Jak řešit stížnosti sousedů na hluk dětí na zahradě?
Bydlime v domě se zahradou v běžné zástavbě. Máme nové sousedy, bydli tu od podzimu. Začínají si opakovaně stěžovat na hluk dětí. Naše děti jsou už velké, je jim 10 a 12. Občas si na zahradě kopou míčem, mladší si zve kamarády a hrají si na policajty a zloděje. Když byl sníh vadilo i to, že na sebe mluvili, když stavěli snehulaka a já dělali si dráhu na ježdění. Nemyslím si, že to je nepřiměřený hluk, máme sousedy z více stran a nikdo nemá problém. Nedovedu si představit, co budeme dělat v létě, kdy jsme na zahradě hodně, mame bazén. Mohou to řešit dál? Už jsem ve stresu a zakazuji chodit na zahradu, nutim je chodit na hřiště a k prarodičům, kde to nikdo neřeší, ale to není řešení.
chápu, ale to musíš na ně prostě rázně a nenechat si to líbit, nic neporušuješ a pokud s tím otravováním nepřestanou, budeš to naopak ty, co je půjdeš na policii nahlásit pro obtěžování ;) s těmito typy se musí prostě, jak tu někdo psal, "útokem", bohužel ...
ja bych jim prala naseho souseda, ktery chodi o vikendu poustet v 6 hodin rano slepice s kohoutem - to nam kokrha skoro pod okny...
Nedokazu si predstavit mit takove sousedy. Ja byvam v klidu, nedovoluju si, ale tady bych uz asi vybouchla a poslala je do prdele.
Při dalším zvonku bych ji poslala do prdele. Neděláte nic nestandardního a nezákonného. Srát tě bude tak dlouho, dokud ji to dovolíš.
Já bych jí asi oznámila, že už tam bydlíš 30 let a že děti jsou naopak starší a tím výrazně tišší, než bývaly a že si nikdy nikdo nestěžoval a odpovídá to standardům v okolí. Možná bych se ještě s údivem poptala, zda jim to jako nikdo neřekl, že tam bydlí děti. Ale že asi to předchozím majitelům nepřišlo hodno zřetele, že ten hluk je dle tvého průzkumu, co sis dělala, standardní.
Mně si takhle sousedka chtěla stěžovat na kamarádku, co bydlí v mém bytě - tak jsem ji začla ujišťovat, že jsem si jistá, že kamarádka chodí spát "se slepicema", protože ráno děsně brzo vstává, tzn. že nejpozději v jedenáct je už zaručeně v posteli. Poté, co se začla nějak víc bavit, tak jsem jí vysvětlila, že standardní je přece chodit spát o půlnoci až v jednu, ale to teda tahle kamarádka fakt nechodí, to chodím já. Pochopila, že kdybych to nepronajímala, ale bydlela tam, že zjevně nezmůže nic a budu tam chodit (vadila jí chůze!!) tak minimálně do půlnoci až do jedné. Snad už dala pokoj.
Prostě je fakt chce poslat do patřičných mezí.
Zahrada je na to, aby se užívala, pokud dělají běžný hluk, tak nevím, co jí vadí, ona neměla děti malé?? Odkázala bych ji na noční klid, který začíná ve 22:00. Tečka.
To má madam sousedka nějaký bludy, ne? Jakože dítě čeká na klíče před barákem a ona si přijde stěžovat na hluk? To bych ji poslala do... Párkrát pusťte na plné pecky rádio a pozvěte bandu batolat a ještě budou rádi vzpomínat. Jejda ať si seřídí naslouchátko, baba jedna. 🙄 My žijeme jakoby na návsi uprostřed sousedů, naše děti dělají úplně neskutečný virvál, pravidelně se sousedům omlouvám a oni mě ještě uklidňují, že jsou to děti a kde jinde než na zahradě by se měly vyblbnout. 🤷♀️ Jako pokud neporusujete noční klid a obecní vyhlášku (někde jsou zakázané hlučné práce v neděli), tak na vás absolutně nemůže nic a jestli ji baví otravovat za nesmysly, otravovala bych dvojnásob, ono ji to jednou přejde. 😆 Něco nasadit k plotu, ať na vás tak nevidí a nenese se zvuk, jste zkoušeli?
jako deti cekaji venku na klice a ona okamzite nastoupena, ze jsou hlucni? neni nemocna?
Já úplně nesnáším, když mi někdo narušuje můj prostor, nebo prostor mé rodiny. A tohle by mi vadilo hodně. Takže ještě jednou na mě zazvoníte budu si stěžovat já. Megera...
Máme dva malé kluky a na naší zahradě si hrají ,běhají, a i ječi, nebo se dohadují.(treba když mladší vezme staršímu hračku nebo zboří bábovku) nic extra, ale hluční jsou určitě. Kdyby mi tu přišli sousedi zvonit, tak bych je vyslechla, ale upřímně nic bych neudělala. Jsou to děti a soukromá zahrada..neomezovala bych je...přeci nebudeme zavření v domě. Sousedé na vesnici taky sekaji, pálí dřevo, něco montují, mají slepice, nebo jiné zvířata..prostě vytváří hluk, pokud chtěli úplný klid ,tak leda na samotě...zajímalo by mě jestli jsou takhle vysazení jen na Vas nebo zvoní i na další sousedy...protože kolikrát jsou důchodci hlučnější než ty děti 🤐
To jsou pěkný magorři, poslala bych je někam. Jestli chtějí ticho,ať se odstěhuji na samotu.
To není normální! Nebavila bych se s ní a při příštím zazvonení na ni vyslala chlapa, ať ji srovná, na chlapa si předpokládám tolik nedovolí. Teda jestli je chlap chlapem, a ne "služebníček, pěkněprosim-rukulíbám-omlouvam se, už se to nestane". A hlavně se vymezit, co pokřikuje po dětech. je to vaše zahrada a a pokud tam nepořádáte rockové koncerty a house party do půl jedné do rána, tak jim má být úplně šumák.
jestli chtěli absolutní klid, měli si pořídit barák nkde na samotě, ne v zástavbě mezi ostatními baráky.
Absolutně bych neřešila a jestli se jim to nelíbí a chtějí hrobové ticho ať se odstěhují na samotu u lesa 😄
Já bych je úplně normálně poslala do prdele a ještě jim pořádně vynadala, že řvou po mých dětech.
To není řešení, to máš pravdu. Řešení je se proti nim vymezit a rázně jim říct, že oni jsou ti, kdo se chovají neakceptovatelně a dělají problémy. Jak už tu někdo psal, pokud chtějí ticho, ať se odstěhují na samotu. Nenechte se zastrašit a zahradu používejte jako obvykle. Pokud by mi řvali na děti, tak bych na ně vlítla, co si to dovolují - a naopak to řešila na úřadě já jako přestupek proti občanskému soužití.
Nemůžu tu psát detaily. Ale my takto pořád ustupovali, až to došlo do fáze likvidování našeho majetku, udávání na obci pro smyšlené bludy, nebo focení našeho děcka u aut, vyhrožováním ublížením na zdraví...až mi bouchly saze seřvala jsem je jak kolotočář na celou vesnici. No, parkrat ještě něco zkusili, ale už je to jen vrčení.
Pokud je to vaše zahrada a bydlíš tam celý život a děti se chovají jako děti, vysvětlila bych to paní po svém. Noční klid je od 22 do 6, to tam snad děti neběhají a jinak buď v klidu🙃. My tady máme starostu přímo naproti a ten se naučil pouštět hlasitou reprodukovanou hudbu tipu pražský výběr apod. V létě to pouští třeba od 14 do 18, naštěstí máme zahradu na jinou stranu, ale jako při otevřených oknech být nemůžeme. Mám ho plné zuby, už na něj došla moje 70 letá mamka, tak tomu trochu ubral. Kdo je debil, je prostě debil. Čekám, co začne s jarními dny.....je to o to horší, že nám tu vede ves🤔🫣🫣, je to jeho vizitka. My tu bydlíme na baráku 40 let a náplava je on. Držím 👍🍀.
@petramana njn, tak to ale chápu já, žiju na vsi celý život a slepice máme taky. V kurníku je do 9h, než se všichni vyspí, nechat nemůžeš, slepice by tam začaly požírat vlastní vejce a to je konečná. Jak se to naučí, můžeš je všechny vybít a zakládat nový chov. My máme Lojzu kohouta taky uřvance, ale jsme na konci vsi, tak řve na lesy.😁
Hygienické limity hluku se na hlasové projevy lidí nevztahují. V tomto směru buďte v klidu. Mohou se obrátit na soud. Ovšem čím by své podání podložili netuším. Pokud nejste extrémně hluční. Což myslím nejste podle popisu.
Úplně na hlavu je soused, který ven v teplém období vystrčí rádio s hlasitostí na maximum a jde do pryč. Tady pomůže jen soud. Praxe.
U Vás je to asi spíš otázka tolerance a co si necháte líbit. Na své zahradě v denní době můžete dělat co se Vám zlíbí a sousedy samozřejmě nepohorší 😁.
Sousedským vztahům zdar a pevné nervy přeji.
To jejich pořvávání a nadávky si začněte nahrávat, pokud se bude stupňovat, zavolejte na ně policajty vy. A normálně bych jim řekla, že pokud mají problém s běžným sousedským soužitím, měli se přestěhovat někam na samotu, že to, co dělají je obtěžování a narušování tvých práv a pokud to bude pokračovat, budeš to řešit.

Jako zase je super, že s vámi aspoň mluví, s tím naším to není možné, že mu vadí naše děti jsme se dozvěděli oklikou od druhého souseda.Bych se jí zkusila s úsměvem zeptat, že děti se chovají přiměřeně věku, ať si zavzpomíná na své dětství, a jestli má nápad, jak vaše zahrady odhlučnit. Ono jinak zvuk ovlivní betonová stěna, 2m plot z thují nebo 6m strom s rozložitou korunou. No pokud bude dál prudit, vždycky je možnost využít rady výše od rázného poslání do patřičných mezí po úřední cestu.