Jak přiznat city nejlepšímu kamarádovi a neztratit ho?
Ahoj holky,po 15ti letém přátelství jsem předevčírem zjistila že mého nejlepšího kamaráda už nemám ráda jen jako kamaráda.Roky plynou a nám je oboum 30 let.Za ty léta jsme spolu prožili všechno štěstí,neúspěchy,konce vztahů... Vždycky se mi líbil jako kluk ale jako mladší býval ještě takový ten pubertální frajírek ale časem dospěl a stal se z něj chlap,v mých očích chlap pro život.Za ty roky jsem už párkrát chtěla nakousnout proč jsme jen kamarádi ale nakonec do toho vždy vlezlo že jsem buď někoho potkala já anebo on.Ale byli jsme pořád v kontaktu i když méně.Celou tu dobu si vždycky dělá srandu že když se nějakou dobu neozvu sama od sebe(vždycky se stridame) -že si myslel že už jsem na něj zapomněla anebo někoho si našla.Vždycky říká jak se těší až mě uvidí a že je mu hned líp... Nikdy jsme na oficialnim rande nebyli i kdyz na večeři,kině,kávě ano...Teď je rok sám a já dva roky. Bydlel za hranicemi a vrátil se zpět do ČR už natrvalo a radostně mi oznámil že už tu zůstává.Poslední měsíc už jsem cítila že se v jeho přítomnosti už necítím tak jako dřív a není s kým bych to mohla probrat protože se všichni kamarádi navzájem známe.Moje otázka zní-jak mu to mám říct z očí do očí?A jestli vůbec mám protože to by se vyjádřil už možná dávno, na druhou stranu já na sobě nikdy nedala nic znát.Nikdy se mi to dřív nestalo.u mě to bylo vždy tak, když jsem potkala někoho nového tak to tam bylo hned jenže tady to trvalo déle a je to mnohem hlubší a já jsem z toho hotová.Nejenom že tím riskuji že mi ublíží odmítnutím ale taky ztrátu přítele a člověka který mi je blízký.
Držím palce, ať to dopadne dobře. Jsi dobrá, že jsi to udělala, člověk ve výsledku lituje toho, že něco nezkusil, než že to zkusil. Každopádně pro něj to musel být šok a je fajn, že jsi mu dala čas na rozmyšlenou a on si buď přizná, že má stejné city, nebo zjistí, že jsou jiné. Každopádně ty by ses jen v kamarádství trápila, a když jsi mu to řekla a i kdyby to nedopadlo, umožní ti to posunout se a zaměřit svoji energii na vhodného partnera. PS přeji ti, aby kamarád tvoje city opětoval, klaplo to a měli spolu krásný a láskyplný vztah. Já miluji romanitcké příběhy a happy endy.❤
Ja si myslim podle te jeho reakce a podle toho, co ted pises, ze bylo pred 6 lety, ze tam z jeho strany nic neni, ma k tobe jen pratelsky city.
Pokud by z toho mel byt partnersky vztah, tak by to tehdy po objimacce a libacce nejak pokracovalo a vygradovalo, nezacal by si s jinou holkou.
Samozrejme by to mohlo byt i tak, ze se hodne bal, ze ty to nebudes mit stejne, cekal na nejaky tvuj prvni krok atd, ale vzhledem k tomu, ze tys ted ten prvni krok udelala a jeho reakce byla mirne receno vyhybava, tak tomu neverim.
Ma te rad, nechtel te ranit, tak ti rekl uvidime, mozna. Kdyby te opravdu chtel, skoci po tobe a ulevi se mu, ze ty city nemusi skryvat.
A dala bych si pozor - mohlo by se stat, ze do vztahu s tebou pujde - ma te rad, dobre se znate, vi, co od tebe cekat, a pokud uz mu “tikaji biologicky hodiny” a ty ses mu vlastne “nabidla” (to nemyslim nijak osklive, jen zes proste otevrela tu moznost, ze muze byt s tebou), tak to “vyuzije”, rekne si, ze to sice z jeho strany neni uplne to ono, ale ze se mate radi a znate se a ty jsi do nej zamilovana, tak proc dal zkouset hledat tu pravou a zkusi to s tebou, v podstate z rozumu.
Abys pak za par mesicu/ let nebyla nestastna, ze te opusti, protoze to vlastne nefunguje tak, jak ma.
Ale to je jen moje domnenka a ja vidim vzdycky vsechno spis cerne, a moc ti preju, aby to dopadlo dobre 😉
@rencinka87 Klidně tam něco být může, z vlastní zkušenosti. Strávila jsem s kamarádem dost divoký víkend. Když jsem odjížděla, věděla jsem že ani těch 200km, které mezi náma v té době kvůli škole bylo by mi nevadilo. Bylo nám spolu krásně a oba jsme to věděli. Vzdálenost bychom nějak překonali.
On mi zpětně řekl, že se té dálky lekl a tak si začal se slečnou ze školy. Bál se, že dálka zničí všechno, včetně přátelství.Kdyby tenkrát něco řekl, možná bychom teď bylo spolu, protože v té době jsem ho milovala...
Já napíšu na rovnou , že naděje si moc nedelej. Jsi jeho kamarádka tak to chce zahrát kulantne ale zájem jako o ženu o tebe nemá. Kdyby ano už by za ty dva roky co je sám něco podnikl. Znám podobny případ, taky tam byla taková snaha. Výsledek byl že toto vygradování pak rozmlatilo i to kamaradkstvi a už nejsou ani v kontaktu, neuměli spolu už komunikovat a najet na tu pocitovou přátelskou vlnu.
@biedronka10 ja bych to nevidela tak cernobile..
Moje aktualni zkusenost.. oba jsem si minimalne dva roky mysleli, roky si denne pisem, x krat tydne jsme se videli i kdyby na pet minut... Neco jsme.si namlouvali, nechtlei prijit o pratelstvi, velky vekovy rozdil... A ted? Jsme spolu.. a zpetne zjistujeme, ze jsme spolu mohli byt uz davno, kdyby.... Ale.ja zas vim, proc az ted, proc ta cesta byla dlouha a trnita.. vse ma.svuj duvod...
Autorka ja ti i pres jeho vlaznou odpoved fandim,ted bych to nechala tak a chovala se porad stejne,dala mu prostor te zkoumat po jine strance.Vlastne takto jsem i ja prisla jednou ke vztahu,ale zamiloval se nejdriv on a ja jsem si myslela,ze urcite ne,ale netlacil na me a dal mi prostor jej zkoumat a poznat jinak,byl mi bliz a bliz,az se to stalo,take jsem se zamilovala,i kdyz jsem z toho byla nejprve rozpacita...takze stat se to muze,ale ne ze dne na den,ale za nejaky cas,pokud na nej nebudes tlacit,ale taky se nemusi stat nic,je treba pocitat se vsim.
Konečně dotaz/příspěvek co stojí za přečtení🙏😇 držím palce🍀✊🏻 a chceme průběžné info😉
Přeji ti aby to dopadlo tak jak si přeješ 😉
Ajaj... Je super, že to v sobě nedusíš, že jsi do toho šla. Ale za mě jeho reakce je jasná - na vztah tě nechce, jen si tě nechá jako zadní vrátka. Risk je zisk nebo taky ne. Být tebou, tak ukončím kontaky a jdu se vztyčenou hlavou životem dál už bez něj. Kdybych se mýlila a on třeba jen fakt byl v šoku, tak te může kdykoliv vyhledat. Ale z tvé strany by to měla být uzavřená kapitola. Nějaké zpátky kamarádství tě bude jen užírat.
Ono to taky mohlo být tak, že se bál si něco připouštět a včera byl hodně zaskočený..ono se mu to může rozležet v hlavě, může přemýšlet, plno věcí si uvědomit..jenom opravdu si teď dát pozor na to, abys to nezadusila, abys mu dala prostor..
Děkuju holky.Jak jsem psala,já sama se ozývat nebudu.Nechám mu prostor pro přemýšlení a pojedu si dál svoje.Na jednu stranu chápu že to s ním muselo otřást,nečekal to a s jeho zkušenostmi předtím to taky není žádná hitparáda.Jedné dělal ručitele a skončil s dluhy které za ní platil,druhá mu opožděně po rozchodu oznámila že je těhotná a nechá si to a jestli to dají dohromady když čekají dítě, čekala že se k ní vrátí... v uvozovkách měl samé lepší kterým se líbilo,že domů nosí hodně peněz.Je to už jeho boj,já tu celou dobu pro něj byla.Chovala jsem se k němu vždy hezky,nikdy jsme se nepohádali,rozuměli jsme si...Zadní vrátka pro nikoho nebudu,svou hodnotu znám a když tě někdo chce,musí se taky snažit a něco do toho dát.Mě se ulevilo,vyslovila jsem se a do budoucna mě to nemusí hryzat.Já to zkusila.
@michaela666 Ja tomuhle moc neverim, verim, ze kdyz spolu dva lidi opravdu chteji byt, tak to proste udelaji a snazi se prekonat vsechny prekazky.
Tim samozrejme nerikam, ze by to pak vyslo, treba by tyhle okolnosti jako dalka a podobne hraly proti tomu paru.
Proste pokud se ten druhy ani nepokusi, nebyl to ten pravy.
Jina vec samozrejme je, kdyz se nepokusi proto, ze jsi treba zadana a stastne, tak to necha byt, tomu verim.
Ale nic nezkusit, zacit si s nekym jinym a pak rict, ze mel strach ze vzdalenosti..
@rencinka87 kdyz spolu dva chteji byt...jenze kdyz si u toho druhyho nejsi jista... A kdyz si myslis, ze je stastny tam kde ted je... Staci ti to.. stesti toho druheho je v tu chvili pro tebe dulezitejsi.. nebo ja to tak mam...
@l_ vsak to jsem psala - “neudelal jsem nic, protoze jsem videl, ze jsi stastna, a to je pro me nejdulezitejsi”, je neco jinyho nez “bal jsem se vzdalenosti, tak jsem si nasel nekoho bliz”. V tom vnimam velky rozdil. Ale urcite to mozne je a taky zakladatelce preju, at to dopadne presne tak, jak ma 🙂
Seš statečná 🙂 A udělala jsi to skvěle, upřímnost bez nátlaku. A teď už je to na něm... držím palce!
Fandím ti a už jen to "vyznání" mělo smysl, že si nebudeš celý život říkat: co kdyby, jako to tady má x uživatelek.
Tak jestlipak má tenhle příběh pokračování, autorko?? 😉
Tak jak jste na tom? 🙏😊

ninive211 Libačky a objímačky byli před 6 lety než si našel svou nynější ex, bylo to tenkrát z ničeho nic při loučení a nic jsme si neřekli, byl v šoku tenkrát on i já .Akualně mě vždycky dlouze obejme a dá pusu na pusu.... Nechám to na něm, buď se ukáže že to má stejně anebo dostanu studenou sprchu. 😀