Jak se stát ženou? Poradíme, jak změnit sebevnímání
Dobrý večer. Je to pro mne celkem choulostivé, proto se předem omlouvám za anonym. Stydím se. Hrozně ráda se inspiruji ženami ( jsem samozřejmě na muže😄) ale koukám na styl, jak se vyjadřují, oblékají atd. a u mě je to kámen úrazu. Mám dcerku a chci už být taková ta maminka, aby mě i třeba moje máti brala jako dospělou ženu a ne malou dceru. Je to jedno s druhém, ženy jsou takové čisté, hezké nehty, milé, klidné i s dětmi, hezky a čistě vyzařují a jsou i tak oblečené. No to já nejsem. Nehty si jak trdlo koušu z nervů, obličej mám lehce osypaný od akné, vlasy si třeba jen hodím do culíku, nemám ráda rozpuštěné. Jsem cholerická, od pohledu nepříjemná.. nevím proč ale řeklo mi to dost lidí, nervní, u ničeho nevydrzim, knížky nečtu, nemedituji, občas sprostá..ráda se oblekam a miluji styl, ale občas mám i žmolečky na kabátě, prostě mám pocit a vím, že já prostě tak klidně a čistě nevyzařuji a strašně ale strašně moc si to přeji změnit. Hezky se namalovat, být milá, hrát si s dcerkou a být v klidu když dělá blbosti, nalakovat si nehty, atd.. u mě je problém, že od té doby co jsem máma se nemám ráda. Jsem bez chlapa (zájem mají, já ne) nevím proč prostě.. Vadí mi na mě úplně vse.. připadám si šeredná, prostě nemám se vůbec ráda.. a v tom je ta chyba. Ráno bych v klidu chtěla vstát dát si kávu, odpočívat ale ne, já vstanu hned uklizim, hudruju za bordel, kafe piju studený, nebaví mě nic… prosím prosím.. poraďte mi, jak toho docílit? 😔
To, co obdivujes, je sebevědomí... Nesnaz se být "jako ony" - zjisti, kdo jsi ty: v čem jsi dobrá, co tě baví a co chceš být a dělat. A dělej to. Bordel počká a dokonalost je vždycky jen dojem okamžiku... Zkus si užívat ty okamžiky, kdy se cítíš fajn a cíleně je množit.
@jana_zofie
@cilkat
Holky moc vám děkuji, vůbec jsem nečekala tak hezké odpovědi. Moc si toho vážím 😔
Myslím že rozumím jak to myslíš...na sociálních sítích vidíme maminky které neustále skvělé vypadají, snídají v klidu nádherně naservírovanou ovesnou kaši s čerstvým ovocem a Latte machiato zatímco jejich děti v luxusních outfitech si spořádaně hrají na koberci v dokonale uklízeném obýváku..pak se my (i ty) ostatní ,, normální" matky nemáme cítit hrozně 😀
@madamas Jo, asi tak nějak bych to nazvala, třeba teď na instagramu jsem koukala na tu Marketu Frank, jak si dělají k snídani livance a všichni jedí u stolu, pak se hezky namaluje a procházka atd. No u nás je to teda naopak, ráno rychle vstanu, přebalit, k snídani nic extra, protože vše hází na zem, já namalovana za 2 min a to úplně strašně, v kočárku janci a nechce tam byt😒 vymakany postavy, já nic, no je mi proste z toho na h😔
@madamas ještě si pak právě připadám jak nejhorší máma, oni mají lososa a cuketku hezky a u nás má malá ráda svíčkovou a ty normální jídla, rizek a pribinacek a oni toto😭😂
Děkuji za tuhle otázku. Řeším se sebou téměř to stejné a moc se mi nedaří něco změnit. U mě to dělá hodně nízké sebevědomí no.. a insta matky bych zakázala, protože je to jedna velká lež a přetvářka. Ty jejich nastajlovaný fotky s umělým úsměvem jim nevěřím. Život je o něčem jiném 🙂❤
Je to o sebevědomí. Až se začneš mít rada skutečně proto, jaká jsi uvnitř a budeš si užívat maličkosti, nebudeš mít problém jít ven v teplákách, jako já. Ty nacancane selfie na netu jsou často jen iluze... Kolik těch ženských je fakt šťastných doopravdy a jen nevesi na net iluzorní fotky svého iluzorne vysněného života..... Mě je třeba mnohem více sympatičtější ženská, co má ošklivý ksicht, okousané nehty, ozmolkovane hadry, osoupane boty..... A k tomu se usměje a řekne..... Ahoj jak se máš? Nechceš si pokecat....Než dokonalá voskova figurina s výrazem navztekane Kunhuty, která ti dá hned najevo, jak strašně ji s tím svým nedokonalym ksichtem a ozmolkovanym kabátem obtěžujes a vlastně ji vůbec obtezujes..... Já vím o jedné slečně, která má tendenci jakoby se mnou soupeřit. Seká trávu v korzetovych šatech a lodickach, hubne do anorexie a neustále poukazuje na to, že já jsem ta tlustá smudla od decek....Ale doteď nepochopila, že já s ní nesouperim, vlastně vůbec slečnu nepotřebuji. Obleču odrbane tepláky, vemu děcka a užívám si procházky. Zapracuj na sebevědomí, nejhorší je se snažit někomu pořád vyrovnat, to je blbost.
Videla jsi film Matky? Tam je krasne videt ten rozdil mezi insta foto a realitou. Tak jak ty, se citi podle meho nazoru obcas kazda.. Taky bych chtela nejecet na dite kvuli bordelu, nemuset porad uklizet, vypadat neustale skvele.. Meli jsme v praci vecirek. Byla jsem namalovana,ucesana, sexy saty. Boze jak ja byla rada, kdyz jsem prijela domu, odlicila se, dala si pyzamo s mickey mousem a vlezla si k manzelovi do postele. A citila se super i tak. A pak jsou dny,ze bych se nekam zakopala, hnusi se mi na mne vse, jsem protivna i sama sobe. Delej si radost drobnostma. Rano neuklizej, uklid kdyztak vecer, rano proste sedni a dej si kafe, dokud je teple. I kdybys mela vstat o par minut driv. Vlez si do vany, pouzi peeling, vonavy sprchac, uzij si to tam.. Jsou to drobnosti, ale pomahaji
@evaviki To je tak skvěle napsané, moc děkuji 😭❤️
Mě kolikrát mamka říká, že si vytvářím tyhle věci sama v hlavě, chci se radovat z maličkostí, ale jak jsem i na malou sama, tak mi z toho hrabe.. kdybych šla do vany, je u mě a kňourá, že chce taky, piju kafe, hned běží za mnou a leze po mě, takový ty drobnosti zase, ale v negativním směru, že prostě jsem z toho vyrizena.. 😏
Mimochodem, jestli umíš dobrou svíčkovou, tak jsi Borka a máš u mě velký + . Ono uvařit svíčkovou chce trochu kumšt, lososa prdnem na plech každý.
Tak když spí.. neboj,z toho jednou vyroste, do té doby ji ideal nejak zabavit. Sedla jsem si vždy vedle syna na zem a pila to kafe. On mel pocit, ze jsem s nim,tak mě nechal v klidu.
@orisek56 Děkuji moc, je to pravda, umět vařit než takhle něco prdnout do trouby je v dnešní době něco.. kor u těch veganů..
@evaviki Moc děkuji za podporu😭❤️
Taky sleduju tu dokonalost na sitich a obcas si rikam, ze bych zalozila stranku opravdovy matky se vsema tema hovnama, nemocema, kruhama pod ocima, pocmaranejma stolama, modrinama a boulema, zachvatama vzteku a place 😅.
Jinak taky chodim s vlasama v culiku, trikrat do tejdne si zapomenu klice, obcas mi rupnou nervy a namalovala jsem se naposledy asi v roce 2015. Ale jako zenska se cejtim. Necejtim se neschopna, ani blba (i kdyz jdu do obchodu pro rohliky, prinesu tasku kramu a rohliky nemam).
Usilovne pracuju na tom mit se rada takova, jaka jsem. S deravou hlavou, culikem (obcas) mastnejch vlasu a vytahanym brichem. Zkus udelat obcas neco jen pro sebe, zkus si rict, proc jsi skvela a bajecna. Neboj se pochvalit, nikdo to neudela lip, nez ty 💜.
No jasně. A věř že až jednou vezmeš nějakého chlapa na milost, tak ten tě bude za pořádný řízek na rukou nosit, každy není úplně na to hned chroupat kořínky. Já mám taky rada pořádný kus žvance.
Dneska je naprosto šílenej kult insta matek. Je to zlo. Dokonalý fotky, dokonalý bydlení, dokonalý vztah y dokonalý děti. Zdá se to tak jednoduché že? TAK PROČ JÁ TO TAK KURVA NEMÁM??????? Jenže za tou internetovou dokonalostí se skrývá úplně běžný život. Děti, co řvou a dělají bordel, utahaná máma, protivnej manžel, byt vzhůru nohama....ale šup udělat jednu dokonalou fotku. Hlavně nahnat hodně followers, ať mám zas zadara nějakej twistshake či Sunar.
Tomuto trendu nerozumím a je mi z toho smutno.
Naprosto tě jinak chápu, je to neskutečně složitý oprostit se od toho všeho. A mít se ráda. Sama to úplně neumím. Taky furt uklízím a stejně je furt bordel. Jedno dítě nejí, druhý zas nespí. Na nehty jsem rezignovala dávno, vlasy mi děti rvou pomalu po trsech i když je mám věčně stažený, namaluju se jednou za uherak....jo před dětma to byla jiná. 🙂 A postava? Ani nemluvit....nechci říct, že je dobrý rezignovat na ženskost, když jsi matka, ale chci říct, že většinou je vše složitější, delší a náročnější....až dcera povyroste, bude lépe.....
@me_druhe_ja Moc moc děkuji za podporu, krásně řečeno❤️ ten Instagram by měli zakazat! Hromada fit matek, hromada fotek jak jsou šťastný a všechno a opak je opravdu pravdou😭❤️
Vyprdni se na insta matky. Řekla bych, že víc jak polovina před fotkou nastrojených dětiček v uklízeném pokojíčku nejdřív hodinu litá a uklízí, vybírá oblečení a honí dítě po bytě aby si nesvlikalo punčocháče. 😃 Pochybuju, že mají tak dokonalé životy jak je ukazují.
Zrovna o Frank jsem nedávno slyšela jak jí její dokonalý manžel podvádí. Jestli je to pravda se nedozvíme. Kdyby moje manželství měli takhle drbat na netu, radši budu normální máma s bordelem v bytě, upatlaným dítětem a vedla si ten svůj obyčejný život.
A proto já žádný instagram nemám a vrchol mého vedení je tak leda instantní polévka 😂 a to je celé. Je vidět z popisu, že ta sociální síť mi nemá co dát, takže zůstanu u té polevky.
No nevím, už jsi velká holka, ne? Za tyhle tvoje "problémy" nemůže instagram, to je vyloženě v tobě. Mně je například celkem fuk, co vyzařuji, on to moje za mne nikdo neodtahá, neodchodí a neodžije. Jestli se někomu nezdám dostatečně "koukatelná" a in, ať čumí jinam.
Tyjo, zas není nutný to hnát do extrému, nemusím dokazovat, že se mám ráda, tím, že budu nosit orvany tepláky a mastný vlasy. A lososa mám taky ráda😀 Já to třeba obdivuju, že si někdo umí nachystat hezky jídlo nebo se pěkně oblict, udělat dětem pěknou oslavu narozenin. I když je to kvůli jedny fotce, protože ruku na srdce, i to je občas výkon. Ale jo, děti jsou všude stejný a dělají bordel a vztekaji se, i když visí na Instagramu, není to realita. Na filmy v televizi se přece taky nekoukam s tím, že se to skutečně stalo. Já to beru takhle, jako médium prostě.
Zaujalo mě, že se nemáš ráda od té doby, co jsi máma. Neměla by ses mít ráda o to víc? Porodila jsi dítě, vychovavas ho sama, spousta z nás má co dělat, i když jsme na to doma dva. Jsi dobrá, fakt! Jak už tu padlo, nedělej si to zbytečné složitý, jdi cestou nejmenšího odporu, vysleduj, kdy je ti dobře, a snaž se ty malý příjemný chvíle množit.
Ztotožňuju se s tím, co bylo napsáno, jen chci dodat, že jediný Insta profil ženy s dítětem co sleduju je "nasranamama" - to se vždycky zasměju a řeknu si, že v tom nejsem sama. Doporučuju.
Hejtovani instamatek tomu nepomůže, i když si vypnes, IG, FB a Koně, pořád tu bude kamaradka, která to zvlada líp, sousedka od vedle, matky na hřišti a ve školce...za to porovnávání s jinýma si můžeme samy, není to vína zlyho Instagramu🙂
Kolik ti je roků, autorko? Já se třeba snažím pěstovat si nějakej styl a úroveň, to není nikdy špatně. Jde to líp s věkem, s tím, jak děti odrůstají a taky tím, když si dovolíš, být sama sebou 🙂. Začni od blbostí - třeba od toho, že si promažeš instáč. Nech si pár inspirativních a normálních lidí/žen, zbytek smázni. "Navoněnou bídu na dluh" netřeba sledovat, nikam tě to neposune 🙂. A přijmi, že to nebude hned, to bude asi pro cholerickou povahu nejtěžší. Držím palce.
Že ti malá vše "prdne na zem" znamená, že ji necháš jíst samotnou. Že jí, co jíte vy, to je normálka. Jen teda ty ryby se 1x týdně dopouručuje zařadit. Každá máme občas pochyby, zda jsme dobrá máma. Najdi si kamošku s podobně starým dítětem - nebo raději tak 3, protože až zjistíš, že se nesejdete, protože dítě má zrovna rýmu, druhé není dobře a třetí nevstala z postele. Až přijdeš na návštěvu a zjistíš, že tam je bordel jak v ... no, batole za 5 minut umí vyrobit víc než "bordel jak v tanku" - no, tak pochopíš, že ten instagram není tak snadný vůbec vytvořit.
A pokud o sobě pochybuješ, není nic špatného na tom si o tom popovídat s psychologem. A pokud máš pocit, že bys chtěla vypadat jinak než vypadáš, najdi si vizážistku, co s tebou probere styl 😀.
Holky a ještě k tomu insta dokonalýmu světu - za mě: buď je to právě to falešný pozlátko, nebo je to o zázemí. Prostě když máte paní na úklid, práci na polovičák, nebo pracovat nemusíte a neomezený prachy, tak to prostě fakt vypadá jinak.
Já jsem třeba přišla na to, že si nejvíc užijem, když nefotím. Žrádlo jsem si nefotila nikdy, to mi přišlo vždycky vyloženě ponižující a v posledních letech máme např. i ze zahraničních dovolených vždy např. jen cca pět fotek na památku, protože víc nepotřebujem, protože si bez focení víc užijem ten danej okamžik, tu realitu.
Tzn. - pozor na to, co dneska často vidím - až budu mít tu novou kuchyň/kozy/ víc peněz, tak konečně začnu být někdo, konečně začnu žít (tzn. krmit instáč, aby "kámošky" záviděly)! To je největší blbost. Začni s tím co máš, dneska, od maličkostí.

Gratuluju. Prave jsi se popsala jako normalni zenskou. Mne treba ve vyctu chybi akne, za to nemam styl. Nejsem cholericka, ale roztrzita. Jediny zpusob je, ze se jako zena uvidis. Je to jen v hlave. Zeny, ano, i dospele, vyzrale zeny s detmi, byvaji nenamalovane, chaoticke, s vlasy do culiku a pobihajici po byte. Jediny rozdil mezi tebou a jima je ten, ze ony se jako zeny berou. To je vse. Vic v tom neni.