icon

Otěhotnění po mimoděložním těhotenství. Podařilo se vám?

klofik30
4. srp 2026

Ahoj. Letos mě potkal takový polozazrak. Poprvé nsem otěhotněla no bohužel mimoděložní. Odebrán pravý vejcovod. Dle laparoskopie jinak vše bez patologického nálezu a nikdo mi neřekl ze by viděl na pohled nějaké srůsty. Průchodnost druhého se nedělala. Podařilo se některé h vas otěhotnět po mimoděložním a úspěšně? Mam strach ze se mi to stane podruhé a budu případ pro ivf. Mam 27 a deti žádné. Mam kolem sebe nyní strašně moc těhotných kamarádek a snáším to zle

klchudik
4. srp 2026

@klofik30 měla jsem to také tak, první těhotenství- mimoděložní, odebrán pravý vejcovod. Za rok jsem otěhotněla přirozeně jen s pomocí hormonální léčby. Teď po 5 letech jsem otěhotněla po ivf. Nezoufej, oni se to podaří 🙂

klokanka31
4. srp 2026

@klofik30 Já spoustu let nemohla otěhotnět. Krátce před třicítkou se povedlo, ale mimoděložní, vzali mi pravý vejcovod. Za dalších 10 měsíců biochemko, ale hned měsíc potom znova těhotná, a z toho mám 6letou dceru. Teď jsem v 6.měsíci s dalším mimčem. Neztrácej naději, taky se ti miminko povede 🍀🍀

klofik30
autor
4. srp 2026
@klchudik

@klofik30 měla jsem to také tak, první těhotenství- mimoděložní, odebrán pravý vejcovod. Za rok jsem otěhotněla přirozeně jen s pomocí hormonální léčby. Teď po 5 letech jsem otěhotněla po ivf. Nezoufej, oni se to podaří 🙂

@klchudik jaka hormonální léčba? Ja brala 0,5 roku antikoncepci kvůli toho ze jsem nemela cyklus žádný nebo jsem krvácela 3 měsíce :(

ajulinkaaa
4. srp 2026

Já jsem ve 36 měla první otěhotnění, po dlouhém snažení, bohužel mimoděložní, přišla jsem o vejcovod. A ve stejný měsíc, kdy by se bývalo narodilo to první miminko, jsem přirozeně otěhotněla znovu a dopadlo to dobře. Přeji ať se vám touha po děťátku co nejdříve náplní 😉

klchudik
Včera v 08:55
@klofik30

@klchudik jaka hormonální léčba? Ja brala 0,5 roku antikoncepci kvůli toho ze jsem nemela cyklus žádný nebo jsem krvácela 3 měsíce :(

@klofik30 nám se po vysazení antikoncepce nedařilo přes rok, brala jsem hormony a podporu početí a na spuštění ovulace

klokanka31
Včera v 09:46
@klchudik

@klofik30 nám se po vysazení antikoncepce nedařilo přes rok, brala jsem hormony a podporu početí a na spuštění ovulace

@klchudik A tobě hormony zabraly? Já před spousty let brala dlouhodobě clostíka a duphaston, ale nepomohlo to. Tak jsem se na to vybodla. A pak všechny otěhotnění šly bez léků...

klchudik
Včera v 11:20
@klokanka31

@klchudik A tobě hormony zabraly? Já před spousty let brala dlouhodobě clostíka a duphaston, ale nepomohlo to. Tak jsem se na to vybodla. A pak všechny otěhotnění šly bez léků...

@klokanka31 ano, prvně jsem po nich otěhotněla ale mimodelozne, pak po roce přirozeně. Pak už bohužel ne a musela jsem na umělý. Z prvního bylo nevyvijejici se, takže na potrat a teď jsem ve 21 týdnu

klokanka31
Včera v 11:42
@klchudik

@klokanka31 ano, prvně jsem po nich otěhotněla ale mimodelozne, pak po roce přirozeně. Pak už bohužel ne a musela jsem na umělý. Z prvního bylo nevyvijejici se, takže na potrat a teď jsem ve 21 týdnu

@klchudik To jsme kousek od sebe, já jsem 24+3tt 😃