icon

IVF ve 40 letech

leila01
10. bře 2016

Ahojky holky,je tu někdo komu bude letos 40 a podstupuje Ivf? My jsme po 1. nevydařeném pokusu a chceme jít do dalšího...tak bych byla rada kdyby se tu někdo přidal a mohli jsme si vyměňovat zkušenosti...mám takový divný pocit ze se na me v caru dívají jak na blázna ,když v tech letech chci další dítě,když už 4 mám ,jenže mám nového přítele o7 let mladšího,který dítě nemá a moc bych mu chtěla mimi dát...

Strana
z8
itworks
30. bře 2016

@xyrina byla jsi před ivf na nějakém vyšetření? Myslím imunologie,genetika.Já jsem byla jen na hematologii,mam trombofilii,tak si už od stimulace picham fraxiparin na ředění krve.Co jsem četla,tak běžně na imunologii neposílají,jen kdyz víckrát potratis,ale každý car to ma jinak.

itworks
30. bře 2016

@xyrina tak si ho uděláme v pátek obě, pro mě je lepší uz vědět,že se nepovedlo, než čekat do pondělí na krev. Krev je stejně přesnější. Negativni test ještě nemusí znamenat neúspěch.I v krvi je na začátku těhotenství u někoho malé hCG,že to test nezaznamená.Mohl by to být náš případ 🙂

xyrina
30. bře 2016

@itworks No, dělali mi hodně testu, protože mám 44 let a čekaly se spíš výsledky pro přechod. Myslím, že i neco z imunologie tam bylo. Testy dopadly dobře, tak mi navrhli IVF s mým nebo darovanym vajíčkem s tím, že u darovaneho vajíčka bych měla větší sanci. Takže jdeme krok po kroku, reakce na stimulaci byla, pak jedno pěkne vajicko, 3denni kultivace a přenos. Dal je to ve hvězdách 🙂. Jestli bude moje vajíčko v poradku... u mě je rozhodně problém vek.

xyrina
30. bře 2016

@itworks To by bylo skvělé. Ani si nedokážu představit, jak bych byla šťastná, kdybych na testu uviděla //. Ale dokážu si představit, jak by mi bylo hrozně, kdyby byl test pozitivní a v krvi nic. Možnost biochemickeho těhotenství mě docela děsí. Ale pátek je ještě 'daleko', třeba dostanu odvahu s Tebou. 🙂

itworks
30. bře 2016

@xyrina nejlepší teď bude,když na to nebudeme vůbec myslet a už nic číst. Dávám si od koníka pauzu do pátku.V pátek napíšu,jestli se něco změnilo. Tak zatím se drž 🙂

xyrina
30. bře 2016

@itworks Jen jestli to jde, na to nemyslet... Držím palce 🙂

itworks
30. bře 2016

@xyrina ahoj, tak jsem zase tady, buď ráda, že zatím žádné změny necítíš. Mě začlo trochu bolet břicho jak na MS a začala jsem růžově špinit, tak si myslím, že se rozjede MS ☹ Pokud se do rána rozjede MS, tak budu volat do car, jestli mám vysadit utrogestan. Myslím, že už to je úplně v háji, stejně jsem si myslela už dříve, že se to nepovedlo. Ach joo 😖 Proč jsem byla tak naivní, že by to vyšlo napoprvé? 😢

xyrina
30. bře 2016

@itworks Hlavně ještě nešil, v CARu mi taky řekli, že jestli začnu špinit nebo krvácet, mam jim zavolat a hlavně žádné léky nevysazovat. Nemusí to znamenat konec. Držím Ti palce a věřím, že Ti to dopadne dobře. Myslím, že je i brzo na špatné prognózy, ne?

itworks
30. bře 2016

@xyrina no nevím.Uvidím co zítra.Ale me vnitřní tušení mi napovídá,že to není dobré.Děkuji za podporu,ale nemyslím si,že zahnizdovani by bylo tak pozdě od transferu.Spíš to bude přicházející MS.Sice jsem byla ráno optimisticka, ale teď se to nějak rozplynulo.

xyrina
30. bře 2016

@itworks Myslím, že než o vnitřní tušení se jedná hlavně o strach, že by mohlo být po všem. S našimi léky by se s tušením vůbec nemělo počítat. Ale jak se uklidnit? Po Tvé zneklidňující zprávě jsem si hned řekla, tak a teď jsem na řadě já... Psychika je šílená.

itworks
30. bře 2016

@xyrina já jsem tě nechtěla zneklidnit. Vždyť si psala,že je u tebe vše v pořádku.Ty mas u sebe určitě bojovnicka 🙂 když jsi měla jedno vajíčko. Dobře,nebudu blbnout,dokud nemám výsledek z krve.Nicméně břicho už zase neboli,už se cítím líp. Jsem zvědavá,co mě zas vyplaší zítra. Jsem z toho fakt jelen.

xyrina
30. bře 2016

@itworks Třeba z toho nebudeš jelen, ale těhotná 🙂.

xyrina
30. bře 2016

@itworks A u mě je ale všechno tak v pořádku, že bych řekla, že se spíš vůbec nic neděje... A teď si vyber, ze?

kvakuska
30. bře 2016

@itworks @xyrina holky jak vás tady tak čtu, tak mám pocit, že těm vašim embryjkům málo důvěřujete ... já vím, že se bojíte zklamání, ale nemůžete to vzdávat, dokud je nějaká šance, i když třeba minimální ... myslím že embryo potřebuje cítit, že se na něj těšíte a že mu držíte palce, aby to zahnízdění zvládlo ... takže nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko ... držím vám oběma palce 😎

tehulka1167
30. bře 2016

ženy. kdy máte testovat???? Jsou to nervy. Jsem necely měsíc po IVF a poslední dny na mě všechno strašně padá. Hormony asi ještě rozházený,jsem vzteklá, nervy..hrůza

xyrina
30. bře 2016

@kvakuska Pravda, díky. 🙂

itworks
30. bře 2016

@kvakuska taky dekuji za podporu 🙂

xyrina
30. bře 2016

@tehulka1167 Na krev mám jít 6.4.

itworks
30. bře 2016

@tehulka1167 já mám jít v pondělí

itworks
31. bře 2016

@xyrina ahoj,promin, ale mam spatne zprávy,že špinění je spíše krvácení,MS to ale jeste není.Břicho mě bolí pořad,jako bych ji měla dostat.Test 10 den zcela negativni. Utros nemám vysazovat,tak ho polykam.Takže mi akorát bude brzdit rozjezd MS.Teď mi už nikdo nenamluví,ze ti může být těhotenství.Každopádně budu aspoň tobě moc moc držet palecky 🙂

xyrina
31. bře 2016

@itworks To je mi moc líto. Stejně je ale krevní test rozhodující. U mě je dnes 8 den po ET a buď začínám stresovat nebo se něco děje, břicho se začíná ozývat. Ale nějak to nedokážu identifikovat. Zítra si raději udělám test.

pindu
Odpověď byla odstraněná
xyrina
31. bře 2016

@itworks Co planujes udělat dal?

itworks
31. bře 2016

@xyrina nevím, domluvíme se s doktorkou, jestli jít hned na ket nebo udělat imunologii, jestli nemám protilátky. Ale to vyšetření trvá dlouho, že? Abych si zbytečně nevypotřebovala zamražené embria. Nebo jedině vyzkoušet 1 ket a mezitím čekat na imuno. Mám 3 blastocysty. Ty jsi byla na imulogii? Nevíš, jak dlouho trvalo objednání a výsledky? Kolikrát i v přirozeném cyklu to vypadalo, že jsem otěhotněla, ale třeba moje tělo brání v uhnizdění.

xyrina
31. bře 2016

@itworks Určitě si prover tu imunologii. S tímto já nemám žádné zkušenosti. My pokud to ve středu nevyjde, už další IVF nebo testy dělat nebudeme. Můj manžel darované vajíčko nechce, s mými to asi nemá cenu. Já sice nejsem proti darovanemu, ale nebudu na něj tlačit. Tak ještě stále doufam... 🙂

itworks
31. bře 2016

@xyrina když nekrvácíš, tak je to dobré. Zkus zítra ráno ten test, budu na tebe myslet 🙂

xyrina
31. bře 2016

@itworks Přiznávám, že bych moc chtěla vidět vlastní test s //. Dekuju za podporu. 🙂

xyrina
1. dub 2016

@itworks Ahoj, jak se dnes mas? Včera jsem na internetu objevila stránku s priklady grafu měření bazální teploty i po IVF. Dívala jsi se na ně někdy? Podle nich by testy mohly být pozitivní od 11 - 15 dne.

itworks
1. dub 2016

@xyrina ahoj,mám se pořád stejně,nic se nemění, krvácím stále. Utrogestan to nezastaví ani nezhorší. Na grafy jsem se nikdy nedívala a teplotu jsem nikdy neměřila. A co ty? Už jsi zkoušela test nebo to ještě odkládáš? U tebe to vypadá nadějně 🙂

xyrina
1. dub 2016

@itworks Tak to mě moc mrzí. Včera, když jsem viděla ty grafy, tak jsem si řekla, že ten test určitě dělat nebudu a počkám na krev. Byly tam totiž grafy, kdy testy ukazovaly těhotenství, třeba 3-5 dní a pak konec. Tak jsem usoudila, že jedinou pravdou je zvyšující se HCG v krvi. 🙂

Strana
z8