icon

Jak přiznat city nejlepšímu kamarádovi a neztratit ho?

28. lis 2022

Ahoj holky,po 15ti letém přátelství jsem předevčírem zjistila že mého nejlepšího kamaráda už nemám ráda jen jako kamaráda.Roky plynou a nám je oboum 30 let.Za ty léta jsme spolu prožili všechno štěstí,neúspěchy,konce vztahů... Vždycky se mi líbil jako kluk ale jako mladší býval ještě takový ten pubertální frajírek ale časem dospěl a stal se z něj chlap,v mých očích chlap pro život.Za ty roky jsem už párkrát chtěla nakousnout proč jsme jen kamarádi ale nakonec do toho vždy vlezlo že jsem buď někoho potkala já anebo on.Ale byli jsme pořád v kontaktu i když méně.Celou tu dobu si vždycky dělá srandu že když se nějakou dobu neozvu sama od sebe(vždycky se stridame) -že si myslel že už jsem na něj zapomněla anebo někoho si našla.Vždycky říká jak se těší až mě uvidí a že je mu hned líp... Nikdy jsme na oficialnim rande nebyli i kdyz na večeři,kině,kávě ano...Teď je rok sám a já dva roky. Bydlel za hranicemi a vrátil se zpět do ČR už natrvalo a radostně mi oznámil že už tu zůstává.Poslední měsíc už jsem cítila že se v jeho přítomnosti už necítím tak jako dřív a není s kým bych to mohla probrat protože se všichni kamarádi navzájem známe.Moje otázka zní-jak mu to mám říct z očí do očí?A jestli vůbec mám protože to by se vyjádřil už možná dávno, na druhou stranu já na sobě nikdy nedala nic znát.Nikdy se mi to dřív nestalo.u mě to bylo vždy tak, když jsem potkala někoho nového tak to tam bylo hned jenže tady to trvalo déle a je to mnohem hlubší a já jsem z toho hotová.Nejenom že tím riskuji že mi ublíží odmítnutím ale taky ztrátu přítele a člověka který mi je blízký.

Strana
z3
marianarem
28. lis 2022

Ja som bola s mojim manzelom niekolko rokov kamaratka...nakoniec som sa ozvala a dopadlo.to dobre, mame aj syna. Pre mna bolo.tajenie citov uz po case velmi stresujuce, aj keby to nedopadlo takto, tak to nelutujem.

triskova_v
29. lis 2022

Me to na vysce nedopadlo, kamarad me polibil a ja ho odmitla. Udelal to i pres to ze vedel ze mam kluka. Na skole jsme se bavili dal normalne ale po statnicich se cesty rozesli a uz jsme si napsali max k vanocum. Ale z kluka se stal tata nasich holcicek a nedavno i manzel. Melo to tak byt 🙂 ale jsem rada ze to v sobe nedusil, nedej boze aby se se mnou prestal bavit uz na vysce a ja nevedela treba proc…
Ja jsem za to rict a vedet na cem jsem ;) drzim pesti 🙂

jerrabina
29. lis 2022

Měla jsem nejlepšího kamaráda, který do mě byl zamilovaný a já ho nechtěla, pak jsme spolu na vysoké asi 2 měsíce chodili, po rozchodu jsme zase byli nejlepší kamarádi. Teď už jsme se odcizili (i proto, že bydlíme každý jinde, i máme každý jiný styl života a trochu jiné priority už), ale s tím, že jsme to zkusili to nesouvisí. A kamarádi jsme pořád, jen už ne tak dobří - a ještě než jsem měla dítě, tak jsem u něj třeba chtěla přespat jen jednu noc když jsem v Praze něco důležitého měla k vyřízení, a zůstala jsem tam třeba 3, protože jsem se zakecala až do večera buď s ním, nebo s jeho přítelkyní 😀 Každopádně on je velice výjimečný člověk, ještě než jsme to zkusili, když nám bylo 19 a on byl do mě po uši zamilovaný a já ho nechtěla mi domluvil rande s klukem který se mi líbil - když mi napsal, vytáhla jsem z něj kdo mu dal kontakt a jen jsem zírala jak úžasného kamaráda mám.
(a když mi došlo, že jsem ho v tom zmatku možná zapomněla pozvat na svatbu, dost mě to mrzelo, přestože teď už vlastně skoro nejsme kontaktu)

sebestka
29. lis 2022

Čtu až teď a musím napsat, že moc držím pěsti 🙂

camelinka
29. lis 2022

Tak cooooo? 😄

autor
29. lis 2022

Večer se máme vidět.Přijede na kávu tak na mě myslete.A děkuju všem za příspěvky a přání 🙂

michaela666
29. lis 2022

🍀🍀

jadadee
29. lis 2022

Přeji ti hodně síly a odvahy 🍀

lucie_1986
29. lis 2022

Moc drzim palce! Nejak citim happy end 🤩

elinka90
29. lis 2022

držím palce 🙂

camelinka
29. lis 2022

Sem nervozni za tebe, drzim palce! 🍀

lenatko91
29. lis 2022

Měla jsem nejlepšího kamaráda. Odjela jsem na rok do zahraničí a on mě pak po tom roce přijel navštívit a od té doby jsme spolu. Je to teda někdy hodně náročné, ale který vztah není 🙂 Držím ti palce 🍀

anetka9
29. lis 2022

Poctive jsem to docetla az sem, to je napinavy! Hodne stesti🍀

metallico_mondo
29. lis 2022

🍀

teryem
29. lis 2022

Jsem napnutá jak kšandy 😬🍀

biedronka10
29. lis 2022

📍

biedronka10
29. lis 2022

Já myslím že to dopadne spíše opačne, ale jsem zvědavá.

pipi_puncocha
29. lis 2022

Večer přijet "na kávu," to zní slibně...😅😅

jn90
Autor odpověď smazal
autor
29. lis 2022

Řekl že mě má rád a vztah zatím nechce ale že z toho časem může být víc když tomu dáme volný průběh.

anetka9
29. lis 2022

No..to je taková neutrální odpověď..tak uvidíš no🙂nedopadlo to nejlíp, ale zas ani nijak špatně🙂

sonaxoxo
29. lis 2022

Nechce tě ztratit ale na vztah tě nechce.ted už ví, že ho chceš, tak se podle mne i stáhne..ale uvidíš..

autor
29. lis 2022

Necham to byt,lip bych pochopila jasne ne ale tohle je takove nevim,mozna, uvidim... Ale jsem rada ze uz to v sobe nedusim,ulevilo se mi.

kecalka2
29. lis 2022

Zase sis ulevila, to je dobře. A nemusíš se x let trápit, že ses nevyslovila. Odpověď je neutrální, myslím, že tím, jak ses vyslovila, o tobě bude přemýšlet. Zda z toho bude vztah netuším. Ale pokud ho nebudeš uhánět, můžeš si ho dál udržet jako kamaráda.

autor
29. lis 2022

Uhánět ho nebudu,buď se ozve pak sám anebo nic.Jak to je už ví,jak s tím naloží už bude jeho věc, já pro to udělala co jsem měla.Sice v tu chvíly jsem měla chuť říct řekni buď jo nebo ne protože nemám ráda to někdy ,,možná časem'' ale naštěstí tohle jsem si nechala pro sebe. 😀 Důležité je,že to mám za sebou. Uff. 🙂

l_
29. lis 2022

Hele a nemohl byt treba v soku? Dej mu cas.. ja se tomu prvnimu kroku u nas obcas nemuzu uverit doted 🙈 co tomu predchazelo vse, co nasledovalo a jak je to ted 😁
Dej mu cas a prostor, ale zaroven bych asi jela porad v to stejnem - ve smyslu pokud kazdy treti patek jdete posedet, apod...

zdenka1122
29. lis 2022

@l_ já si taky myslím, že je překvapený, jsem docela zvědavá jak bude reagovat až mu to projde hlavou 🙂

autor
29. lis 2022

Byl v soku, sedel jako opareny a zpracovaval co jsem rekla...Ja jsem totiz za ty dva roky znama u kamaradu a kazdy se tomu smal ,, A co ty Jani? Uz nekoho mas? '' Co ja? Mě je to jedno, buď to přijde nebo ne,já nic řešit nebudu ani hledat.Ať si mě najde sám. 😀 Za ty roky jsem se totiž už poučila a po posledním vztahu jsem si řekla že dám volný průběh tomu co přijde a do té doby se budu posouvat v kariéře, koníčkách což se mi začalo opravdu plnit a mám z toho radost kam jsem se vypracovala za tu dobu. Každopádně se mě ptal až bude mít více volna po práci více jestli se mi může ozvat, já řekla že ano.

maci299
30. lis 2022

Tak to klobouk dolů před tebou, muselo to být sakra těžký to ze sebe dostat. Určitě to v sobě teď vstřebává, to je jasný.bude to chvíli trvat si myslím, nech tomu čas a uvidíš. Udělala jsi dobře 🙂

ninive211
30. lis 2022

Tak uvidíš, snad si přátelství udržíte, i kdyby z toho nic víc nebylo, úplně to nevyloučil, což samozřejmě je plus v tom, že ti neřekl na rovinu ježišmarija, ty ses zbláznila, ani náhodou (samozřejmě je mi jasné, že pokud jste fakt nejlepší kamarádi, tak i kdyby se mu zrovna tyto myšlenky honily v hlavě, tak je neřekne, protože by tě nechtěl ranit). Jak píšeš, nech to mu vlný průběh, někdy tomu "volnému průběhu" dost pomůže sklenka s alkoholem, kdy se uvolňují zábrany 😀 Tak teď o adventu vyrazte na trhy na punč, svařák či dva a to se pak myšlenky upřímně rozmotají.
Hele, jako ty jsi teď třeba do něj zamilovaná, platonicky, máš možná motýlky v břiše, když ho vidíš a tak, ale předpokládám nikdy neproběhl žádný fyzický kontakt jako líbačka a tak, takže klidně je možné, že kdyby to přišlo, že by hned bylo jasno, zda tam nějaká "chemie" mezi váma je nebo není.

Strana
z3