icon

Jak řešit problém s partnerem při spaní?

denise095
2. kvě 2022

Ahoj holky, zajímalo by mě co děláte když vašemu partnerovi vadí jakýkoliv zvuk z vedlejší místnosti při spaní. Já občas unavená proste nejsem. Zajímalo by mě jestli jste se s tím někdo setkal a jak jste to vyřešili... Každý má totiž svůj názor na věc a nějak se nedokážeme shodnout 😑.

Strana
z2
drep
2. kvě 2022

@denise095 já ho chápu, jsem princezna na hrášku. Slyším všechno, ruší mě všechno. Zvuky, světlo, blbá postel, cokoliv. Když nám dcera vleze do postele (denně), mám prakticky po spaní, protože se vrtí, kope, heká. My naštěstí chodíme spát spolu, ale já bych, kdyby to byl můj muž, trávila večery s knihou (což jsem jako single dělala pravidelně), křížovkou, na počítači. Ale jak říkám, jsem na tohle citlivá a chápu jeho protesty

denise095
autor
2. kvě 2022

@neomenia Kamarádka má hypersenzitivni sluch, ale spi jako poleno 😁🙃

hezz17
2. kvě 2022

Tyjo tak to ja teda pochopeni nemam 😀 bydlime u nemocnice, sanitky, vrtulnik, vsichni spi jak zarezani i s oknama/balkonem dokoran.
Ja bych teda rekla on ma problem, tak at ho on resi, treba ty spunty (mivame je bezne po nocni). Preci kvuli tomu ze ho vzbudi otevrena lednice kdyz on spi ty neprestanes fungovat ne? Nebo on jde spat a ty se mas ridit jeho rezimem a jit taky? Ale jak rikam, v tomhle nejsem chapajici clevek asi no… nebo jo, chapu tebe, ze te to stve 😀😀😀

konidana
2. kvě 2022

@hezz17 blby je, ze ty prece neprestanes fungovat, ale ten druhy se proste nevyspi, pres den je unaveny, nezvládá beznou denni rutinu, natoz cokoli navic.... a k tomu poslouchat tyhle kecy, ze ty se nebudes omezovat🙈. Chtelo by to trochu pochopeni na obou stranach a domluvit se na nejakych kompromisech, stridani apod.

hezz17
2. kvě 2022

@konidana no hele ja mam 2 kojeny deti. Ja poradne nespim uz temer 5 let. Takze jo, nejaky povedomi mam.

konidana
2. kvě 2022

@hezz17 no ja to takhle mam bohuzel uz 14 let🙄

hezz17
2. kvě 2022

@konidana jsko predstava ze mam konecne chvili klid a nekdo me prudi tim ze nejsem absolutne ticho…. Ale jak pisu vys, proste v tomhle souznim se zakladatelkou a ne s nespavcem.

konidana
2. kvě 2022

@klokanka31
@hezz17
@denise095 jediny reseni je fakt mit moznost byt v jine mistnosti. Koukam ze tyto dva tabory se nikdy nedohodnou...

konidana
2. kvě 2022

@hezz17 ne nemyslim byt absolutne ticho. Staci opravdu aspon se snazit nedelat zbytecny hluk. Chapu, ze proste nebudes 2h potichu potme lezet, kdyz spat nepotrebujes. Bohuzel mam doma jedince, kterym je to uplne jedno, a triskaj vecma stejne ve 23h jako v poledne😠

pampeklec
2. kvě 2022

A nedal by se nějak sladit ten usínací čas? Já jsem si dlouho myslela, že to nejde, zvlášť když děti byly maličký a takhle večer byla jediná chvíle ticha a klidu... Ale od té doby, co se oba soustředíme na to, abychom chodili spát spolu, tak je to pohoda. Jednak máme čas na povídání v posteli 🙂 a hlavně jsme oba stejně vyspalí, nerušíme se navzájem... Postupem času jsme se tomu oba přizpůsobili, čekáme na sebe, nebo naopak jeden uspíší tu práci, co dělá večer... Někdy to nevyjde, ale tak v 80 % večerů jo. A když náhodou jeden je víc odpočinutý, vstává ráno dřív, ale ten večer máme společný.

zanett
2. kvě 2022

@konidana presne tak, tyhle dva tabory se neshodnou. Muj byvalej byl nespavec, rano brzo vstaval ( o vikendu) a ja mela pocit neustaleho nevyspani, kdyz jsem se s nim po letech rozesla, zaradovala jsem se, ze se konecne vyspim. Zkratka nemuzu byt s nekym, kdo me unavuje uz jen tim, ze me za celou dobu vztahu nenecha vyspat.

konidana
2. kvě 2022

@pampeklec hezka myslenka☺ ale treba u nas ani omylem, kdyz chlapovi staci 4 az 6 h spanku v pohode a ja potrebuji 8h. V tydnu jedu na krev se 6h, pres leto jeste ok, v zime to nedavam...

felixfelicis
2. kvě 2022

@hezz17 ja si taky uzivam nocni klid od vsech, ale tak, ze si ctu, pracuju na pocitaci nebo se divam na serialy, protoze je noc proste. Jsou situace, kdy je potreba na druhy den upect dort nebo neco uklidit, ale za normalniho stavu nebudu v noci zapinat sporak a varit...a to mame velky byt.

katule1990
2. kvě 2022

Koukam, kolik nas je, co nas vsechno rusi od spanku. Manzel ze me delal blazna, tak jsem rada, ze nejsem (sama)😁. Mam i pod polstarem skrabosku a s prvnimi paprsky ji nasazuju, abych mohla spat dal, pritom mame podle manzela zatemnino, ze by mi mohli nemci za druhy svetovy zavidet 🤭.

kocvarovas
2. kvě 2022

@denise095 pravidelně chodím spát později než muž. Ve vedlejším pokoji koukám na TV, žehlím. V koupelně se sprchuju.. Zavře si dveře od ložnice a nemá problém.. Můj táta by řekl:"Když se mi chce spát, tak spím.."

camelinka
3. kvě 2022

Holky vseobecne, neni to treba o zvyku? Jestli se s tim neda neco delat celkove? Ja kdysi nesnesla ani "spadnuti spendliku" a casem uz mi nevadi usinat u telky...Jako asi kazda mama, slysim v noci detsky zakaslani pres tri patra a patery dvere😅, ale jinak se to mozna da naucit a navyknout, teda asi jak u koho,nevim...
Jinak sou holt moznost ty spunty, on clovek tak teochu slysi i pres ne, takze kdyby se neco delo, vzbudite se i tak...

jjasmina
3. kvě 2022

a kdy chodí spát? My třeba chodime večer společně i s malou. Jinak večer , když si jdeme lehnout, tak se určitě nevaří a večeřime dřív

hezz17
3. kvě 2022

@felixfelicis ale tak ja samozrejme myslim aktivity co jsou tissi nez ty klasicke pres den. Ale zakladatelka pise, ze chlapovi vadi cokoli. No tak to je uz ale extrem. Ale treba ve vedlejsi mistnosti śedovat tv, umyt nadobi, naveceret se, jet na rotopedu… to mi prijde uplne normalni.

konidana
3. kvě 2022

@camelinka o zvyku jsou bezne zvuky, behem par let jsem odvykla od pravidelnosti vecernich autobusu a zvuku z nadrazi u nasich a zvykla si na vytah v panelaku. Ale jak se zbavit pocitu, ze chci spat a vadi mi, ze je v mistnosti jiny clovek, ktery nespi a neco dela, to teda nevim..... ale jo da se to, nekdy. Ale na pustenou tv si nezvyknu asi uz nikdy. Mozna i proto ze nema nastaveno automaticke vypinani a ja podvedome ciham, jestli ji vypne nebo usne a budu ji muset vypnout ja. Protoze za mlada u pritele na koleji, mi nevadilo ze koukal na serialy. No ale ty byly taky vetsinou v aj, coz dokážu odrusit a nevnimam obsah, u cestiny to neumim....

denise095
autor
3. kvě 2022

@klokanka31 taky si myslím že s dětma to bude peklo 😁

jannym
3. kvě 2022

Ja ho chapu, taky nesnasim “hluk”, svetlo v chodbe atd., kdyz se chci vyspat tak jdu spat k detem do pokoje, mam na zemi matraci, kdyz ma manzel odpoledni tak spim rovnou u deti, fakt me vzbudi uz to, ze odemkne, rano jsem schopna podle zvuku co vydava mu do detailu rict, co delal…no po 18 letech vztahu uz jsem si proste zvykla a moje nejoblibenejsi obdobi je kdyz jezdi turnusove zajezdy, to mam treba i tyden ctrnact dni v kuse doma klid a ticho. Ale miliju ho, je to muj poklad, jen by to nemusela byt nespava sova, co chodi spat ve dve v noci…

hezz17
3. kvě 2022

@jannym tak manzelova nocni mura je, ze prijde z odpoledni a ja zapomenu klice v zamku 🤣🤣🤣

daasqua
3. kvě 2022

@jannym Jo, já se taky vyspím o dost lépe, když spím se synem v pokojíčku (a manžel v ložnici s dcerou). Nikdo se mi nevrtí v posteli, nechrápe, nedýchá 😀 Za poslední 4 roky jsem se vyspala krásně (děti jsou naštěstí dost spavé a stačilo jim kojení až ráno), až se budu vracet do ložnice, tak to obrečím... nebo si pořídím nějaké drogy na spaní či tak 😀

treasurka
3. kvě 2022

Já jsem taky ten druhý typ, spím se špuntama, a vzbudí mě, když jde v noci dcera na záchod za dvěma dveřma a zdma. Manžel šel jednou spát po o a já nebyla doma, volal mi DPD, že je dole s balíkem. Já mu volám, on odspoda zvonil, pak zvonil ještě soused na byt ... nic.
Jinak mi pomáhá jít pát fakt unavená, což neni problém. Nebo si dát pivo, ale to se zase musí v noci čůrat.

inssomnia
3. kvě 2022

@konidana hele zvyknout se dá fakt na cokoli, ale musí se chtít (ne se zaseknout na tom, že to nejde) - já jsem se svým spaním přežila 3 roky na 4lůžáku na koleji (neměla jsem peníze na větší soukromí), holky pracovaly často dlouho do noci (takže jely minimálně dva počítače, ťukaly klávesnice, pokojíček měl tak 20 metrů) a taky jsem po čase normálně spala od jedenácti do sedmi, když ostatní jely třeba do tří ráno.
Teď jako sova chodím spát s dítětem v devět večer a taky z toho nejsem nadšená, leč vyspat se musím 🙂
Prostě ani jeden tady nemá právo omezovat druhého a musí existovat způsob, jak se jeden vyspí a druhý může trávit svůj večer.

konidana
3. kvě 2022

@inssomnia jj souhlasim. Musej chtit oba, obcas musi byt kompromis, a ne ze se jede jen podle jednoho... posledni dobou jsem si teda konecne prosadila, ze obcas muz ty ohledy trochu bere, protoze dokud mi do 2 do rana za hlavou varil v 10L hrncich ( ramus, smrady) nebo koukal denne na tv ( taky min.do 2 do rana) , tak to sem fakt hodne nedavala a to az do totálního vycerpani organismu, do konce psychických i fyzickych sil... no kdyz pak o vikendu v 8 rano slysim proc ještě chrapu a nic nedelam, tak to bych ho fakt kopla.

martinka_33
3. kvě 2022

@konidana k odhlučnění ruchu z bytu (děti) mi stačí otevřít okno a zaposlouchat se do ruchu ulice 😀 Děti vedi ze o vikendu rano maji být jako myšky (neřvat), že jinak budu vrčet a vrčicí mámu, to nechceš ☝️😅

kukysenemyl
4. kvě 2022

Spíme každý v jiném pokoji a v jiném patře, u nás je to i manželovým chrápáním, pracovní dobou a odlišnými biorytmy, ale je to extrém, který by mnoho lidí nechtělo nebo na něj nemá prostory, nám to tak vyhovuje. Řešili jsme to dlouho a nic jiného nepomohlo.

Strana
z2