icon

Jak najít muže ochotného být na rodičovské dovolené?

akys17
8. únor 2023

Dobrý den, ráda bych založila rodinu, ale muže, který by se staral o své dítě jsem nenašla. Nevíte o nějakém způsobu seznámení s takovým (tipy kde hledat, doporučení, podniky, zájmové aktivity)? Zkoušela jsem seznamky, dotazy, avšak žádný muž není ochotný zůstat na rodičovské dovolené.

Děkuji za pomoc

Strana
z5
akys17
autor
13. únor 2023

@somalicats A šel by manžel i bez covidu? Myslím, kdyby měl zakázky. Vyplynulo to nebo to bylo na další diskuse? Obával se něčeho, spíše okolí nebo sám sebe? Z mě zkušenosti je to tak, že se spíše obávají okolí, jako že na ně někdo bude koukat a častovat nepatřičnými komentáři

akys17
autor
13. únor 2023

@klokanka31 ale já jsem nikde neřekla, že to tak dělám...

somalicats
13. únor 2023

@akys17 Kdyby měl zakázky, tak by nebyl na rodičáku na fulltime, protože musel i do terénu, a tam byl vázaný na pracovní dobu dalších lidí. Takže by někdo musel hlídat, pokud bych nemohla já, a zrovna my nemáme hlídací babičky, jedna už je hodně stará a druhá je daleko. Ale líbilo se mu to. Občas řešil, co na to okolí - to zas neřeším já, mně je to fuk. Ale jako OSVČ byl ještě poměrně flexibilní, protože projektoval pak večer a v noci. Teď jako zaměstnanec by se nemohl starat ani na HO, tam mají i on-line schůzky během dne a to by nešlo. Na druhou stranu já si upravila úvazek tak, abych si užila dětí a vydělala dost na pokrytí naší režie.

superkousky
13. únor 2023

@klokanka31 Já to manželovi řekla prakticky hned, teda až druhý den. Řekla jsem mu, že nehodlám žít na hromádce a pokud bude dítě, bude na RP. Do roka a půl byla svatba. U nás byl rozdíl v tom, že on by dítě bral, ale já zase tolik ne. Nakonec jsme se dohodli, že nám to vlastně funguje i bez společného potomka. Kdyby jsme dítě měli, jde na mateřskou.

corry21
13. únor 2023

To je velmi zvláštní diskuze. Když pominul můj pocit, že to je celý jen jako sranda, a připustím si, že má někdo takhle ujetý pohled na život... Proč to dítě chceš? Ozvaly se mateřský pudy? Co když bude těhotenství rizikový a do té práce prostě nebudes moct jít? Každý je nahraditelný a v práci to platí obzvlast, i když se spousta zaměstnavatelů snaží podřízeným vnutit jinou představu 🙂 sama dost pracuju od nízkého věku dětí, mám moc ráda svou praci, využívala jsem i chůvu, i dětské skupiny, ale pořád jsou to moje děti a jsou na prvním místě a vždycky budou. Tohle je celý opravdu hodně ujetý. A tvoje přestava, že i ostatní mají dítěti co dát a nemusí být jen s matkou... Mělo by být. Malé miminko prostě má být s maminkou.

petulkadodo
14. únor 2023

@akys17 Celé těhotenství i následné mateřství má spoustu proměnných. Může tě potkat rizikové téhotenství, kdy budeš muset měsíce jen ležet, jinak hrozí potrat nebo předčasný porod, kdy budeš za miminkem týdny chodit denně do nemocnice. Můžeš mít komplikovaný porod, kdy za tři týdny sotva vstaneš z postele, natož abys šla někam do práce. Můžeš mít miminko trpící na koliky, hodně zvracející, s intolerancí na laktózu nebo s nějakým zdravotním problémem. To nikdy dopředu neodhadneš a je to častější než si myslíš.

ultradotty
14. únor 2023

"A tatínku, jak jste se s maminkou poznali?" "No na seznamce, hledala někoho, kdo bude doma a bude se potom o dítě starat a kojit ho, jakmile ho porodí, hned z porodnice totiž potřebovala jít zase pracovat, neměla čas se o tebe starat."

marge_s
14. únor 2023

“Popravdě jsem doufala v odpovědi typu: existuje ta a ta skupina na fb, v hospodě tam a tam se scházejí kámoši a mají podobné vidění věcí, řeknu jim o tobě nebo před časem se to řešilo tam a tam”

No holt jsi vyjimecna 🤣 zastupy lidi se stejnym pohledem najdes tezko, natoz aby se druzíi 🤣

Vykasli se na dite, az dozrajes, prijde to samo. Ted v tom mas chaos nebo se snazis byt za kazdou cenu originalni.

(Vychovavat dite planovane bez lasky je opravdu hooodne cakly. Nezijeme v 19stol. a maticka priroda i tak fikane zaridila, ze je prumerna zena vybavena dosttecnou davkou hormonu, aby tam ta laska byla. )

akys17
autor
15. únor 2023

@marge_s a zase se to zvrhává v pomatenou, agresivní a uřvanou výkladní skříň světonázoru "já a můj život je lepší a ty jsi vše negativní". Kde jste vzala, že plánuju něco bez lásky? Jako paní nad Vámi. Vaši partneři/manželé/otcové vašich dětí je nemají rádi, protože chodí do práce? Nic o mě nevíte, nevíte nic o mém životě, mých motivech, minulosti ani zdravotním stavu. Většina zde umí jen soudit a odsuzovat, ubližovat a urážet. A nejhorší na tom je, že ty stejné ženy si myslí, že reprezentují lásku a dobré prostředí. A přitom dokáží vyslovit, že mám dítě nahradit psem. Jestli máte takové hodnoty, tak asi nemám slov. Co třeba rada typu "realizuje se jiným způsobem". Nejsem pyšná, abych sebe stavěla nad ostatní a abych si myslela, že jen já něco zvládnu a nikdo jiný. Přeji Vám šťastné životy a všem, které mi věcně poradily ze srdce děkuji. Mějte se

klokanka31
15. únor 2023

@akys17 Má můj manžel dceru moc rád, je pro něj celý svět. Ale žena má k dítěti přece jen jinou lásku. Žena to dítě nosí 9 měsíců v sobě, cítí jeho pohyby, porodí ho...to se s chlapem nedá srovnat.

ele_nka
15. únor 2023

@akys17 pokud potřebuješ být tolik v práci co rovnou hledat svobodného otce? Ten je na péči o dítě zvyklí. Navíc nehrozí riziko, že budeš kuli zdravotním problémům v těhotenství nebo po porodu mimo.

lilian2111
Autor odpověď smazal
lilian2111
15. únor 2023

@akys17 Úplně nejlepší bude, když si dítě vůbec dělat nebudeš.

westie
15. únor 2023

@akys17 Nezastavám se nikoho zde, ale ty jsi strašně útočná. A přeci jsi musela počítat se zájmem diskutujících, jaké jsou tvé motivy a zda to máš opravdu rozmyšlené. A to ne proto (nebo nejen), že jsme zvědavé matky, ale proto, že mnoho z nás si prošlo neplanovanou změnou priorit během těhotenství a po porodu. A jasně, ty ses neptala na naše zkušenosti, ale spoustu z nás prostě zajímá, jak moc jsi urputná a jak moc naopak flexibilní. I když se neznáme, tak já třeba řeším vnitřní dilema, jestli poradit někomu, o koho se bojím, že může šeredně narazit a může to s ním odnést nějaké dítě. A proto možná místo útočných obhajob chceme jenom slyšet něco jako "chápu vaše komentáře, nad spoustou věcí jsem přemýšlela, snad pochopíte, že se tu nechci rozepisovat o detailech, není mi to příjemné, ale snažím se o tom přemýšlet ze všech úhlů pohledu".

marge_s
15. únor 2023

@akys17 sama jsi napsala, ze laska v rodine neni tradicni a potreba.

marge_s
15. únor 2023

@akys17 btw, musis proste pocitat s tim, ze jdes s kuzi na trh a pokud chces radit, tak ostatni chteji vedet kontext. A taky jsou prirozene zvedavi. Je to pokec, ne poradna. Nechces, aby te lidi odsuzovali, ale to co jsi napsala proste pusobi divne. A na otazky, ktere by to mohly vysvetlit nereagujes. Zkus si to po sobe precist - co by sis myslela, kdyby ses neznala.

exbordelar
16. únor 2023

Me treba opravdu uprimne zajima, jak jsi k tomu vsemu takto dosla. Zajima me tvuj pribeh, ale vlastne jsme se to od tebe nedozvedely. Povypravis nam tedy sve motivy? Vzdyt tvuj profil je uplne novy, nikdo te tu nezna, tezko si ted muzem davat neco do souvislosti. Mozna, ze kdyz se nam vice otevres, prijde i vice pochopeni 🙂

Strana
z5