třeba i skupinu. 🙂

A teď hlavní téma: HUBNUTÍ
Já sama jsem s nadváhou vlastně už vyrůstala. V posledních letech mě ale pohled na váhu děsí. Většinou jsou tam tři čísla. Před třemi let se mi povedlo shodit 20 Kg. Ale pak jsem se seznámila s manželem a konec. Váha začala stoupat, aby taky ne... Víkendy v posteli se seriály a spoustou sladkého. Oba milujeme čokoládu, není pro nás problém sníst velkou Milku ve dvou u televize. Po třech letech společného bydlení mám svá ztracená kila zpátky. S posilou asi pěti dalších! A tak jsem řekla DOST! Vypadám hrozně, musím se sebou začít něco dělat!

Hledám někoho, kdo je na tom třeba podobně. Někoho, kdo chce hubnoucího parťáka, se kterým si bude vyměňovat rady, trochu se i hecovat a někdy si i společně zanadávat, jak hrozně máme na něco chuť. 😉

Najde se tu někdo takový?

ladyhacek
30. bře 2017

tak já také sot uvažuji o hubnutí - na váhu jsnevlezla bojím se - ale snad jsem ještě pod hraní třímístného (daloko k němu ale nemám ☹. Po pordu mi šli kila doů já jedla a kila opravdu mizela - byla jsem fkat spokojená, ale jak jsem začlala brát anti a kojení se pomalu snižovalo tak se vše obrátilo a ztracená kila mám zpět možná i navrh ☹. Pro mě je ale fakt těžké jíst pravidělně a udržet se nejíst sladké.

martyina
30. bře 2017

byla jsem před dvěmi týdny na oslavě a když jsem viděla fotku zhrozila jsem se, zjistila jsem, že jsem dvakrát taková než bych měla být, fakt děsný pohled, jenže momentálně jsem ve 29 tt těhotenství... ale nyní mi byla zjištěna cukrovka, takže jsem dostala nařízenou dietu at chci nebo ne

xdrak102
30. bře 2017

@zak1991 ahoj, já už na tom makám za pomocí stobklubu (sebekoučink), nevím jestli ti to něco říká. Před třemi lety jsem tak zhubla 30 kg, bohužel změna práce, následně potrat a pak těhotenství mi 20 vrátily:-/ Teďka už jsem něco málo zhubla a do pomyslené tehdejší nejlepší váhy (62kg) mi chybí ještě 16,5. Do léta bych chtěla dát určitě 8 kg dolů, pak vím že už vypadám celkem slušně😉 Nešoupou se mi stehna - to nesnáším.
Já měla nadváhu od dětství a zkoušela nespočet diet a blbostí. Škoda, že mi nikdo neřekl, že je to celé fakt jen o tom si to spočítat, abys fakt věděla že máš příjem nižší než výdej. Takové to vylučování potravin funguje jen chvilku a pak se většinou zadrheš a stagnuješ, až tě to naštve a zase zhřešíš. No prostě mohla jsem si x let trápení odpustit. Jestli to chceš zkusit tak doporučuju, ale musíš se smířit s tím, že jídlo plánuješ dopředu a že ho vážíš, bez toho to opravdu nejde. Je to ale spolehlivé, moje kamarádky to taky vyzkoušely a zhubly.
Jinak cvičím Jillian Michaels (tzn. video v pohodlí domova), začínala jsem s Body Revolution, to se mi hodně líbí - je to program na 3 měsíce, ale vystačíš si i dýl. Obtížnost postupně stoupá a jedno video má cca půl hoďky, což se dá zvládat i s dítětem. Tenkrát po 4 měsících jsem šla zkusmo vyběhnout a zjistila, že najednou můžu běžet a nezastavit 45 minut! To jsem nikdy v životě nemohla. Prostě byla jsem fakt v kondici a štve mě, že jsem to klasicky nechala zajít tak daleko...můžu si za to sama no.
Hubnutí je dřina, ale stojí to za to trápení...

sutajla
30. bře 2017

Taky hubnu, bohužel jsem při kojení nabrala nějakých 15-17kg.
Kojím pořád a každé deko dolů je doslova vydřené. Začala jsem cvičit s Jilian, asi 5 měsíců, to jsem ze začátku zhubla hlavně objem, o velikost míň. A pak dva měsíce nic. Tak jsem začala na rotopedu (30km obden v tempu), zhubla jsem dvě kila po měsíci usilovné dřiny. Denně vyrážím s malou na kolo, je hezky. Od příštího týdne zase běhám. Je to šílená dřina a výsledek nic moc, už nevím, jak cvičit víc. Jídlo jsem taky omezila. Prostě jsem občas fakt zoufalá :-/

xdrak102
30. bře 2017

@sutajla Jestli můžu doporučit, tak si to zkuste spočítat, alespoň 3 dny zvážit a spočítat kolik opravdu jíte Kj, možná budete překvapená, protože člověk si fakt neuvědomuje, jak moc jsou některé i zdánlivě zdravé věci kalorické. Já třeba abych teď hubla (taky kojím) se musím držet na 7 800-8 000 Kj, jinak to dolů neleze. A musím to fakt hlídat, protože jsem schopná si ty výdaje za 2 dny u rodičů dožrat a pět dní snažení je fuč. Hrůza. Taky hodně záleží kolik máte kilo, platí čím víc vážíte, tím víc můžete jíst a stejně hubnete, protože máte vyšší bazální metabolismus. Jak jdou tudíž i v průběhu hubnutí kila dolů, tak musíte ubírat a ubírat. Proto se nevyplatí začít hned drsnou dietou o 5000 Kj, protože si pak tělo zvykne a už není kam ubrat a hubnutí se zastaví.
U mě to jde teď tak 0,5 kg týdně, víc se při kojení ani nedoporučuje.
Jinak Jill taky cvičím a mám jí moc ráda. Zkusila jsem asi už všechna videa😉

moncakharova
30. bře 2017

Já to řeknu jednoduše, nemám problém sníst sama velkou Milku 😀
Ale poslední měsíc jsem se sladkého ani nedotkla, piji čistou vodu, kávu a čaj nic jiného, jím 6 denně (kvalitní jídlo, sice trošku dražší, třeba tuňáky apod., ale kvalitní) do toho 15 minut denně HIIT trénink podle https://www.radcevyzivou.cz/cviceni-10-minut-hi... a za ten měsíc jsem v pase shodila 3 cm a na váze 5kg. Vím že nyní to už půjde pomaleji, ale když se člověk hlídá a dodrží co si na startu stanovil, tak to jde. A musím vám holky povědět, že aktuálně mám i více energie.

monulec
30. bře 2017

Přidávám se do skupiny. Tloustnout jsem žačala na střední, když jsem přestala mít pohyb) a drží mě to do teď. Před 3 roky jsem stresem ve vztahu shodila 17 kilo, teď je mám zpět + i něco navíc po porodu, už 5 měsíců kojím, když jím míň tak malému mléčko nestačí, takže mám strach nějak omezit jídlo. JOOOO mohla bych omezit sladké - dřív mi stačila tatranka za týden a od těhu - jedna za den, no a i něco víc.......děs.

Začala jsem cvičit Jilian Michaels, ale denně to nejde - buď není čas nebo energie. Podle kalhot nějaký ten cenťák asi zmizel, na kila nevim, nemám váhu.

Tak doufám že se tady budem nějak hecovat a podporovat holky 😉

kacenka_12
30. bře 2017

@zak1991 Ahojky. Je dobrý nápad, že jsi založila tuto diskusi, taky jsem hledala nějakou aktivní a bez výsledku.
Já to mám s váhou nahoru a dolů (+- 6kg). Trojčíslí naváze teda nemám, ale také nejsem se svou váhou spokojená. Měřím 163 cm a vážím cca 66 kg... řekla bych, že jsem taková akorát (mám docela silnější stehna a zadek). A jelikož plánuju otěhotnět, chtěla bych pár kg shodit, abych šla do těhotenství s pěknou postavičkou. Ale jsem hrozná... přes den se jakž takž držím, ale večer (naposledy jsem to počítala) jsem schopná do sebe narvat 5000 kalorií (brambůrky, CELOU velkou čokoládu atd.), zkrátka se na mě podepisuje to večerní přejídání. Začala jsem se alespoň nějak hýbat - chodím 2x týdně plavat, tak aspoň něco 🙂

alvapkota
30. bře 2017

Ahoj, mě se ten nápad moc líbí, mám na váze taky 3místné číslo a dost mě to štve, už jsem přemýšlela o nějaké psychologické podpoře. Kdykoliv si řeknu, že budu hubnou tak se úplně seknu a ještě k tomu přiberu. Myslím že se nijak nepřejídám, jen ta výživová hodnota nebude vždy OK. Možná by to chtělo spíš přidat, jak množství tak pravidelnost. Navíc se snažíme o mimi tak by to určitě taky pomohlo. Je hezky tak začnu asi kolem.

ivana345
30. bře 2017

Ahoj, ja bych do toho sla taky 🙂 3mistne cislo zatim nemam, ale nemam k nemu daleko 🙂 uz asi 2mesice vubec nekupuju sladke ale sakra zacla jsem kazdy tyden pect kolace, takze stejne zeru :D do asi 19let jsem mela cca 55kg, pak jsem zacla brat anti protoze prisla "velka" laska a s ni i 20kg nahore :D pak si me nasel dnes uz manzel a po porodu syna bylo nahore dalsich asi 15kilo :D ted jsem skoro 8mesicu po druhem porodu, kojim a vaha porad stoji... Taky bych to chtela dat dolu, stacilo by mi takna 60-65kg :D ale sakra ta vule me nenecha :( :D takze jestli jdete do toho, jdu s vama, jak uz bylo psano, kdyz se navzajem vyhecujem, tak to urcite pujde 🙂

zak1991
autor
30. bře 2017

Všechny zdravím!
Jsem hrozně překvapená, kolik nás tu je! A mám z toho velkou radost! Tak si (i pro lepší přehlednost) uděláme skupinku, holky?

verusch
30. bře 2017

Tak se přidám od moji prvni antikoncepce jsem nabrala 17kilo doktorka mi rekla ze to neni mozne zmenila sen lekare zmeni ha a nejaka kial sla dolu ale hodne jich zustalo od te doby muzu delat co chci je fakt ze uz 2 roky neberu a jde to lip to hubnuti ...ted jsen si nechala sestavit jidelnicek od jednoho typka a kupodivu nemam ani hlad...za tyden mam kilo dole ...je fakt ze to moc nehlidam nebavi me to moc vážit ..zacala jsem se vice hybat 3x tydne chodim behat ted zacka sezona na inliny a 2x tydne chodim na power plate dala bych cokoliv abych se dostala ma svojich 65...uz jen 10 kilo

luciehutt
30. bře 2017

Veselé se přidávám 🙂. Problémy s nadváhou už na základce do 20-ti. Pak jsem si pohybem držela krásných 70 kg. Pak jsem onemocněla se slinivkou a váha klesla na 50 kg, pak postupně přibrala jsem na pěkných 65 kg. V těhotenství a diky téměř nulovému pohybu jsem před porodem měla 108 kg! Zatím se mi podařilo zhubnout na 87 kg, jsem 4 měsíce po porodu, ale dál už to samo nejde.. musím tomu zásadně pomoct 🙂. Jen se k tomu dokopat 😀. Všem přeji pevnou vůli a spoustu kil dole!! 😉

westie
30. bře 2017

@zak1991 chtela bych se k vam pridat, taky se snazim hubnout. Jsem ctyri mesice po cisari, rodit jsem sla s tricifernou vahou, ted uz jsem pet kilo pod puvodni vahou, ktera ale i tak byla vysoka. Diky kojeni mi to zatim docela jde, ale bojim se, az prestanu kojit, ze to pujde nahoru. Hlavne proto, ze ted se hodne drzim a vubec nejim sladke a snazim se jist zdrave kvuli malemu. Jinak chodim kazdy den na prochazky s kocarkem a kazdy den cvicim na bricho a panevni dno, protoze po tehotenstvi mam bricho uplne povolene.

kvitko80
31. bře 2017

Ahoj holky, taky bych se ráda přidala. Od 15let jsem se stala věčnou dietářkou. Váha byla vždy u mě jak na houpačce. Můj největší úspěch byl -30kg. Pak to šlo pomalu ale jistě nahoru a já neměla problém "sežrat" velkou čokoládu na posezení. Byla jsem ze sebe zoufalá a našla si výživového poradce, takže kila šla zas dolů. Ovšem momentálně jsem po půlroční hormonální léčbě a opět vypadám jak kapustňák. Takže já jsem rozhodně pro skupinu😎🙂

stastnablcha
31. bře 2017

idem do toho k vam 🙂 sa mi podarilo schudnut 8 kil som bola na seba taka hrda kym mi kmotor nepovedal ze este 10 by mi neuskodilo.. by som ho rozdrapila.. ale fakt je ze ma pravdu :(

zak1991
autor
31. bře 2017

Tak pozor, skupinka založena zde: https://www.modrykonik.cz/group/7913/

Všechny jste zvány. 🙂