IVF ve 35 letech

marcellkaks
15. kvě 2019

Zdravím,
Čeká nás první návšteva Caru ( už aby to bylo )
První těhu na prvni pokus v 19 letech -porod kluk ,druhé těhu prvni pokus v 21 letech a porod kluk ,třetí těhu 26 let a mimoděložní odebrán lev.vejcovod za tři měsíce sem otěhotněla znovu a ctvrté těhu porod holka. Za dva roky 28 let paté těhu a opet mimoděložní a odebrán druhý vejcovod.
Pak šílený období, rozvod...6 let mám nového partnera pres rok manżelé. Vědel hned , že normalni cestou to nepujde. Verdikt tri deti stačí 🙂 Jenže jsme malem uhořeli v domě a já mu to jeho "vlastní" dítě chci dát. Vím,že jen IVF, za 14 dní do Caru. Věk oba 35 let. Čím starší sem, tím sem větší magor 🙂 krom jedné kamarádky to nikdo neví a mě z toho hrabne 😀 Co můžu studuji na googlu 🙂
Ale potřebuji s někým o tom " mluvit ". Hrozně si přeji, aby to vyšlo.
1) Myslíte, že to výjde když už jsem x otěhotněla ?
2) Beru kys.list. mohu jeste něco udělat ?
Manžel bere zinek a selen.
3) Myslím, že AMH, prodloužená kultivace, PICSI s tím vším počitáme.
Děkuji za jakoukoliv odpověď, myslím, že mi fakt hrabe 😉









Manžel bere zinek, selen. mražení

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Zobraz
soleilll
15. kvě 2019

@marcellkaks Mám obě děti po plných IVF cyklech, druhé jsem porodila v 36 letech, tzn. jsem byla stejně stará, jako ty.
1. určitě to vyjde, je jen otázkou, na kolikátý pokus (buď realista - napoprvé je šance max. 30%, ať si statistiky center píšou, co chtějí)
2. zatím je i ta listovka předčasná - počkej na výsledky vyšetření a stanovení postupu
3. rozhodně doporučuju si připlatit za prodlouž. kultivaci, ale ICSI a PICSI až podle výsledků vyšetření (pohyblivost, počet a kvalita spermií) a AMH může být dost zavádějící (třeba já mám PCO, takže výsledek je úplně mimo mísu)
4. držím palce, ikdyž osobně nechápu, že chceš tolik dětí - mě by hráblo! 😀

marcellkaks
autor
16. kvě 2019

@andrejkabarankova Děkuji a gratuluji k holčičce.

marcellkaks
autor
16. kvě 2019

@soleilll Děkuji. Jj realista jsem, vím že to nemusí vyjít na první pokus, nemusí být nic k mražení a tzn.ani nasledný KET. Atd. Říkám si, že to snad jednou výjde max teda 2 roky.
Co se týká počtu dětí...to mě asi hrábne, ale mám hodnýho manžela a kluky v pubertě ( což je síla ) prostě jsme se rozhodli, a když to nevýjde tak půjde život dál...ale kdyby jsme to nezkusili, aby jsme toho pak nelitovali, že jsme to ani nezkusili. A já sem už nikdy nechtěla , nevím něco se ve mě zlomilo.

hanulkasa
16. kvě 2019

Ahoj. My bylo na prvním ivf v mých 35 letech. Manžel má horší kvalitu spermií. Já jsem v pořádku. Z prvního ketu máme kluka 2 roky a 3 měsíce. Teď čekáme druhé miminko, jsem 19tt, byli jsme na ket a hned se podařilo. Vůbec se toho neboj. Jestli jsi zdravá a navíc jsi nikdy neměla problém otěhotnět, určitě to klapne. Jistě se vyplatí připlatit za to co píšeš. A hlavně myslet pozitivně. Mně se osvědčilo po transferu fungovat úplně normálně. Ty nejlíp víš, že normálně ani nevíš že jsi v tu dobu už těhotná. Drž se, držím palce.

marcellkaks
autor
16. kvě 2019

@hanulkasa Děkuji. Jj zdravá co vím jsem, s ničím se neléčím nic neberu 😉 celiakii nemám ( cca 2 roky testy) . Manžel taky zdráv, uvidíme co spermiogram má z toho chudák težkou hlavu. Gratuluji k dětem a přeji zdraví 😉

misicka1988
16. kvě 2019

@marcellkaks Ahoj, první dceru jsem měla ve 20 letech přirozeně. Druhého syna ve 26 také přirozeně. Když mi bylo 29 tak jsem se rozvedla. Záhy přišel nový partner, po 7 letech jsme se brali. Společné dítko jsme chtěli, vzhledem k tomu že manžel žádné nemá. Jenomže když mu bylo 19, prošel několika chemoterapiemi a bohužel ta mu způsobila neplodnost. Naštěstí byl předtím na odběru spermatu. Takže jediná možnost Ivf. První Ivf jsem absolvovala když mi bylo 36 let, bohužel neúspěšně - vklad jednoho které se neujmulo , k zamražení také nic. Následovalo 2 Ivf, opět zavedeno jedno čerstvé embryo, to se také nechytlo. Zbylo ale jedno na zamražení. 14 dní před mými 37 narozeninami jsem absolvovala tedy Ket. Už jsem byla fakt nervózní, protože manželova vzorku ubývalo, měli jsme jen na 4 pokusy. A naštěstí Ket se zadařil, narodila se mi po bezproblémovém těhotenství dcerka. Předtím jsem brala jen listovku. Přeji hodně štěstí 🍀

marcellkaks
autor
16. kvě 2019

@misicka1988 Tak to musely být nervy, gratuluji k úspěchu. Tak to budu brát jako povzbuzení....čekat, vydržet a věřit,že to výjde...budou to nervy, a když nic tak si to vynahradíme na vnoučatech 🙂 Děkuji