Po nezdařeném IVF ihned další?

fonamor
27. únor 2017

Ahoj holky, jdu zase chytat od vás moudra. Je tu některá z vás, která po nevydařeném IVF šla rovnou do další stimulace bez žádné pauzy? A ještě by mě zajímalo, zda se dá dělat po nevydařeném IVF, IUI od anonymního dárce. Zkušenosti? prima večer, holky..

fiedlermonika
27. únor 2017

ja mela v listopadu stimulaci mela jsem jen dve embrya probehl ET ale neuchytili se tak hned v tom cyklu jsem sla na další stimulaci

fonamor
autor
27. únor 2017

@fiedlermonika a jak to pak pokračovalo, stimulovala jsi stejně, počet vajíček byl aspoň při bližně stejný a kvalita?

lenusaak
27. únor 2017

@fonamor ja sla, bylo ivf kde jsem otehotnela nasledne v 10tt potratila, nasledne jsem sla na operaci na preruseni vejcovodu ( pro zanety opakovane s tekutinou) a hned do dalsi stimulace.. takze pauza byla jen po obdobi kratkeho těhu a pres operaci a 14dni od operaci jsem uz stimulovala. Nechtela jsem pauzy, kdybych musela do tretiho IVF tak tam jsem byla rozhodnuta si dat rok pauzu, ale tz dve IVF jsem chtela mit hned po sobe co to slo😊

fonamor
autor
27. únor 2017

@lenusaak takže i přes ty všechny problémy se zadařilo a čekáš miminko, koukám🙂... Já právě dost přemýšlím, že pokud toto ivf nevyjde, půjdu hned do další stimulačky🙂.. drž se🙂

fiedlermonika
28. únor 2017

@fonamor treti stimulace byl zisk 16 vajíček dvanact se oplodnilo a zustolo pet embryii 1A 4B jelikož sem mela u všech trech stimulaci hyperstymulacni syndrom tak se muselo mrazit a cekamna ket

lenusaak
28. únor 2017

@fonamor Texlik mi to i doporucoval, rikal ze je telo nastartované a ze po prvni stimulaci uz vi jak telo reaguje a upravi hormony na míru 😊 Držim palce at neni potreba, ty uz ale podstupujes druhe IVF vid??? Po nejake pauze? Nebo se pletu??? Dřim palce!!!!

fonamor
autor
28. únor 2017

@lenusaak Teď jsem zralá na kolaps!! dnes druhý den kultivace, měla jsem si volat v osm ráno, bylo mi jen sděleno, že se pokračuje kultivací, žádné další info, nic. zda jsou některé pomalejší, jiné v normě, zda pokračují všechny ebrya, mám si zavolat až v pátek, kdy by byl případný transfer, jsem tak zralá na panáka jak jsem vzteklá. 3 ivF, vlastně 4 , protože při prvním mi dávali dvě třídeníí embrya... Jsem taky pevně rozhodnutá jít ihned do dalšího, žádný takový. Už se s tím plácáme 4 roky a opravdu už není na co čekat.

lenusaak
28. únor 2017

@fonamor a to podstupujes v heliosu??? No ti ti verim, v podstate nic nevis, nechces si zkusit tam jeste brnknout at timpodaji bic informaci? Do patku dlouha doba😐

fonamor
autor
28. únor 2017

@lenusaak ne ne, teď to podstupujeme v Praze v pronatalu, helios jsem si vydupala posledně, chtěla jsem změnu. Ikdyž to nevyšlo, přístup měli v tomto lepší. Ne, nikam už volat nebudu. Já si to s nima vyřídím až v pátek.

jitule_79
12. čer 2017

ahoj holky, já šla po 1. neúspěšném ivf, kdy se embryo neuchytilo, na další ivf po dvou měsících. Doktorka mi to rozmlouvala, že je to brzy. Také jsem měla jen tři vajíčka a nedošlo ani na ET, páč se neoplodnily... tak nevím... Asi by si mělo tělo odpočinout, protože potom ta stimulace není tak dobrá...

fonamor
autor
12. čer 2017

@jitule_79 ahojky, tak dva proběhlé cykly by teoreticky měly stačit, většinou doporučují cykly 3. Chápu, že by člověk šel do další stimulky co nejdříve,ale ten měsíc už vydrž..

jitule_79
12. čer 2017

@fonamor Já už jsem na tom druhém pokusu právě byla. Minulý týden. A ty vajíčka se ani neoplodnila, prý se nějak rozpustila, či co. Měla jsem holt počkat. Zkusím to znova na podzim. Ach jo.

fonamor
autor
12. čer 2017

@jitule_79 Myslím si, že to není tou dvouměsíční pauzou.. Nám se taky 9 oplodněných embryí rozpadlo, je to spíše o kvalitě vajíček.. Dejte si pauzu a na podzim hurá do další akce. Můžu se zeptat, kam chodíte? Máte genetiku, imuno atd za sebou?

jitule_79
12. čer 2017

@fonamor Také je to tím, že je mi už 38, chodíme do sanusu do hradce a genetiku ani imuno ani nic jinýho nemáme. Nikdo nám to nenabídl a já si o možnostech ivf začala číst až teď. Tak nějak jsem si říkala, že by první pokud mohl vyjít. A druhej byl pak dost rychlej. Každopádně musíme na urologii a pak se uvidí, co dál.

fiedlermonika
25. čer 2017

@fonamor hned v tom ddalsim cyklu byla embrya mnohem klalitnejsi 1 a dvojkove a vetsi počet z pak z tohoti cyklu jsem sla na ket jeikoz sem mela opet hyperstymulak a otěhotněla jsem ale v privnim trimestru samovolny potrat , me doktorka rekla ze je lepsi jit hned do další stimulace kvůli tomu ze telo je plne hormonu a toje dobře zeje vetsi sance na vicvajiceka kvalitnějších ale to asi zalezi na diagnoze za mam syndrom polycystickych ovarii takze hodne spatnevajíčka a moc cyst místo vajíček, a taky hypothyreozu coz taky nepridava na kvantite a kvalite.