Jak dlouho bude kňučet štěně od maminky?
Ahoj holky máme doma jezevčíka 2 měsíční, už je to druhý den co je od maminky, zatím furt kňučí, snažíme se ji nějak rozveselit, ale zatím se nedaří.. jak dlouho to muže trvat děkuji.
záleží i na osobnosti a vnitřní síle štěňátka, my si vzali docela vůdčí osobnost pejska, ale i tak s námi v noci spal v posteli určitě tři měsíce a přes den ho bral muž do práce, jsou to miminka, jen mají čtyři nožky
@kackakastanka děkuji holky, uvidíme no😢
Naše fenka taky kňučela, tak jsme si ji vzali do postele, a od té doby klid 😊
@klokanka31 To ano, ale ona knuci i v posteli, ne tolik jako venku a na zemi atd, ale i tak
vzali jsme od matky starou deku, kterou mel v boude - porad ji citil a choulil se v ni...
Ahoj, dva dny, od mámy je málo…máme maličkou čivavu, teď už má skoro 5 měsíců a spávala jsem s nim, asi čtyři, nebo pět nocí, v obýváku, já ho teda, do postele učit nechtěla. Jinak i během dne, jsem ho pořad chovala, ať cítí blízkost. Z domova dostal, takový uzlíček, s pachem svojí maminky, pořad jsem dbala, aby ho měl vedle sebe. Taky jsem mu hned nakoupila spousty věcí, pelíšek, deku, přepravku, hračky, pamlsky, na kousání, tak aby se nenudil. Chce to jen čas, ale určitě, každé štěňátko to má jinak.
@e_lys88 My ji máme teprve dnes, takže tomu verim te to chce čas, ale nic k nám ni nedal protože meli asi 5 štěňátek a vsem dat nemohl zejo..
Naše knučela v noci asi týden a pak si zvykla.Pres den vůbec.Ale nepřipadalo vubec do úvahy ,aby šla do postele.Je totiž venku v boudě ,takže jsem litala za ní ven a pak jsem měla dvě noční po sobě a manžel k ní nešel,tak pochopila ,že nikdo nepřibehne a pak už spala.
já si myslím, že na ty první dny vzít štěňátko do postele vůbec neznamená, že tam pak bude spát, ale pomůže mu to překlenout to odloučení a zvyknutí si na nový domov, trhá mi srdce nechat plakat lidské mládě, ale i to psí, že pochopil, že nikdo nepřijde a plakat přestal, to je přeci hrozně smutné
@kackakastanka neboj my jsme si ji vzali do postele, než se to uklidní 🙂 taky bych to nezvládla, teď je večer a už neknuci tak jako přes den, mnohem lepší. Zatím jen spí furt😂
My naší fenku dostali už jako 6týdenní štěně, a přišlo mi, že mě vzala jako náhradní matku 😄 hned první den byla v klidu, večer ale kňučela a z košíku pořád vylejzala a škrábala se ke mně do postele. Po pár pokusech o navrácení do košíku jsem si ji vzala do postele jak jsem už psala, okamžitě se ke mně stulila, a spala krásně celou noc 😊 A takhle to pak trvalo přes 8 let, až když se narodila naše malá, tak si začala spát naše fenka v obýváku.
@klokanka31 Jasně a to knuceni netrvalo dlouho?
Ona chce byt zatím jen v posteli, po bytě vůbec chodit nechce, jako by se bála, což je pochopitelně 😢
Dobrý den, úplně pochopitelné to není, já ať jsem si dovezla jakékoliv štěně, nebo i odchovala, vždy ta štěňátka byla zvědavá a chtěla zkoumat okolí. To že knučí je relativně normální, ale chovatel Vám měl dat deku nebo hračku navověnou maminkou a sourozencema. Jste si jistá že jsou štěňátku opravdu dva měsíce a je minimálně odčervené?
Asi dvě hodiny...Naše chodila po bytě pořád, všude chodila za mnou.
@any90 Je je vše je v očkováku.
@any90 Takže není normální, že už 2. den knuci? Včera to bylo méně, hodně spala, ale dnes tedy už asi od 5 rána jen knoura😢
Kde jste to štěně vyzvedávali? U chovatele doma? Nebo někde u pumpy/supermarketu? Vidělas i jeho mámu? Ptám se proto, že očkovák snese kdeco, a takových štěňat, kterým bylo reálně míň, než bylo dle "očkováku", prodaných někde u pumpy, jsem viděla poměrně dost. Píšeš, že včera jen spalo - jak je na tom po zdravotní stránce? Žere, pije? Čůrá?
Je to normální, že pár dní kňučí, třeba týden i dva. Vyžaduje hodně kontaktu a pokud nejste doma, nebo v noci něco z čeho vás cítí.
@somalicats Jojo jí, pije i cura, dokonce 💩
Ona byla v pátek na očkováni, tak nemůže to byt i tím? A jinak ano, u důchodců jsem ji brala, viděla jsem i maminku i tatínka, dokonce tam byl i jezevčík děda😂 šlo vidět, ze se o ne starali, takže o to vůbec strach nemám🙂
@sagitta33 Přes den s ni jsme furt a v noci s ni spí muž, takže jsme s ni porád.🙂
může to mít i vazbu na očkování, ještě mě napadá, zda jí totéž, co jedla doma, a zda jste ji u její maminky viděli běhat, očuchávat, nebo byla taky nehybná a ustrašená
@kackakastanka Ten ji prý teprve začal dávat granule a dával ji maso a kolinka, to zas já ne.. já začínám granule a kapsicky jsme zkusili jen trosicku a dobrý
Jinak tam litala a tady je vesměs to stejne akorát ze knuci
stýská se jí, přejde to, dejte jí jednoho páníčka na noc a ňuchat
@kackakastanka Joo dali jsme, tak uvidíme, chce to samozřejmě čas…
Knučení je relativně normální , to chce čas. Ale to že se bojí a chce být jen v posteli normální není. Jestli byla v pátek na očkováni a Vy si jí v sobotu vzali tak je to docela prasárna. Očkováni je pro organismus fakt náročné a ještě stres z jiného prostředí, ani se nedivím že fenka neví co se sebou. Nemáte fotku? Tam by se aspoň přibližně věk dal poznat.. Co se tyče očkováku tam si člověk muže napsat téměř cokoliv, v 90% dostane člověk očkovák a vyplňuje si ho sám.
Takových to domácích množek jsem zažila poměrně dost, na venek se tváří jak je vše zalité sluncem, ale opak je pravdou.
@any90 Dnes už se nebojí tolik, už chodí po bytě a zkoumá, dokonce si hraje, ale má chvíle kdy knuci.
V očkováku o tom pochybuji, je tam razítko i od paní doktorky. Pán řekl ať v sobotu dorazime, jen nám pak řekl, ze je po očkováni, takže za to také nemůžeme.
A teď 3. července ji budou 2 měsíce.
Maminku jsme i viděli i tatínka, takže o to strach také nemám.
Jezevčíci jsou velcí zavislaci,takže je možné,ze už měla pouto k té rodině kde byla,stýská se jí i po mamince a hraní se sourozenci. Kdysi jsme měli štěňátka jezevčíka a všechna u novych panicku par dnů plakala. A to jsme opravdu vybírali lidi, kde jsme věděli,ze bude pece. Jezevčík potřebuje hodně lásky a pozornosti.